După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 noiembrie 2014

UPDATE: Prof. Dr. Iosif Țon la sala Filarmonicii din Arad - Program modificat!

Prof. Dr. Iosif Țon 
la sala Filarmonicii din Arad
Vineri 28 nov. orele 18-20, 
Sambata 29 nov. orele 18-20,
Programul de duminică dimineaţa se suspendă din consideraţie
faţă de serviciile din biserici! 
Duminica 30 nov. orele  18-20

Va conferentia despre Cortul lui David,  Bunatatea lui Dumnezeu si oamenii buni.
Intrarea libera!

Pastor Petru Lascău: Iohannis și ”consilierii” săi

Nu l-am votat pe Iohanis. Nici pe Ponta. Nu m-am prezentat la urne din același motiv pentru care zeci de mii de români n-au putut vota. N-aveam pașaportul românesc în termenii de valabilitate.
Am întrebat o reprezentantă a Ministerului de Externe dacă domniei sale îi expiră și cetățenia odată cu pașaportul. Ea rămânea tot cu cetățenia română câd îi expira pașaportul. Eu nu mai aveam cetățenia română. Cred că devenisem chinez odată cu expirarea pașaportului, că nu mai înțelegeam nimic! Am încercat degeaba s-o lămuresc că CNP-ul – codul numeric personal – nu expiră odată cu pașaportul și că el ar putea să fie o dovadă suficientă că sunt cetățean român. Dar legea era lege. Mie mi-a rămas miros de sobolan după explicația asta cu legea. Un alt gen de a ne priva de dreptul de a vota.
Știu bine părerea unora că ’’români sunt doar cei din țară, că noi cei de afară, nu avem dreptul moral să ne amestecăm în viața lor, că noi nu cunoaștem realitatea trăită doar de ei…’’ De ce nu dați domnilor o lege care să ne ia dreptul acesta? Punct!
Ceea ce mă deranjează acum, și cred că încă mai am dreptul să-mi zic părerea (până nu apare vreo lege și în cazul ăsta), este că bietul Iohannis nici nu și-a luat slujba în primire, că au și sărit ’’consilierii’’ cu sfaturile. Unii îi scriu ’’scrisori deschise’’. E la modă. Ca destinatarul să nu mai trebuiască să le deschidă… sunt deschise gata. Le citește poștașul și rudele lui. Trecătorii curioși. Orice gură cască. Când ajung la Iohannis sunt citite gata. Ca și cărțile de anticariat. Le cumperi că sunt citite deja.
Am văzut că unii sunt furioși rău de tot pe bietul președinte ales că dă semne să-și aleagă oameni în echipă fără să-i întrebe și pe dânșii. Da, pe noi experții, care ne pricepem la orice. Suntem doctori în te miri ce! Ăla e așa… Celălalt altfel… Ei, dacă m-ar propune pe mine… Dar neamțul ăsta nu se pricepe domnule la oameni. Deja m-am lămurit…
Cred că erați lămuriți deja de dinainte, stimați domni.
Nu credeți că ar fi mai bine să-l lăsăm pe președintele acesta ales să-și înceapă slujba mai întâi? Ce ar fi să-i dăm așa câteva luni de miere, să-l lăsăm în pace și să judecăm ceea ce va face omul? Mie așa mi se pare normal.
Dar mai e ceva normal în lumea asta?
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.lascaupetru.wordpress.com

Christian Dragomir în Spania

În această seară voi fi la biserica "Alfa si Omega" din Solsona / Spania. 

Sâmbătă seara și duminică dimineața voi fi la biserica din Berga iar seara la adunarea din Lleida. 

Rugați-vă ca Domnul să lase un timp de cercetare, zidire și transformare prin Duhul Domnului. 

Am nevoie de rugăciunile și susținerea voastră. Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Noutate editorială: Secretele Coranului - de Don Richardson


Ştiţi ce spune, de fapt, Coranul?
Este oare adevărat ceea ce auzim despre islam la buletinele de ştiri? Este oare Coranul, cartea sfântă a musulmanilor, o carte a păcii sau o carte a războiului? Ce ştiţi despre religia care va întrece, curând, iudaismul, considerat cea de-a doua mare religie din America? Oare există o strategie islamică pentru supremaţie mondială sau doar o sperietoare? Cei mai mulţi oameni preferă să ocolească aceste întrebări critice cu generalităţi precum „o religie este o religie şi atât” şi o lasă baltă. Cartea aceasta este diferită. Don Richardson ne pune la dispoziţie un studiu obiectiv, inteligibil şi minuţios al Coranului. Prezentând dovezi concrete,Secretele Coranului ne dezvăluie conţinutul cărţii sfinte a islamului bazat pe ceea ce spune efectiv. Este o carte mult așteptată de care avem atâta nevoie în ziua de azi!

Secretele Coranului, scrisă de unul dintre cei mai respectaţi misionari din zilele noastre, este o carte de actualitate adresată tuturor iubitorilor de adevăr… Cartea aceasta le va descoperi creştinilor şi liderilor de pretutindeni adevărul despre religia islamică şi va evidenţia nevoia imperioasă de a răspândi Evanghelia printre musulmani.”
Waleed Nassar, preşedinte, Great Commision Ministries International

„E drept că un obstacol major în calea evanghelizării oamenilor nemântuiţi din întreaga lume de azi este puterea spirituală din spatele islamului, numită Allah. Primul pas spre înlănţuirea acestei «fiinţe puternice» este să înţelegem ce se ascunde dedesubt. Nu ştiu un alt punct de pornire mai bun decât impresionanta carteSecretele Coranului.”
C. Peter Wagner, rector, Wagner Leadership Institute 

„Ori de câte ori se discută despre islam, sunt două opţiuni: (1) spui adevărul şi îi superi pe unii oameni sau (2) îndulceşti faptele şi te bucuri de popularitate. Don Richardson a ales prima variantă. Este un proclamator al adevărului, ceea ce nu îl face deloc popular, ci îl face onest din punct de vedere istoric, privitor la această chestiune. Un singur lucru mai am de adăugat despre cartea lui Don: citiţi-o.”
Dr. Jim Garlow, autor, A Christian’s Response to Islam

DON RICHARDSON, autorul cărţilor Veşnicia din inimile lorCopilul păcii şi Lords of the Earth, a studiat universul lumii musulmane timp de mai bine de 30 de ani. A locuit, împreună cu soţia sa Carol, timp de 15 ani, printre oamenii primitivi ai tribului sawi, într-o regiune izolată din Indonezia. Don a creat un alfabet pentru limba sawi, a conceput 19 abecedare, i-a învăţat pe indigeni să citească şi să scrie în limba lor maternă şi a tradus întreg Noul Testament. Începând cu anul 1977, Don a slujit ca ambasador pentru organizaţia misionară World Team. A obţinut un doctorat în literatură, la Universitatea Biola, în La Mirada, California, este pastor şi vorbeşte, ca invitat, la diverse evenimente organizate de biserici.
Mai multe detalii: AICI

Luigi Miţoi - Dovezile mulţumirii (23 Noiembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Pastor Ovidiu Petric: DNA-ul românesc și ADN-ul omenesc

Saptamana trecuta procurorul sef al Direcției Naționale Anti-corupție (DNA) Laura Codruta Kovesi a acordat un amplu interviu in exclusivitate pentru ziare.com. In acest cadru al diverselor explicații pe tema justitiei mi-a atras atentia la un moment dat urmatoarea remarca:

"Mi-e greu sa explic de ce persoane care se stiu vizate de DNA continua sa comita fapte penale. Se stie ca DNA e cu ochii pe toate contractele si totusi se cere si se da mita in continuare" a declarat procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi in interviul acordat Ioanei Ene, un jurnalist de marca din presa romana.

Cand un om cu o asemenea poziție rămâne fara explicații in propriul domeniu de activitate, răspunsul poate trebuie căutat in alta parte, nu la DNA, ci in ADN-ul omenesc.

Oamenii se stiu vizati de aceasta institutie justitiara majora a României si cu toate acestea isi continua orbeste si parca neatingheriti actele de coruptie sau in cuvintele procurorului șef "continua sa comita fapte penale".

Care sa fie explicatia in fata acestui sumbru peisaj? De ce omul parca inconstient, continua sa repete aceleasi greseli si nu e dispus sa învețe nimic din ele?

Omul corupe si este corupt deoarce natura sa insasi este corupta. Lacomia nestavilita a omului este rezultatul pacatoseniei sale innascute. DNA-ul se ocupa de rezultatele pacatului, de produsul naturii pacatului din om.
Perspectiva biblica asupra naturii umane este clară: omul este păcătos si nimic bun nu locuiește in el.

Biblia il declara pe om totalmente păcătos. In teologie, omul este privit ca fiind total corupt, total depravat, total păcătos. Omul nu isi manifesta potențialul maxim al pacatoseniei, fiind constrâns de diverse aspecte sociale, educationale, religioase, naturale. Omul nu poate sa nu păcatuiasca. Iar bunătatea pe care o mineaza si o manifesta nu are capacitate mântuitoare.

Salutam acțiunile DNA-ului si suntem stupefiati de potențialul păcatoseniei omului. Dorim soluționarea cazurilor anchetate de justiția romana, insa credem ca reforma profunda a societății angreneaza o natura umană schimbată radical pe plan spiritual. DNA-ul este necesar, in cazul României pe langa celelalte instituții ce aparțin justitiei, pentru un echilibru social prin combaterea corupției. Ceea ce schimba insa natura umană păcătoasă este intalnirea personala a fiecărui om cu Cristos, cu adevarul Scripturilor, cu Duhul Sfânt care transforma omul intr-o creatura noua prin lucrarea regeneratoare de care omul va fi constient.

Singura soluție viabila ce poate veni in ajutorul justitiei pe termen lung este una ce implica schimbarea naturii spirituale a omului, altfel DNA-ul va avea in continuare un ritm furibund de lucru tratand consecintele unui ADN păcătos incurabil.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

☉ Conferință anuală de tineret la Biserica Lumina Lumii Paris

Sursa: AICI

Campania Smiles: "De Crăciun dăruiește speranță"

Sursa: AICI

Petrică Vrăbioru la Biserica Penticostală Betania Londra

Betania Londra

Nicolae Geantă la Biserica Penticostală Păntăşeşti, judeţul Bihor

Sursa: AICI

✉ Scrisoare misionară: Familia Cuceuan, Etiopia

Verificarea traducerii cărții Marcu în limbajul semnelor

“Căci Cuvântul Domnului este adevărat, şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie.” Psalmul 33:4
Vă salutăm din nou din Addis Ababa!
De această dată scriem pe scurt despre planurile de călătorie care ne stau înainte. Pentru o săptămână (21 – 29 noiembrie), eu (Ionuț) voi fi plecat în țara “faraonilor”, unde alături de alți colegi voi participa la verificarea traducerii evangheliei după Marcu în limbajul semnelor de aici. Această călătorie face parte din programul meu de pregătire ca și consultant și este o oportunitate excelentă de a fi alături de consultanți cu experiență și de a învăța de la ei. Zborul către acestă țară este vineri noaptea la ora 04:15 și mă voi întoarce peste o săptămână, sâmbătă (29 noiembrie) dimineața pe la ora 07:00.
Daniela va rămâne acasă în Etiopia. Vă rugăm să vă rugați pentru noi, deoarece aceasta va fi pentru prima dată în 3 ani și 5 luni de căsnicie, când vom fi departe unul de altul. Fie ca Domnul să ne ajute în această perioadă să reușim să comunicăm în mod regulat. Suntem conștienți  de conexiunea slabă la internet și de problemele cu rețeaua de telefonie mobilă din Etiopia, care s-ar putea să fie piedici în a ține legătura.
Abia aștept să mă întâlnesc cu echipa de traducere  din țara “faraonilor” și să lucrăm împreună la verificarea traducerii evangheliei după Marcu. Îmi doresc ca prin contribuția mea și a colegilor mei, Dumnezeu să fie slăvit și lăudat!
Vă mulțumim pentru susținere! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă țină în harul Său!
Cu drag,
Ionuț și Daniela Cuceuan

Puteți să vă înscrieți la Newsletter-ul Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea familiei Cuceuan și a altor misionari, pe wycliffe.ro/buletin

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

☉ Conferinţă Regională de Tineret cu Ruben Avram & Gabi Izsak la Linz, Austria

Biserica Speranţa Linz

✡ Poza și gândul zilei

Tot astfel şi Isaia zice: „Din Iese va ieşi o Rădăcină care Se va scula să domnească peste Neamuri; şi Neamurile vor nădăjdui în El.” (Romani 15:12)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!