După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 23 noiembrie 2014

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (25)

Capitolul 9.3: Isus și Libertatea

Isus a zis iudeilor care au crezut în El:

”Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenicii Mei; veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi[...]

Oricine trăiește în păcat este rob al păcatului[...] Deci, dacă Fiul vă face liberi, veți fi cu adevărat liberi[...]

Voi aveți de tată pe diavolul și vreți să împliniți dorințele tatălui vostru: el de la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr, fiindcă în el nu există adevăr; ori de câte ori spune o minciună vorbește din sine însuși, căci el este mincinos și tatăl minciunii[...] Cine este din Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea nu ascultați, fiindcă nu sunteți din Dumnezeu” (Ioan 8:31-36, 44 și 47).

Libertatea are o direcție dublă: ești eliberat de la ceva și ești eliberat către ceva; ești liber să nu mai faci ceea ce până acum făceai ca sclav (rob, prizonier) și ești liber să faci ceea ce nici nu visai că este posibil să faci.

Dumnezeu are o anumită concepție despre ceea ce ar trebui să fie un om. Adevărata libertate este să poți să fii ceea ce te-a conceput Dumnezeu să fii!    

 După felul cum vorbește Isus, a fi așa cum te dorește Dumnezeu să fii înseamnă să aduci multă roadă și să rămâi în permanență roditor
(vezi Ioan 15:1-16).

Dumnezeu te-a făcut să fii o persoană liberă: liber să fii ce te-a conceput El să fii, 
și liber să nu fii cum concepe diavolul să fii.

Dumnezeu te dorește să fii ca El: în gândire, în sentimente și în comportament. Diavolul te dorește să fii ca el: în gândire, în sentimente și în comportament.

După ce ai trăit multă vreme după sugestiile diavolului, modul lui de a gândi, de a simți și de a fi devine felul tău de a gândi, de a simți și de a fi. Acestea se imprimă atât de puternic în ființa ta încât devin natura ta. Impresia ta este că așa este ”normal” să fii și că este imposibil să fii altfel. Aceasta este robia în care te-a adus el. Din robia aceasta vrea Isus să te elibereze.

Întâlnire pentru femei cu Adriana Cosman la Biserica Baptistă Betel Timişoara


Dr. Os Guinness la Cluj-Napoca

RZIM Romania

Pastor Ovidiu Petric - Iohannis şi "klaustrofobia" românilor certaţi cu legea


Speranțele romanilor ce au votat acum o saptamana au tintit spre o persoana cu un puternic CV, cu o experiența administrativa semnificativa si o relatie sănătoasă cu sistemul justitiei. Votul prin care romanii au instalat noul presedinte cantareste greu la capitolul justitie. Actul democratic fundamental al votarii din noiembrie a fost un strigat disperat dupa dreptate din partea poporului roman. 

Noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis promite ca va garanta buna functionare a sistemului justitiei si va accelera rezolvarea tuturor dosarelor ce vizeaza capete mari ale coruptiei din sistem. "Voi fi presedintele care respecta Constitutia in litera si spiritul ei" a declarat acesta in scurtul discurs tinut in ziua validării ca prededinte al Romaniei in fata reprezentantilor Curtii Constitutionale. 

Dorința președintelui de a garanta bunul mers al justitiei in Romania strânge inimile celor certati cu legea. Pasiunea si respectul presedintelui pentru justitie aduce o perspectiva sumbra a privarii de libertate pentru multi politicieni si oameni de afaceri care nu l-au dorit sub nici o forma pe acest nou lider. 

Un presedinte puternic inseamna si o justitie puternica ce va încuraja buna funcționare a structurilor justitiei precum DIICOT, DNA, Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Procurorul șef al DNA Laura Codruta Kovesi afirma zilele trecute pentru ziare.com ca "sunt peste 4.800 de dosare in lucru..." si ca "in acest an am cerut incuviintarea arestarii pentru 5 deputati si un senator si incuviintarea urmaririi penale pentru 10 fosti ministri si un ministru in functie. Niciunul dintre avize pentru arestare nu a fost aprobat. Faptul ca acum s-au dat avize este un semnal pozitiv." 

"Avem in lucru dosare mari, complexe, care vizeaza persoane cu functii importante. Activitatea noastra nu se va opri, poate doar in perioada Sarbatorilor, dar nici atunci nu e sigur. Vom continua in acelasi ritm, cu aceeasi eficienta, daca nu vor interveni schimbari legislative sau de alta natura. Cat vom fi lasati sa ne facem treaba, o vom face la fel de bine si eficient." afirma Laura Codruta Kovesi

Spatiul claustrofobic al inchisorii este catastrofal pentru visele multor oameni politici si din lumea afacerilor care se ruineaza precum un castel de carti cand vantul justitiei va sufla fara discriminare si va face dreptate. 

Atata timp cat presedintele isi va pastra echidistanta fata de partidele existente, va putea apara justiția si statul de drept fara intimidare si fara imixtiuni de alta natura. 

Justitia îngrozește si este claustrofobica pentru cei certati cu legea. Poate a sosit ceasul ca dreptatea aplicata la toate nivelele sociale sa nu mai fie interpretata drept razbunare politica sau DNA-ul sa fie etichetat drept un sistem implementat pe criterii politice. Nu presedintele va impune legea, dar va putea veghea la realizarea acestui aspect elementar intr-o societate cu o democratie sanatoasa. De fapt, tocmai aceasta a promis ca va face dl Iohannis. 

Cu cat sunt mai mici abaterile presedintelui de la acest deziderat si responsabilitatile ce ii revin, cu atat va fi mai mare claustrofobia celor certati cu legea. 

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Cina Polițiștilor Creștini la Oradea

Mulțumesc Domnului pentru aportul pe care l-au adus frații și surorile din corul politiștilor creștini Oradea la realizarea evenimentului evanghelistic „Cina Politistilor”. Prin contributia lor și a altor frați preaiubiți în Cristos a fost posibilă organizarea acestei mari lucrări de vestire a Evangheliei în rândul „oamenilor cu epoleți”. Mulțumesc tuturor polițiștilor creștini din România care au sprijinit cu rugăciune această lucrare.
În seara zilei de 14 noiembrie 2014, la restaurantul Pellegrin din Oradea au participat 150 de invitați, oameni care activează în diferite structuri de autoritate din județul Bihor. A fost o „CINĂ” deosebită, atât din punct de vedere culinar cât și spiritual. Familia Nicu si Dora Deiac au fost la înălțime cu meniul servit. Cântările interpretate de corul polițiștilor, Vali Pentea Sava și Geta Bucur & Florina Avram au pregătit inimile invitaților noștri pentru mărturia personală a lui Beni Sturz și pentru mesajul biblic predicat de Dr. Tim Robnet (Misiunea Luis Palau).
Colegul nostru Ljubanic Branislav din Serbia a facut un mare efort pentru a putea participa împreună cu familia lui la acest eveniment însă s-a întors acasă binecuvântat.
Mulțumim Domnului pentru grupul de politisti creștini din Arad care au fost cu noi la „CINĂ”. Acești frați au o inimă mare pentru Domnul și o dorință vie pentru extinderea Împărăției lui Dumnezeu printre „oamenii în uniformă” din județul Arad. Astfel, dumincă, 21 decembrie 2014 vor organiza un concert de colind în două biserici din municipiul Arad. Cu ajutorul Domnului vom sprijini acest eveniment prin participarea corului polițiștilor din câteva județe (AR, BH, CJ, TM, CS, HD, AB...)
Dumnezeu să fie lăudat pentru Harul de care ne face parte în țara noastră, să putem prezenta neîngrădit mesajul salvării divine!

Klaus Iohannis: Detest minciuna! (Interviu TVR)

Cristi Danileţ la Centrul Areopagus Timişoara

Centrul Areopagus Timisoara

✡ Poza și gândul zilei

De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultaţi-Mă, dar, şi veţi mânca ce este bun, şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. (Isaia 55:2)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!