După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Pastor Ovidiu Petric - La rugăciune cu președintele Iohannis

Una din postările de ieri de pe pagina de Facebook a noului președinte ales al României ce cheamă poporul la rugăciune pentru victimele accidentului aviatic militar ce sunt inca in viata este semnificativă si demna de luat in seama.

"Am primit cu mare tristeţe vestea prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, în urma căreia opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniți. În aceste momente de durere, îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile militarilor decedaţi şi le adresez sincere condoleanţe.
Mă rog pentru grabnica însănătoșire a supraviețuitorilor și vă chem să le fim alături prin rugăciunile și gândurile noastre!"


In anii precedenti am fost martori ai diverselor accidente aviatice petrecute pe teritoriul României, unul din ele fiind îndelung dezbătut in mass media chiar la începutul anului. Insa in nici un caz de pana acum, președintele României oricare ar fi fost acesta, nu a facut apel la rugăciune.

Prin acest mesaj transmis in premiera de un presedinte al României, suntem martorii unui gest ce vine mai degrabă din partea unui lider spiritual, nu doar politic, ce inseamna mult pentru popor.

Acest gest de natura spirituala venit din partea reprezentantului celei mai importante instituții din România trădează înclinația spirituala a președintelui Iohannis ce nu se sfiește sa cheme poporul la rugăciune. Președintele si-a ales bine cuvintele cand s-a exprimat in legatura cu acest accident, iar ceea ce se citește in mesajul sau de chemare la rugăciune este recunoasterea faptului ca suntem dependenți de Dumnezeu, de o persoana divina ce transcede abilitatile noastre de a rezolva dezastrul la care se face referire. Apelul la rugăciune al președintelui indica o inima smerita a acestui om, care se recunoaște dependent de Dumnezeu indiferent de funcția pe care o ocupa. 


Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Cristian Barbosu - Turneu de evanghelizare

Biserica Harvest Metanoia Arad


Ionel Tuțac & Grace Singers la Biserica Maranata Timișoara

Maranata Timisoara

Părtăşia Bisericilor Baptiste din Maramureşul istoric

Data: Duminică 23 Noiembrie 2014
Ora: 16.00 – 18.00
Loc. Biserica Baptistă din Rona de Sus
Tema întâlnirii: Mai este slujirea în Biserică un dar divin?Text: 1Corinteni 12:4-7
Scop: Închinare şi zidire spirituală
Vă aşteptăm cu drag!

Nelu Brie - Secretul fericirii (16 noiembrie 2014)


Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (24)

Capitolul 9.2: Conceptul de ”comunitate în comunitate”

După șaptezeci de ani în exil în Babilon, evreilor li s-a permis de către regele Cirus să se întoarcă în țara lor și să o reconstruiască, exact așa cum a profețit Ieremia. Reîntoarcerea a avut loc în anul 538 înainte de Cristos. Un număr mare de deportați au revenit în țară și au început munca grea de reconstrucție.

Dar nu toți evreii s-au întors. Mulți au preferat să rămână în Babilon. Alții s-au așezat în diferite alte orașe și în alte țări. De regulă, orice popor împrăștiat astfel se ”topește” în poporul gazdă, se asimilează și dispare ca entitate separată.

Excepție au făcut și fac evreii. De ce? Care a fost secretul rămânerii lor ca popor distinct? Răspunsul se leagă de acțiunile lui Ezra (scris și Esdra), carea trăit cândva între anii 500 î.Cr. și 420 î.Cr. El a fost înainte de toate un mare savant;  a adunat toate cărțile sfinte ale poporului său și a alcătuit  Sfânta Scriptură ebraică (ceea ce noi numim Vechiul Testament). Apoi, el a fost un mare om politic: a urcat în ierarhia conducerii din Babilon și la un moment dat a ocupat un post pe care noi l-am numi Secretar de stat pentru problemele evreiești. Când era în această poziție, el a fost trimis la Ierusalim cu autoritatea de a reglementa viața religioasă a evreilor. El a lucrat mână în mână cu un alt evreu, Neemia, care de asemenea a ajuns ministru în Babilon și de asemenea a fost trimis la Ierusalim să ajute la rezolvarea problemelor statului evreu.

Ezra a fost un mare strateg. De numele lui se leagă câteva idei și acțiuni extraordinare. În primul rând, a conceput și formulat ideea că oriunde, în orice țară și în orice oraș s-ar afla zece sau mai mulți bărbați evrei, ei să constituie o adunare (în limba greacă ”synagoga”) și să-și facă un locaș de adunare unde să se adune în fiecare sâmbătă ca să studieze Scripturile. Desigur, pentru aceasta trebuia asigurat ca Scripturile să fie copiate cu exactitate și răspândite la toate sinagogile. Tot pentru aceasta trebuia să fie formați experți în cunoașterea și explicarea Scripturilor, și astfel au apărut rabinii.

Prin aceste acțiuni, evreii s-au constituit în comunități distincte în cadrul comunităților (orașelor) în care trăiau și în felul acesta și-au păstrat identitatea.

Seri de evanghelizare la Biserica Baptistă Betel Reşiţa

Biserica Baptista Betel Resita

Ghiţă Mocan la BBSO


Lansare de carte la Sala Cireşarii Beiuş

ciresarii

✡ Întoarcerea seminţiei pierdute Bnei Menashe, o profeţie împlinită



  • În această săptămână, încă 50 de persoane din seminția Bnei Menashe au ajuns din India în Israel pentru a se stabili aici. Va urma un reportaj de anul trecut, când alți membri din această seminție au ajuns în Israel. 
  • După cum ni s-a spus, întoarcerea seminției Bnei Menashe are loc de mai bine de 2 000 de ani. Întoarcerea lor a stârnit lacrimi și bucurie. 
  • ''Simt că am ajuns acasă'', a afirmat o tânără. 
  • ''Sunt foarte încântat și copleșit. E greu de explicat în cuvinte ceea ce simt. Îmi vine să plâng'', a afirmat un tânăr.
  • Acest grup a fost primul grup care începe mult așteptata migrare. Aproximativ 2 000 de descendenți ai lui Manase locuiesc în Israel, dar în urmă cu 5 ani, guvernul a oprit întoarcerea lor. Potrivit unei decizii recente, guvernul permite tuturor descendenților, în jur de 7 000, să se întoarcă în Israel. 
  • ''Cele 10 seminții se poate să fi fost uitate de noi multe decenii la rând, însă identitatea lor nu s-a pierdut'', a afirmat Michael Freund. 
  • Michael Freund lucrează pentru organizația Shavai Israel și de ani de zile ajută la împlinirea acestor evenimente. El crede că întoarcerea acestei seminții împlinește profețiile biblice. 
  • ''Profetul Isaia spunea: 'Nu te teme căci Eu sunt cu tine', zice Domnul. Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit.' Aceștia sunt neamul lui Israel. Este ca și cum titlul știrilor de astăzi a fost scris de însuși profetul Isaia în urmă cu 2 500-2 600 de ani'', a afirmat Michael Freund.
  • Imperiul Asirian a exilat seminția lui Manase în urmă cu aproape 3 000 de ani. Deși s-au stabilit în nord-estul Indiei, descendenții și-au păstrat rădăcinile evreiești timp de peste 2 000 de ani. Câteva organizații creștine i-au ajutat să se întoarcă acasă. 
  • ''De fapt, profetul evreu spunea că, în zilele de pe urmă, când Dumnezeu va strânge poporul evreu de la toate marginile pământului, evreii vor fi ajutați de neamuri. Le mulțumesc pe această cale neamurilor. Dumnezeu Însuși ne îndeamnă să ne implicăm în alia'', a afirmat David Parsons.
  • Este minunat să vedem seminția Bnei Menashe întorcându-se acasă și profeția biblică împlinindu-se chiar în fața ochilor noștri. 
  • Stire difuzata in Jerusalem Dateline 53 - noiembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr...

✡ Poza și gândul zilei

Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă. (Psalmii 63:1)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!