După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 21 noiembrie 2014

Klaus Iohannis despre tragedia aviatică: "Mă rog pentru însănătoșirea supraviețuitorilor și vă chem să le fim alături prin rugăciunile noastre!"

"Am primit cu mare tristeţe vestea prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, în urma căreia opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniți. În aceste momente de durere, îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile militarilor decedaţi şi le adresez sincere condoleanţe. 
Mă rog pentru grabnica însănătoșire a supraviețuitorilor și vă chem să le fim alături prin rugăciunile și gândurile noastre!"
Klaus Iohannis

☉ Conferință pe tema uceniciei cu Emil Bartoș și Gili Indrie la Biserica Iris Cluj-Napoca

Înainte de a fi cunoscuți cu numele de creștini, urmașii lui Hristos din biserica primară erau numiți ucenici (Fapte 11:2). Aceasta este identitatea principală care trebuie să ne caracterizeze și pe noi, creștinii contemporani. Vă invităm la o conferință despre ucenicie, împreună cu Emil Bartoș și Gili Indrie
  • Vineri, 21 noiembrie, de la ora 18:00 și Sâmbătă, 22 noiembrie de la ora 9:30.
Mai multe detalii: AICI

Catolicii și Evanghelicii în dialog pe tema familiei și căsătoriei

Papa Francis a vrut să știe ce cred despre căsătorie  Rick Warren, Russell Moore, NT Wright, astfel că aceștia au fost invitați, potrivit lui Christianity Today,  la Colocviul organizat în perioada 17-19 Noiembrie de Vatican pe tema căsătoriei și familiei.
Christianity Today  notează că  ”chiar și Baptiștii de Sud nu știu să refuze o invitație de la Papa. Rick Warren, pastor senior al Bisericii Saddleback, și Russell Moore, președintele Comisiei  de Etici și Libertăți  Religioase, se vor întâlni cu Papa Francis și vor oferi o perspectivă “evanghelică protestantă”, ca parte a unui Colocviu al Vaticanului pe tema căsătorie și familiei care va avea  loc în 17-19 noiembrie”.
Moore  a afirmat  ”Eu sunt dispus să merg oriunde, atunci când mi se cere, pentru a da mărturie despre ceea ce noi, ca protestanții evanghelici, credem despre căsătorie și Evanghelie, mai ales în vremuri în care căsătoria este in pericol cultural.”
Puteți citi mai multe despre acest articol AICI
Mesajul video al pastorului Rick Warren puteți să-l vedeți aici. CLICK
Ideile majore ale mesajului lui Rick Warren având ca text de referință Evrei 13:4  sunt:
  1. Afirmă autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu
  2. Crede ceea ce a învățat Isus despre căsătorie
  3. Sărbătoriți căsătoriile sănătoase
  4. Dezvoltarea cursuri pentru grupuri mici pentru a sprijini căsătoria
  5. Angajează fiecare (parte a) mass-media pentru a promova căsătoria
  6. Confruntă atacatorii cu bucurie și grațios 
  7. Oferă oamenilor  încredere
  8. Învățați-i în scopul căsătoriei
Mesajul  lui Russell Moore poate fi văzut aici. CLICK
Mesajul  lui NT Wright  poate fi văzut aici. CLICK
Articol preluat cu permisiunea autorului. Sursa: www.pastor.ro

Emanuel Fedur a fost ordinat ca pastor al bisericii Elim din Arizona

Ziua de duminică, 16 noiembrie 2014, va rămâne cu certitudine o plăcută amintire pentru întreaga comunitate evanghelică din diaspora română stabilită în capitala statului Arizona.

 Două evenimente desfăşurate la Biserica Penticostală ELIM (www.elimarizona.com ) au polarizat interesul multor creştini români din aria Phoenix, aceasta fiind dovedită printr-o prezenţă remarcabilă. După o perioadă de incertitudini şi căutări privind o nouă viziune dar şi o nouă redefinire a activităţii bisericii, în toate planurile (spirituale, organizatorice, materiale), convingerea unanimă a membrilor comunităţii care compun Biserica ELIM este că activitatea spirituală a acestei biserici a intrat într-un proces real de revitalizare şi aceasta numai prin mila, harul şi dragostea lui Dumnezeu, dar şi prin necesitatea trăirii îndemnului adresat de Domnul Isus Hristos bisericii, regăsit în Cartea Apocalipsa 2:5. 

În urmă cu mai bine de un an, la data de 15 septembrie 2013, după un timp de post şi rugăciune, necesar pentru confirmarea planului lui Dumnezeu şi la propunerea majorităţii membrilor Bisericii ELIM, Emanuel Fedur şi-a început activitatea de evanghelist în cadrul acestei comunităţii de credincioşi din Phoenix. Ca rezultat al implicării cu pasiune în lucrare, în anul următor s-a propus fratelui Fedur încredinţarea slujbei de păstor senior al Bisericii. 

Astfel, în duminica de 16 noiembrie 2014 s-a desfăşurat serviciul divin de ordinare a fratelui Emanuel Fedur în slujba de păstor al Bisericii ELIM. Început la orele 9 dimineaţa  şi desfăşurat timp de aproape 4 ore, programul a fost caracterizat printr-o trăire şi manifestare cu adevărat caracteristică adevăraţilor credincioşi. Cântările grupului de laudă şi închinare, ale corului de fete, orchestrei, fanfarei şi corului mixt, precum şi a cvartetului fraţilor Fedur, au creat cadrul spiritual adecvat propovăduirii Cuvântului. Fratele Alin Călini, lucrător ordinat al bisericii, după ce a adresat un cuvânt de salut tuturor participanţilor la eveniment, a prezentat în decursul desfăşurării programului, păstorii prezenţi la amvon, invitaţi pentru oficierea actului de ordinare: Nelu Brie, pastor la Biserica “Emanuel” din Sibiu şi rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucureşti, Samuel Fedur, pastor la Biserica “Betel” din Arad şi totodată tatăl fratelui Emanuel Fedur, Octav Axinte, pastor la Biserica “Elim” din Botoşani şi Dragoş Croitoru, pastor la Biserica din Bosânci, jud. Suceava. 

Fratele Samuel Fedur, tatăl lui Emanuel, pe lângă îndemnul adresat viitorului slujitor al Bisericii Elim, a prezentat o mărturie cu referire la acceptarea deciziei ca fiul cel mai mare al familiei, Emanuel, să urmeze cursurile Institutului Teologic din Bucureşti. "Îmi aduc aminte că eu am încercat să mă opun atunci când el a vrut să plece la Seminarul Teologic, aşa am gândit eu la momentul respectiv. Emanuel, ai terminat o şcoală, ai o profesie, trebuie să-ţi ajuţi fraţii mai mici, eşti într-o familie mare. În confruntarea  aceasta, împreună cu soţia ne-am rugat să nu fim împotriva lucrării lui Dumnezeu şi am cerut de la Domnul un cuvânt, un răspuns prin Scriptură. Şi Domnul mi-a dat un verset care spune aşa: Orice întâi născut de parte bărbătească este al Meu, zice Domnul. Emanuel, fiind primul copil din familie, am înţeles că Domnul îl cheamă în lucrare." Astfel, în urma absolvirii Institutului Politehnic din Timişoara, Emanuel Fedur şi-a continuat studiile la Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti, pe care l-a absolvit în anul 2008. Actualmente urmează cursurile de masterat la “Fuller Theological Seminary” din Pasadena, California. 

Ultima predică, înaintea actului de ordinare, a aparţinut fratelui Nelu Brie, pastor la Biserica Emanuel din Sibiu şi rector al Institutului Teologic din Bucureşti. Conform serviciului specific de ordinare, Fratele Brie a accentuat motivaţia acestui eveniment deosebit de important atât în viaţa spirituală a bisericii cât şi a persoanei chemate la o astfel de lucrare: "Cel care face chemarea este Dumnezeu. Biserica recunoaşte chemarea şi confirmă prin aşezarea în slujire. Frate Emanuel, eşti chemat să faci o lucrare de conducere spirituală. O lucrare foarte grea. De aceea sunt esenţiale patru lucruri: 1.viziunea care vine de la Dumnezeu; 2. împuternicire de la Duhul Sfânt; 3. integritate personală; 4. autoritate morală construită de Dumnezeu şi recunoscută de adunare. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu vom aşeza în slujbă un păstor. Dumnezeu să-şi pună peste el mâinile". 

După ce corul bisericii a intonat cântărea de binecuvântare, "Domnul păcii să fie cu tine...", a urmat actul de ordinare în slujba de păstor, prin "punerea mâinilor", îndeplinit de păstorii invitaţi special la acest eveniment. La încheierea ceremoniei de ordinare, fratele Nelu Brie l-a prezentat pe Emanuel Fedur ca noul păstor al Bisericii Penticostale Elim din Phoenix. 

Invitat să adreseze un scurt mesaj asistenţei, Emanuel Fedur a mulţumit lui Dumnezeu şi Bisericii Elim pentru onoarea şi încrederea acordată pentru a păstori această comunitate: "În primul rând mulţumesc lui Dumnezeu pentru onoarea de a fi chemat să slujesc, pentru protecţia Lui până în ziua de astăzi, pentru călăuzirea Lui, soţiei mele, Andreea, pentru sprijinul ei de-a lungul acestor doi ani de căsnicie, mulţumesc familiei lărgite, mulţumesc pentru rugăciuni şi de asemenea mulţumesc Bisericii Elim care mi-a oferit această încredere că să slujesc. Singura mea dorinţa pentru dvs. este să mă purtaţi în rugăciune pentru ca Dumnezeu să mă echipeze cu ceea ce am nevoie pentru slujirea la care am fost chemat".

Serviciul divin de dimineaţă s-a încheiat prin rugăciunea fratelui Vasile Olari, unul din membrii consiliului administrativ al bisericii. Conform aprecierilor făcute de fratele Olari, participarea la această sărbătoare a bisericii Elim a fost peste aşteptări, estimându-se un număr de aproximativ 700 de persoane. 

În timpul de după-amiază, Biserica Elim a organizat o masă de dragoste cu specific românesc pentru toţi participanţii, care a avut loc la American Royal Palace, un resort locat în apropierea bisericii. 

Bucuria şi părtăşia  zilei de duminică a continuat seara, când de la orele 18:00 s-a desfăşurat un botez nou-testamental. Trei tineri: Diana Netotea (21), Angi Moga (16) şi Johny Lela au intrat în apa botezului, mărturisind public faptul că Isus Hristos a murit pentru păcatele lor, oferindu-le astfel viaţă veşnică.  

Din Cuvânt a predicat fratele păstor Dragoş Croitoru din România, iar actul botezului a fost îndeplinit de fraţii Emanuel Fedur şi Alin Călini. Privind retrospectiv frumoasele momente petrecute în această zi de duminică, întreaga comunitate de la Elim şi nu numai, poate spune cu siguranţă că a fost o zi specială şi binecuvântată, pregătită de Dumnezeu pentru bucuria copiilor Săi. "Domnul a făcut lucrul acesta şi este o minunăţie înaintea ochilor noştri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul; să ne bucurăm şi să ne veselim în ea. Doamne ajută ! Doamne dă izbândă!" PSALMUL 118-23,24,25.

Radu Oprea

Glendale, Arizona

Știripesurse.ro: Crin Antonescu s-a retras din cauza unei profeţii

Ieşirea lui Crin Antonescu din prim-planul scenei politice este explicată într-un mod inedit de un parlamentar. 

Senatorul PPDD Ioan Iovescu, (credincios baptist - nota red.) unul dintre oamenii "domnului Dan" care l-au susţinut deschis pe Klaus Iohannis, a relatat o discuţie pe care a avut-o cu fostul lider liberal.

„Poate o să mă luați în derâdere, dar a existat o profeție de câțiva ani, că dacă vom avea un președinte cu nume de floare, și era posibil să avem, era rău în România..."
Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Ziua Recunoștinței la Biserica Sfânta Treime Bacău

SfantaTreimeBacau 

Alin Gârlea & Index Band la Biserica Baptistă Emanuel Timișoara

Sursa: AICI

✡ Tel Aviv: Școala unde creştinii, evreii şi musulmanii sunt prieteni

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

   Rugaţi-vă pentru Bimala Ray

   Bimala Ray este o femeie din tribul Rajbanshi. Ea are o soră mai tânără. Mama lor a murit când erau mici, după care tatăl lor s-a recăsătorit. Au crescut ca fete orfane, lucrând pe la casele oamenilor.
      Pe sora mică a luat-o o familie care acum locuieşte în Calcuta, însă Bimala s-a căsătorit şi a avut 2 copii. Cu câţiva ani în urmă a avut un accident ce i-a afectat regenerarea sângelui. Trebuie să primească în mod regulat transfuzii de sânge. Boala îi afectează şi culoarea pielii.
      Soţul ei obişnuieşte să bea şi pare a fi, de asemenea, imoral. Din pricina stării de sănătate precare şi a necazurilor din familie, Bimala a fost ceva timp la mănăstirea catolică Jishu Asharam, folosită şi ca spital. Acolo se făcuse bine. Tot acolo, de asemenea, începuse să creadă în Dumnezeul creştinilor. Noi am vizitat satul ei şi am arătat filme creştine lângă casa ei. Ea ne-a servit cu ceai şi ne-a invitat acasă la ea.
      După aceea am început să aducem copii din satul ei la adunare. Dar cu ea nu ne-am mai întâlnit. Ieri am găsit-o însă în spital, într-o stare critică. Doi dintre noi i-am donat sânge. Ea şi-a exprimat dorinţa ca după vindecare să stea la noi. Am sfătuit-o că nu este drept să facă aceasta şi i-am spus că trebuie să-şi continuie atribuţiile de  soţie şi mamă, chiar şi în mijlocul necazurilor.
      Rugaţi-vă pentru vindecarea ei, cât şi pentru mântuirea familiei ei!

Daniel Olteanu

All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


Vietnam: Biserică distrusă, creştini arestaţi sau izgoniţi din casele lor

1. Sase familii (25 de persoane in total) au fost izgonite din casele lor dintr-un sat din Vietnam. (Aceasta stire scurta a fost raportata  de  International Christian Concern).
2. Potrivit Morning Star, in data de 12 Noiembrie, politia din Vietnam s-a folosit de huligani inarmati ca sa distruga o biserica si sa aresteze 9 crestini menoniti, acuzandu-i ca nu sunt in regula cu autorizatiile, autorizatii pe care politia le-a confiscat la ultima perchezitie. Huliganii au sosit la locul numit Centrul Bisericii din satul Ben Cat, din provincia Binh Duong care se afla in partea de nord a orasului Ho Chi Minh. Era aproape de miezul noptii cand atacul a fost savarsit la acest centru, unde sunt cazati mai multi crestini,  huliganii zbierand si incercand sa-i intimideze cu ciocane si freze din metal. In timp ce ei distrugeau centrul bisericii, politia statea la o parte si filma.
Printre cei arestati sunt si doi pastori, si un fiu al pastorului principal Nguyen Hong Quang. Biserica lui Nguyen Hong Quang nu este inregistrata oficial si este mereu tinta atacurilor autoritatilor si a huliganilor locali. Cei noua crestini arestati vor fi interogati. Toti membrii acestei biserici au suferit atacuri chiar si in casele lor, la scoala, la servici si din partea unor persoane necunoscute care sunt angajati numai pentru ca sa-i hartuiasca.
Din luna iunie incoace, 34 de crestini din aceasta biserica au fost raniti, unii au avut nevoie de interventie de urgenta. Pastorul Quang a suferit multi ani de inchisoare si desi incearca sa lucreze cu autoritatile, ei il hartuiesc mai tot timpul, atat pe el cat si pe enoriasii din biserica pastorita de el.
Sa ne rugam pentru crestinii din Vietnam, ca Dumnezeu sa-i treaca biruitori prin suferinta si Evanghelia sa fie propovaduita la cat mai multe suflete.

Campania "Primeşte Darul!" la Biserica ADONAI Bucureşti


Seri de evanghelizare la Biserica Baptistă Betania Cluj-Napoca

Biserica Baptistă Betania Cluj-Napoca

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (23)

Capitolul 9.1: Isus vorbește ca Dumnezeu:
„Dar Eu va spun”

Partea a doua a Predicii de pe munte, care urmează după câteva remarci despre modul în care împlinește El legea și proorocii – la care va trebui să revenim mai târziu – este introdusă prin aceste cuvinte:

”Căci vă spun că dacă dreptatea voastră nu va întrece dreptatea cărturarilor și a fariseilor, cu nici un chip nu veți intra în Împărăția cerurilor” (Matei 5:20).

Urmează o secțiune a predicii introdusă prin șase afirmații pe același calapod: ”Ați auzit că s-a zis celor din vechime[...], dar eu vă spun[...]”. Sunt șase porunci din legea lui Moise, câteva dintre ele luate chiar dintre cele zece porunci. ”Dar Eu vă spun” indică autoritatea divină cu care vorbește Domnul Isus: El nu dă sfaturi, ci dă porunci, și pe acestea le bazează pe propria Lui autoritate.

Nu vom analiza aceste porunci pe larg, ci vom sublinia doar ce întrezărim noi că urmărește Domnul Isus prin ele.

Prima poruncă, înțeleasă corect, ne dă cheia la toate celelalte. Iată-o puțin parafrazată:
”Să învățați să vă controlați mânia când ceilalți fac ceva ce vouă nu vă place. Să nu le spuneți cuvinte jignitoare, care le-ar răni demnitatea. Iar dacă v-ați pierdut controlul și le-ați spus cuvinte prin care i-ați insultat, grăbiți-vă să reparați ce a-ți stricat și să obțineți iertarea celui lezat. Căci, prin insultarea semenului vostru sunteți aruncați într-o închisoare teribilă: din această închisoare nu mai aveți acces nici la Dumnezeu nici la semenul vostru. Ieșirea din închisoarea acesta va lua mult timp și vă va cere să plătiți un preț foarte mare” (cf.Matei 5:21-26).

✡ Rugăciune pentru pacea Ierusalimului chiar în inima oraşului

Știri creștine: Mapamond creștin (22 noiembrie 2014)

UPDATE: "Român din neam de Dumnezeu" la Turnu-Ruieni, Caraş-Severin

Invitaţi: Jean Chiforeanu, Profides, Cristian Caraman şi Petru Leahu



White Friday ~ 21-23 noiembrie 2014 ~ la Librăria Cireşarii

Pentru că Black Friday nu mai e la modă!
Prinde 3 zile de oferte și reduceri speciale pentru tine. 

Pentru comenzi: http://librariaciresarii.ro/white-friday-21-23-noiembrie-2014/

* Reducerile se aplică la expedierea coletului
** Coletele sunt livrate prin Poșta Română
***Taxe poștale 10 - 12 lei

✡ Poza și gândul zilei

Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit? (1 Corinteni 4:7)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!