După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 17 noiembrie 2014

Pastor Luca Deneş: "Ponta rămâne pentru mine un om care mi-a făcut o impresie bună întotdeauna..."

"Alegerile s-au incheiat, viata merge inainte. Romania a mai trecut prin momente de genul acesta in 1996, dar si in 2004, cand noi romanii naivi am crezut ca am facut in sfarsit schimbarea mult asteptata. Istoria ne confirma ca ne-am inselat, asa ca nu fi atat de inversunat, mai vorbim peste 3, 4 ani. Mi-as dori, sincer, sa nu am dreptate."

"Ponta ramane pentru mine un om pe care l-am cunoscut si mi-a facut o impresie buna întotdeauna cat am stat de vorba cu el. Daca-l cunosti de aproape iti face o alta impresie. Nu stiu daca va mai ramane in politica, dar stiu, atata timp cat ramane premier al Romaniei, avem aceeasi obligatie morala (scripturala), sa ne rugam pentru el la fel cum ne rugam pentru presedintele tarii. Cred ca aceasta este atitudinea corecta si matura a unor crestini maturi."            
Comentarii pe Facebook   Luca Deneş
Vezi și:

Pastor Luca Deneş: "Îl cunosc pe Ponta şi îl votez!"

Arvid, Josefine și Ragnhild Pettersen la Biserica Penticostală Elim Timişoara

Pastor Florin Ianovici: A cui este biruința? Felicitări domnule președinte Klaus Johannis!

Proverbele 21:31 "Calul este pregătit pentru ziua bătăliei, dar biruinţa este a Domnului."
S-a alergat mult. S-a alergat cam peste tot. De la sacoșa săracului la cuponul pensionarului și până la altarul bisericilor s-a tot alergat. Dar cât de iuți ar fi caii, biruința este a Domnului.
S-a vorbit mult. S-au aruncat cuvinte otravă, cuvinte gunoi, cuvinte lozincarde, cuvinte divorțate de idei. S-au împrăștiat pretutindeni și de oriunde. Dar oricât de multe cuvinte s-au risipit, biruința este a Domnului.
S-a furat mult. S-a furat dreptul de a fi și a rămâne român chiar dacă viața te-a împins dincolo de granițele țării. S-a furat dreptul la decența și demnitatea de a fi tratat democratic și nu cu gaze lacrimogene. Dar oricât de mult s-a furat, biruința este a Domnului.
S-a uneltit mult. De la un capăt al țării la altul s-au schimbat taberele, au dezertat primarii dornici de un os mai bun, au fost chemați la ordine trepădușii ca să iasă ,,cine trebuie’’. Șefi de partide, unii penali, alții cu deviații comportamentale, s-au unit în circul numit campanie electorală. Dar oricâte uneltiri au fost, biruința este a Domnului.
Și pentru că biruința este a Domnului voi păstra calea rugăciunii și a postului, calea credinței într-un Dumnezeu care stăpânește peste toți și peste toate. Eu știu a cui este biruința: a Domnului!
Felicitări domnule președinte Klaus Johannis!

Biserica Baptistă Biruința Londra: Am îndurat împreună frig, oboseală, umilințe


Multumim celor care au raspuns apelului nostru si ieri ne-au insotit la vot. Am indurat impreuna frig, oboseala, umilinte, insa credem ca toate acestea nu au fost in zadar. Unii dintre noi au asteptat toata ziua in rand si tot n-au reusit sa voteze. Foarte trist...

Am vazut pe strada solidaritate, unitate, bunatate si pentru prima oara dupa multi ani, am fost mandri cu adevarat ca suntem romani.

Dumnezeu a facut ieri, sub ochii nostri, o minune...

Speram impreuna la un viitor mai bun pentru tara noastra. Noul presedinte ales al Romaniei cu siguranta nu este perfect, insa suntem datori, in particular cat si in biserici sa mijlocim mai mult pentru el si conducerea acestei tari. 

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si romanii de pretutindeni!


Pastor Samy Tuțac: "Am avut convingerea ca domnul Iohanis va fi noul Preşedinte"


I have a dream...
Aceste cuvinte memorabile au fost rostite de catre pastorul baptist Martin Luther King jr. in timpul unui discurs electrizant rostit pe 28 August 1963. In doar 17 minute King si-a marturisit visul lui ca intr-o zi copiii albi si negrii sa se plimbe de mana pe strazile Alabamei. Nu o data cuvintele lui Martin Luther King m-au inspirat in a indrazni sa visez. Cand le-am spus unor prieteni ca am convingerea ca dl. Iohanis va fi noul Presedinte, s-au bucurat, dar nu m-au crezut. Marti seara le-am spus tinerilor de la Betel ca Presedintele va fi fi cel pe care-l votez eu, pentru ca din 1996 am votat intotdeauna castigatorul. Da, si pe dl. Iliescu in 2000, in al doilea tur, dar cu mana stanga. De obicei votez numai cu dreapta. Si cei mai optimisti m-au privit cu ingaduinta. Eu am un vis si este pe cale sa devina realitate. L-am exprimat intr-un mesaj scurt trimis pe email lui Daniel Maris, rectorul Institutului Teologic Baptist din Bucuresti, pe 7 Noiembrie 2014, cand sondajele dadeau 10 procente in favoarea dlui Ponta. Redau mai jos mesajul, care exprima visul meu, pentru a va incuraja sa visati. Dumnezeu se bucura sa fie parte din visurile noastre marete.

"Votati Iohanis! La 500 de ani (2017, oct, 31) de la Reforma protestanta ne intalnim la Biserica Evanghelica din Sibiu impreuna cu Presedintele Iohanis!
Doamne ajuta!
Samy"
Ce Dumnezeu minunat avem! El ridica pe unii si coboara pe altii! Acum, mai mult ca oricand, sunt mandru ca sunt roman. Daca poporul nostru, majoritar ortodox a ales un Presedinte protestant e semnul unei adevarate maturitati. Ii felicit pe minunatii tineri care au facut o adevarata revolutie prin retelele lor de socializare si-i rog pe cei care m-au criticat sa indrazneasca sa viseze, sa faca tot ce este posibil ca visul sa devina realitate si sa creada ca atunci cand noi facem tot ce este posibil, DUMNEZEU va face imposibilul.
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

Samy Tuțac

Pastor Conf. univ. dr. Silviu Tatu: Anul acesta Crăciunul a venit mai devreme în România!

Dacă sunteți ca mine, atunci legați sărbătorile de evenimente speciale care au avut loc în preajma sau chiar cu prilejul lor. De exemplu, în ultimii 25 de ani mintea mea se încăpățâna să asocieze Crăciunul de atacul furibund al trupelor Securității asupra unității noastre militare din strada Caracal, mun. Craiova, prilej cu care, ca soldați neinstruiți ce eram, am reușit să ne incendiem propriul depozit de carburanți. Atunci mi-am temut viața ca nicicând altcândva și am strigat la Domnul după ajutor, în nota lamentațională a psalmilor lui David, și am făcut juruințe Domnului. Cel Preaînalt s-a îndurat de mine și m-a ajutat să scap cu viață, lucru care nu se poate spune despre mulți dintre camarazii mei de arme. Nu numai atât, dar am primit soția pe care mi-am dorit-o și mult mai mult decât atât. Acela a fost Bethelul meu, deși nu am ajuns acolo din motive similare lui Iacov.
Mai este o lună până la Crăciun și multe lucruri se mai pot petrece până atunci, dar atmosfera Crăciunului ne învăluie. Populația este euforică după anunțarea rezultatelor parțiale la alegerile prezidențiale din acest an. Marea majoritate a românilor și-au văzut visul cu ochii și domnul Klaus Johannis, primarul Sibiului, a fost ales președintele tuturor românilor. Au rămas de rușine sociologii și analiștii politici dâmbovițeni pentru previziunile lor pesimiste. S-au făcut de râs jurnaliștii de televiziune pentru analizele lor sub-mediocre și dramoletele pe care le-au jucat în direct. Au rămas de rușine politicienii care au călcat prudent în alianțe și au făcut recomandări neverosimile electoratului lor. S-au făcut de râs pseudo-personalitățile culturale cu aprecierile lor cârmâzii la adresa candidatului impostor și parvenit.
Pentru prima oară după Revoluția furată din ’89 și mineriadele organizate în anii 1990, 1991 și 1999, românii și-au ales un președinte care nu vine de pe Dâmbovița și, mai mult, care este cetățean român și etnic german. Domnul Klaus Johannis a fost ales ca și garant al luptei anticorupție, condusă actualmente de o doamnă din Sibiu, Laura Codruța Kovesi. Oare de câți sibieni are nevoie Bucureștiul până se schimbă din temelii? Domnul Klaus Johannis a fost ales ca și garant al orientării pro-apusene, cu tot ce vine pe această relație mai bun: democrație autentică, mai ales dreptul la vot, muncă cinstită și prosperitate pentru toți cei harnici. Odată cu descălecatul lui Johannis la București, parcă românii ar vrea să reediteze sosirea sașilor în Transilvania, unde au adus meșteșugurile, comerțul și urbanismul unui popor de obidiți.
Singurii care nu cred că își găsesc locul în bucuria colectivă sunt cei care au stat pe dinafara luptei civice desfășurate în ultimele două săptămâni. Unii parcă schimbă macazul acum și, în stilul tipic fanariot, se strecoară pe ușa din dos să fie și ei parte la sărbătoare. Alții au jucat rolul dezamăgiților, ignoranților, spiritualiștilor, auto-îndreptățiților și alte roluri secundare. Lor nu le pot spune decât că au pierdut ocazia istorică de a fi în epicentrul schimbării; poate vor fi altele. Cei mai triști, așa cum îi văd eu, ar trebui să fie creștinii care au refuzat să-și exercite dreptul democratic de a vota din pricina unei înțelegeri înguste cu privire la rolul creștinului în societate și, mai specific, în politică. Este dreptul constituțional al fiecăruia să creadă ce dorește și să (nu) voteze cum crede. Lor le aduc aminte că este o vreme când este oportun să ții partea celui ridicat de Domnul, în ciuda opoziției draconice a contra-candidatului său. Deși regele Saul, un beniamit, avea sprijinul cvasi-total al seminției sale, au existat unii beniamiți care au trecut de partea lui David cu toate riscurile presupuse de gestul lor politic (1Cronici 12). Cel mai dificil trebuie să le fie românilor care au consumat televiziuni partinice pe pâine și, mă gândesc eu, sunt debusolați acum. În astfel de situații tratamentul începe cu post de televizor pentru cel puțin șase luni. După ei urmează cei care au făcut pact cu diavolul. Domnul s-a îndurat de ei și le-a mai dat o șansă să se pocăiască. Ei au nevoie de rugăciune pentru exorcizare.
Mulți ne-am rugat, am luptat în rugăciune și post, am strigat cu lacrimi la Domnul după ajutor. De data aceasta Domnul s-a îndurat și ne-a dat ce am cerut: prezență mare la vot în țară și (mai ales) în străinătate, demontarea mașinii de vot fraudulos a PSD-ului teleormănean și alegerea unui candidat al dreptei. Cu alte cuvinte, Domnul l-a mustrat pe diavol. Totuși, diavolul este încă activ pe pământ și cine știe ce mai pregătește. Lupta spirituală continuă, dar tot la fel și celelalte. Domnul a îngăduit să fim cetățeni români și, în această calitate, trebuie să fim demni și de cetățenia aceasta, așa cum ne silim să fim vrednici și de cetățenia cerească.
Astăzi a sunat clopotul bisericii din sat la ora 8, așa cum nu se întâmplă de obicei. Indiferent care este motivul real, iau muzica bronzului ca pe un salut al biruinței în rugăciune și mă închin. La mulți ani, români!
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.statu.wordpress.com

Concert Continental la Copenhaga, Danemarca

Sursa: AICI

Întâlnire de tineret la Restaurant Cristal Lugoj


☉ Conferinţa "Sfântul Augustin - Portretul unei convertiri" cu Prof. Dr. Marius Cruceru la Cluj-Napoca


Sursa: AICI

Nigeria: Toate cele 200 de biserici din oraşul Mubi sunt distruse de Boko Haram

Cand insurgenti ai grupului islamic terorist Boko Haram au intrat in orasul Mubi, care este centrul economic al statului nigerian Adamawa, aproape de granita cu Camerun, au distrus sectiile de politie, au eliberat prizonierii si au alungat putinii militari care patrolau prin oras. Intrand in oras, in data de 1 noiembrie, cativa teroristi Boko Haram l-au intalnit si l-au omorat pe Pastorul Rev. Isaac Innua, si Superintendent General asistent al bisericii Triumph of Faith Church, care incerca sa-si evacueze familia, dar ei l-au omorat in fata sotiei si a copiilor sai. (Sursa –http://www.vanguardngr.com)

Scopul organizatiei teroriste islamice Boko Haram este sa asalteze orase in care majoritatea populatiei sunt crestini. Orasul Mubi, care este predominant crestin, a fost tinta unor atacuri in care Boko Haram a incendiat toate bisericile crestine existente care au mai ramas in picioare dupa atacuri prin alte metode. In Octombrie 20, 2014 Boko Haram a ridicat steagul  organizatiei peste orasul Mubi si l-au renumit ‘City of Islam’ ‘Orasul Islamului.’

Un reprezentant al Misiunii Open Doors s-a intalnit cu o grupare de crestini care au fugit din orasul Mubi din Nigeria, acum 6 zile,  cand organizatia terorista islamica Boko Haram a atacat, in data de 29 Octombrie. Atacul a fost o lovitura uriasa impotriva crestinilor in Mubi.
Nici macar una dintre cele 200 de biserici din orasul Mubi nu a ramas in picioare.

Martori la acest atac au povestit cum acei crestini prinsi de Boko Haram au primit ordinul sa se converteasca la islam sau altfel vor muri. Multi barbati si femei crestini au fost omorati. Fetele mai tinere au fost date in casatorie barbatilor musulmani. Li s-a cerut crestinilor sa renunte la Isus, cativa care au refuzat au fost omorati cu pietre. Cei mai multi au fugit pe unde au putut si se afla in lagare de refugiati.
Mii de crestini sufera in 3 din statele Nigeriei unde Boko Haram a invadat: Borno, Yobe and Adamawa.
Ei au nevoie de multa rugaciune. Potrivit Open Doors, nimeni nu stie cate mii de oameni si-au pierdut viata, dar in estimarea celor din aceste state sus mentionate: aprox 1000 de crestini au fost ‘islamizati’, peste 1000 de femei au disparut si peste 1000 de copii au fost separati de familiile lor si se afla in tabere de refugiati.
Crestinii sunt foarte traumatizati. Dar in ciuda persecutiilor ei au incercat sa zambeasca si sa il laude pe Dumnezeu ca le poarta de grija. Open Doors le da ajutor de urgenta si mai multe livrari cu ajutorari sunt planificate inurmatoarele cateva saptamani.

✡ Poza și gândul zilei

Acum nu voi mai face rămăşiţei poporului acestuia ca în trecut, zice Domnul oştirilor. Ci semănăturile vor merge bine, viţa îşi va da rodul, pământul îşi va da roadele, şi cerurile îşi vor trimite roua; şi toate aceste lucruri le voi da în stăpânirea rămăşiţei poporului acestuia. După cum aţi fost un blestem între neamuri, casa lui Iuda şi casa lui Israel, tot astfel vă voi mântui, şi veţi fi o binecuvântare. Nu vă temeţi, ci întăriţi-vă mâinile! (Zaharia 8:11-13)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Pastor Florin Cîmpean: Românii din America n-au putut vota din cauza condițiilor restrictive

Cei mai multi din America n-am putut vota din cauza conditiilor restrictive. De exemplu, la Chicago din 100 000 de romani au reusit sa voteze doar in jur de 3000. La ultimele alegeri am avut 6 sectii de votare (una inclusiv la biserica noastra), acum au fost doar 2. 
Multi au pasapoarte expirate si este absolut descurajator sa le innoiesti. Personal n-am putut sa votez din aceasta cauza, dar au votat nepotii din Romania, generatia tanara, cum n-au votat vreodata. Bravo lor!

La aceste alegeri nu a castigat neaparat Klaus Iohannis ci Romania, poporul roman si democratia. Prin aceste alegeri, romanii au spart tiparul balcanic predictibil. In primul rand, Romania, care este o tara majoritar ortodoxa, a ales un presedinte protestant - o nota de maturitate democratica. In al doilea rand, romanii au depasit bariere etnice si patriotarde uriase alegand un etnic german. In al treilea rand, romanii au ales seriozitatea si cumpatarea in locul balcanismului, papagalismului si smecherismului.
Romania a votat matur!
In Romania a castigat Democratia!
Doamne binecuvinteaza Romania!

Pastor Costel Ghioancă: Hristos este Domn și peste președinte!

Domnia lui Hristos este nelimitată! El este Domn peste întreg universul, inclusiv peste noul președinte ales al României. Așa ar trebui să ne raportăm noi creștinii la acest eveniment important din istoria postdecembristă a țării noastre.
Permiteți-mi să detaliez puțin:
  1. Dacă ar fi câștigat alegerile domnul Ponta, tot Hristos era Stăpânul. Nu înseamnă că s-ar fi întâmplat ceva dincolo de puterea sau de voința Domnului. Sigur, din punct de vedere uman unele lucruri ar fi fost diferite, dar per total Domnul ar fi fost în control.
  2. Dacă a câștigat domnul Iohannis, dincolo de mobilizarea excepțională a alegătorilor, a fost vorba tot despre voința și domnia lui Hristos.
În consecință, ochii noștri să fie îndreptați spre Mântuitorul.
- Îi îndemn pe alegătorii domnului Ponta să nu fie mai amărâți decât e cazul, pe Hristos nu l-a dat nimeni jos de pe tron!
- Îi îndemn pe alegătorii domnului Iohannis să nu fie mai entuziasmați decât e cazul, speranța nu este într-un om, ci nădăjduim în continuare în Domnul nostru.
Ce trebuie să apreciem și ce avem de făcut de acum încolo?
  1. Este de lăudat mobilizarea la vot. Creștinii și-au îndeplinit cu brio această responsabilitate.
  2. Creștinii evanghelici, pentru prima dată, nu au mai tăcut în privința a ceea ce se întâmplă în societate, la scară largă. Să învățăm din experiența aceasta să vorbim, să fim „sarea și lumina” României. Vocea adevăraților creștini trebui să fie auzită. În general, eu voi lua cuvântul și voi încerca să semnalez când trebuie să spunem ceva, să venim cu o perspectivă creștină. Sper să ne unim cât mai mulți în acest demers.
  3. Apreciem faptul că în mediul evanghelic din România au fost rugăciuni serioase pentru alegerea președintelui. A fost un demers excelent și în direcția aceasta.
  4. Este mare nevoie să continuă să ne rugăm. Acum că au trecut alegerile, nu înseamnă că trebuie să ne mai rugăm pentru țara noastră peste 5 ani! Lucrul acesta bun – rugăciunea – să continue într-un mod foarte serios! Să ne rugăm în dependență de Domnul, pentru noul nostru președinte, domnul Klaus Iohannis. Să ne rugăm în continuare cu respect pentru primul ministru, domnul Victor Ponta. Așa fac adevărații creștini.
Și dacă vreunul dintre ei – sau alții – se va abate de acum încolo de la principiile creștine, Biserica să nu tacă. Ei sunt președinți, miniștri și prim-miniștrii… Dar noi suntem ambasadori, nu-i așa?
Pastor Costel Ghioancă

Peter Costea: Nădăjduim ca domnul Iohannis să promoveze o politică pro-valori şi pro-familie

Îl felicităm pe dl. Klaus Iohannis pentru încrederea pe care românii şi creştinii români de pretutindeni i-au acordat-o alegându-l ca preşedinte al României. 

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că am trecut cu bine peste aceste alegeri. Avem însă obligaţia să ne rugăm pentru el şi pentru consilierii care vor fi în jurul lui. La asta ne îndeamnă Apostolul Pavel (1 Timotei 2:1-2). 

Nădăjduim că dl. Iohannis să promoveze, atât în România cât şi la nivel european şi internaţional, o politică pro-valori şi pro-familie. Sperăm ca el să afirme şi să promoveze în legislaţia României dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi, căsătoria creştină şi naturală, libertatea religioasă şi să fie un model de trăire creştină pentru toţi cetăţenii ţării.
Peter Costea

Noul Testament în limba shekkacho se apropie de final

“Căci Domnul este mare și foarte vrednic de laudă, El este de temut mai presus de toți dumnezeii” 1Cronici 16:25
Bucuria noastră a tuturor a fost mare anul trecut, când a fost tipărită Evanghelia după Marcu. Pentru că mulți din poporul shekkacho nu știu să citească, colegii din departamentul media din organizația de misiune, împreună cu echipa de traducere, folosesc acest material pentru a-l prelucra în format audio. Înregistrarea va putea fi ascultată cu ajutorul unor aparate care se încarcă de la soare. Mulți oameni vor putea auzi astfel evanghelia în casele lor și ne rugăm ca Duhul Sfânt să lucreze cu putere în viețile celor care își doresc să cunoască mai mult despre Isus.
În perioada în care noi am fost în România, echipa de traducere a lucrat la traducerea Filmului Isus în limba shekkacho. Traducerea video-audio a filmului este un proces dificil, care implică trei limbi și e nevoie de mai mulți vorbitori de limba shekkacho care să realizeze vocile pentru personajele din film. Până acuma munca s-a desfășurat în capitală și a fost un efort mare pentru cei din echipă să călătorească de mai multe ori, să fie departe de familie și totodată să se frământe cu neajunsuri financiare. Dumnezeu să îi binecuvânteze pentru îndeplinirea acestei lucrări!
La sfârșitul lunii octombrie am încheiat etapa de verificare a traducerii cu consultantul lingvist. Munca efectuată a inclus verificarea cărților 1 și 2 Corinteni precum și verificarea porțiunii din Faptele Apostolilor capitolele 20 – 28. Suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să terminăm complet acestă etapă de verificare a traducerii și Îi dăm slavă că ne-a protejat în multele călătorii ce le-am făcut în capitală.
În această săptămână vom merge în Maasha, orașul de reședință al poporului shekkacho, unde vom locui până la finalizarea traducerii. Împreună cu echipa de traducere ne vom întâlni cu comitetul de revizuire format din membri ai diferitelor denominații din zona Shekkacho și vom lucra la îmbunătățirea traducerii făcând schimbările necesare în text pe baza observațiilor din etapele de verificare parcurse. Noi, ca și echipă, verificăm acuratețea textului, uitandu-ne după omisiuni și posibile concepte greșite și totodată avem în vedere și corectarea ortografiei. Pentru a testa naturalețea și claritatea în fluența traducerii, vom citi anumite pasaje ale Noului Testament care de obicei se înțeleg greu (mai puțin cărțile Filipeni și Evanghelia după Marcu cu care am parcurs această etapă) în mai multe biserici din zona Shekkacho.
Fiți binecuvântați, dragi frați și surori și fiți încredințați că vă purtăm în inimă și-n rugăciunile noastre,
Petru, Mirela, Ioan și Ana

Înscrie-te la Newsletter-ul Wycliffe România pe wycliffe.ro/buletin

Binecuvântează Doamne, România şi primul ei Preşedinte Evanghelic!

Klaus Iohannis a fost ales ca noul Presedinte al Romaniei. Poporul Roman a iesit intr-un numar record la vot, pentru a-l sustine pe Klaus Iohannis. Este pentru prima data in istoria Romaniei cand Presedintele Romaniei este un Crestin Evanghelic. Poporul nostru a inteles ca acest om este un om integru si de caracter si vrea o Romanie libera in care fiecare cetatean roman sa aiba acces la libertatea si oportunitatea pe care o poate oferi o tara libera. Dupa ce a fost declarat castigator Klauss Iohannis a spus: ,,Am castigat. Ne-am luat tara inapoi.” Cineva a spus ca de abia acum, dupa 25 de ani de la revolutia din 1989, Romania este cu adevarat a poporului. Sa ne ajute Dumnezeu!

Nota Redacţiei: Împreună cu grupajul de ştiri cu care sunteţi obişnuiţi, vom publica în portalul NewsNet Creştin în zilele urmatoare mai multe articole scrise de liderii evanghelici care au chemat poporul român să postească, să se roage şi să aleagă înţelept.