După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 13 noiembrie 2014

UPDATE: 3 zile de post și rugăciune pentru România: 14 - 16 noiembrie 2014


Pastor Nelu Peia: Avem nevoie de rugăciunile voastre acum!

Dragi prieteni,
Poporul Romania se afla la o rascruce a istoriei. Dupa 70 de ani de influenta demonica a comunismului si din cauza amenintarii permanente de la Rasarit avem nevoie disperata de libertate. Duminica vom alege Presedintele Romaniei.
Sunt doi candidati:
1. Victor Ponta care este Prim Ministru. El reprezinta partidele de stanga si extremist nationaliste, fiind unul dintre cei mai corupti sefi de guvern pe care i-a avut vreodata Romania. Oamenii pe care-i reprezinta distrug viitorul natiunii noastre. Ei cauta sa realizeze aliante cu China si Rusia si in acelasi timp distrug economia si descurajeaza investitiile straine. Cinci milioane de romani au parasit tara in timpul conducerii lor pentru o bucata de paine. Generatia tanara este total impotriva lor.
2. Iohnnis Klaus este primarul Sibiului. Sub conducerea sa Sibiul a devenit unul dintre cele mai prospere si civilizate orase din tara. Domnul Iohannis este un credincios Evanghelic Luteran. El are o relatie personala cu Dumnezeu si Biblia este cea mai importanta Carte pentru el. Familia sa a venit in Romania din Germania, in urma cu aproape 500 de ani. Domnul Iohannis are un mesaj clar legat de viitorul natiunii nostre ca parte a civilizatiei Vestice.
Puteti sa va rugati impreuna cu noi pentru ca cel drept, hotarat de Dumnezeu, sa fie ales duminica? Avem nevoie de rugaciunile voastre acum!
Avem intelegerea ca domnul Iohannis Klaus este persoana care poate marca eliberarea noastra dupa 70 de ani de comunism. Puteti sa va rugati impreuna cu noi pentru ca Presedintele Romaniei sa declare pe Isus Cristos ca Domn al poporului nostru?
Din cauza marilor consecinte ale acestor alegeri batalia spirituala este intensa. Puteti sa va rugati impreuna cu noi impotriva duhurilor de teama, intimidare si minciuna?
Fie ca poporul Roman sa primeasca libertatea, vindecarea si curatirea pentru a pricepe care este voia lui Dumnezeu pentru noi acum!
Va multumesc pentru dragostea frateasca in Domnul Isus Cristos.
Ioan Peia
International Prayer Council Central East Europe

Conferința "Lucrarea profetică și slujba de vindecare" la Biserica Harul București


Prof. Dr. Iosif Țon - Manifest electoral

Românii se află din nou în cumpănă.

România este așezată de Dumnezeu la centrul Europei, între răsărit (Rusia, Turcia, China) și apus (Franța, Germania, Anglia).

Românii s-au temut întotdeauna de hoardele năvălitoare dinspre răsărit. Am intuit întotdeauna că lumina nu vine de la răsărit, ci de la apus!

Acum avem doi candidați la conducerea țării: Unul care evident și clar ne-ar duce spre răsăritul înspăimântător și unul în mod sigur spre civilizație, spre progres, spre bunăstare.

Se vor lăsa românii din Muntenia și din Moldova, care au fost atâtea secole sub turci și sub ruși, amăgiți de minciună, de furt calificat, de impostură, să voteze cu mersul înapoi, să ieșim din nou afară din istorie?

Sau vor urma exemplul ardelenilor, care au arătat deja că vor să rămână în civilizația apuseană?

Dacă ești cu adevărat creștin, adică dacă iubești valorile pe care ni le-a dat Dumnezeu, vei vota pentru mersul înainte spre lumină!

Vă rugăm, nu ne întoarceți înapoi spre întunecime.

Votați pentru omul care reprezintă hărnicia, disciplina, lucrul bine făcut!
Dumnezeu să vă dea lumina prin care să vedeți lumina!

Cu dragoste de frate,
Prof. Dr. Iosif Țon

† Comunicatul Uniunii Baptiste cu privire la alegerea Președintelui României

Aşadar, să urmărim lucrurile, care duc la pacea şi zidirea noastră (Epistola către Romani 4:19)   

În aceste zile, când cetățenii țării noastre urmează să voteze în turul al doilea al alegerilor pentru Președinția României, credincioșii baptiști sunt îndemnați să se roage pentru țara noastră. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru România și deoarece de binele țării depinde și binele cetățenilor ei, ne rugăm ca Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți cei se află în slujba țării și contribuie la bunăstarea acesteia. 

Totodată ne rugăm pentru pacea și liniștea României, rugându-ne ca Dumnezeu să ne ajute să transformăm țara noastră într-o patrie pământească dorită de toți cetățenii ei. 

Uniunea Baptistă din România dezaprobă folosirea religiei în campania electorală. Constituția României garantează egalitatea tuturor cetățenilor țării fără deosebire de religie [Art. 4 (2)] și interzice orice formă de învrăjbire religioasă [Art. 29 (4)] precum și incitarea la ură religioasă [Art. 30 (7)]. 

În calitate de credincioși creștini baptiști considerăm că trebuie să urmăm sfatul Apostolului Pavel: Urmăriţi ce este bine, înaintea tuturor oamenilor. Dacă este cu putinţă, întrucît atîrnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii (Epistola către Romani 12:17,18). 

Îndemnăm credincioșii baptiști să își îndeplinească îndatoririle și drepturile de cetățeni potrivit modului în care le dictează conștiința pentru ca voia lui Dumnezeu să se facă în țara noastră.   

Otniel Ioan Bunaciu 
Președinte, Cultul Creștin Baptist din România 
Federația Europeană Baptistă

Ziare.com: Religia nu e obligatorie în şcoli. CCR: Părinţii să facă cerere dacă vor ora de religie


Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, prevazuta in legea Educatiei, este neconstitutionala, oficiali ai Curtii precizand ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui facuta doar de cei care vor sa studieze disciplina.

"Religia face parte din planul cadru. Pana acum, elevul major, parintele sau tutorele trebuiau sa faca o cerere pentru a nu participa la cursurile acestei discipline. In urma deciziei de astazi (miercuri - n.red.), s-a stabilit ca trebuie sa spui cand vrei sa participi la cursurile de Religie, nu sa spui cand nu vrei. Astfel, s-a decis ca aceste cereri vor fi completate doar de cei care vor sa faca religia", au precizat oficiali din cadrul Curtii Constitutionale.

Prin decizia de miercuri, judecatorii CCR au stabilit ca prevederile articolului 9 alineatul (2) din Legea invatamantului numarul 84/1995 si cele ale articolului 18 alineatul (2) teza intai din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 sunt neconstitutionale.
Continuarea: AICI

Pastorul Mark Foster la Biserica Betleem Suceava

În perioada 14-16 Noiembrie Biserica Betleem din Suceava primește vizita pastorului Mark Foster din Anglia. Acesta va susține un număr de prelegeri cu tema “Evanghelizare și Misiune: Inovație, Tradiție sau Călăuzire?” Vineri de la ora 18:00 și Sâmbătă de la ora 10:00, după care va fi prezent în cadrul întâlnirii de tineret de Sâmbătă ora 19:00. Duminică 16 Noiembrie pastorul Foster va predica în cadrul întâlnirilor bisericii de la orele 9:00 și 18:00.
Mark este căsătorit cu Margaret și împreună au trei copii: Sarah, Joshua și Joel. După terminarea studiilor universitare și o perioadă de lucru în industria construcțiilor, Mark a urmat studii teologice pregătindu-se astfel pentru slujire. În acest timp a lucrat într-o biserică din Wirral unde a fost ordinat ca pastor după absolvire. În 2009, după 10 de ani de slujire pastorală, s-a alăturat organizației SGA. Responsabilitățile sale sunt variate și includ supravegherea și producerea de publicații ale misiunii SGA, predicare și echiparea pastorilor din Europa de Est și Asia Centrală.

Florin Ianovici: Nu mă simt vinovat de faptul că mi-am exprimat opțiunea

Scurt comentariu
Apreciez suita de comentarii cu privire la alegerea președintelui României. Este dovada interesului vostru pentru viitorul țării și mă bucur pentru aceasta.

Unora dintre dvs, cum este firesc, nu le-a plăcut faptul că am exprimat un punct de vedere personal motivând faptul că voi influența prin aceasta pe unii alegători. Dar oricât de mult îmi doresc să exprim deschiderea și respectul pentru fiecare interlocutor, trebuie să spun deschis: nu mă simt vinovat de faptul că mi-am exprimat opțiunea. 

Am cântărit atent argumentele pro și contra candidați, am evaluat cuvintele și consecvența atitudinilor și faptelor lor, am filtrat informațiile oferite de media și cea ce este mai important am avut o întălnire cu fiecare dintre ei ( cu dl Ponta în cadru restrâns și cu dl Iohannis într-un cadru puțin mai larg). Și într-un final am făcut o alegere pe care am împărășit-o cu cei care au ales de bunăvoie să îmi citească postările.

Dacă comparați intervenția politicului în zona clericilor ortodoxși (cu privire la obligativitatea de a susține ,,ortodoxul'' Ponta) cu intervenția mea deschisă, onestă și neechivocă cred că am dreptul să nu mă consider vinovat.
Spre știință argumentez: ,,Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost înregistrat în timp ce ţipa la colegii săi de partid şi-i ameninţa pe directorii de şcoli, pe şefii de deconcentrate, dar şi pe preoţii din judeţ că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu va câştiga prezidenţialele, scrie Gandul.Pe lângă şefii de deconcentrate şi directorii de şcoală, preşedintele PSD Satu Mare susţine că a vorbit cu "preasfinţitul" şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta. În caz contrar, pot să-şi ia adio de la fonduri, iar "preotesele" vor fi date afară. În înregistrarea obţinută de Gândul, Govor îşi asigură colegii că a vorbit cu "preasfinţitul" care a fost "total" de partea PSD şi prezintă cum vor acţiona preoţii în ziua alegerilor.
"Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi", spune preşedintele PSD Satu Mare.
"Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (...) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează", adaugă Govor.
Vezi și:

  • Florin Ianovici - Rugați-vă Domnului pentru România!

Aradul se roagă pentru România


Vineri, 14 noiembrie 2014, de la ora 18:00, în piața Avram Iancu (în spatele Teatrului), toți arădenii sunt chemați la rugăciune pentru România.
Indiferent de opțiunile tale electorale, de vârstă, religie sau nivel de educație, toți suntem chemați să ne rugăm lui Dumnezeu pentru țara în care trăim. Putem să o facem și individual și împreună. De aceasta data, o putem face împreună, în mijlocul Aradului.
Între 19:00 - 19:30 vom porni spre Primaria Municipiului Arad într-un marș de rugăciune.
Sunt zile cruciale pentru țară, sunt decizii vitale pe care le avem de luat noi, cetațenii și ei, politicienii. Sunt răspunsuri și soluții pe care le pot da unii oameni dar sunt unele pe care numai Dumnezeu le poate da.
Nu vom scanda pro sau împotriva nimănui dar ne vom ruga împotriva corupției și dezbinării, urii și minciunii, hoției si a lipsei de respect din România.
E timpul ca dragostea și pacea, respectul si bucuria, mulțumirea și dreptatea să-și ocupe locul de cinste și la noi in țară.
Vă așteptăm la rugă, pe toți cărora vă PASĂ cu adevărat.

Vladimir Pustan la Biserica Penticostală Emanuel Londra


Întâlnirea caritabilă "Preţuieşte Darul Vieţii" la Suceava

Centrul Iochebed Suceava

Lansarea studioului CREDO din Phoenix, Arizona

Mai multe detalii: AICI

Pastor Titus Coroban & Corul Continental la Poarta Cerului Hassleholm, Suedia

Vineri 14 noiembrie 
Seară de evanghelizare. 
Predică păstorul Titus Coroban
Duminică 16 noiembrie ora 10:00 Cântări spre Slava lui Dumnezeu corul Continental 
Predică păstorul Titus Coroban
Duminică 16 noiembrie ora 18:00 
Predică păstorul Titus Coroban

Alfa Omega TV: Răscumpărarea memoriei 1 - cu pastor Vasilică Croitor

Daniel Brânzei la Biserica Română din Denver, Colorado

Duminica viitoare (Nov. 16) de la orele 17:00, deci la slujba de seara, invitatul bisericii noastre, "Denver Romanian Church of God", este Pastorul Senior al "Bethel Romanian Baptist Church" din Sudul Californiei, Rev. Daniel Branzai.
Anticipam si ne rugam pentru o seara deosebita, calauzita de prezenta Domnului, bucurie frateasca si Cuvant sub inspiratia Duhului Sfant. Sunteti invitati la inchinare si partasie speciala toti cei care doriti aceste bucurii! Deasemenea, rugaciunea noastra este ca Domnul sa-i dea pastorului Branzai Cuvantul de care are nevoie Biserica Domnului din Denver.
Avand in vedere modul cum Dumnezeu la folosit pe fratele Daniel de-a lungul timpului, ca predicator, pastor, scriitor, lider si om implicat in viata sociala, culturala si spirituala a comunitatii, vizita sa ne onoreaza.

Mic dejun pentru femei cu Angela Ţiprigan la Mediaș


Adevărul.ro: Scrisoarea adventiştilor din România pentru Biserică: „Acum alegem preşedintele, nu Patriarhul BOR. Român nu înseamnă ortodox”


Preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, pastorul Marius Munteanu, a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care se arată îngrijorat de implicarea „mai multor preoţi şi a unui episcop vicar aparţinând BOR“ făcând referire la declaraţiile recente ale Episcopului Sătmarului.

Scandalul de la Satu Mare, în care Episcopul Sătmarului îi îindemna pe credincioşi să voteze cu Victor Ponta, „un creştin, ortodox“, a stârnit reacţii şi din partea celorlalte culte. Preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, patorul Marius Munteanu, a dat publicităţii o scrisoare deschisă pe care o redăm, în totalitate, mai jos:

Citeste mai mult: adev.ro/nexgv1

Luigi Mițoi - Călătoria din Egipt în Canaan - partea 11 (6 Noiembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Vladimir Pustan - Închinarea compromisă (09 Noiembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Aşa vorbeşte Domnul: „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” (Ieremia 6:16)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!