După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 11 noiembrie 2014

† Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea: Scrisoare deschisă, adresată cetăţenilor României


Scrisoare deschisa,
adresata cetatenilor Romaniei, 
patria tuturor romanilor 


Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania a luat act, cu ingrijorare, de cazurile evidente de implicare in lupta politica a mai multor preoti si a unui episcop vicar apartinand Bisericii Ortodoxe Romane precum si de presiunile unor politicieni asupra acestora. Acest lucru este in opozitie atat cu hotararile publice ale Sinodului Bisericii Ortodoxe, cu bunul simt al oricarui politician, dar mai ales abate o umbra a neincrederii asupra tuturor confesiunilor prezente pe teritoriul Romaniei si sugereaza ca Biserica si constiintele oamenilor pot fi cumparate cu amenintari, fonduri, pozitii si promisiuni.

Dincolo de acest aspect, care este necesar a fi sanctionat imediat si in mod public de catre cei responsabili, in conformitate cu hotararile proprii, consideram ca readucerea intentionata in spatiul public a temei sensibile, referitoare la oportunitatea alegerii unei persoane de alta confesiune religioasa decat cea ortodoxa in functia de Presedinte al Romaniei si transformarea apartenentei religioase in criteriu electoral eliminatoriu este inadecvata si periculoasa.

Este necesara o distantare publica de aceste practici atat din partea Bisericii Ortodoxe Romane cat si a candidatilor la functia prezidentiala. Acceptarea unor asemenea presiuni, amenintari sau slugarnicii este neconstructiva, manjeste credinta crestina si ii indeparteaza pe oameni de Dumnezeu.

Aceasta separare artificiala, habotnica si inadecvata timpului in care traim nu face decat sa desparta cetatenii romani, sa produca tensiuni interreligioase si atitudini lipsite de iubire frateasca si intelegere a pluralismului religios.

Alegerile din acest an se refera la alegerea Presedintelui Romaniei si nu la alegerea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane. Conform Constitutiei, presedintele Romaniei este presedintele tuturor romanilor, indiferent de culoarea pielii, de etnie sau de religie.

Alegerea unui candidat trebuie sa aiba la baza alte criterii decat cele ale apartenentei confesionale. Credem ca nevoile reale ale cetatenilor si situatia generala a Romaniei ofera mult mai multe oportunitati de teme importante si criterii de alegere care pot aduce atat pacea sociala cat si bunastarea cetatenilor ei indiferent de etnie sau apartenenta confesionala a acestora.

Roman nu inseamna ortodox dupa cum ortodox nu inseamna roman. Credinta ortodoxa nu este a neamului romanesc ci doar a credinciosilor ortodocsi.

Xenofobia, ura pe criterii confesionale, fundamentalismul, introducerea pe agenda publica in acest mod a unor teme periculoase, ce pot aduce atingere pacii sociale din tara augmentand tensiunile si polarizarile politice deja existente, nu au ce cauta intr-o Romanie moderna. Constitutia Romaniei ne reaminteste tuturor, si nu intamplator, ca orice cetatean al acestei tari este roman indiferent ca este adventist, ortodox, catolic, musulman, maghiar, german, turc sau rrom. Iar acest lucru ar fi bine sa aiba acoperire si in realitate.

In acest context, Biserica Adventista de Ziua a Saptea adreseaza tuturor liderilor confesiunilor religioase prezente in Romania dar si candidatilor la functia de presedinte al Romaniei sa se distanteze in mod real, faptic, nu doar la nivel de discurs, de aceasta tema polarizanta a apartenentei confesionale si indeamna la constientizarea faptului ca Romania este a tuturor romanilor, ca presedintele Romaniei este al tuturor romanilor si ca intoleranta religioasa este un factor de instabilitate sociala, dezavuat de toate cancelariile occidentale.

Va asiguram de intreaga noastra pretuire si de faptul ca ne vom ruga pentru binele patriei noastre Romania, pentru neamul nostru romanesc si pentru conducatorii ei asa cum ne invata Biblia in Intaia Epistola catre Timotei, capitolul 2: 'Va indemn, deci, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii, pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea. Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, mantuitorul nostru, care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului.'

Pastor Marius Munteanu,
Presedinte
Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania

☉ Conferinţă de media creştină la Buziaş

Intre 17 si 20 Nov. 2014 la Buzias va avea loc conferinta de training 'Global Media Partners', sponsorizata de Moody Radio din Chicago, S.U.A si organizata in acest an in parteneriat cu Radio Vocea Evangheliei. 

Proiectul ' Global Media Partners' este la a doua editie si vizeaza organizatiile de media crestina din zona Balcanilor. 

Doisprezece profesori americani, cei mai multi apartinind Moody Radio vor preda si vor avea partasie cu 137 de lucratori din media crestina ( radio, televiziune, on air si on line ) din 8 tari sud-est europene, inclusiv Romania

Treizeci si una de organizatii din zona isi vor trimite participantii la aceasta intrunire. Va fi un timp deschis unor noi experiente,  rededicarii profesionale si intaririi  legaturilor deja existente intre lucratori cu o viziune spirituala comuna provenind din tari cu un trecut si culturi asemanatoare.
Lucian Despa

Ziarul Financiar: Cea mai mare tipografie de Biblii din lume este în China...

Cea mai mare tipografie de Biblii din lume a ajuns la 125 de milioane de copii tipărite, deşi Republica Populară Chineză este o ţară în care, cel puţin la nivel oficial, orientarea este spre ateism, scrie Financial Times.
Tipografia a fost deschisă în 1987 şi de atunci  a tipărit 65,7 milioane de exemplare din Biblie în 10 dialecte diferite de chineză pentru creştinii din ţară, precum şi 59,3 milioane de Biblii în alte 90 de limbi, care au fost exportate în 70 de ţări diferite.
Tipografia din oraşul sudic Nanjing este administrată de Fundaţia Amity, o organizaţie de caritate protestantă sancţionată de guvernul chinez.
Continuarea pe www.zf.ro

Florin Ianovici la Biserica Baptistă Elim Ploiești


Florin Fodor: De ce prietenii mei evanghelici îl susțin pe Iohannis și nu pe Ponta

  • Nota Redacţiei: Florin Fodor este licențiat în teologie la International Graduate School of Leadership din Manila, Filipine

Am observat (cu bucurie) că marea majoritate a prietenilor mei credincioși de pe Facebook îl susțin pe Iohannis pentru turul 2 la prezidențiale. Pe fluxul de știri îmi sosesc zilnic sute de postări, redistribuind articole ce promovează candidatura neamțului și cheamă la un vot împotriva lui Ponta. De fapt, dacă mă gândesc bine, nu cred că am remarcat nici măcar o postare a vreunui prieten în care să se declare deschis o opțiune pro Ponta.

De ce îl susțin evanghelicii (de pe Facebook) pe Iohannis? Există câteva motive pe care eu le consider mai degrabă secundare în acest moment, deși ele sunt importante. Unul este religia: Iohannis este evanghelic, iar Ponta pseudo-ortodox. Al doilea este reputația lui Iohannis de “neamț riguros”, ce a condus cu competență Primăria din Sibiu. Al treilea motiv ține de caracterul lui Ponta, pe care cei cu ochii deschiși îl cunosc sub numele de Primul Mincinos al Țării. Nu vreau însă să insist aici asupra acestor aspecte.

După părerea mea, cel mai important motiv pentru această susținere este faptul că cei mai mulți prieteni ai mei au o orientare de dreapta. Spunând aceasta, vreau să adaug imediat că nu am siguranța că Iohannis ar fi un om de dreapta veritabil (provenind dintr-un partid, PNL, care în ultimi ani a făcut valsuri stânga-dreapta pe eșichierul politic).

Credincioșii mai “luminați” preferă dreapta politică din cauza valorilor pe care aceasta le susține. Printre altele, aceste valori țin de un standard înalt de moralitate, de asigurarea unei justiții stabile, de promovarea familiei tradiționale, și chiar de credința în Dumnezeu.

De exemplu, voturile exprimate în trecut în Parlamentul European arată că social democrații europeni (PSD) împreună cu liberalii democrați (PNL) au aprobat căsătoriile homosexuale și adopția de copii de către cuplurile de același sex. Din cauza aceasta, cei care susțin familia tradițională s-ar putea simți mai apropiați de popularii europeni de dreapta (PDL) care în mare parte s-au opus acestor inițiative (sunt curios cum va vota PNL-ul de acum înainte, după intrarea în grupul popularilor).

Acest lucru este foarte evident în Statele Unite. Mă aflu de o lună în Minnesota, unde am avut ocazia să discut cu mai mulți credincioși despre votul de marțea trecută pentru senatul american. Toți cei cu care am vorbit mi-au spus că au susținut în alegeri Partidul Republican (care a și câștigat, preluând controlul asupra Senatului).

Credincioșii practicanți americani îi votează masiv pe republicani (de dreapta), deoarece aceștia (spre deosebire de democrați) sprijină în general mișcarea pro-life (împotriva avortului) și promovează căsătoria tradițională între un bărbat și o femeie.

Sigur că nu sunt acestea singurele motive. De exemplu, la fel ca în România socialistă a lui Ponta, democrații din America (cu Obama în frunte) iau bani din buzunarul celor care lucrează, ca să îi transfere în buzunarul celor care nu lucrează. Multor credincioși, care au o orientare de dreapta, nu le surâde o astfel de politică. Ei ar vrea să vadă mai degrabă investiții decât pomeni.
Din păcate, la noi oamenii au învățat încă din comunism că trebuie să muncească puțin și să primească bani mulți; sau să caute să se pensioneze cât mai repede; sau că statul este responsabil de bunăstarea lor.

În acest context, Victor Ponta este un veritabil reprezentant al stângii actuale românești. PSD-ului îi convine să îi țină pe oameni săraci pentru a rămâne dependenți de ajutoarele sociale de la stat. Rezultatele alegerilor de la primul tur arată că Ponta a fost votat în principal în zonele în care locuiesc oameni săraci.

În realitate, în ultimii 25 ani, politicienii au arătat că le pasă doar de interesul propriu. Public, își declară preocuparea față de soarta săracilor, a șomerilor sau a pensionarilor. Să fim serioși…! Ei se folosesc de acești oameni doar pentru a câștiga puterea.

Cu iscusință, campania lui Victor Ponta este îndreptată spre oamenii neinformați (din păcate, mulți) la care prind manipulările ”televizate”. Din fericire, atât prietenii mei din țară cât și cei din străinătate nu pot fi prostiți așa de ușor. Iohannis nu este soluția perfectă, dar el trebuie susținut pentru ca democrația românească să nu fie complet acaparată de partidul-stat PSD.
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.pentrusufletultau.wordpress.com

☉ Conferința Națională "Resurse pentru Generația Z" la Băile 1 Mai, județul Bihor

Sursa: AICI

Porţi Deschise la Biserica Harvest Metanoia Arad

Unii dintre cei care citiţi acest anunţ simţiţi nevoia de a-l sluji pe Cristos cu mai multă pasiune şi libertate, dorind să fiţi mai relevanţi în contextul în care Dumnezeu va chemat să slujiţi. Poate că unii dintre voi aţi vrea să începeţi o lucrare nouă fiind nemulţumiţi sau limitaţi în cadrul în care slujiţi acum. Indiferent că eşti păstor sau lider, student în seminar sau om cu experienţă în lucrare, fie că vii singur sau cu un grup, eşti binevenit la weekendul porţilor deschise în biserica Harvest Metanoia din Arad. 

Vrem să împărtăşim cu tine experienţa noastră, succesele dar şi eşecurile noastre, în căutarea unui model relevant şi biblic pentru contextul evanghelic din România. 

Căutăm oameni dedicaţi lui Dumnezeu care vor să-l glorifice asumându-şi riscul câştigării generaţiei contemporane, împreună cu care să putem clădi biserici vii, relevante şi intenţionat orientate înspre câştigarea sufletelor pentru Cristos. 

Dacă vrei să vii, noi îţi asigurăm masa şi casă dacă poţi ajunge de vineri seara ora 17 până duminică la ora 13. În acest timp avem un program de prezentare a lucrării, cuplat cu interacţiuni şi întrebări pe strategie, filozofie, plantare de biserici, etc. Indiferent că eşti din ţară sau străinătate eşti binevenit. Singura condiţie – să ne anunţi şi să vii cu inimă deschisă. 

Email: info@harvestmetanoia.ro sau suna la 0723395819 (Raul Todinca).
Biserica Harvest Metanoia Arad

Summitul Global de Conducere la Oradea

BIG Impact
Vezi și:

Concert Cătălin şi Ramona Lup la Biserica Baptistă Speranţa Braşov

Catalin si Ramona Lup

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (19)

Capitolul 5: Cortul lui David și impactul lui in istorie

Cititorii mei își vor pune întrebarea: De ce facem atâta caz de cortul lui David? În textele din 1 și 2 Samuel și din Cronici apare într-adevăr ceva interesant despre cortul acesta, dar apoi toată istoria aceasta este dată uitării sau, mai exact, este copleșitor acoperită de strălucirea templului zidit de Solomon.

Vom arăta în continuare de ce este important cortul lui David, atât pentru istoria din Vechiul Testament cât , mai ales, pentru istoria Noului Testament și pentru istoria creștinismului.

Solomon a folosit înțelepciunea dată lui de Dumnezeu pentru a construi un imperiu și pentru a face construcții grandioase care să-i mărească lui faima. Dar, în procesul acesta, el a călcat poruncile lui Dumnezeu, a umplut țara de temple dedicate zeităților popoarelor dimprejur și a îndreptat țara pe panta idolatriei și a stricăciunii. Verdictul lui Dumnezeu n-a întârziat să vină:

”Domnul i-a zis lui Solomon:”Fiindcă ai făcut așa și n-ai păzit legământul Meu și legile Male, pe care ți le-am dat, voi rupe împărăția de la tine și o voi da slujitorului tău” (1 Împărați 11:11).

După moartea lui Solomon, țara s-a rupt în două, Israel la nord, cu capitala Samaria și Iuda la sud, cu capitala Ierusalim. Cu toate că ambele țări au cunoscut și perioade de înflorire economică, din punct de vedere spiritual și moral ele au fost angajate pe o pantă a decăderii. Israel a avut doi profeți uriași, pe Ilie și pe Elisei, care au făcut eforturi enorme ca să întoarcă poporul de la idoli la Dumnezeul cel adevărat, dar rezultatele au fost mici și de scurtă durată.

În cele din urmă, Israel a fost cucerit de Asiria, la anul 722 înainte de Cristos, și cele zece seminții care-l alcătuiau, au fost împrăștiate în toată lumea, iar Iuda a fost cucerit de Babilonia la anul 605, înainte de Cristos și cele două seminții care-l alcătuiau au fost duse pentru 70 de ani în robia babiloniană.

Chiar înainte de aceste dezastre, Dumnezeu a ridicat un grup de profeți speciali, prin care a făcut lucruri unice în istorie.

Luigi Mițoi - Cina Domnului în Biserica din Corint (2 Noiembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Marius Cruceru - Vicii și virtuți (26 octombrie 2014)



Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

✡ Poza și gândul zilei

Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni. (Matei 5:13)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!