După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 6 noiembrie 2014

Pastor Costel Ghioancă: De ce are Iohannis toate șansele să câștige?

Trebuie să recunosc că văzând modul în care a debutat campania electorală pentru turul doi al prezidenţialelor, am crezut, la un moment dat, că numai o minune poate face ca Iohannis să câştige alegerile! Cvasi-alianţele pontace îmi întăriseră această convingere. Acum, însă, nu mai cred în scenariul unei minuni. De ce?
Îngăduiţi-mi, mai întâi, o scurtă digresiune. Eu cred că Dumnezeu este în controlul universului şi al istoriei umane, chiar şi cea a ţărişoarei noastre. Indiferent de cine va câştiga alegerile, adevăraţii creştini nu ar trebui să intre în panică. Totul se îndreaptă spre împlinirea planurilor măreţe ale lui Dumnezeu şi spre glorificarea Lui eternă.
Modul în care Dumnezeu guvernează istoria poate fi privit din două perspective: natural vs. supranatural. Unii l-au confundat pe Dumnezeu cu naturalul (panteism), alţii l-au limitat lasupranatural (deism). Concepţia teistă îl prezintă pe Dumnezeu implicat în controlul atât al naturalului, cât şi al supranaturalului. Fie că El foloseşte lucrurile comune, obişnuite, legile de tip cauză-efect, fie că intervine sfidând obişnuitul şi comunul, tot voia Lui se face. El este Bun, înţelept şi toate piesele din istoria umană, ce par a fi dislocate acum, vor avea într-o zi coerenţă şi claritate.
Să revenim, acum, la duelul Ponta-Iohannis. La Ponta naturalul este foarte vizibil – prea „natural” și prea „vizibil”, aș putea spune! Înțelegerile politice trâmbițate chiar din debutul campaniei pentru turul doi au stârnit mult entuziasm în tabăra PSD-istă și de aici scenariul „minunii”, al supranaturalului  în cazul lui Iohannis.
S-a mai emis ipoteza că în turul doi totul s-a resetat și cei doi candidați pleacă de la 0-0. Eu nu cred că este așa. Cred că imediat ce s-a terminat turul întâi, electoratul s-a repoziționat. Pe lângă bazinul electoral PSD-ist, domnul Ponta a mai câștigat o parte din electoratul lui Tăriceanu, Vadim, Meleșcanu și Hunor etc. Asta îl duce pe Victor Ponta aproape de 50%.
Chiar dacă nu s-au făcut „alianțe publice”, cred că mare parte din electoratul doamnelor Macovei și Udrea a trecut de partea lui Iohannis. Cu ceva alte mici procente, domnul Iohannis este undeva, puțin este 40 %.
Cam de aici se pornește în turul doi, Ponta – Iohannis: 50%-40%. Deci, mare bucurie și victorie de partea domnului Ponta!
Cred că domnul Ponta „a furat startul” – mă rog, nu doar startul – în mod intenționat pentru a „câștiga” înainte de ziua votului și pentru a descuraja și demoraliza electoratul domnului Iohannis, care să prefere să rămână acasă, tolănit pe o canapea și sorbind amar din paharul resemnării.
Care este, de fapt, situația reală? Domnul Ponta nu mai are de unde să crească! A luat de unde a putut: de la Cioabă, de la Vadim, de peste tot! Și s-a dus spre 50%. Iohannis are de unde să crească: are electoratul din Diaspora (nu unul neînsemnat) și o mare parte dintre cei „nehotărâți”, cei care nu au votat în primul tur. Stânga nu are cum să atragă acest tip de electorat (la ei nu merge cu plasa și cu „vă mai dau 100 de lei, dragi tovarăși”), rămâne să fie mobilizați de domnul Iohannis. Astfel, Iohannis este și el la 50%. Meciul este strâns, dar se joacă până la final! Domnul Ponta încă nu a câștigat – nu face decât să epuizeze entuziasmul votanților săi, prea repede!
Iohannis poate câștiga într-un mod la fel de natural ca domnul Ponta! În cele din urmă, Dumnezeu „ridică și coboară pe împărați”, doar că o poate face la fel de „natural” în cazul ambilor candidați. Nu de o minune este nevoie ca  să câștige Iohannis, ci de un electorat care să nu-și piardă entuziasmul, care conștientizează că mai poate să crească, în timp ce ceilalți au început deja cu sfârșitul
Pastor Costel Ghioancă
Articol preluat cu aprobare de aici: www.bisericaadonai.ro

Historia.ro: Traian Dorz, un apostol al neamului

Anul acesta se implinesc 100 de ani de la nașterea poetului Traian Dorz, personalitate complexă și iradiantă, controversată și venerată, a neamului și a bisericii noastre. 
Traian Dorz s-a născut in 25 decembrie 1914 in cătunul Râturi, azi Livada Beiușului. La terminarea celor șapte clase primare, în 7 iunie 1930, este premiat cu cartea ,,Corabia lui Noeˮ, scrisă de parintele Iosif Trifa, întemeietorul și conducătorul Mișcării Oastea Domnului, înființată la 1 ianuarie 1923, la Sibiu ,,un curent viu și puternic de renaștere și înnoire duhovnicească în învățătura și credința Bisericii și a poporului nostru. O astfel de Lucrare Profetică, era un miracol unic în Ortodoxie, aducând in viața decăzută, formalistă și adormită a Bisericii o trezire evanghelică, fericită și vie. Iar în întunericul vieții poporului nostru, soluția unui salt salvator, moral, social și spiritual de o unică însemnatate istorică.ˮ 
Continuarea: AICI

✡ Evreii se alătură creştinilor din ţările islamice


Daniel Cocariu la Biserica Golgota Timișoara


Astazi, de la ora 19.00, 
va invitam la o seara speciala de tineret. 
Invitat special: Daniel Cocariu 
de la Biserica Baptista Sfanta Treime Deva. 

Subiectul: Prin ce este diferit un tanar crestin?

Va asteptam cu drag!

☉ Conferinţă Biblică cu Nelu Poenar la Biserica Creştină după Evanghelie Băduleşti, judeţul Argeş


Credo TV: Interviu cu pastorul Lee Grady



Vezi și pagina 

✉ Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

Biruitori prin har

Voia lui Dumnezeu nu te va duce niciodată acolo unde harul Său nu te va putea susține", spunea Jim Elliot cu câteva zeci de ani în urmă și despre aceasta am predicat și eu acum două săptămâni, în biserica unde slujim aici, în Atalaya.
Lucrul acesta m-a făcut să mă gândesc mai mult la noi, făcând o evaluare a timpului petrecut aici, în Atalaya. Încă din primele zile ale mutării noastre în această zonă am început să simțim atacurile celui rău, atacuri îndreptate în mod deosebit asupra sănătății noastre. Avem deja 6 luni de când suntem aici și tot acest timp a fost presărat de boli, care au adus cu ele durere, nopți nedormite, oftaturi, gemete, zeci de rugăciuni înălțate la cer pentru a cere har și îndurare să nu dăm înapoi și să putem continua în ciuda acestor obstacole. Nu putem zice că a fost ușor, cum nu putem zice nici că a fost peste puterile noastre, deși, în anumite momente, așa am simțit. Ceea ce putem mărturisi cu toată încrederea e că harul Lui ne-a susținut și ne-a fost de ajuns. Știm cu tărie că voia Lui e ca noi să fim aici, așa că, după cum avem parte din belșug de suferință, avem parte din belșug și de mângâiere. Slăvit să fie Numele Lui!!!

Capela FTB - "Tineri gata de slujire" la Biserica Sfânta Treime București


Pastor Jeff Frederick & Grupul Shema la Biserica Harul Lugoj


Grupul ADONAI la Biserica Tabor Oradea

Tabor Oradea

Jubileu - 130 de ani de la înfiinţarea Bisericii Baptiste Germane Timişoara


Vladimir Pustan - Autoexaminarea ( 02 noiembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Fiindcă am primit, dar, o împărăţie care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică, fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”. (Evrei 12:28-29)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!