După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 29 octombrie 2014

☉ Conferinţă pentru femei la Biserica Baptistă ELIM Ploieşti


Zâmbete pentru persoane în dificultate - Evenimente ale Asociației Smiles la Salonta și Oradea

Săptămână de toamnă rodnică în lacrimi de bucurie, mângâieri și zâmbete strânse în darurile sufletești oferite de Asociația umanitară Smiles în Oradea și Salonta. „Nu putem schimba lumea, dar putem schimba lumea cuiva”, spune Kevin D. Hoy, om de afaceri creștin din Marea Britanie care, din anul 2002, alături de câțiva tineri inimoși au zidit pas cu pas organizația Smiles România. Duminică și miercuri au fost zile de mare festivitate pentru echipa Smiles: la Salonta s-a aniversat primul an de activitate al Centrului pentru sprijinirea persoanelor de vârsta a treia, iar la Oradea a fost deschis oficial, în prezența primarului Ilie Bolojan, noul Centru de Reintegrare Socială - ECO (Elderly Centre Oradea).

Au pornit de la un singur proiect (Sprijin acordat familiilor aflate în dificultate) și un singur voluntar, iar astăzi Asociația Smiles, sub coordonarea inimosului Kevin D. Hoy, a directoarei generale Maria Hava, a managerului Georgeta Opreanu, a numeroșilor colaboratori și voluntari, desfășoară 18 proiecte de asistență socială, având peste 60 de angajați și numeroși voluntari din Marea Britanie, Statele Unite și România, cu programe social-umanitare ale căror resurse depășesc 25.000 euro pe lună.

Duminică, 26 octombrie, Căminul pentru persoanele vârstnice de la Salonta, un proiect extrem de important pentru Asociația Smiles, și-a aniversat primul an de activitate. Evenimentul a fost o sărbătoare a mulțumirii dedicată purtării de grijă prin care Dumnezeu mângâie bătrânețea celor care au ales să-și trăiască anii înțelepciunii în acest centru pentru persoanele de vârsta a treia. Numeroși musafiri au participat cu respect și bucurie la programul festiv susținut prin rugăciuni, cântări și poezii de către rezidenții emoționați susținuți de echipa Smiles România. 

Construcția acestui centru a început în anul 2011, fiind investiți peste 800.000 de euro. Costurile pentru buna derulare a proiectului de la Căminul pentru bătrâni din Salonta sunt, potrivit asociatiasmiles.ro, de aproximativ 9.000 de euro pe lună, iar într-un viitor apropiat se dorește deschiderea Centrului pentru copiii cu dizabilități din Salonta. Centrul Smiles pentru sprijinirea persoanelor de vârsta a treia din Salonta este coordonat de directoarea Georgeta Opreanu și asistenta socială Rebeca Marișcaș care, alături de o echipă tânără și dedicată, asigură îngrijirea celor 27 de locatari, români și maghiari, creștini din diferite confesiuni religioase. La evenimentul aniversar din acest an au participat, alături de fondatorul organizației, Kevin D. Hoy și de echipa sa de coordonatori, numeroși voluntari Smiles din Statele Unite, Anglia și România. Pastorul Mike Wildsmith din Liverpool și pastorul Florin Cociubei, slujitorul Bisericii baptiste Betel din Salonta, prieteni apropiați ai rezidenților Centrului Smiles din micul târg de frontieră bihorean au mulțumit bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și binecuvântările revărsate peste acest proiect social-umanitar.

Miercuri, 29 octombrie 2014, într-un cadru festiv, în prezența autorităților locale orădene și a membrilor bordului Smiles România, și-a început funcționarea Centrul de Reintegrare Socială situat în Oradea, pe strada Vămii nr. 34A.  Cu 11 persoane rezidente, noul centru social din Oradea oferă 48 de locuri beneficiarilor care vor primi servicii sociale constând în cazare, alimentaţie adecvată, îngrijire personală, consiliere psihologică şi juridică, recuperare și dezvoltare individuală, asistenţă medicală şi socializare. Proiectul a fost implementat de Primăria municipiului Oradea cu fonduri ale Programului Operaţional Regional 2007-2013 - Axa prioritară 3, iar valoarea totală a acestuia este de peste 3,6 milioane RON, contribuţia Primăriei Oradea fiind de 220.930 RON. În urma renovării, clădirea de pe strada Vămii este dotată cu 16 încăperi, respectiv sală de mese, sală de activităţi, 4 birouri, 8 camere de cazare, o cameră pentru îngrijitori, vestiar, depozit lenjerie şi mai multe camere de baie. Centrul va funcționa în urma unei hotărâri a Consiliului local al municipiului Oradea, din luna iulie, când s-a aprobat un acord de colaborare pentru 10 ani încheiat între Administraţia Socială Comunitară Oradea, Municipiul Oradea prin Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională şi gestionarul serviciilor - Asociaţia Smiles România, având ca obiect reintegrarea socială a persoanelor aflate în dificultate. „A fost creat un centru modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, pentru petrecerea timpului într-un mod util şi plăcut, conform cerinţelor europene şi a normelor sanitare. Centrul va fi administrat în totalitate de către Asociația Smiles, care va asigura aceleași servicii de calitate pe care le asigură în alte centre din Bihor”, a precizat Arina Moș, directorul ASCO. 

La eveniment a luat parte și primarul Ilie Bolojan, care a menționat că pentru municipalitatea orădeană acest proiect este unul dintre cele mai importante, deoarece vizează persoanele vulnerabile, a căror îngrijire și reintegrare în societate vor fi în totalitate asigurate de Asociația Smiles, care  are o vastă experiență în domeniul asistenței social-umanitare. Potrivit oradea.ro, primarul Ilie Bolojan a mulțumit reprezentanților Asociației Smiles pentru contribuția în folosul comunității bihorene și le-a urat succes în administrarea Centrului de Reintegrare Socială.

Sorin PETRACHE

Prof. Dr. Iosif Ţon la inaugurarea Bisericii Creştine după Evanghelie Genesis Londra

Duminica, 2 Noiembrie 2014,  incepand cu ora 18:00, are loc inaugurarea Bisericii Crestine dupa Evanghelie GENESIS. 

Invitatul special cu aceasta ocazie este Prof. Dr. Iosif Ton, cel care va conduce slujba de deschidere si de dedicare a noii biserici.
Continuarea: AICI

Biserica Baptistă „Providența” Tulca: O națiune supusă lui Dumnezeu


Biserica baptistă „Providența” din Tulca trăiește vremuri de înviorare duhovnicească sub binecuvântarea jertfei Domnului Isus Hristos. În ultimele patru luni, 11 suflete au fost adăugate la Biserica Domnului prin mărturisirea lui Dumnezeu – Tată, Fiu și Duh Sfânt, dintr-un cuget curat, ca împlinitor al vieții veșnice.

La ceasul cinei, Domnul Isus Hristos a trimis pe robul său să spună celor poftiţi: „Veniţi, căci iată că toate sunt gata”. (Luca 14:17) Domnul Isus Hristos le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit”. (Marcu 16:15-16)

În împlinirea chemării și trimiterii divine s-a desăvârșit și botezul nou-testamentar din 29 iunie când, datorită jertfei Mântuitorului Isus Hristos de pe Calvar, Estera Bora, George Roman, Alex Cotrău, Alex Ghiuruțan, Viorica Andor și Floare Bulzan, i-au mărturisit lui Dumnezeu, din toată inima, dragoste și slujire veșnică.

În 14 septembrie, un nou botez nou-testamentar sub călăuzirea Duhului Sfânt și în slujirea pastorilor Gheorghe Chişe și Ionică Cotrău, împreună cu fr. prof. Iulian Necea a adăugat la turma Bunului Păstor alte două suflete, pe frații în Cristos – Petru Bojoni și Traian Damșe.

Duminică, 26 octombrie, Sărbătoarea Recunoștinței pregătită în detaliu de întreaga suflare a Bisericii baptiste „Providența” din Tulca a fost desăvârșită și printr-un botez nou-testamentar păstorit de frații Teofil Cotrău, Gili Indrie, Ionică Cotrău, Ghiță Chișe, alături de fr. prof. Iulian Necea, prilej cu care sufletul colectiv al Bisericii Domnului a mulțumit lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă, pentru binefaceri și încercări, pentru adăugarea la numărul membrilor bisericii a tinerilor Dora Zimbru, Dorita Puștea și Răzvan Puștea. Astfel, timp de 120 ani, sub providența lui Dumnezeu, Biserica baptistă din Tulca ajunsă astăzi la peste 350 de membri, își împlinește misiunea biblică: „Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru!”

„Alături de învățătura Sfintei Scripturi a Vechiului și Noului Testament – Biblia, ofer cititorilor publicației dumneavoastră o frază memorabilă rostită în istorie de Ronald Reagan: „Atunci când vom uita că noi suntem o națiune supusă lui Dumnezeu, vom deveni o națiune supusă oricui”- ne-a declarat Gheorghe Chișe, pastorul Bisericii baptiste din comuna Tulca, județul Bihor.
Sorin PETRACHE

Naşul TV: "Muzicianul Cristian Cazacu s-a alăturat campaniei Monicăi Macovei"

Muzicianul Cristian Cazacu s-a alăturat campaniei Monicăi Macovei, oferindu-i cel mai nou cântec al lui: “Nouă ne pasă”. 

Videoclipul, filmat în Piaţa Operei din Timişoara, a fost realizat cu oameni obişnuiţi, după un apel lansat pe reţelele de socializare: “Puneţi-va smartphone-urile la muncă, veniţi să filmăm videoclipul cântecului NOUĂ NE PASĂ! Aduceţi şi un tricou simplu, deschis la culoare (poate fi mai vechi), şi un marker negru… pentru a scrie istorie!”.
Sursa: AICI

☉ Conferința “Dizabilitate și suveranitatea lui Dumnezeu” la Biserica Baptistă Betel Timșoara

Sursa: AICI

♫ Simpozionul Cântările Harului la Biserica Elim Timișoara

Simpozionul Cantarile Harului este un nou prilej de a-l lauda pe Dumnezeu cu cantari din repertoriul cu acelasi nume, ale compozitorului Nicolae Moldoveanu.

Participa:


Corul Pro Deum 
Orchestra Glasul Iubirii
Daniela Moldoveanu 
Cristina Moldoveanu-Lazar
Nelu Mot
Crina & Ovidiu Ciucurita
Tania & Marin Pintilie
Emima Stan
Corul Bisericii Elim
Corul si Orchestra Evanghelic
Corul Barbatesc Betania Sibiu
Marilena Chirca
Corul Bisericii Emanuel
Classtring Quintet
Doina & Gheorghe Catana
Grup Coral Biserica Baptista Nr.2
Corul Copiilor Elim

Ghită Nicoară
Biserica Penticostală Elim

Tonea Band & Pocăiţii Hip Hop la Wels, Austria

Pocaitii - Hip Hop - Pagina Oficiala

Serviciul de înmormântare al fratelui Nelu Constantin - Transmisie LIVE

Serviciul de priveghi al fratelui Nelu Constantin va avea loc Miercuri, 29 Octombrie, de la ora 18:00, iar serviciul de înmormântare va avea loc Joi, 30 Octombrie, începând cu ora 11.00
Ambele servicii se vor ține la Biserica Filadelfia, iar programele vor fi transmise LIVE

Seară de teatru la Biserica Flacăra Închinării Alba Iulia

Sâmbătă, 01.11.2014, la ora 18:30, Trupa de Dramă și Pantomimă Flacăra Închinării va prezenta piesa de teatru ”Cum ar fi dacă…” la Centrul Creștin Alba Iulia de pe strada Livezii numărul 50 A.
Cum ar fi dacă în rândul creștinilor de azi ar veni o persecuție? Cum ar fi dacă s-ar da o lege prin care creștinii ar fi obligați să Îl nege pe Dumnezeu? Câți dintre noi am rămâne fideli credinței noastre? Compromisurile de azi, subminează credința de mâine! Intrarea este liberă, vă așteptăm cu drag!
Sursa: AICI

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (12)

Capitolul 4.5: Cum descriu Psalmii bunătatea lui Dumnezeu

Am văzut că Psalmul 103 este psalmul revelației bunătății lui Dumnezeu. Să ne uităm acum la o multitudine de declarații ale lui David despre bunătatea lui Dumnezeu, presărate în alți psalmi. Însăși acumularea aceasta de afirmații despre bunătate ne face bine, dacă le lăsăm să se imprime în gândirea noastră.
”Întoarce-Te, Doamne, izbăvește-mi sufletul!
Mântuiește-mă, pentru bunătatea Ta!” (Ps.6:4)

Eu am încredere în bunătatea Ta,
sunt cu inima veselă, din pricina mântuirii Tale: cânt Domnului, 
căci mi-a făcut bunătate” (trad. literală, Ps.13:5-6)

”Strig către Tine căci mă asculți, Dumnezeule!
Pleacă-Ți urechea spre mine, ascultă cuvântul meu.
Arată-Ți bunătatea Ta cea minunată[...]” (Ps.17:6-7)

Beniamin Fărăgău: Siguranţa răspunsului la rugăciuni (28 Septembrie 2014)



Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Beniamin Fărăgău

✡ Poza și gândul zilei

Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele! „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău! Eu dau Egiptul ca preţ pentru răscumpărarea ta, Etiopia şi Saba, în locul tău. De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:1-4)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

✡ Noi pelerinaje evanghelice în Ţara Sfântă! Oferte promoţionale!

PROGRAM / PELERINAJ: 7 zile / 6 nopti
==============================
DATE & DETALII DE ZBOR:
=====================
  • 16 Februarie 2015 /// Bucuresti 10:50 – Tel Aviv 13:25 ( LY 574 ), EL AL Airlines
  • 22 Februarie 2015 /// Tel Aviv 19:40 – Bucuresti 22:35 ( LY 571 ), EL AL Airlines

Detalii pachet:               Early booking - Shalom Israel / 16 - 22 Februarie 2015/ http://bit.ly/1tz8n19
Early booking:             - 10%.
Pret standard:               de la 405 EUR / persoana in camera dubla (pentru grup de 45 persoane)
Pret redus:                    365 EUR/ persoana in camera dubla
Atentie !!!
=======
!!! – pretul redus este o promotie de early booking cu conditia sa fie achitat 40% din costul pachetului pana in data de: 30 Octombrie 2014
!!! – copii pana in 12 ani beneficiaza de reducere de: 30 % din costul pachetului, doar ca vor fi cazati in camera cu parintii.
============================================================