După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 17 octombrie 2014

Discursul lui Victor Ponta la Universitatea Emanuel Oradea (video)

eBihoreanul: La Universitatea Emanuel, premierul a fost întâmpinat cu scandări "Ponta preşedinte!"

PSD a pus bazele unei tradiţii: vizitarea Universităţii Emanuel în campania electorală. Dacă în 2009, în cursa spre preşedinţia României, Mircea Geoană a trecut pragul acestei universităţi, vineri a fost rândul candidatului Victor Ponta, totodată premier al României, să viziteze instituţia de învăţământ confesional baptist.

Ajuns cu întârziere, Ponta a fost aşteptat de circa 500 de studenţi, profesori şi membri ai PSD Bihor, în frunte cu liderii filialei, cum ar fi preşedintele executiv Petru Filip, parlamentarii Ioan Sorin Roman, Florian Bodog şi Gheorghe Costin ori viceprimarul Oradiei Ovidiu Mureşan.
Când s-a aflat că avionul premierului a aterizat pe Aeroportul Oradea, pesediştii, îndeosebi femeile din partid, au făcut un culoar uman pe scările din faţa Universităţii Emanuel. De îndată ce maşina în care se afla Victor Ponta a oprit în faţa lor, mulţimea a început să aplaude şi să scandeze: "Ponta preşedinte!". Aşa a intrat premierul în aula Universităţii, unde corul de studenţi cânta cântece bisericeşti.
Continuarea: AICI

Bihor Online: Ponta, întâlniri cu ortodocşii şi baptiştii la Oradea

Premierul Victor Ponta ajunge vineri dimineaţă la Oradea, la ora 10, având în program întâlniri cu episcopul ortodox Sofronie, dar şi cu pastorul baptist Paul Negruţ, rectorul Universităţii Emanuel.

Ponta se va deplasa la Universitatea Emanuel, unde vor fi şi alte cadre didatice şi studenţi, dar şi la sediul Episcopiei Ortodoxe.                                                              Continuarea: AICI

Seara familiilor cu Cătălin & Andrada Dupu la Biserica Elim Ploieşti


Trupa REVERS la AerCurat Cluj-Napoca


Aerul curat începe să se simtă din ce în ce mai mult la Cluj. 
Pentru vineri (17 octombrie) următoarea noastră întâlnire, vă propunem o continuare a incursiunii în subiectul cărții Eclesiastul, împreună cu Rei Abrudan. Am ales să privim viața ca un oraș care trebuie traversat, un “Cluj” plin de străduțe lăturalnice care ne deviază de la traseu. Asemeni Eclesiastului, ne adâncim mâinile în praful ademenitor al acestora, ca la un moment dat să vedem cum vântul risipește tot ceea ce credem că am apucat. Vă sună cunoscut?

Dar nu uitați, vinerea vine așa cum ne-am obișnuit, cu o surpriză muzicală. De această dată, băieții de la REVERS ne onorează cu prezența. O trupă consacrată, cu un sound modern și versuri inspirate, o muzică pentru oameni care speră, care nu trăiesc în virtutea inerției, care nu își neagă identitatea, care stau împotriva curentului, care sunt sau vor să fie…

Vă așteptăm, așadar, la o seară care ne provoacă să gândim și să ne închinăm liber, dincolo de familiarul și automatismele generate de mediul din care provenim sau creștem…

Pastorul Mark Driscoll a demisionat

L-am ascultat de multe ori pe Mark Driscoll, fondatorul bisericii Mars Hill, plantata in urma cu 18 ani. Am fost destul de surprins de scandalul de acolo, insa interesant este ca Biserica nu i-a cerut sa demisioneze. 
El s-a retras pentru sase saptamani si se afla in investigatii.
Biserica a facut recent urmatoarea declaratie cu privire la comportamentul sau:
“Am tras concluzia ca pastorul Mark a fost uneori vinovat de aroganta, a raspuns conflictului printr-un temperament aprig si vorbire aspra, conducand staff-ul si liderii bisericii intr-o maniera despotica”.
“Chiar daca credem ca Mark are nevoie sa-si rezolve aceste parti din viata si slujirea sa, nu credem ca este descalificat din slujirea pastorala.”
“Pastorul Mark nu a fost acuzat vreodata de imoralitate, ilegalitate sau erezie. Majoritatea acuzatiilor implica atitudini si comportament reflectate in stilul sau despotic de conducere.”
“Am gasit ca unele din acuzatiile impotriva pastorului Mark sunt total nedrepte si neadevarate.”
“Alte acuzatii au fost adresate chiar de Mark, in privat sau public. Intradevar, s-a marturisit public si si-a cerut scuze pentru un numar de acuzatii, unele dintre ele, intamplandu-se acum 14 ani.”

Mai jos gasiti parti din Scrisoarea lui Mark Driscoll catre Mars Hill:
“Prin harul lui Dumnezeu am pastorit biserica Mars Hill timp de 18 ani. Astazi, tot prin harul lui Dumnezeu si cu sprijinul total al sotiei mele Grace, demisionez din pozitia mea de pastor si prezbiter al Mars Hill. Fac lucrul acesta cu o profunda tristete, dar de asemenea cu o pace completa.”
“Vreau sa va multumesc pentru ca ati asigurat-o pe Grace si pe mine sambata trecuta ca nu m-am descalificat din slujire.”
“Ati impartasit cu mine ca cei care ma acuzau au refuzat sa se intalneasca cu voi sau sa participe la procesul acesta de verificare. Ca si consecinta, cei care conduceau verificarile acuzatiilor impotriva mea au inceput sa intervieveze oameni care nu au fost parte a acelor acuzatii.”
“Recunosc ca sunt un mesager imperfect al evangheliei lui Isus Hristos. Sunt multe lucruri pe care le-am marturisit si de care m-am pocait, in privat sau public, asa cum bine stiti. In mod special, am marturisit mandria din trecut, mania si spiritul despotic.
“Nu vreau sa fiu sursa a ceva care ar putea sa ne distraga atentia de la misiunea bisericii noastre de a conduce oamenii intr-o relatie personala si matura cu Isus Hristos.”
“Ultimele luni s-au dovedit nesanatoase pentru familia noastra – chiar periculoase fizic uneori – si credem ca a venit timpul ca prezbiterii sa aleaga o noua echipa pastorala pentru Mars Hill.”
“In final, este speranta mea sa transmit membrilor minunati ai familiei Mars Hill ca atat familia mea cat si eu ii iubesc profund, sa le multumesc si sa ii indrept spre Pastorul lor Senior, Isus Hristos, care a fost intotdeauna numai bun cu noi.”

Emil Bartoș și Vlad Crîznic la Dialogurile AerCurat Cluj-Napoca

Sursa: AICI

Pakistan: Creștini persecutați din cauza unui cimitir

Acuzațiile aduse împotriva a 55 creștinipakistanezi (acuzați pe nedrept de blasfemie)au fost retrase după încheierea în scris a unui compromis între acuzatorul musulman și credincioșii implicați!

Acuzația de blasfemie a fost făcută împotriva unui grup de creștini dintr-un sat mic în districtul Tehsil Samandri, Faisalabad, în data de 3 septembrie, după o dispută cu o bandă de musulmani,  legată de utilizarea unui cimitir. Treisprezece creștini, inclusiv un băiat de doisprezece ani, au fost arestați și eliberați abia acum.

    Creștinii au fost acuzați inițial de încălcarea secțiunii 295-C din Codul penal al Pakistanului, care se referă la defăimarea numelui lui Muhamed și se pedepsește cu moartea. Remarcabil, în urma intervenției avocaților creștini finanțați de Barnaba, această acuzație a fost, mai târziu, transformată într-o mișcare rară a poliției.
        În schimb, creștinii au fost acuzați deîncălcarea unui locaș de cult sau cimitir (secțiunea 297 din Codul penal al Pakistanului), care nu se pedepsește cu moartea. În data de 30 septembrie, avocații creștinilor au primit confirmarea că și această acuzație a fost retrasă după ce s-a ajuns la un compromis în scris între Muhammad Iqbal, care a făcut acuzația, și creștini.
    Disputa a avut loc după ce creștinii au primit permisiunea verbală a proprietarului pământului respectiv, un  musulman, pentru a transforma un cimitir musulman, scos din uz, într-un cimitir pentru creștini. În data de 3 septembrie, creștinii au început pregătirea terenului pentru îngroparea unui creștin care murise. Acest lucru i-a deranjat foarte tare pe musulmanii locali, care i-au atacat pe creștini.
      Deși creștinii și-au cerut scuze și au spus că nu le vor mai folosi terenul, cazul de „blasfemie” a fost apoi înregistrat împotriva lor. Când cei treisprezece creștini au fost arestați, poliția a percheziționat casele lor, darâmându-le porțile și amenințând cu moartea pe credincioși. Multe dintre familiile creștine rămase au fugit din casele lor după ce musulmanii au amenințat că o să le dea foc caselor.
      Creștinii au nevoie să achiziționeze terenuri de la proprietarii musulmani, pentru a putea  să-și îngroape morții, deoarece există un deficit de teren pentru înmormântarea creștinilor în acea localitate. Zona respectivă este acasă, pentru mai mult de 350 de familii de creștini, în timp ce numărul famililor de musulmani este de peste 1.000. Acestea din urmă sunt,  în general, mai bogate și dețin mai mult teren.
     În Pakistan „legile privind blasfemia" sunt frecvent utilizate în mod abuziv pentru a soluționa dispute personale. Creștinii și alte minorități religioase sunt deosebit de vulnerabile la aceste acuzații; în instanța de judecată mărturia unui creștin reprezintă doar jumătate din valoarea mărturiei unui musulman, iar cei acuzați de blasfemie sunt extrem de vulnerabili la atacuri.

Surse:   www.crossmap.com
              www.persecution.com Via Agentia Kairos

Biserica Credinței Logos Baia Mare: Aniversare a 23 de ani în slujba Evangheliei

Duminică, 19 octombrie 2014, vă invităm cu drag să participați împreună cu noi 
la sărbătoarea Bisericii & Sărbătoarea mulțumirii.
Psalm 126:3 ” Da , Domnul a făcut mari lucruri pentru noi, 
şi de aceea suntem plini de bucurie”.

Întâlnire pentru cupluri cu Ghiţă Mocan la Biserica Poarta Cerului Hassleholm, Suedia


☉ Conferinţa de misiune "Este i̶m̶ posibil" la Pordenone, Italia


Liderii creștini evanghelici din Republica Moldova s-au unit în rugăciune pentru țară

Peste 50 de lideri creștini evanghelici din Republica Moldova au participat marți, 14 octombrie 2014, la un dineu cu rugăciune. 
Scopul întrunii a fost rugăciunea pentru țară, iar ca motto am ales două texte din Sfânta Scriptură: “Cetatea se înalță prin binecuvântarea oamenilor fără prihană, dar este surpată prin gura celor răi”; (Proverbe 11:11) Urmăriți binele cetății… și rugați-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei(Ieremia 29:7)
Faptul că dineul a coincis cu Ziua orașului Chișinău, a contribuit și mai mult la atmosfera care a dominat seara. Spiritul de rugăciune și responsabilitate pentru orașul și țara în care trăim s-a transformat într-un spirit de unitate. Reprezentanţi ai patru culte neo-protestante, depăşind barierele care îi despart, au reuşit să se unească, mijlocind pentru ţara în care ne-a pus Dumnezeu.
Un subiect aparte pentru discuții și rugăciune au fost alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În cadrul acestor discuții am adus la cunoștința slujitorilor decizia pe care am luat-o de a candida în aceste alegeri. Le-am mărturisit că n-a fost o decizie ușoară, ci una luată în urma mai multor reflecții și rugăciuni. În ciuda unei percepții negative care domină în societate cu privire la actuala situație politică, toți au fost de acord că este nevoie să avem oameni integri și cu frică de Dumnezeu în conducerea țării pentru a putea schimba lucrurile în bine.
Pe lângă rugăciunile pentru Republica Moldova, au fost înălțate și rugăciuni pentru cele două țări vecine, Ucraina și România care, de asemenea, vor avea în timpul apropiat alegeri. Ne-am rugat pentru pace în regiune, în special, în Ucraina, și pentru alegeri corecte și calme.
La încheiere am căzut de acord să îndemnăm toate bisericile la rugăciune, iar pe data de 23 noiembrie, cu o săptămână înainte de alegeri, să avem o zi națională de post și rugăciune pentru țară, zi în care să ne unim cu toții, mijlocind înaintea lui Dumnezeu pentru conducerea țării pe care urmează s-o alegem pe 30 noiembrie 2014.

Ziua Mulțumirii la Biserica Baptistă Șega Arad


Ziua Mulțumirii la Biserica Baptistă Micherechi, Ungaria

Sursa: AICI

Ziua Mulțumirii la Biserica Baptistă Golgota Arad

Sursa: AICI

Sărbătoarea Roadelor la Biserica Peniel Viena

Biserica Peniel Viena

✡ Poza și gândul zilei

Calea nebunului este fără prihană în ochii lui, dar înţeleptul ascultă sfaturile. (Proverbele 12:15)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!