După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 15 octombrie 2014

Tabară pentru persoane cu dizabilităţi la Sinaia


Dr. Eric Stewart la Biserica Creştină după Evanghelie Cisnădie

Seară de proclamare a Evangheliei cu Dr. Eric Stewart - evanghelist din Irlanda de Nord, 
Vineri, 17 octombrie 2014, ora 18.00 
la Biserica Crestina dupa Evanghelie Cisnadie, jud. Sibiu.



Florin Ianovici - Despre har

Ioan 1:17 "căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos." Prin Lege Dumnezeu îți spune ce ar trebui să fii. Dar prin har El te ajută sa fii ceea ce nu ai putut fi! Dacă îți este greu de o lungă perioadă de timp și ai sentimentul că nimic nu îți iese cum trebuie, rostește împreună cu mine: trăiesc prin har…!

Evrei 13:9 "Să nu vă lăsaţi amăgiţi de orice fel de învăţături străine; căci este bine ca inima să fie întărită prin har, nu prin mâncări, care n-au slujit la nimic celor ce le-au păzit." Dacă dinții s-au strepezit, inima s-a chircit și mintea s-a blocat din pricina legalismului feroce, al poruncilor omenești care ți-au stins curajul, speranța, așează-te împreună cu mine și rostește: sunt întărit prin har!

1 Corinteni 15:10 "Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic; ba încă am lucrat mai mult decât toţi: totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este în mine."
Dacă alți au pretenția să îți spună cine ești și ce poți sau ce nu poți, tu să nu te oprești, să nu te lași parcat de alții ci să mergi inainte, rostind împreună cu mine: sunt ceea ce sunt prin har!

Evrei 4:16 "Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie." 
Dacă tălpile îți sunt rănite de atâta alergătură pe drumul suferinței, dacă nimeni nu ți-a oferit un umăr și nu ai găsit niciun loc de odihnă omenesc în pribegia ta, atunci odihnește-te pe scaunul harului și rostește împreună cu mine: prin har capăt îndurare!

Tit 2:11-12 "Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie,"
Dacă vrei o licență autentică, dacă vrei să absolvi o școală cu adevărat însemnată, atunci spune împreună cu mine: harul mă învață să trăiesc!

Coloseni 4:6 "Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia."
Dacă ești sufocat de vorbe nesărate, de bufoni ce jonglează cu cuvinte de circari, atunci rostește împreună cu mine: răspund tuturor prin har!

2 Corinteni 12:9 "Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.”Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine."
Dacă în tot ce numeri ești pe minus, dacă orice orizont privești e cenușiu, dacă necazurile nu îți mai dau drumul din strânsoare atunci strigă cu toată puterea ființei tale: harul Tău îmi este de ajuns!

Nu știu câte ți-a refuzat viața sau oamenii dar un singur lucru știu: harul e tot ce imi dă Dumnezeu în ciuda a tot ce eu i-am luat!

Recenzie la Festivalul de muzică religioasă corală Ioan Chişmorie Măderătanul

Un nume de cea mai mare notorietate printre credincioşii creştini neoprotestanţi din România este cel al lui Ioan Chişmorie, compozitorul care a creat melodii nemuritoare, ce se cântă pe toate meridianele Pământului, în bisericile româneşti şi nu numai. Compozitorul s-a născut cu 110 ani în urmă, în Măderat, de unde şi supranumele de Măderătanul pe care şi l-a însuşit şi promovat cu mândrie, în amintirea locurilor în care s-a format ca un bun credincios şi excelent compozitor.

   Pentru a păstra vie memoria celui care prin cântecele sale a întreţinut şi întreţine flacăra credinţei, la Biserica Penticostală “Gloria” din Bujac a fost organizat sâmbătă, 11 octombrie, un festival de muzică corală creştină, interpretată de către coruri ale bisericilor baptiste şi penticostale din Arad. 

   De organizarea evenimentului cultural-religios s-a ocupat în mod special profesorul şi dirijorul Ioan Rediş şi dirijorul Florea Burcă din Florida, doi dintre aceia foarte numeroşii dirijori care folosesc în repertoriul corurilor pe care le conduc cântecele compuse de Ioan Chişmorie.

   Deşi era sâmbătă după masă şi la concurenţă cu un important eveniment sportiv, marea sală a bisericii din Bujac s-a umplut de oameni, credincioşi baptişti şi penticostali dar şi oaspeţi de la alte confesiuni, avizi de muzică creştină de bună calitate, de un concert care promitea o adevărată înălţare sufletească. Şi aşa a şi fost, pentru că la frumuseţea melodiilor s-a adăugat calitatea interpretării dată de corurile bisericilor baptiste de la Maranata, Micălaca, Aradul Nou, Speranţa, Călacea, Pâncota şi biserica penticostală “Gloria”. 

Şi a mai existat ceva care a dat substanţă manifestării cultural-religioase; rugăciunile şi alocuţiunile susţinute în pauzele dintre interpretările corurilor de către pastorul bisericii gazdă, Moise Ardelean, dar mai ales ţinem să subliniem prezenţa lui Saintclaire Chişmorie, unul dintre fiii compozitorului, care a venit tocmai din Chicago. Acesta a informat publicul prezent despre faptul că a pregătit o ediţie cu 220 de cântece (versuri şi melodie) ale tatălui său, adunate într-un volum, şi care urmează să apară cât de curând. Saintclaire Chişmorie a povestit celor prezenţi şi modul în care harul Dumnezeiesc s-a coborât asupra tatălui său spre a compune muzica de care astăzi se bucură atâţia credincioşi din lumea întreagă. 

 Melodia din final, mult aşteptată - “Cobori, cobori” - cântată de corurile reunite, numărând peste 200 de corişti, a fost cu adevărat apoteotică. 

 Manifestarea s-a încheiat printr-o rugăciune de mulţumire adresată Celui Preaînalt prin mijlocirea căruia a fost posibilă seara de bucurie şi reculegere.

  Mai amintim că duminică dimineaţa, de la ora 9.30, la Biserica Baptistă “Speranţa” Arad, va avea loc un concert cu interpretări din cântecele cunoscutului şi apreciatului compozitor, Ioan Chişmorie Măderătanul. 

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (6)

Capitolul 2. 4: Moise și marea ofertă a lui Dumnezeu

În final, Moise le dă instrucțiuni pentru citirea regulată a acestei cărți, apoi le dă instrucțiuni ca, după ce vor ajunge în Canaan, jumătate din popor să se urce pe muntele Garizim și cealaltă jumătate pe muntele Ebal, munți foarte apropiați unul de celălalt, și primii să rostească binecuvântările, iar ceilalți să rostească blestemele (cap.27-28).

Apoi Moise pune acest popor să încheie cu Dumnezeu legământul pe care l-a încheiat generația anterioară cu Dumnezeu la Sinai (cap.29).

Capitolul 30 cuprinde ultimul mesaj și ultima acțiune făcută de Moise, prin care acest mare om, unul dintre cei mai mari care au trăit vreodată, își  încheie slujba de conducător, de legiuitor, de teolog și filosof și, practic, cu aceasta își încheie viața.

Înainte de a ne apropia de acest text atât de important, să ne ducem înapoi la începutul primei cărți a lui Moise, Geneza. Acolo, Moise ne-a spus că omul, așa cum l-a creat Dumnezeu, a fost ”foarte bun”.  Apoi a urmat criza din grădina Eden, în fața pomului cunoașterii binelui și răului, unde omul l-a ascultat pe șarpe, a călcat porunca lui Dumnezeu și relația lui cu Dumnezeu s-a năruit: între om și Dumnezeu s-a produs o ruptură, care pentru om a fost mortală. În plus, în structura omului a intrat răutatea: ”răutatea omului era mare și toate întocmirile gândurilor din inima omului erau îndreptate numai spre rău” (Gen 6:5).

Întâlnire cu ascultatorii programului Itinerar Biblic - TWR la Biserica Efraim Târgoviște

Sambata, 18 Octombrie 2014 ne vom intalni cu mai multe grupuri de ascultatori ai programului ITINERAR BIBLIC din judetul Dambovita (din mai multe sate si din orasul Targoviste).
In Targoviste intalnirea va avea loc la Biserica Efraim, str. Constantin Brancoveanu, nr. 65A, ora 11.00 (vis-a-vis de CEC-ul din micro 3).
Scopul general al intalnirii este de a intalni ascultatori ai emisiunii,  a vedea efectul acestor emisiuni de radio in vietile lor (fie ca asculta pe Unde Medii, statii FM, internet sau de pe CD-uri) si a-I multumi Domnului pentru programul in limba romana si pentru cei care au facilitat si sustinut acest program.
Acest eveniment este ocazionat de anuntata vizita a Presedintelui organizatiei THRU THE BIBLE RADIO (ttb.org) si a Directorului de Reletii Media Internationale de la Trans World Radio Intl. (twr.org): Joe Fort
Printre participanti, Nicu Vandici, director TWR Romania si alte cateva persoane implicate in acest proiect.
Pentru mai multe informatii despre directorul TWR Romania, puteti accesa pagina http://www.twrro.ro/Nicolae_Vandici.php
Va asteptam cu drag!

Pastor Claudiu Ignuța & Grupul Adonai la Biserica Harul Lugoj

Sursa: AICI

Nicolae Geantă la Biserica Penticostală Groşi, județul Bihor

Sursa: AICI

Dr. Bruce Little la Galaţi

Joi, 16 octombrie, ora 19 la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” Galați, te provocăm la exerciții de stat pe gânduri și dialog - Despre Speranță, cu profesor cu grade înalte în filosofie.
Îți recomandam provocarea în special dacă ești tânăr, student, prof. și ești interesat de filosofie, religie, psihologie, comunicare.
Profesorul dr. Bruce Little (adica vorbitorul-șef), are un palmares bogat de seminarii și conferințe susținute peste mari și țări în America și în Europa de Est.
Conferinta vine în întâmpinarea celor care s-au saturat să li se răspundă grăbit și previzibil la întrebarile și preocupările (înalte) importante... adică tu 

Intrare libera. Te asteptam cu drag!

JUBILATE: Seară de imnuri creștine la Biserica Baptistă nr.1 Cluj-Napoca

Sursa: AICI

Botez la Biserica Creştină după Evanghelie Nr. 2 Craiova

Sursa: AICI

Serbarea Roadelor la Biserica Română Regensburg, Germania

Click pe imagine pentru mărire!
Biserica Romana Regensburg

Beck Corlan la Biserica Agapia București


Va invitam Duminica 16 Noiembrie ora 18:00 la prelansarea albumului "Poduri de Pace" - Beck Corlan.
Evenimentul este gazduit de Biserica Agapia Bucuresti.
Locatia: Univ. Populara Ioan I. Dalles (Bdul. Nicolae Balcescu 18)

P.S. Incepand cu ora 14:00 in aceasi locatie vom avea un "Garaje Sale" - haine, incaltaminte, electronice/electrocasnice, decoratiuni, etc... toate acestea la mana a doua. Banii care se vor strange vor fi donati spitalului "Hospice Casa Sperantei"

✡ Sukot - Sărbătoarea Corturilor

Sucot (în limba ebraică : סוכות sukót, în pronunția askenazită „súkos”, Festivalul ColibiSărbătoarea Corturilor, sau a „Tabernacolelor”) este o sărbătoare biblică 

✡ Poza și gândul zilei

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbele 22:6)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!