După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 14 octombrie 2014

Nelu Brie, "Mărul discordiei" dintre Dr. Emanuel Conțac și Dr. Dănuț Mănăstireanu

Stimata redactie,
Ati publicat recent articolul "Lector univ. dr. Emanuel Conţac: Despărțirea de Dănuț Mănăstireanu" care, asa cum reiese chiar din titlu, prezinta punctul de vedere al autorului acestui articol. Corect ar fi fost sa prezentati opiniei publice si opinia d-lui D. Manastireanu. Pentru ca din acest material nu reiese ca "marul discordiei" intre cei doi este chiar alegerea pastorului Nelu Brie pentru functia de rector al ITPB, va rog, din respect pentru cititorii portalului NNC, sa publicati urmatoarea conversatie intre cei doi distinsi profesori evanghelici desfasurata in spatiul public pe Facebook, care a dus la despartirea acestora. In atas va trimit si foto-copia acestei conversatii.
Cu apreciere, I.C., pastor.

Danut Manastireanu Un lector pe post de rector este ca si cum ai pune un tractorist sa conduca avioane. dar se vede ca la penticostali merge si asa. Daca n-au pe altii.

Adrian Bunea Mie mi se pare mai important omul si ce are el in cap, nu neaparat titulatura postului. Valabil cam in orice domeniu.

Danut Manastireanu Domnule Bunea, aici nu vorbim de jucat bambilici pe marginea drumului sau de tinut predicute rasuflate prin biserici. Spatiul universitar are rigorile lui si ele trebuie respectate, daca vrem sa fim respectati. Daca nu, ne ocupam de frectii la picoare de lemn. Din alea orgolioase si pline de ambitii prezidentiale. A propos de astea, mai vorbim peste ani, cind o alta profetie a mea, legata de aceeasi persoana, se va implini.

Emanuel Contac Legea Educației Naționale nu precizează, cum făcea odinioară, că rectorul unei instituții trebuie să aibă un anumit grad universitar. Așa cum, prin abilitare, un lector poate ajunge să coordoneze doctorate, dacă întrunește criteriile CNATDCU.

Emanuel Contac Cât despre „cozonacul respectabilității academice”, cred că el urmează, logic, pâinii care asigură subzistența. Altminteri, nu costă nimic să visăm cozonaci respectabili când Titanicul se duce la fund sub picioarele noastre, dar nu știu dacă în final va mai fi cine să-i deguste.

Danut Manastireanu Manu, dear, nu tot ce e legal e si moral sau decent.

Vesa Vasile Teodor  Academic,  dar si spiritual vorbind, Nelu Brie e ok si totodata e o alegere potrivita, cred eu. Il cunosc bine pe Nelu Brie si e un om deosebit care are competenta necesara pentru o astfel de slujire i-as spune si nu neaparat pozitie sau functie. Cred, in dreptul lui,  vorbi si de moralitate,decenta dar si de loialitate si credinciosie. Cat despre principiile de credinta, spre deosebire de altii, si le-a pastrat ramanand in slujire si un evanghelic. Cunosc in detaliu situatia de la ITP Bucuresti si cred ca e o solutie buna. Cred, mai ales din partea celor care, intr-un fel sau altul, au avut sau au tangenta cu ITP-ul, ca ar fi nevoie de spijin in rugaciune mai ales, ca la critica ne pricepem asa de bine! Sa fie Domnul cu Nelu Brie!

Emanuel Contac Dănuț, despre morală și decență avem a vorbi multe, dar nu pe FB.

Danut Manastireanu Desigur, domnilor, opiniile sunt la liber. Chiar daca in unele cazuri ele sunt interesate. Eu mi le pastrez pe ale mele. Si atunci cind moralul si decentul Nelu Brie va candida pentru 4 (sau cel mult 8 ani) la presedintia cultului - mind my words, si nu pretrind ca sunt profet, doar stiu mersul acestui soi de indivizi, atunci veti vedea ca am dreptate si ca avem de-a face cu un cariestist de duzina, fara scrupule si avid de putere, ca mai poti liderii religiosi din Romania.

Danut Manastireanu Si inca ceva, domnule Vasa. Incercati sa faceti ceva sapaturi la ITP, si veti afla cu surpriza despre felul in care 'moralul' si 'decentul' dvs favorit s-a folost de studenti in plasmuirea unor memorii cu care a lovit in colegi. Dar, vorba cuiva, 'cine sapa groapa altuia, va cadea el insusi in ea'.
V
a rog frumos, nu ma faceti sa spun mai mult. Ajunge si atit. Ma duc sa-mi iau emetiral.

Emanuel Contac  Danut, nu văd unde e problema că cineva candidează pe funcțiile pe care e legitim să candidezi. Te-am auzit rostind de mult proverbul acela cu cei care mor de grija altora. Știu vreo câteva persoane în blogosferă care au o aversiune isterică față de tine și a căror minte e ocupată în mod obsesiv de persoana ta. Sper că nu vrei să ne dai impresia că și tu, obiectul fixațiilor unora, faci obsesii pentru anumite persoane sau instituții. Mai ales când legătura afectivă ori instituțională cu respectivele persoane/instituții este minimală sau inexistentă.

Danut Manastireanu Manu draga, eu zic sa ne oprim aici, cu obsesiile noastre cu tot. Eforturile tale de a te pune bine cu noul sef prin comentarii aparent neutre nu-ti fac cinste. Asta e. Toti trebuie sa mincam o piine. Cum ziceam, Dumnezeu cu mila.

Bogdan Ionescu sa vina Comitetul Uniunii!

Emanuel Contac Danut, presupun că și tu trebuie să mănânci o pâine, nu doar eu. Când World Vision și-a schimbat temporar politica față de căsătoria între persoane de același sex (uite căsătoria, nu e căsătoria!), a făcut-o fiindcă toată organizația avea de mâncat o pâine! Nu știu dacă această manevră e morală sau decentă. Nu știu care sunt părerile personale față de aceste chestiuni, dar presupun că ai luat directiva ca atare fără comentarii. Nu comentez insinuarea ta că eu încerc să „mă pun bine cu noul șef prin comentarii aparent neutre”. Insinuarea nu-ți face cinste.


Danut Manastireanu Draga Manu, Asa cum ti-am spus si in mesajul meu privat, relatia noastra se incheie aici. Nu am de gind sa accept asemenea magarii, din partea nimanui, si cu atit mai putin a ta. Chiar cind, asa cum se vede, am atins un punct negralgic, Ce am avut sa-ti spun, ti-am scris acolo. Pacat ca n-ai avut bunul simt de a ma intreba direct in legatura cu aceasta chestiune.
Incolo, iti doresc sanatate si virtute.

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (5)

Capitolul 2.3: Sfințenia – o formă a bunătății

Moise văzuse puterea lui Dumnezeu la lucru în minunile pe care le-a făcut în Egipt, prin modul în care Și-a eliberat poporul din sclavie și l-a trecut prin mare ca pe uscat și prin toate celelalte minuni pe care le-a făcut în pustie. Dar Moise a fost copleșit de revelația fundamentală că Acest Dumnezeu este ”plin de bunătate și de adevăr”. Al doilea element fundamental al revelației primite de Moise a fost că Acest Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul și asemănarea Lui și că, deși caracterul omului a fost pervertit prin răutate,  Dumnezeu încă urmărește să-Și formeze oameni asemenea Lui, buni și adevărați, și să umple cu acest fel de oameni tot pământul. Acestea au rămas pentru Moise adevărurile fundamentale pe care a vrut să ni le transmită nu numai în prima lui carte, ci și în celelalte patru. Vom urmări în continuare modul în care ne transmite Moise aceste revelații.

Vom sări peste cartea Exodul deoarece i-am văzut deja principalele elemente. În următorul volum, Leviticul, Moise dă instrucțiuni detaliate leviților (preoților) despre modul în care trebuie să-și îndeplinească slujba. În inima cărții, însă, Moise plasează învățătura despre sfințenie. Uvertura la acest subiect central în gândirea lui Moise ne este dată deja în cap.11, unde citim că Dumnezeu , vorbind despre animale curate și animale necurate, inserează această explicație:

”Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru; voi să vă sfințiți și să fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt; să nu vă faceți necurați prin toate aceste reptile care se târăsc pe pământ. Căci Eu sunt Domnul, care v-am scos din țara Egiptului ca să fiu Dumnezeul vostru și să fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt” (Lev.11:44-45).

Dar, ce înseamnă să fii sfânt așa cum este Dumnezeu sfânt? Cu siguranță că a fi sfânt nu se reduce la a mânca sau a nu mânca din carnea unor animale?!

Uniunea Bisericilor Baptiste din Moldova a sărbătorit Ziua Mulțumirii în centrul orașului Chișinău

Eveniment fără precedent pentru Republica Moldova. Sute de oameni s-au întrunit în centrul capitalei pentru a marca așa-numita Zi a Mulțumirii, organizată de Uniunea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste. Creștinii au înălțat rugăciuni de recunoștință lui Dumnezeu pentru recolta din acest an.

Organizatorii spun că au dorit, prin acest eveniment, să-I mulțumească lui Dumnezeu pentru roadele bogate ale pământului din acest an. Inițiativa a fost apreciată atât de participanți, cât și de simpli trecători. 

Sărbătoarea a avut loc în data de 12 octombrie, în încinta scuarului Teatrului de Operă și Balet din Chișinău. 

✡ Cartea care înfruntă creștinii cu întrebarea: De ce să ne mai pese de Israel?

Aceasta ar putea fi întrebarea erei noastre. În cartea sa intuitivă de actualitate, ''Why still care about Israel ?'', Sandra Teplinsky abordează această întrebare cu precizia unui avocat și pasiunea unui credincios. A fost întrebata recent de ce e crucial pentru credincioși să stea alături de Israel în aceste vremuri si a mai fost intrebata de ce a scris aceasta carte.

''După cum știi și tu, Chris, Dumnezeu e foarte preocupat de Israel. Este imposibil să citești Biblia, așa cum s-a intenționat să fie înțeleasă astăzi, și să nu observi focul din inima lui Dumnezeu față de poporul Său de legământ. Sunt doar două locuri în Biblie în care Isus, Ieșua, a plâns. Primul este la învierea lui Lazăr, iar al doilea este când a plâns pentru poporul evreu în Ierusalim. Dacă noi, ca și credincioși biblici, Îl iubim pe Domnul, cum putem să nu îi iubim și să nu ne pese de acești oameni pe care El îi iubește cu atâta ardoare?''

Situația cu care se confruntă acum Israelul se va confrunta și Biserica și lumea întreagă. Unii au spus că Israelul este canarul din mină, prin faptul că identifică primul inamicul și pericolele din lume. Sandra Teplinsky a fost întrebată dacă crede că aceste pericole vor afecta întreaga lume ?

''Israelul este vârful de lance în lupta globală împotriva Islamului și a altor forțe anticreștine. Cu problemele cu care se confruntă Israelul, și de care nouă nu ne pasă, ne vom confrunta în curând și noi și nu e vorba doar de Islam. Există o mulțime de probleme legale care se ridică împotriva statului Israel, de pe arena internațională. E vorba de probleme precum dreptul legal al Israelului de a exista, problema așezării, tratatele de pace. Toate acestea reflectă o schimbare în legile stabilite de iudeo-creștinism care reprezintă un stâlp pentru lumea occidentală. Dacă acesta va începe să se clatine, iar nouă nu ne va păsa, ne vom confrunta și noi curând cu aceleași probleme, dar într-o măsură mai mare. Astfel, destinul Israelului este destinul nostru.''

A mai fost întrebată dacă e încrezătoare vizavi de viitor.

''Fiecare profet evreu vorbește despre nu doar restaurarea Israelului, ci despre o restaurare care va duce spre o eră glorioasă, când fiecare națiune de pe pământ Îl va recunoaște pe Domnul ca Rege și I se va închina. Sunt optimistă fiindcă văd cum Dumnezeu Își sfințește Biserica. De asemenea, văd o rămășiță de credincioși care Îl iubesc atât de mult pe Dumnezeu, încât I-au înțeles inima pentru Israel. Au studiat cum să ''împartă drept cuvântul lui Dumnezeu'' și au înțeles să interpreteze Biblia după cum a fost intenționat să fie interpretată. Potrivit acesteia, Israelul, poporul de legământ al lui Dumnezeu, nu doar are drept să existe, dar el este prezentat ca un fundament al Trupului lui Hristos din întreaga lume.

Sandra Teplinsky a mai fost întrebată cu ce ar vrea să rămână oamenii din cartea ei.

''Speranța mea, Chris, este ca citind această carte, cei care deja susțin Israelul să obțină o perspectivă nouă, mai matură, asupra problemei. Ni se prezintă mereu, prin media, aceleași puncte de vedere. În cartea aceasta, mi-am făcut timp, nu doar din perspectiva unui credincios mesianic evreu din America, ci și ca fost avocat specializat în politologie, să explic că toate aceste probleme politice, spirituale și sociale sunt interdependente și credincioșii de azi să înțeleagă de ce cred ceea ce cred. Cred că sunt mulți care iubesc Israelul, dar nu au cercetat în amănunt Scriptura pentru a o compara cu realitatea ascunsă. Asta am prezentat în această carte. 

Cartea care infrunta crestinii cu intrebarea: De ce sa ne mai pese de Israel? 

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 47 - ultimele stiri din Israel: www.alfaomega.tv

Richard Ntumba la Biserica Baptistă ELIM Ploiești

Paul Cameron la Biserica Isus Salvatorul Chișinău

Paul Cameron va fi în vizită la Biserica ”Isus Salvatorul” din Chișinău la întâlnirea de tineret azi la 18:00. Cercetătorul va prezenta studiul condus timp de 3 ani pentru mai multe țări ale lumii, inclusiv Republica Moldova, cu privire la molestarea sexuală a copiilor.
Studiul internaţional privind molestarea sexuală a copiilor a fost realizat în cadrul Institutului de Cercetare a Familieidin SUA. În urma analizei a peste 3000 de ştiri consecutive de-a lungul a trei ani, publicate pe Google News, s-a constatat că acceptarea mişcării homosexuale este asociată cu creşterea numărului de molestări a copiilor de către homosexuali. Au fost studiate cazuri recente din China, Taiwan, Rusia, Moldova, Marea Britanie, Italia şi SUA pentru a vedea care este raportul de molestări de natură homosexuală.
Paul Cameron este doctor în sociologie, autor al peste 90 de articole științifice și 5 cărți, profesor în mai multe universități, printre care Universitatea din Nebraska și Louisville. De asemenea, Paul Cameron este recenzent al uneia din cele mai importante reviste științifice din lume – Revista Medicală Britanică, recenzent al Rapoartelor Psihologice ale Revistei Asociației Medicale Canadiene.
Pentru detalii referitor la programul lui Paul Cameron în Moldova contactați vice-președintele Asociației Obștești ”Pentru Familie”, Vitalie Marian: (+373) 60710027.

Conferinţă pentru femei cu Angella Reid la Biserica Apele Vii Timișoara

Biserica Apele Vii

Conferința Regională PENIEL la Suceava

Data: 7-8 noiembrie 2014

Loc: Biserica Filadelfia din SUCEAVA (www.filadelfiasv.ro)
Motto: 1 Ioan 4:4

Vor predica Evanghelia: Robert Martin (SUA) şi Lucian Oniga (Bistriţa). La sesiunea deschisă, vor răspunde întrebărilor voastre: Codruţ Ciubotari, Tibi Ciubotari, David Reguş şi Lucian Oniga.

În cadrul conferinţei, îşi va depune mărturia întoarcerii la Dumnezeu, Gheorghe Ignat, luptător MMA / Sambo (www.youtube.com/watch?v=ynd7Xq0umfE).

Ne vor conduce în închinare: Amadeo & corul tinerilor din Biserica „Sfânta Treime” din Bistriţa şi grupul din Biserica „Filadelfia” din Suceava.

La această conferință sunt așteptați, în special, tineri din județul Suceava şi din județele limitrofe. Toți participanții vor primi în dar o carte prețioasă și două DVD-uri de învățătură creştină intitulate „Neabătut”, de John Bevere (Editura Succeed Publishing)!

Program:
Vineri:
18:00-19:00 înregistrarea participanților
19:00-21:00 sesiunea I – Robert Martin

Sâmbătă:
10:00-11:30 sesiunea II – Lucian Oniga
11:30-12:00 pauza de cafea / ceai
12:00-13:30 sesiunea III – Q & A
14:00 – prânzul
14:00-17:00 program de voie (vizitarea orașului, etc.)
17:00-19:00 sesiunea IV – Robert Martin

Contribuția pentru participare: 20 lei / pers. (include şi masa de prânz din ziua de sâmbătă). Se va achita la faţa locului!

Confirmarea participării voastre se va face prin liderul de grup sau individual la www.peniel.ro, menționând şi dacă aveţi sau nu nevoie de cazare. Găzduirea peste noapte a tinerilor care vor veni de la distanţe mai mari de 60 Km se va face în familiile creștinilor din Suceava.

Pentru ca Domnul să ne dea o mare biruinţă spirituală la această conferință, vă rugăm să postiţi şi să vă rugaţi împreună cu noi în fiecare zi de marți, până la data întâlnirii.

Vă așteptăm cu drag!
POSTĂRI

Seminar de căsătorie la Biserica Punctul Zero Brașov

Biserica Punctul Zero

Conferință județeană de tineret cu Emanuel Ţundrea la Biserica Baptistă Maranata Hunedoara

BCB "Maranata" Hunedoara


Mesaj video misionar: Maria Magdalena Halip, Zambia


Vezi şi alte mesaje misionare în pagina 

Puls misionar român

JUBILATE: Atelier de creaţie pentru compozitori şi textieri la Cluj-Napoca

Sursa: AICI

Botez la Biserica Baptistă Betania Târnăveni, jud. Mureș

Sursa: AICI

Trupa Adonai la Biserica Speranţa Timişoara


Călătorie misionară în India

Click pe imagine pentru mărire! Sursa: AICI

Vladimir Pustan - Învaţă să mori frumos (13 octombrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia. (Romani 12:10)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!