După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 9 octombrie 2014

Dr. Radu Gheorghiță, Dr. Rodney Harrison & Dr. Julie Harrison la Biserica Providența Oradea

Click pe imagine pentru mărire! Sursa: AICI

Seară de tineret la Biserica Baptistă Bosanci, judeţul Suceava

Click pe imagine pentru mărire! Sursa: AICI

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (3)

Capitolul 2.1: Moise are o întâlnire cu Bunătatea și cu Adevărul

Moise a trăit cam pe la anul 1500 înainte de Cristos. Poporul evreu, din care făcea parte, erau sclavi ai egiptenilor și erau folosiți ca forță de muncă pentru marile construcții ale faraonilor. Printr-o întâmplare ciudată, pe care numai Dumnezeu putea să o regizeze,  Moise a fost adoptat de mic copil de fiica lui Faraon și astfel a crescut la palatul regal și a trecut prin toate școlile de elită prin care treceau fiii regelui.

Probabil că de la mama lui, care i-a fost doică în primii ani ai copilăriei, Moise a aflat că el nu este egiptean, ci este evreu. Toată educația lui princiară nu i-a putut scoate din inimă atașamentul față de poporul de sclavi în care se născuse. Așa se face că la vârsta de 40 de ani a luat apărarea unui sclav evreu, care era bătut de un egiptean. În altercație l-a ucis pe egiptean și apoi, de frica represaliilor, a luat drumul exilului și și-a găsit refugiul în țara Madian, unde s-a căsătorit cu fiica unui preot de seamă. Acolo a trăit el alți 40 de ani, ocupându-se, probabil printre altele, cu îngrijirea oilor socrului său.

Într-o zi, aflându-se cu oile în pustia Sinai, a văzut cum arde un tufiș, dar focul nu  consuma tufișul. A înțeles că acolo se petrece un miracol. S-a apropiat să vadă ce este și atunci s-a auzit chemat pe nume și i s-a cerut să-și scoată încălțămintea din picioare, fiindcă locul pe care stă este sfânt. Vocea  din rugul aprins   i-a spus atunci că El este Dumnezeul părinților lui, Avraam, Isaac și Iacov, și că a sosit vremea să-Și scoată poporul din robia egipteană și că îl trimite pe el, pe Moise, să-i spună lui Faraon să dea drumul poporului evreu să plece spre libertate și spre o țară în care curge lapte și miere.

Moise învățase la academia regală din Egipt despre sutele de zei ai acelei țări și știa că fiecare dintre ei are un nume, de aceea L-a întrebat pe Cel ce-i vorbea din foc care Îi este numele. Răspunsul este de o importanță colosală:

Nelu Poenar la Sărbătoarea Roadelor din Biserica Creștină după Evanghelie Lăzărești, județul Argeș


Allan Blackwood, Mihaela Oancea şi Gabi Luncă la Biserica Efraim Târgovişte

Va invitam sa participati alaturi de membrii bisericii Efraim la o seara cu predicatorul american Alan Blackwood si cele doua cantarete recunoscute in lumea muzicala romaneasca, Mihaela Oancea si Gabi Lunca, cantarete a caror intalnire cu Isus a transformat vietile lor.
Data: 12 Octombrie 2014 (Duminica seara), Ora: 18:00

Allan Blackwood, Mihaela Oancea şi Gabi Luncă la Biserica Baptistă Golgota Târgovişte

Sursa: AICI

Conferința ”Arta Căsniciei” la Biserica Baptistă "Betania" Cluj-Napoca

Biserica Baptistă "Betania" Cluj-Napoca organizează Conferința ”Arta Căsniciei” în zilele de 11 și 18 octombrie, între orele 11:30 - 17:00.

Vor fi șase sesiuni interesante video-interactive ce îmbină învățătura experților cu mărturii personale, umor de calitate și ilustrații practice din viața de căsnicie.

Primele trei sesiuni vor fi în 11 octombrie iar celelalte trei le veți vedea în data de 18 octombrie.

Sesiunile video prezentate sunt interconectate cu informațiile cuprinse în manualul conferinței. Acesta poate fi achiziționat la începutul conferinței la prețul minim de 15 RON.

Așteptăm atât cupluri cât și pe cei care plănuiesc să devină în viitorul apropiat!

Pastorul John Birnie la Biserica Betleem Suceava

În perioada 10-12 Octombrie Biserica Betleem din Suceava primește vizita pastorului John Birnie din Irlanda de Nord. Acesta va susține un număr de prelegeri cu tema “Geneza: Cartea Începuturilor” Vineri de la ora 18:00 și Sămbătă de la ora 10:00, după care va fi prezent în cadrul întâlnirii de tineret de Sâmbătă ora 19:00. Duminică 12 Octombrie pastorul Birnie va predica în cadrul întâlnirilor bisericii de la orele 9:00 și 18:00.
Fost profesor de liceu, John a început să slujească ca evanghelist și plantator de biserici în anul 1974 în cadrul Asociației Irlandeze a Bisericilor Baptiste. A urmat apoi o perioadă de slujire pastorală după care a devenit Director de Studii și lector în Teologie Pastorală și Misiologie la Colegiul Baptist Irlandez din Belfast. John s-a alăturat organizației Slavic Gospel în 2007 și în prezent slujește ca Director de Misiune. Este căsătorit cu Dorothy și împreună au patru fii și o fiică, toți căsătoriți. Au treisprezece nepoți care le produc multă bucurie.                                                                                                             Sursa: AICI

Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Baptistă Speranța și Har Londra


Ziua Mulţumirii la Scuarul Operei Naţionale Chișinău

Duminică, 12 octombrie Comunitatea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste vă dă întâlnire în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. Vom mulţumi împreună pentru purtarea de grijă a lui Dumnezeu şi belşugul pe care ni-l dă.

Sărbătoarea mulțumirii este o poruncă biblică lăsată poporului Israel încă din Vechiul Testament. Vă invităm să vă bucurați de Ziua Mulțumirii alături de noi. În program participă un cor din Germania și pastorul Alexandr Sipco din SUA. Nu pierdeți Ziua Mulțumirii, ziua bucuriei.                                                                   Sursa: AICI


Alexandr Sipco la Biserica Baptistă Betel Chişinău

Sursa: AICI

✡ Conferința România - Israel 2014 la Alba Iulia


Înscriere și detalii suplimentare: www.ro-israel.ro 


Mihai Dumitrașcu la Biserica Evanghelică Română Geneva, Elveția

Sursa: AICI

8 suflete, ca şi în corabia lui Noe, au intrat în familia Bisericii Betania Chişinău

Botezul Nou Testamental este mărturia publică a unui legământ încheiat cu Domnul Isus Cristos. Duminică, 05 octombrie, 8 suflete noi au intrat în familia bisericii “Betania” din Chişinău, mărturisind în apa botezului credinţa şi bucuria lor în Mântuitorul nostru.
Pastorul bisericii, Nicolai Vozian ne-a mărturisit că asemenea evenimente sunt un prilej de mare bucurie: “Anul acesta am primit în familia noastră 8 suflete noi, aşa cum o dată şi Noe cu familia sa au urcat în număr de 8 persoane la bordul corabiei salvatoare. Mă bucur că Domnul i-a răscumpărat. Faptul că în fiecare an de la plantarea bisericii, oficiem câte un botez este un mare motiv de bucurie. Acest fapt îmi confirmă că este viaţă, că în biserică este suflare, că Dumnezeu este printre noi. Mărturiile despre întâlnirea lor cu Dumnezeu, modul miraculos cum Dumnezeu le-a vorbit în circumstanţe diferite ne dau putere să slujim şi să lăudăm pe Domnul pentru lucrarea pe care El o face în vieţile oamenilor”.
Printre cei sfinţiţi prin sângele Domnului Isus se numără şapte tineri şi o bătrână, care a aşteptat această zi cu mare dor şi teamă, că nu va reuşi să intre în apa botezului.
La cei 78 de ani, Taisia a păşit pragul casei de rugăciune prin proiectul bisericii locale cu bătrânii. Deşi s-a născut într-o familie de creştini, până la cei 78 de ani a trăit o viaţă departe de Dumnezeu. Beneficiind de prânzul zilnic la biserica “Betania”, în ultimul an aceasta frecventa cu regularitate şi ora de studiu biblic dinaintea prânzului. Cuvântul s-a atins de inima ei, iar ultimele luni dinaintea botezului a aşteptat cu teamă ziua aceasta, rugându-se ca Dumnezeu să o ţină în viaţă să ajungă să mărturisească dragostea şi bucuria pe care o are în Domnul Isus.
Un alt prilej de bucurie au fost tinerii crescuţi în biserică, printre care şi fiul pastorului Alexandru Gîrbu şi alt fiu de diacon din biserică. O coincidenţă sau o dorinţă a copiilor, în ultimii ani cei trei pastori ai bisericii “Betania” şi-au botezat proprii copii. De această dată, pastorul Alexandru Gîrbu şi-a binecuvântat fiul în apa botezului.
O altă mărturie vie a fost o tânără care în copilărie a frecventat şcoala duminicală. Tatăl ei decedat a fost creştin şi scria poezii. După o copilărie petrecută sub tutela bunicii, tânăra de 19 ani a găsit în poeziile tatălui ei versuri în care acesta mărturisea cum a ajuns să cunoască personal pe Dumnezeu şi să aleagă o viaţă cu El. Mesajul acelei poezii a atins-o şi după o perioadă destul de lungă fără Dumnezeu, această tânără a revenit în Casa lui Dumnezeu şi a ales să meargă prin viaţă de mână cu EL.
Biserica “Betania” a fost fondată în anul 1999 şi este păstorită de secretarul Uniunii Baptiste, Nicolai Vozian.
Sursa: AICI

Conferința bărbaților creștini la Bravicea, raionul Călărași, Republica Moldova

Biserica ”Emanuel” Bravicea 


Sărbătoarea Roadelor la Biserica Lumina Bucureşti

✡ Poza și gândul zilei

În a cincisprezecea zi a lunii acesteia a şaptea, când veţi strânge roadele ţării, să prăznuiţi o sărbătoare în cinstea Domnului, timp de şapte zile: cea dintâi zi să fie o zi de odihnă, şi a opta să fie tot o zi de odihnă. În ziua întâi, să luaţi poame din pomii cei frumoşi, ramuri de finici, ramuri de copaci stufoşi şi de sălcii de râu, şi să vă bucuraţi înaintea Domnului Dumnezeului vostru şapte zile. În fiecare an să prăznuiţi sărbătoarea aceasta în cinstea Domnului, timp de şapte zile. Aceasta este o lege veşnică pentru urmaşii voştri. În luna a şaptea s-o prăznuiţi. Şapte zile să locuiţi în corturi; toţi băştinaşii din Israel să locuiască în corturi, pentru ca urmaşii voştri să ştie că am făcut pe copiii lui Israel să locuiască în corturi, după ce i-am scos din ţara Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.” (Levitic 23:39-43)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!