După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 6 octombrie 2014

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (2)

Capitolul 1: In mijlocul unei lumi mizerabile, apare bunatatea invincibila

Victot Hugo (1802-1885) a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai mari scriitori ai omenirii. Romanul lui cel mai de seamă, ”Mizerabilii”, (publicat în 1862), este una dintre lucrările literare cele mai cunoscute și mai îndrăgite în toată lumea. Cartea aceasta de aproximativ o mie două sute de pagini, ne oferă istoria profund mișcătoare a unui om care a fost o victimă a nedreptății și a cruzimii umane, dar care a devenit un om de o bunătate copleșitoare și de o perseverență în bunătate de neînfrânt.

Jean Valjean este un tânăr sărac, care, pentru a da ceva de mâncare sorei lui și copiilor ei, fură o pâine. Este prins, este judecat și este trimis la muncă silnică. Sentința inițială de partu ani este mereu prelungită, datorită unor încercări nereușite de evadare și Jean Valjean petrece aproape 19 ani de muncă silnică brutizantă. Când este eliberat, după patru zile de mers pe jos, ajuns în orășelul Digne, constată că i se refuză găzduirea la han fiindcă a fost pușcăriaș și nimeni altcineva nu vrea să-l primească să se odihnească peste noapte, în drumul lui spre casă.

Omul acesta n-a cunoscut în viață decât răutate și respingere. El n-a întâlnit niciodată bunătatea și nu știa ce este bunătatea. În seara aceea, când este totalmente disperat, o femeie îi arată ușa la o casă mare și impunătoare și-i spune: ”Bate la ușa aceea.” În disperare, a bătut și la ușa aceea. Spre surprinderea lui, acolo este primit cu mare bunăvoință și chiar cu dragoste. Era casa episcopului local, un om renumit în zonă pentru bunătata lui neobișnuită, incredibilă.

Nu vom intra în detalii, deși povestea ar merita să fie spusă în amănunțime. Episcopul îl așează la masa lui și îl culcă într-un pat cu haine curate, așa cum Jean Valjean nu văzuse niciodată. Dar noaptea, el se trezește, adună argintăria cu care fusese servit la masă și fuge. Este prins de jandarmi și este readus la episcop, care îl întâmpină cu mustrarea că n-a luat și sfeșnicele de argint pe care le avusese pe masă la cină. Jandarmilor le spune să plece și să-l lase liber, deoarece el i-a dăruit lucrurile acelea. După ce au plecat jandarmii, episcopul i-a spus că este liber să plece, dar i-a spus aceste cuvinte: ”Jean Valjean, fratele meu, tu nu mai aparții răului, ci binelui. Eu îți cumpăr acum sufletul și ți-l dăruiesc: îl eliberez de gândurile negre și din duhul de pierzanie și i-l dăruiesc lui Dumnezeu.”

Întâlnirea de toamnă pentru femei la Biserica Baptistă Maranata Timișoara


Pastor Laurenţiu Balcan: Scrisoare către viitorul preşedinte al Cultului Penticostal

Frate,
Nu ma adresez dumneavoastra cu apelativul de ‘’presedinte’’ si m-as bucura ca functia pe care o veti ocupa temporar sa nu va faca sa uitati ca sunteti doar unul dintre frati. Daca va considerati cumva mai marele nostru – risc cu care va veti confrunta, inevitabil, pentru ca diavolul va incerca sa va convinga ca sunteti mai marele Bisericii Penticostale – atunci aduceti-va aminte ca Domnul Isus Hristos va cere sa fiti cel mai umil dintre slujitori.
Nu stiu de ce v-au votat fratii pastori si delegati din Cultul Penticostal si nici nu prea ma intereseaza, dar trebuie sa stiti ca mandatul dumneavoastra este unul istoric. Aveti sansa sa faceti cu adevarat ceva remarcabil, care sa duca la reformarea Cultului Penticostal sau veti intra in istorie ca presedintele care a ingropat Cultul Penticostal din Romania.
Sunt 90 de ani de la infiintarea primei biserici penticostale in Romania, iar lucrul acesta nu reprezinta doar o mandrie institutionala, cat mai ales un semnal de alarma. Sunteti presedintele celei de a treia si a patra generatie de penticostali. Istoria noastra a fost mai mult decat tumultoasa si, in ciuda discursurilor triumfaliste, suntem obligati sa ne asumam esecurile. Da, Dumnezeu ne-a ajutat pana aici, dar de ce sa nu invatam din greselile noastre, sa ne pocaim de ele si sa punem vin nou in burdufuri noi, asa cum ne-a invatat Mantuitorul ?
Continuarea: AICI

Aniversare 40 de ani şi Ziua Mulţumirii la Biserica Baptistă Betel Grădiște - Arad


Au trecut 40 de ani de cand in cartierul Gradiste din Arad,  frati de-ai nostri, baptisti  au pus piatra de temelia a unui loc de inchinare pt adunarea credinciosilor baptisti din cartierul Gradiste din Arad - Biserica Betel.

Pastorul adunarii a fost numit atunci fr. Zaharia Ioan.

Tot dansul conduce si acum adunarea baptista locala, dar acum, cu 40 de ani mai in varsta si avand partener in lucrare chiar pe unul din fii sai - Cristi Zaharia.
Au fost evocate amintiri - activitati, misiuni , frati care nu mai sunt si o multime de alte evenimente sau stari din decursul celor 40 de ani.
La serviciul divin de inchinare a participat si Fr. Romica Iuga, presedintele comunitatii baptiste de Arad.
Tot dansul a fost cel care a avut si predica din Cuvantul Domnului.
Un lucru care mi-a retinut atentia si il apreciez este semnalul de alarma tras de fr. Romica referitor la misiunea adunarii locale de face mai mult decat de a intretine o cladire fie ea chiar si biserica.

Printre altele pt a se lamuri fiecare biserica cu actiunile sale , Fr. Romica a trimis la bugetul bisericii care spunea dansul, ca este oglinda actiunilor bisericii, registrul care da de gol si lamureste care sunt preocuparile primordiale ale bisericii - reparatiile si intretinerea cladirii sau misiunea si ajutorarea saracilor si a bolnavilor bisericii.

Geneza 35:7  A zidit acolo un altar si a numit locul acela: „El-Betel” (Dumnezeul Betelului), cãci acolo i se descoperise Dumnezeu pe când fugea de fratele sãu.

Geneza 35:13  Dumnezeu S-a înãltat de la el, în locul unde îi vorbise.
14  Si Iacov a ridicat un stâlp de aducere aminte în locul unde îi vorbise Dumnezeu, un stâlp din piatrã pe care a adus o jertfã de bãuturã si a turnat untdelemn.
15  Iacov a numit locul unde îi vorbise Dumnezeu, Betel.

*****
Duminica, 5 Octombrie 2014, la Biserica Baptista Betel Arad Gradiste, la serviciul de inchinare de dupa masa a fost sarbatoarea - Ziua Multumirii 
Cu aceasta ocazie au cantat sau au luat cuvantul mai multi frati, surori, tinere etc. printre care fr. Eugen Talpes, fr. Doru Brancovan si surorile Ladar  si nurorile fr. Zaharia etc.
Cuvantul D-lui a fost predicat de Fr. Tocoian Daniel.

Sursa: www.bisericiarad.ro

Daniel Brânzei despre Marian Mocanu: "Un Paganini salvat în România"

Cine l-a ascultat pe Paganini, se spune, a fost în fața unei dileme: este înger sau este demon. Un singur lucru era sigur: doar un om simplu nu putea fi.
La scara redusă a României, am ascultat mărturia unui violonist de mare dar și talent. Nu este nici mărturia unui înger și nici mărturia unui demon. Este mărturia unui om simplu, un om pur și simplu, care a răspuns chemării să devină un fiu de Dumnezeu. Vă invit să-l ascultați și voi. Dacă timpul vă este scurt și prețios, săriți peste părțile muzicale și ascultați doar mărturia lui.  Știam că Dumnezeu și-a plecat inima spre rromii din România, doream să fiu și eu undeva cu ei ca să văd ce se întâmplă. Acum am văzut. Slavă Domnului !

O nouă biserică în Constanţa

Duminica, 5 octombrie 2014, a avut loc deschiderea unei noi Biserici Penticostale in Constanta. 
Biserica se intalneste in cladirea anexa a Garii din Constanta. 
Numele noii biserici este “Râul Vieții”.
Pastorul noii biserici este fratele Mircea Fratutescu. Întalnirile Bisericii au loc în fiecare zi de Duminică între orele 17:00-19:00
Detalii pe www.ctrv.ro                      Sursa: AICI


Iosif Berce & Alin Timofte la Biserica Penticostală Speranța Oradea

Sursa: AICI

Ionuț Haidu la Biserica Baptistă Hodoni, județul Timiș


Ziua Recunoştinţei la Biserica Emanuel Galaţi

Biserica Crestina Emanuel Galati

Conferință pentru slujitori cu Jim Rowan la Suceava


Inaugurarea Bisericii Baptiste Maranata Timişoara


Dupa 16 ani de rugaciune, un vis a devenit realitate. Credincioși baptisti din Zona Soarelui, municipiul Timișoara, se bucura de un locaș nou de inchinare.
Initiativa cumpărării unui teren pentru o noua biserica a apartinut fratilor Dan Laurentiu si Ionel Tutac. Inițial credincioșii din aceasta zona s-au adunat pentru inchinare la subsolul Bisericii Betel. Refuzul autorităților locale de a permite construirea unei case de rugăciuni pe acel teren nu i-a descurajat pe membrii Bisericii Maranata, așa ca dupa câțiva ani de demersuri Primaria Timisoara a acceptat un schimb de teren cu Biserica Baptista. In data de 2 Octombrie 2005 s-a inaugurat capela Bisericii care a fost folosită timp de mai mulți ani ca loc de întâlnire.
Dupa mai mulți ani de munca, sub coordonarea pastorilor Jean Chiforeanu si Remus Runcan, s-a reușit construirea unui locaș frumos si spațios.
Continuarea: AICI

Sesiuni de învățătură cu Gordon Van Veelen la Biserica Renașterea Brașov

Vladimir Pustan - Întrebări finale (05 octombrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele Tău, Dumnezeule preaînalt, pentru că vrăjmaşii mei dau înapoi, se clatină şi pier dinaintea Ta. (Psalmii 9:1-3)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!