După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Botez în Penitenciarul de Tineri și Minori din Craiova


Am petrecut cateva zile de neuitat în zona Olteniei. Totul a culminat cu un botez Nou Testamental în Penitenciarul de Tineri și Minori din Craiova. Zece persoane s-au mai adăugat la cele 21, care împreună formează Biserica Emanuel din Penitenciar.

Am avut bucuria deosebită de a fi împreună cu noi la acest eveniment (de care Cerul întreg s-a bucurat), pe fratele pastor Cristi Barbosu, împreună cu câțiva cântăreți din grupul de laudă și închinare al bisericii. A fost minunat. Dumnezeu ne-a vorbit atât prin cântare, cât și prin Cuvânt.

Deasemenea am avut binecuvântarea să-l avem cu noi și pe Cristian Florea (un preot întors la Dumnezeu), care a fost folosit de Domnul. Dar pentru cei ce doresc să fie binecuvântați, cum am fost și noi cei prezenți acolo, v-am pus la dispoziție link-urile de mai jos, unde puteți viziona întreaga lucrare.

Vă rog să vă faceți timp să vizionați întregul program, fiindcă sunt convins că veți fi binecuvântați. Mulțumesc tuturor celor care ne purtați în rugăciunile voastre. Domnul Isus să vă răsplătească cu tot ce aveți nevoie. Vă iubim în Domnul și vă binecuvântăm.


Cu dragoste sfântă,     Mike Olari        Family to Family Romanian Outreach


Vezi și articolul:

Biserica Emanuel din penitenciar se întărește...

Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (1)

Introducere
O poveste cu un bulb de crin

Într-o primăvară s-a format în pământ, la rădăcina unui crin, un bulb, un fel de ceapă, nu prea arătoasă. Spre sfârșitul verii, grădinarul a scos bulbul și l-a pus într-o cutie de lemn, împreună cu alți bulbi. Bulbul nostru, cam miraculos de felul lui, vroia să știe cine este el și de ce există, adică ce menire are el pe lume. Din fericire pentru el, alături era un alt bulb, și mai inteligent și mai filosofic de cât el. Acesta i-a spus că scopul pentru care există este să devină o plantă care să producă cea mai frumoasă și cea mai parfumată floare de pe pământ. Dar, i-a adăugat bulbul atotștiutor, pregătește-te să nu fii tratat frumos, așa cum ai aștepta tu să fie tratat cineva cu o menire atât de nobilă.
Într-adevăr, la începutul primăverii următoare, grădinarul a săpat o groapă în pământ, a pus bulbul în groapă, a pus peste el gunoi de grajd care mirosea îngrozitor, a pus și puțin pământ, apoi a turnat peste acest amestec apă, care făcea ca tot amestecul acela să fie și mai respingător și apoi a acoperit complet groapa. Bulbul era profund indignat de mizeria care i se făcuse  și de întunericul în care era înfășurat. De ce atâta răutate la grădinarul acesta? De ce atâta ură?
Apoi, bulbul și-a adus aminte ce i-a spus bulbul filozof, că el este menit să producă o floare de mare frumusețe și deosebit de frumos mirositoare, în ciuda tratamentului nedemn la care este supus. În curând, până la el, ascuns acolo în pământ, a ajuns căldura de la razele soarelui. Pe bulb l-au cuprins fiori necunoscuți de el până atunci: un freamăt de viață, care l-a făcut să treacă la acțiune, să-și extindă niște tentacule în jos, ca să scoată de acolo sevă de viață tocmai din amestecul acela oribil de pământ și gunoi de grajd (!) și să-și extindă lujerul de viață în sus, spre razele calde ale soarelui. Așa a ieșit el la lumină și apoi și-a deschis floarea de un alb imaculat și a început să emane parfumul îmbătător care să delecteze pe toți cei care treceau prin apropiere. Și bulbul, devenit dintr-o dată filosof, a început să strige fără cuvinte: ”Acesta este răspunsul meu la tratamentul mizerabil la care am fost supus: Din gunoiul care a fost aruncat peste mine, ajutat de razele binefăcătoare ale soarelui, am produs frumusețe și parfum!”
Morala fabulei: În imensa răutate care a infectat întreaga lume, soluția este să răsară florile bunătății, care să ne încânte de frumusețe și să ne delecteze cu parfumul lor dătător de viață.
Mai mult, noi dorim să fim florile acelea!
Aceasta este tema cărții pe care tocmai ai luat-o în mână.

Serbare de mulțumire la Biserica Creștină după Evanghelie Maranata Cisnădie

Duminică, 5 octombrie 2014, ora 10.00 și 18.00


Știri creștine - Mapamond creștin (4 octombrie 2014)

Excursie Auschwitz – Cracovia (30 Octombrie – 1 Noiembrie 2014)

Flacăra Închinării Media organizează în perioada 30 Octombrie – 1 Noiembrie 2014 o nouă excursie la Auschwitz – Cracovia.Ruta: Bistrița – Cluj Napoca – Oradea – Auschwitz 
Preț: 100 de Euro.
În acest preț este inclus: drum dus-întors cu un autocar Tabita Tour de 4 stele, o noapte de cazare la un hotel de 3 stele în Cracovia și micul dejun inclus in dimineata zilei de 1 Noiembrie.
Taxele de intrare la Auschwitz de aproxiamativ 10 euro și restul meselor nu sunt incluse în preț.
Ruta:
Bistrița – Cluj Napoca – Oradea – Auschwitz

Plecarea:
– Bistrita (autogara Tabita Tour – ora 19:30)
– Cluja Napoca (ora 22:00)
– Oradea (ora 24:00)

Scurt istoric:
AUSCHWITZ
A fost un lagăr de concentrare nazist din Polonia, care în timpul celui de -al Doilea Război Mondial a avut un rol de distrugere în rândul populației evreiești din Europa și nu numai a acesteia.
Auschwitz este numele german al orașului din apropiere Oświęcim, situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia, în sudul Poloniei. Începând din 1940, Germania nazistă a construit mai multe lagăre de concentrare și un lagăr de exterminare în zonă, aflată sub ocupație germană la acea dată. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetuarea Holocaustului; se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.
Peste 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminați în acest lagăr.
Lagărul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale.
Lagărele aveau ca scop distrugerea unor minorități europene ca evreii, țiganii, etc.
Lagărul de la Auschwitz avea la ieșire câte un crematoriu pentru cadavrele deținuților. Lângă acest crematoriu se mai afla și câte o cameră de dușuri, care avea ca scop gazarea prizonierilor.
În lagărul de la Auschwitz-Birkenau aceste camere de gazare și crematoriile se aflau în interiorul lagărului deoarece lagărul a fost construit într-o localitate ocupată de germani și transformată în lagăr de concentrare.
Locuitorii polonezi ai Auschwitzului, care au refuzat să fie deportați fie în Germania, fie în Austria, au fost folosiți la muncă “în folosul națiunii germane”, ei nefiind tratați ca și conaționalii lor care au acceptat să plece din Auschwitz. Ei erau folosiți la golirea camerelor de gazare.

CRACOVIA
Este unul dintre cele mai vechi și mai mari municipii din Polonia. În 2005 populația municipiului era de peste 750.000 locuitori, cea a aglomerației fiind de peste 1 mil. locuitori. Nucleul istoric al municipiului este situat pe malul Vistulei, la piciorul colinei Wawel, în sudul țării, în regiunea Polonia Mică (Małopolska). Din 1999 este reședința voievodatului Polonia Mică (województwo małopolskie), anterior fiind reședința voievodatului Cracoviei (din secolul al XIV-lea).
În mod tradițional Cracovia a fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural și științific. Reprezintă totodată fosta reședință a regilor polonezi și este considerată de mulți ca fiind inima Poloniei, având o istorie de peste 1000 de ani. Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind ținta a peste 7 mil. de turiști anual.
Centrul vechi istoric din Cracovia a fost înscris în anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Înscrierile se fac:
la numărul de telefon 0742775980 – Florin Lupean
prin e-mail: florinlupean@gmail.com

Număr de locuri: 49
Locuri rămase disponibile: 35

Noutate editorială: Întrebarea care nu dispare niciodată: De ce?, de Philip Yancey

Mai multe detalii: AICI


Sărbătoarea Mulțumirii la Biserica Baptistă Harul Cărpiniș, județul Timiș

Sursa: AICI

Evanghelizare la Biserica Baptistă Jabar, judeţul Timiş


Nicolae Geantă şi Onisim Botezatu la Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa

Sursa: AICI

Florin Ianovici - Distrugătorul (28 Septembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Decean la Oradea

Sursa: AICI

Conferința regională a profesorilor creștini la Timișoara

Asociația Internațională a Școlilor Creștine în colaborare cu Liceul Teologic Baptist din Timișoara și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează Conferința regională a profesorilor creștini

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, începând cu orele 09:00 la sediul Liceului Baptist din Timișoara (Str. Ady Endre, nr. 20 – Biserica Baptistă Betel) se vor desfășura o serie de conferințe pe tema  ”Fii încurajat: Dumnezeu îți binecuvântează lucrarea!”. 

Dintre conferențiari amintim pe Alan și Malinda Brown, Liviu Căprar, Ionuț Nistor, Paul Madsen, Viorica Olar, Patricia Runcan, Răzvan Duminică și alții. 

Evenimentul este destinat tuturor profesorilor indiferent de confesiune, nivel de învățământ sau unitate școlară. 
Taxa de conferință este de 25 lei pentru membrii ACSI sau 30 lei pentru cei care nu sunt membri ACSI.

Pentru înregistrare (termen limită 6 octombrie 2014) și mai multe informații accesați:
 
prof. Marius Cimpoae
Liceul Teologic Baptist Timișoara

✡ Poza și gândul zilei

Ascultă, Doamne! Iartă, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucrează şi nu zăbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta şi peste poporul Tău! (Daniel 9:19)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!