După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 30 septembrie 2014

Conf. Univ. Dr. Silviu Rogobete: "IPS Voastră, a fost o onoare să vă simţim, în Duhul, alături de noi în mod permanent"


Intr-o criza morala evidenta la toate nivelele, comunitatea timisoarei in special, dar si natiunea romana in intregul ei, se despart fizic zilele acestea de un reper moral de cea mai inalta calitate. 

Plecare la vesnicie a IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului reprezinta o ocazie deosebita de auto-reflectie. Modelul sau de onestitate, pocainta pentru greselile trecutului, capacitatea neconditionata de recuperare morala si corectare a injustitiilor facute impotriva altora, iubirea neconditioata manifestata pentru fiinta umana dincolo de orice diviziuni vremelnice si deschiderea pentru un dialog fundamentat pe aceasta iubire sunt doar cateva din reperele care se cer a fi emulate de toti cei care consideram ca nu este totul pierdut. 


IPS Voastra, a fost o onoare sa va cunoastem personal, sa va avem aproape si sa va simtim, in Duhul, alaturi de noi in mod permanent. Suntem siguri ca viata IPS Voastre va continua sa fie o resursa importanta pentru noi toti, cei care v-am cunoscut indeaproape.

Silviu Rogobete

Prof. Dr. Iosif Ţon - Interviu la 80 de ani

Astăzi, Prof. Dr. Iosif Ţon împlineşte vârsta de 80 de ani, o vârstă pe care Moise, în timpul vieţii lui, o atribuia celor mai tari oameni (Psalmii 90:10). 

La acest frumos moment aniversar din viaţa profesorului Iosif Ţon, i-am adresat câteva întrebări. Cu multă generozitate, ne-a oferit răspunsurile care, sperăm, să fie de mare interes pentru cititorii noştri. Suntem bucuroşi şi onoraţi să publicăm chiar în această zi interviul de mai jos.

NewsNet Creştin: Domnule Profesor Iosif Ţon, numele dumneavoastră este menţionat în “Dicționarul panoramic al personalităților din România. Sec. XX” (Șerban N. Ionescu, Editura Victor Frunză, București, 2006), iar Enciclopedia Wikipedia vă prezintă pe larg atât titlurile cărţilor pe care le-aţi scris, cât şi realizările dumneavoastră majore, activităţi pe care le-aţi desfăşurat de-a lungul vieţii. La acestea se adaugă, desigur, foarte multe alte site-uri, publicaţii, articole care descriu pe larg lucrarea dumneavoastră şi care, inevitabil, vă aduc în postura celui mai cunoscut creştin evanghelic român. Aveţi, aşadar, un impresionant palmares al realizărilor pentru care sunteţi apreciat de foarte multă lume, chiar şi de aceia care nu vă împărtăşesc toate convingerile. Spuneţi-ne, astăzi, la onorabila vârstă de 80 de ani, aveţi şi regrete pentru lucruri pe care nu aţi reuşit să le realizaţi, deşi probabil vi le-aţi dorit foarte mult? Sau, altfel spus, dincolo de toate realizările dumneavoastră, aţi avut şi alte obiective pe care nu le-aţi atins încă?

Prof. Dr. Iosif Ţon: Toate realizările pe care le-ați enumerat le-a făcut Dumnezeu prin mine și numai Lui I se cuvine toată lauda și toată cinstea.

Încă din fragedă tinerețe, am căpătat pasiune pentru învățătura Domnului nostru Isus Cristos. O privire panoramică asupra activității mele de predicator și de scriitor arată clar acest lucru. Astfel, la vârsta de 22 de ani (1956-1957) am fost pastor-predicator la Biserica Baptistă Speranța din Arad. Aproape un an de zile din timpul acela am ținut un serial de predici-studii despre ”Predica de pe Munte” a Domnului Isus. Apoi, la vârstă matură, în cadrul cursurilor mele despre viața spirituală (1997- 2006), unul dintre cursuri a fost întitulat ”Cum trăim după învățătura Domnului Isus” (publicat la editura Cartea crestină, Oradea în 2003 ). După încheierea acestor cursuri m-am dedicat mai mult scrisului și rezultatul a fost cartea întitulată ”Bunătate – O teologie bazată pe învățăturile Domnului Isus” (publicată la Cartea creștină, în 2010). Una dintre cele trei broșuri în care îmi formulez crezul, publicate în 2011, este întitulată ”Manifestul Împărăției lui Dumnezeu” (tot despre învățătura Domnului Isus). Acestea arată unde a fost tot timpul interesul meu principal. Dar nu mă opresc aici. Sunt aproape de terminarea scrierii unei noi cărți, întitulată ”Bunătate, dreptate și adevăr”, în care punctul central este iarăși învățătura Domnului Isus.

Un anabaptist englez, Stuart Murray, a scris recent despre fenomenul ”marginalizării” în creștinism a lui Isus din Nazaret și a învățăturii Lui,  fenomen început prin Împăratul Constantin. În generația mea, începând cam prin 1970, se petrece o readucere a învățăturii Domnului Isus în centrul atenției unui important segment din creștinism. Eu mă includ in mișcarea aceasta.

Obiectivul vieții mele a fost și este cunoașterea Domnului Isus, și pe El nu-L poți cunoaște cu adevărat decât dacă cunoști învățătura Lui și dacă trăiești după această învățătură.

Întrebarea dvs. a fost dacă am avut și alte obiective pe care nu le-am atins încă. Toate celelalte realizări ale mele, cum ar fi întemeierea și conducerea în primii patru ani a Universității Emanuel din Oradea, formarea Alianței Evanghelice, crearea și conducerea în primii ani a rețelei de stații de radio Vocea Evangheliei, inițierea și conducerea în primii ani a mișcării școlilor creștine, crearea editurii Cartea creștină de la Oradea, au fost obiective pe care le-am început, le-am pus pe o bază sănătoasă, apoi le-am dat altora ca să le ducă mai departe.

Obiectivul meu principal, și de o viață, rămâne răspândirea învățăturii Domnului Isus. Pe acesta nu l-am terminat, și nici nu-l voi termina eu, deoarece Domnul îl va continua prin alții care vor veni după mine. Dar cât voi trăi și cât voi avea sănătate și putere, îl voi urmări și voi face totdeauna lucrul acesta cu pasiune.

NewsNet Creştin: În mod categoric, atât prin cărţile scrise, cât şi prin activitatea pedagogică sau conferinţele susţinute de-a lungul timpului pentru credincioşii evanghelici din România şi diaspora, aţi influenţat în mare măsură zeci de mii de oameni care au fost “treziţi” din apatie, consolidaţi în credinţă sau impulsionaţi spre o viaţă de slujire dinamică. Astăzi, deşi sunteţi la o vârstă înaintată, continuaţi să vizitaţi periodic comunităţile de credincioşi din România şi Europa, să conferenţiaţi pe diverse teme şi chiar să scrieţi. Chiar nu aţi obosit? Cât de mult continuaţi să mai credeţi în eficienţa acestor preocupări?

Prof. Dr. Iosif Ţon: Chiar nu am obosit. Cred cu toată ființa în proiectul Domnului Isus ca Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu să fie vestită la toate națiunile și prin ea să fie educate toate națiunile (Matei 24:14 și 28:18-20). Cred că prin răspândirea învățăturii Domnului Isus se va crea o lume ideală, așa cum am arătat în ultima mea carte, ”O țară ideală” (publicată la editura Institutul European din Iași).

Cred in eficiența acțiunii de semănare a acestei învățături și de educare a națiunilor prin această învățătură, conform instrucțiunilor Domnului Isus. Prin tot ce fac și voi mai face, contribui la proiectul acesta dumnezeiesc.

Și iarăși vreau să subliniez de unde vine toată această energie: ”Pot totul în Cristos, care mă întărește” (Coloseni 4:13).

NewsNet Creştin: În urmă cu patru ani vi s-a retras ordinarea ca pastor baptist printr-un comnunicat al Uniunii Bisericilor Baptiste din România iar de atunci şi până astăzi, pe internet aţi avut parte de o serie de articole, nu doar de contestare a preocupărilor dumneavoastră recente, ci si denigratoare, şi acestea au vizat, din nefericire nu doar teologia, dar şi persoana sau familia dumneavoastră. Cât de mult v-a afectat lucrarea aceste demersuri menţionate mai sus, care nu fac cinste mediului evanghelic?

Florin Ianovici - Calea spre fericire

Evrei 11:1 "Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd."
George nu și-a cunoscut niciodată părinții. Viața a trait-o printre orfani. A ajuns la Viață și Lumină acum 8 ani. A crescut sub ochii noștri…!
Când s-a botezat tremura de emoție. Are ochi inteligenți, e harnic și cel mai des spune: ,,da, domnu!’’ A învățat că aceste cuvinte sunt cele mai bune pentru el.

Irina a crescut într-o familie numeroasă și foarte săracă. Greutățile au determinat-o să plece de acasă. E cu noi de câțiva ani. E cuminte, tăcută și zămbește foarte frumos deși destul de rar. În Dumnezeu a găsit odihnă pentru sufletul ei și sprijinul care i-a lipsit mai mereu.
Într-o zi Irina și George m-au anunțat sfios că vor să se căsătorească…! M-am uitat la ei și i-am întrebat: ,, ce veți face în viitor?’’. Ei mi-au răspuns: ,, Dumnezeu ne va ajuta!’’
Duminică s-au căsătorit! O căsătorie la care am știut că Domnul Isus Hristos a fost prezent! Toată familia de la Viață și Lumină a fost acolo, la biserică.(foto)
Irina și-a găsit un serviciu chiar în săptămâna în care s-a căsătorit. George are deja un serviciu iar o familie din Brisbane a oferit garsoniera lor din București, fără plată, pentru ca ei să locuiască acolo. Banii pentru nuntă au venit de peste tot.
În timpul nunții, George s-a uitat la mine cu chipul luminat de fericire și mi-a spus: ,,domnu, v-am spus că Dumnezeu ne va ajuta!’’
Calea spre fericire e una singură: credința în Dumnezeu!

Pastor Vasilică Croitor - Inaugurarea Bisericii Penticostale Speranța din Mangalia



În data de 14 septembrie 2014 a avut loc o sărbătoare importantă pentru creștinii din Mangalia. 
După multe încercări și cumpene, Biserica Penticostală Speranța a finalizat proiectul de reconstrucție al clădirii care fusese distrusă în incendiul din anul 2011.
A fost cu adevărat o zi de biruință și un nou început pentru pastorul Dorel Toma, pentru adunarea din Mangalia și pentru toată zona lor de misiune din sud-estul județului Constanța. 
Fie ca Dumnezeu să le dăruiască și pe mai departe biruințe spirituale și puterea de a zidi cu spor Împărăția Lui în Dobrogea. 
Slăvit să fie Domnul!

Gândul.info.ro: "Talida Tolnai: «Am cunoscut păcatul, plăcerile acestei lumi»"

"Am cunoscut păcatul. Am umblat în lume, am căutat să aflu plăcerile lumii acesteia", este mărturisirea cunoscutei handbaliste Talida Tolnai, la şase ani de când a devenit pocăită. Toto, aşa cum îi spun iubitorii handbalului, cea care a adus medalia de bronz României la Campionatele Europene din anul 2010, a vorbit pentru Gândul despre religia ei şi despre alegerile dramatice pe care le facem în viaţă. Cine sunt penticostalii? Care sunt obiceiurile lor, dar şi ce restricţii au? Sunt răspunsuri pe care le-am obţinut intrând în lumea Talidei şi a fraţilor ei pocăiţi. În săptămânile următoare, Gândul vă va prezenta mai multe materiale dinlăuntrul diferitelor comunităţi religioase din România.
Continuarea pe: www.gandul.info

Otto Pascal - Lansare album la Biserica Apele Vii Timişoara


Seară de închinare cu Fratii Ţonea la Biserica nr. 1 Cluj-Napoca


✡ Poza și gândul zilei

Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său. (Psalmii 23:1-3)
NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!