După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 14 septembrie 2014

Știri creștine - Mapamond creștin


Din sumarul ediției:
  • Yaziditii sunt macelariti precum oile de catre teroristii SIIL
  • Pastorul John Hagee explica aparitia lunilor sângerii pe cer
  • Misionarii americanii bolnavi de ebola s-au vindecat
  • Evanghelizare prin baschet in Hawaii cu vedete ale bachetului american
  • Filmul Isus este in proces de imbunatatire pentru noua generatie avida dupa efecte speciale 
  • Clubul Copiilor din Calan: descoperind dragostea lui Dumnezeu prin lucruri marunte

Boko Haram omoară creştini şi dă foc bisericilor

Morning Star News relatează că în Nigeria liderii bisericii din nord-estul Nigeriei au declarat că, în urma acestor atacuri, membrii organizaţiei Boko Haram au ucis mai mult de 300 de creștini în ultima săptămână, au forțat închiderea temporară a Kulp Bible College și au dat foc mai multor biserici.
    
Într-un mesaj trimis de urgență pentru rugăciunea de sâmbătă seara (06 septembrie), la Morning Star News, printre altele, președintele EYN, Samuel Dali, declara că sediul central al bisericii se află sub amenințare continuă a insurgenților extremişti islamici, care caută să impună sharia (legea islamică) în întrega țară.
  
 „Violența organizaţiei Boko Haram este în crestere de pe o zi pe alta, iar membrii noștri fug din zonă cu miile. Atacurile recente din Borno și Adamawa, state unde sunt bisericile noastre, au avut ca scop ocuparea bazei Armatei din zonă de către insurgenţii Boko Haram. Ca urmare, aproximativ 350 de creștini au fost uciși", a spus Samuel Dali.
  
 După o recentă declarație online, dată de liderul Boko Haram Abubakar Shekau, acesta declară că scopul acesor atacuri a fost sabilirea unui nou califat islamic în oraşele Damboa și Gwoza şi în statele Borno și Yobe, care fac parte din regiunea Buni Yadi, inclusiv satele din jurul acestora.
  
 Boko Haram a ucis mai mulți creștini și a ars mai multe biserici, iar liderii bisericii se tem că sediul EYN din Kwarhi, care este aproape de Mubi din statul Adamawa, ar putea fi atacat în orice clipă.
  
  „În fiecare noapte, la sediul EYN, personalul nostru şi familiile lor se duc la culcare cu inima împietrită de frică şi temâdu-se pentru vieţile lor. Acest lucru îi forțează să fie pregătiţi să fugă în orice moment din noapte, în cazul în care acest atac iminent va avea loc în timpul orelor din noapte. Atacurile din ultima săptămână au avut loc în Gwoza, Chibok, UBA și Bama, zone din statul Borno – unde Boko Haram amenință să atace capitala, Maiduguri - și în Gulak, Michika și Madagali, domeniile de stat Adamawa”, a mai declarat Dali.
 
www.persecution.org
www. morningstarnews.org  via Agenția Kairos

Pastor Remus Runcan: Buy one chair challenge!

Poate că ai  auzit  sau ai  fost  provocat de  un prieten pentru  ICE BUCKET CHALLENGE. Îndrăznesc să te provoc și eu la un proiect mult mai folositor pentru sufletul tău, el se cheamă BUY ONE CHAIR CHALLENGE. În ce constă acest proiect pe scurt? 
În ultimii 7 ani, cu ajutorul și călăuzirea lui Dumnezeu, noi cei de la Biserica Maranata din Timișoara am reușit să construim un nou sanctuar într-unul din cele mai populate cartiere ale orașului.  Ceea  ce  în  urmă  cu  câțiva  ani  părea  doar  un  vis,  datorită  generozității  multor credincioși, e acum o realitate. 
Ne-am propus ca inaugurarea să aibă loc pe 5 octombrie 2014. Pregătirile sunt în toi și ziua cea mare se apropie cu pași repezi, însă în momentul de față ne confruntăm cu lipsa fondurilor pentru scaune – de unde și numele provocării BUY ONE CHAIR CHALLENGE. Ne-am propus ca fiecare din noi să provoace unul sau mai mulți prieteni să cumpere un scaun. Scaunul pe care îl cumperi poate deveni scaunul confortabil al unui prieten necreștin pe carete gândești să îl inviți la un serviciu de dimineață sau la o seară de evanghelizare.
Un scaun din sală costă 66 de lei, iar unul pliant pentru balcon costă 150 lei. Nu o să afle prea multe persoane despre gestul tău plin de dragoste, dar Dumnezeu, care vede în ascuns, îţi va răsplăti – Matei 6:4
Mai multe informații poți obține de pe site-ul scaune.maranatatm.ro, prin e-mail la: rpruncan@yahoo.com sau la telefon 0731 356778. Dacă dorești să cumperi unul sau mai multe scaune poți face o donaţie în contul Bisericii Baptiste Maranata: RO33 BTRL 0360 1205 K458 75XX, Banca Transilvania, Sucursala Timişoara.
Poți trimite acest mesaj de provocare și prietenilor tăi, astfel îi vei încuraja să te urmeze într-o cauză caritabilă, concretă, iar ei vor avea posibilitatea să facă o faptă bună.
 Pastor Remus RUNCAN

Trupa Adonai la Biserica Betania Oradea


Conferința Femeilor Creștine la Biserica Izvorul Vieții Reșița

Sursa: AICI


Lansarea cărții ”Sfaturi din Biblie pentru cei căsătoriți” la Chişinău

A avut loc lansarea unei colecții de sfaturi practice pentru cei căsătoriți. Lansarea s-a desfășurat la una din întâlnirile mișcării de tineret ”Generația Curată”.
Cartea este o colecție de răspunsuri practice la întrebările cititorilor portalului www.moldovacrestina.md privind viața de familie. 
Cartea ”Sfaturi din Biblie pentru cei căsătoriți” are 372 de pagini și fiecare din aceste pagini conține răspunsuri la întrebările din următoarele compartimente:
  • Sfaturi practice pentru viața de căsătorie
  • Viața intimă
  • Sarcina și creșterea copiilor
  • Concubinajul
  • Divorțul și recăsătoria
Cartea este practică, pentru că răspunde la întrebări și probleme concrete cum ar fi: ”Cum eviți certurile?”, ”Ce spune Biblia despre gelozie?”, ”Ce să faci când soțul nu arată afecțiune?” și altele.
De asemenea, conține o serie de cursuri de studiu biblic recomandate pentru cei care doresc să-și zidească căsătorii fără regrete.
Cu ocazia lansării cărții,autorul Vasile Filat a venit cu sfaturi prețioase pentru tinerii interesați de felul cum pot să-și zidească căsnicii frumoase prin mesajul ”Pune temelia unei căsnicii fericite!” Această temelie trebuie pusă înainte de căsătorie, principiul de bază fiind DISCIPLINA MINȚII. Aceasta ar presupune studiu biblic zilnic, rugăciune, post, prieteni buni, atenție la discuțiile purtate, locurile vizitate. Potrivit autorului, ”mulți își distrug căsătoriile încă înainte de a intra în legământ de căsătorie prin flirt la întâlniri sau pe chat, făcând să crească în inima celuilalt speranțe și sentimente care-l încurcă să se concentreze la responsabilități”.

✡ Poza și gândul zilei

Partea mea, Doamne, o spun, este să păzesc cuvintele Tale. Te rog din toată inima mea: ai milă de mine, după făgăduinţa Ta! Mă gândesc la căile mele şi îmi îndrept picioarele spre învăţăturile Tale. Mă grăbesc şi nu preget să păzesc poruncile Tale. (Psalmii 119:57-60)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!