După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 septembrie 2014

eBihoreanu: În ciuda opoziţiei Centrului Salem, consilierii locali au decis desfiinţarea drumului din curtea Liceului Betel

Peste 20 de reprezentanţi ai Centrului Creştin Salem au protestat, miercuri, din nou, în Sala Mare a Primăriei împotriva planului municipalităţii de a realiza un drum public în zona Grigore Moisil pentru care ar fi nevoie de exproprierea unei părţi din terenul deţinut de Salem.

Primul pas în acest sens, şi anume schimbarea destinaţiei unui teren din vecini, mai exact din curtea Liceului Betel, din drum public în curţi-construcţii, a fost supus votului aleşilor locali şi a trecut cu 18 voturi "pentru" şi 6 abţineri, ale consilierilor UDMR. Totodată, aceeaşi hotărâre prevede şi alocarea de fonduri pentru realizarea unui nou drum în zonă, fără a se specifica suma necesară.
Continuarea pe: www.ebihoreanul.ro

Biserica Baptistă Speranța Moneasa la Festivalul "Chemarea Cătlanelor"


Botez la Biserica Providența Tulca, județul Bihor

Biserica Crestina Baptista "Providenta" Tulca

Prof. Dr. Nicolae Geantă - Sfaturi pentru școlarii noștri. Și nu numai…

De la Socrate încoace tot omul știe că școala e templul înțelepciunii. Că acolo se-nvață carte. Se studiază. Se tocesc coate. Și neuroni. Că fără școală viitorul nu sună bine. Nici măcar la Vodafone… De aceea vă trimitem de acasă ani de zile cu ghiozdanul în spate. Înțesat. Cu speranța că voi nu veți fi numai oameni obișnuiți. Aveți dreptul să fiți extraordinari, vorba lui Peter O Toole.
Din nefericire la școală multi și-au distrus viitorul! Nu că au făcut specializări greșite, nu că ar fi fost mai înțelepți rămânând autodidacți, ci pentru că la școala i-a distrus anturajul! Pentru ei sfaturile, familia, biserica, viitorul, n-au mai contat. Și nici atât sufletul. Doar gașca și plăcerile hedoniste. Apoi, au devenit parcă orbi. Și cine e călăuzit de orbi…
Stați departe de poftele lumii! De influența anturajelor negative, de oamenii ce vă atrag pe nisipuri mișcătoare. Orice apropiere crescândă stârnește curiozitate. Și curiozitatea e greu de decontat. Gândiți-vă doar la Eva… Stați departe de teritoriile unde se pierde binecuvântarea lui Dumnezeu. Viața creștină și cea laică sunt ca șinele de tren: nu se-ntâlnesc niciodată! Stați departe de jugurile nepotrivite. E risc să rupeți jugul lui Hristos. Stați departe de lucrurile rele. Voi trebuie nu doar să faceți binele ci să fiți buni. Stați departe și păstrați-vă verticalitatea. În orice situație. Cu puterea ce-o aveți. Am văzut mulți brazi smulși de furtună dar niciodată tufe dezrădăcinate! Căutați să fiți tot timpul morali, sfinți. Peștii înoată împotriva oricărui curent. Să nu vă credeți invincibili. Dacă fac un singur pas greșit și elefanții cad!
Stați aproape de tot ce e sfânt! De Biblie, de Biserică, de Isus. Școala vă învață sa trăiți dar biserica vă învață cum se moare! Școala vă învață cum să respectați oamenii dar Biserica vă învață cum să-i iubiți. Școala vă învață cum să câștigați competiții, dar Isus vă învață cum să slujiți împreună! Nu ieșiți de sub protecția Bibliei! Catastrofele se întâmplă doar în afara ei. Stați aproape de cei ce se roagă, de cei ce postesc, de cei ce vor să trăiască curat, de cei ce sunt gata să sară în ajutorul celor năpăstuiți. Într-o zi și voi veți avea nevoie! Stați aproape de Dumnezeu. Iar când va veni cuptorul încins El vă va aștepta acolo. Să vă facă biruitori!
Să fiți totdeauna sus! La înălțime! Copiii lui Dumnezeu sunt cap și nu coadă. Sunt cetăți în vârf de munte. Făclii aprinse în vârf de stâlpi. Fiți la înălțime cu notele voastre! Nu e rușine să fi cel mai bun din clasă. Ci codaș. Învățați bine! Solomon spune că înțelepciunea și cunoștința sunt desfătarea sufletului. Mai mult: ne va scăpa de calea rea! Fiți la înălțime cu faptele voastre. Ele vorbesc mai profund ca predicile. Ajutați pe cei ce trăiesc drame. întindeți mâna celui ce solicită ajutor. Împărțiți sandwich-ul cu săracii. Ochiul lor se uită la mâna voastră, dar ochiul lui Dumnezeu vă va vedea inima. Fiti la înălțime cu vorbele dulci, înțelepte, ca ale lui Isus. Sunt ca picurii de miere. Mai ales acolo unde e numai fiere. Fiți la înălțime cu viața, fluturați ca un steag. El arată mereu biruința. Voi aveți o putere mai mare decât ce este în lume. Demonstrați!
Departe, aproape, sus. Departe de lume, aproape de Hristos, sus în ceruri! Luptați! Încă nu v-ați suit acolo!
PS: Știu că multora dintre elevi vă vine să spargeți ceasul de luni dimineața încolo. Că dacă ați putea ați reduce școala la două zile pe săptămână. Iar altora vă vine să plecați pe șantiere de țânci. Ori vânzătoare de shaorma. Să faceți bani. Nu abandonați! Nu lipsiți de la ore! Căci cine își prelungește școala în timpul vacanței își va prelungi vacanța în timpul școlii!

Credo TV recepţionat în reţelele Romtelecom, UPC şi Focus Sat


Dragii noștri,

trebuie doar să vreți să vedeți emisiunile CREDO TV la voi în casă la televizor.

Pentru a fi cuprinși în oferta rețelei RCS-RDS mai trebuie să ne rugăm și vă chemăm să fiți alături de noi în această lucrare de misiune prin televiziune. 

Vrem să ajungem în casele tuturor românilor și ei să aleagă dacă să vizioneze programele CREDO TV sau nu. 

Fie ca Domnul Dumnezeu să ne ajute în toate lucrurile pe care vrem să le facem și care sunt după voia Lui! El să ne binecuvânteze pe toți!

O nouă biserică evanghelică română la Londra

Potrivit blogului Londra Evanghelica, o nouă biserică romană se deschide duminică, 14 septembrie 2014, la Londra, probabil oraşul european cu cele mai multe biserici evanghelice plantate de românii din diaspora (vezi aici). 

Biserica se va numi Betesda şi este plantată de către Biserica Alfa & Omega Londra. Conducătorul bisericii este  Dorel Grec (tel: 0742 762 7380).

Adresa: Trinity Methodist Church,    Whippendell Road, WD18 7NN , Watford.

Dr.Bob & Ruth Froese la Centrul Areopagus Timişoara

În perioada 12-13 septembrie, la Centrul Areopagus din Timișoara va avea loc o conferință cu titlul: ”Probleme de consiliere biblică”.

Instructorii formatori vor fi dr.Bob & Ruth Froese (Faith Fellowship Church, Clarence, NY şi International Association of Biblical Counselors, SUA).

Grupul Speranţa: Turneu în USA - Canada

Click pe imagine pentru mărire!

• Vitamina Zilei: Vladimir Pustan - Pedeapsa pentru greşeală nu-i tot una cu iadul


„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu i-ai ascultat; ai fost pentru ei un Dumnezeu iertător, dar i-ai pedepsit pentru greşelile lor.” Psalmul 99:8 
Ai fost un Dumnezeu iertător dar i-ai pedepsit pentru greşelile lor. Nu e un paradox ci un act de iubire. Pedeapsa pentru greşeală nu-i tot una cu iadul. Când te pedepseşte Dumnezeu înseamnă că eşti în dragostea Lui. Şi atunci pedeapsa e dulce şi temporară.

Al 102-lea Congres al Asociaţiei Baptiste Române din USA şi Canada

 
In zilele de 29, 30 si 31 August 2014, in localitatea Hickory din North Carolina s-a desfasurat cel de al 102-lea Congres al Asociatiei Bisericilor Baptiste Romane din SUA si Canada.      

Evenimentul a fost gazduit si organizat in premiera de catre Biserica Baptista din Hickory, pastorita de fr. Nelu Urs.  

Oportunitatea intalnirii credinciosilor baptisti romani din USA si Canada a oferit tuturor celor prezenti un prilej real de sarbatoare crestina, manifestata prin bucurie  si multumire adusa lui Dumnezeu.

  Sute de participanti de la toate bisericile baptiste de pe intreg cuprinsul Americii si Canadei, dar si din Romania, au inundat practic   oraselul Hickory, asezat intr-o zona pitoreasca la poalele muntilor Appalachian.
     La deschiderea Conventiei, presedintele in exercitiu al Asociatiei, Eusebiu Rusu,pastor la Biserica Baptista din Beaverton, Oregon  alaturi de pastorul local al bisericii oganizatoare, Nelu Urs, au adresat un mesaj de "bun venit" tuturor participantilor si invitatilor la eveniment.

   Cantarile de lauda inchinate lui Dumnezeu, prin formatiile corale si instrumentale precum si propovaduirea Cuvantului, au creat o atmosfera cu adevarat inaltatoare. Prezenta si implicarea numeroasa a tinerilor in desfasurarea programelor a constituit un factor esential in crearea unui climat optimist si increzator in viitorul lucrarii evanghelice din cadrul diasporei romane.

   Mesajele biblice au fost in deplina concordanta cu tema  acestui eveniment:  IATA EU STAU LA USA SI BAT - Cartea Apocalipsa 3:20.
   
Dintre pastorii care care au vorbit din Cuvant au fost,Nelu Cinteanu (Sacramento) si Nelu Pascut (Daneville) in prima zi a Congresului, iar in zilele urmatoare Ovidiu Rauca (San Leandro), Mircea Toma (Toronto,Canada), Ovidiu Horga (Phoenix), Sorin Covaci (Detriot), Radu Stir (Los Angeles), Liviu Percy(Charllotte), Florin Vancea ( Florida), Sorin Sabou (Chicago), Viorel Clintoc (Akron), Harry Teofil (Londra,Anglia), Matei Istudor (Atlanta) si Lucian Ursan (lider de tineret).
 
Deasemenea,  mesaje  au fost aduse de catre doi invitati din Romania: fr. Daniel Maris, rectorul Institutului Teologic Baptist din Bucuresti si Otniel Bunaciu, presedintele Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania.
 
   Lucrarile Congresului Asociatiei Baptiste s-au incheiat duminica seara prin predica fratelui pastor Daniel Branzei (Biserica Bethel,Anaheim). Titlul predicii s-a intitulat: "Incompatibilitate de valori"
 
In concluzie, cateva remarci ale pastorului Daniel Branzei, scrise pe blogul personal, au darul sa caracterizeze cateva din experientele traite la acest Congres:
 
 - la Conventie am avut conditii excelente de desfasurare a lucrarilor...cei din loc s-au intercut pe ei insisi. Mult mai putini la numar decat multimea vizitatorilor, ce-i de-ai locului ne-au slujit exemplar din toate punctele de vedere.
 - pe linia surprizelor de la ultimile conventii,media de varsta a participantilor a continuat sa fie in continua scadere.Cei mai in varsta,minoritatea de astazi,am ramas ca puncte de referinta.Cei tineri au pus harnici mainile pe plug !
 - un semnal semnificativ pentru schimbarile din RBA a fost si cererea aproape unanima din partea parintilor ca pe viitor sa se dea mai multa prioritate cantarilor in limba engleza...!
 
    In incheierea lucrarilor Conventiei, fr.pastor Matei Istudor, vicepresidente pe East Coast a anuntat apropierea unui alt eveniment  la nivel de Asociatie, care se va desfasura in toamna anului 2014. La data de 26 octombrie, Biserica Baptista Romana din Akron, OH (pastor Viorel Clintoc) va celebra implinirea a 100 de ani de existenta. Cu siguranta, un nou prilej de manifestare a bucuriei intalnirii intre multi credinciosi romani evanghelici din diaspora americana.
    Deasemenea la inceputul lunii octombrie, Biserica din Hickory va gazdui intalnirea anuala a grupului DESCULTI.
Radu Oprea

Vladimir Pustan - Ultima săptămână a Universului (07 septembrie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele! „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău! Eu dau Egiptul ca preţ pentru răscumpărarea ta, Etiopia şi Saba, în locul tău. (Isaia 43:1-3)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!