După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 9 septembrie 2014

Conferinţă de apologetică cu Dr. Livius Percy la Bălţi, Republica Moldova

“Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu, și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5)
În premieră, Şcoala de Apologetică ajunge şi la Bălţi. În perioada, 26-28 septembrie, biserica baptistă “Emanuel” va găzdui prima conferinţă apologetică din oraşul Bălţi. Discutăm cu tutorele acestui proiect, Liviu Percy despre: “Bătălia pentru minte. De ce trebuie să ne apărăm credinţa”.
Timp de două zile învăţăm lucruri esenţiale, care ne vor ajuta să ne apărăm credinţa. Vom învăţa să definim corect din punct de vedere biblic, conceptele despre lume şi viaţă.
Vom discuta subiecte actuale precum:
  • “Cum să câştigăm “Bătălia pentru minte. De ce trebuie să ne apărăm credința?”
  • “La confluența ideilor – Concepții despre lume și viață”
  • “De ce sunt creştin?”
  • “Daniel în Babilon – Cum să-ți păstrezi credința într-un mediu ostil”
Cu alte detalii şi programul desfăşurat vom reveni pe parcurs. Notaţi în agendă, 26-28 septembrie, biserica “Emanuel”, Bălţi. Strada Puşkin 77.
Vă aşteptăm cu drag să învăţăm împreună cum să ne apărăm credinţa într-o lume ostilă valorilor morale.

Conferința "Revelație şi Putere" la Traun, Austria


Dr. Iosif Ţon - O biserică relevantă

Trebuie să înțelegem mai întâi sensul cuvântului ”relevant”. Vine de la cuvântul latin relevare, care înseamnă ”a ridica”. De aici, sensul de ”a scoate în evidență”, ”a pune în lumină”, ”a sublinia”. Prin urmare, un lucru relevant este ceva care iese în evidență. Sensul, însă, se lărgește și cuvântul ajunge să definească un lucru ”care merită să fie băgat în seamă” și ”care face impact.”
Un alt sens este ”are legătură cu ce discutăm”, sau ”lucrul acesta este relevant pentru discuția noastră”.
Cuvântul se poate aplica și unui om: putem spune că persoana aceasta este relevantă fiindcă are impact, sau contribuie cu ceva important la viața comunității. Tot așa, o ”biserică relevantă” poate însemna ”o biserică care iese în evidență, care se face observată, care are impact asupra comunității în care este plasată.”
Când Domnul Isus spune ”Voi sunteți sarea pământului” și ”Voi sunteți lumina lumii”, El spune: Voi trebuie să fiți relevanți în societatea în care trăiți, să aveți impact asupra acelei comunități.
Acum o sută treizeci de ani, când au apărut primii pocăiți în satele din Transilvania, s-a afirmat răspicat că pocăiții nu înjură, nu se duc la crâșmă,  nu se îmbată, nu fură, nu mint. Și chiar așa trăiau pocăiții. Tot satul vorbea despre ei, despre modul în care trăiesc și se comportă. Ei aveau impact prin viața diferită pe care o trăiau.
Mai târziu, când unii dintre ei au început să facă ce face ”lumea”, și-au pierdut impactul. Astăzi spunem că ”și-au pierdut relevanța.”
Prin urmare, dacă o biserică produce oameni care se deosebesc contrastant de comunitatea din jurul lor, biserica aceea este relevantă. Adică, biserica aceea iese în evidență, este imediat băgată în seamă și are impact asupra societății.
Acum, trebuie să lărgim sensul expresiei ”o biserică relevantă.” Grupuri de oameni dintr-o biserică trebuie să iasă în afara zidurilor bisericii lor și să acționeze în problemele comunității. De exemplu, un grup de tineri poate ieși intr-o sâmbătă să curețe parcul din localitate, sau alte locuri publice, de gunoaie, de hârtii, de cutii de conserve, etc., care distrug atât de neplăcut peisajul public din România! Un alt exemplu. In blocurile din jurul bisericii sunt bătrâni care abia mai au cu ce trăi. Ce-ar fi să le ducem câte o sticlă de lapte și câte o pâine? Sau alte alimente și alte ajutoare...
Sunt foarte multe nevoi în comunitatea în care trăim. O biserică relevantă este aceea care răspunde la aceste nevoi.
Un exemplu din America. O tornadă a distrus zeci de case într-o zonă din statul Pennsylvania. Printre acestea, erau și câteva case ale menoniților. Imediat, alți menoniți din zonă au venit cu materiale de construcție și în câteva săptămâni le-au refăcut casele. Menoniții nu au asigurare pentru case. Ceilalți oameni, care aveau asigurare, au așteptat luni de zile până le-a venit ajutor. Multe canale de televiziune au arătat și comentat admirativ modul de întrajutorare al menoniților. Ce mărturie creștină! Ce relevanță! Ce sare și ce lumină!
Fiecare biserică ar putea să inițieze o discuție ca să descopere ce nevoi există în comunitatea lor și modurile în care ar putea răspunde acelor nevoi Ei ar descoperi că oameni de toate vârstele ar putea deveni sare si lumină. Astfel, biserica lor ar deveni cu adevărat relevantă.
Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Nu trăi fără a răspunde chemării din sufletul tău!

„Nu de puţine ori îmi este dat să aud, fie şi în trecere, un copil fredonând o melodie. Este un comportament instinctiv pentru cei înzestraţi cu talent muzical. Probabil tot atât de instinctiv precum e pentru un copil cu talent atletic să se implice în activităţi fizice. Aici intervine marea responsabilitate a părinţilor, în a-şi îndruma corespunzător odraslele”, ne-a declarat recent, la Salonta, Nicodim (Nick) Negruțiu, profesor de pian la Liceul de Arte din Oradea.

Atmosfera de început a noului an școlar reaprinde dorința copiilor de a studia un instrument muzical. 
Venind în întâmpinarea acestei binecuvântări, profesorii de muzică Anghelina și Nick Negruțiu, oferă părinților câteva informaţii utile, în special celor care observă că în căminul lor muzica îşi face lesne simţită prezenţa, fie şi prin fredonarea stângace a unui cântecel pe care copilul l-a auzit întâmplător: „Preşcolarii care participă la activităţi muzicale de grup, precum diverse jocuri muzicale şi interpretarea diferitelor cântece specifice vârstei lor, vor fi mai sociabili, deschişi, vor comunica mai bine şi vor avea încredere de sine. 

Pentru şcolari, studierea unui instrument sau cântatul cu vocea presupune dezvoltarea sentimentelor de mulţumire şi încredere în sine, stimulând în acelaşi timp acţiuni complexe de coordonare a mişcărilor şi concentrare susţinută. Cântatul la pian, chitară sau vioară, contribuie la utilizarea unor zone din creier care nu sunt folosite în mod normal, în activităţile zilnice. Se ştie că o persoană educată e întâi o persoană disciplinată. Aici intervine, de asemenea, importanţa muzicii în viaţa copilului deoarece studiul unui instrument presupune o disciplina sporită, mai ales în cazuri de performanţă. Educaţia muzicală presupune, evident, o investiţie care este mult mai mică decât mersul regulat la Mc Donald’s. Satisfacţiile însă sunt de durată. Dar nimeni nu ajunge undeva fără ca altcineva să  investească în el. Copilul tău merită?

Corurile și grupurile muzical-instrumentale ale comunităților creștine baptiste din Salonta, Tinca, Peștiș (Bihor) și în mod special grupele de copii dornici să învețe pianul, sunt pregătite săptămânal de profesorii de muzică Anghelina și Nick Negruțiu. Pentru micuții care vor să studieze mandolina, familia Teofil adresează o invitație permanentă în Orchestra de mandoline EuroStrings, premiată de autorități cu Medalia Orașului Salonta.
Sorin Petrache



Mărturisirea 
unui „rege-servitor”

Muzica nu se întâmplă doar pe scenă, doar în studio, în faţa unui cor sau nici măcar doar în faţa pianului. Pentru mine, muzica e armonia dintre Om şi tot ceea ce-l înconjoară. E iubire. E dorinţa incontrolabilă de a face parte dintr-o poveste fenomenală. Poate exprima orice îşi propune, chiar şi fără cuvinte. Pasiunea pentru muzică nu începe cândva. A existat dintotdeauna. Poate, ceva în mine a vibrat suficient de amplu la auzul sunetului de pian, încât am vrut să învăţ să cânt acest instrument mare şi adeseori negru.

Primele lecţii le-am luat la 8 ani, relativ târziu. Tocmai de aceea, am fost refuzat de o doamnă profesoară pe care o admirau părinţii şi acceptat la clasa alteia care mi-a acordat o şansă deşi întârziasem vreo 2 ani. O carieră mi-am dorit de pe la 17 ani. Începusem să cânt vreo 6, 7 ore pe zi la pian şi ciar am ajuns să câştig locul II la un concurs naţional – „Tinere talente”.

Mentori şi profesori au fost mulţi de-a lungul timpului. Am să o numesc doar pe pianista Krassimira Jordan de la Universitatea Baylor din Texas (USA), o pianistă de talie internaţională cu o carieră exemplară. De la ea am învăţat cu adevarat ce înseamnă pianistica. M-a ajutat enorm să înţeleg aspectele atletice ale cântului la pian, tehnica şi mai ales stilistica.

Pentru mine, pianul e o prelungire a sufletului, un bilet înspre o viaţă mai bună. Nu e doar o modalitate de exprimare, cum spun mulţi muzicieni despre instrumentul la care cântă. Eu mă pot exprima şi altfel. Dar am nevoie de pian, ca să ating inimile oamenilor într-un fel anume, cum nu aş putea-o face decât prin muzică. E un univers aparte în care învăţ, zi de zi, să fiu servitor şi rege în acelaşi timp, oferind ascultătorului linişte, pasiune, extaz. Doar așa, în anul  2000, obţineam Marele Premiu la Concursul internaţional de interpretare pe un instrument istoric- CommerceTexas, anul următor obţineam o bursă integrală de studiu la Baylor University - clasa profesoarei Krassimira Jordan, iar în 2003 participam la un festival de renume - International Art Exibition Show, în Dallas. (prof. Nick Negruțiu)

✡ Creştin ProIsrael: Albumul "Ostaşii greu încercaţi ai Israelului "

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească mereu că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, ocazional,  postăm aici  o imagine cu link spre albumul zilei din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsraelconvinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a acestei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre albumul cu denumirea din titlul acestei postări.  Să vă fie cu folos!

Eddie James la Biserica Adoram Arad

Biserica Crestina Adoram

† A plecat în veşnicie unul dintre cei mai bogați baptişti americani


Samuel Truett Cathy, fondatorul rețelei de restaurante fast food Chick-fil-A, a plecat in vesnicie in data de 8 septembrie, la vârsta de 93 de ani.

S-a născut in localitatea Eastonton, statul Georgia si a fost membru al Primei Biserici Baptiste din Jonesboro.

Timp de peste 50 de ani a fost invatator de Scoala Duminicala. A scris 5 cărți si a primit numeroase distincții pentru activitățile sale filantropice. In decursul anilor a sponsorizat mai multe deplasări ale membrilor Bisericii Baptiste din Jonesboro in misiunile din Romania.

Averea sa s-a ridicat, conform datelor din anul 2012, la suma de 4,2 mîliarde de dolari. Restaurantul Chick-fil-A este unul din putinele restaurante închise duminica in America.

In anul 2008 președintele George Bush l-a recompensat pe Samuel Truett Cathy pentru activitatea sa caritabila.

Samuel Truett Cathy a fost unul din prietenii familiei Graham si a sponsorizat adeseori activitatea evanghelistica si caritabila a Asociației Billy Graham. 

Pentru multi oameni de afaceri americani Samuel Truett Cathy a fost un exemplu de corectitudine si onestitate.

Ionel Tuțac

✡ Poza și gândul zilei

Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. (Evrei 12:1)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Florin Ianovici la Biserica Elim Ploiești