După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 8 septembrie 2014

Vladimir Pustan - Dumnezeu și norocul (7 Septembrie 2014)



Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

India: acuzații false pentru a intimida minoritatea creștină

Aceasta este strategia adoptată de către grupurile hinduse ultra-naționaliste în diferite părți ale țării.Ultimul incident a avut loc în Uttar Pradesh, unde 10 pastori protestanți au fost interogați și reținuți de poliție. Militanții din Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), un grup paramilitar, incită săteni împotriva religiei creștine.

  Mumbai (AsiaNews) - Acuzațiile de convertiri forțate au fost aduse împotriva minorității creștine, cu unicul scop de a crea neîncredere în comunitate și suspiciune asupra creştinilor. Aceasta este strategia adoptată în multe părți ale Indiei de către grupurile ultra-naționaliste hinduse. Cel mai recent caz a avut loc în Uttar Pradesh, în data de 31 august. Victimele sunt 10 pastori protestanți, după cum a raportat Consiliul Global alcreștinilor indieni (GCIC) către AsiaNews.
    În data de 31 august, poliția din Surajpur (districtul Gautam Buddh Nagar) a reținut și interogat 10 lideri religioși creștini din satul Kulesra. Poliția a confirmat că pastorii au luat parte la un ritual de post, care nu implică nicio convertire religioasă. Cu toate acestea, după ce au primit mai multe plângeri de la populația locală, ofițerii au fost obligați să-i aducă la interogatoriu.
  După ce au fost aduși în secția de poliție, o mulțime de oameni a înconjurat clădirea, astfel împiedicând poliția să-i elibereze pe cei 10 până ce au terminat ancheta.
  Unul dintre pastori, Rev Joseph Wilson, şeful organizatiei Golgota Ashram Seva Sangh, care a fost în Uttar Pradesh din 1992, a declarat: „Nu am văzut niciodată acest gen de tensiune comunală. Nici măcar nu avem posibilitatea să ajungem aproape de secţia de poliţie Surajpur, unde sunt reţinuți cei 10. Unii membri ai bisericii noastre, care au mers acolo, au fost bătuți." Potrivit pastorului, activiști ai Rashtriya SwayamsevakSangh (RSS, un grup paramilitar naționalist hindus) au instigat oamenii din Kulesra şi au răspândit zvonuri false, precum că păstorii creştini practicau convertiri forţate.
   Poliția neagă că au existat tensiuni majore. Cu toate acestea, Sajan George, președinte al GCICa confirmat gravitatea situației la AsiaNews: „Aceste elemente lumpene au înconjurat secția de poliție, unde au fost reținuți pastorii vulnerabili. Aceştia încă se confruntă cu o agresivitate mult mai ridicată împotriva lor şi a creștinilor nevinovați."

www.asianews.it
www.persecution.org via Agentia Kairos

Gazeta de Bistriţa: Pastorul Vicenţiu Deneş din Beclean, escrocat de 300.000 €

Pastorul Vicenţiu Deneş din Beclean a fost escrocat de propria familie cu 300.000 de euro. El nu ar avea cum dovedi această sumă, având în vedere că în ultimii nouă ani a avut în total o cifră de afaceri de 230.000 de euro. 

Întrebat de Gazeta de Bistriţa de unde ar avea această sumă de bani, el a închis telefonul în nas reporterilor. S-a înţeles cu familia şi a cerut înapoi doar 280.000 de euro. Procurorilor le-ar fi spus că ar fi o înţelegere de doar 160.000 de euro. 

Cele patru rude ale lui care l-ar fi escrocat, Pop Lucia Felicia, Capră Marceluş Ştefan, Curri Nikolin şi Curri Berinţan Pompilia Ancuţa, se află toţi în arest preventiv. În această săptămână se judecă dacă aceştia vor fi eliberaţi preventiv.
Continuare pe www.gazetadebistrita.ro

✡ Poza și gândul zilei

Soarele răsare, apune şi aleargă spre locul de unde răsare din nou. Vântul suflă spre miazăzi şi se întoarce spre miazănoapte; apoi iarăşi se întoarce şi începe din nou aceleaşi rotiri. Toate râurile se varsă în mare, şi marea tot nu se umple: ele aleargă necurmat spre locul de unde pornesc, ca iarăşi să pornească de acolo. Toate lucrurile sunt într-o necurmată frământare, aşa cum nu se poate spune; ochiul nu se mai satură privind, şi urechea nu oboseşte auzind. (Eclesiastul 1:5-8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

HotNews: La vot in diaspora, amin!

Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat sambata ca a apelat si la biserica, pentru a contabiliza „cat mai repede” numarul romanilor aflati in strainatate. Declaratia e stupefianta din doua puncte de vedere. In primul rand, un ministru din Guvernul Romaniei admite in mod public ca ministerele abilitate in a tine evidenta populatiei (MAI si, in strainatate, MAE) nu sunt in stare sa gestioneze problema in totalitatea ei, in mod eficient si institutionalizat. In al doilea rand, pentru ca bisericile ortodoxa si penticostala sunt angrenate intr-un demers electoral, prin urmare politic, ceea ce contravine atat principiilor lor de functionare, cat si Constitutiei Romaniei.
Continuarea pe www.hotnews.ro

Decean la Linz, Austria