După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 31 august 2014

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Lucrarea în Haldibari 

1. Situația locală

  În Haldibari situația a devenit ceva mai dificilă pentru că Rozy (soția lui Pranish) este însărcinată. Din pricina unor probleme de sănătate, Rozy poate avea numai un copil. De aceea ei s-au hotărat să o lase pe Rozy sub îngrijirea părinților ei, în Jalpaiguri. Asta a făcut-o și pe Rina (mama lui Rajot) să plece din Haldibari (este posibil ca ea să stea cu noi, în Jalpaiguri, în viitorul apropiat). Au rămas astfel trei persoane: Pranish, Bishojit (un băiat din Cooch Behar) și Rajot. Ei întâmpină probleme la gătit și la făcut curățenie. Pe lângă aceasta, Pranish s-a aflat în dificultatea de a găsi timp pentru lucrare în condițiile în care timpul lui a fost dat pentru gătit și curățenie. David, care îl ajută în lucrare, a plecat să studieze teologia în Kerala. De aceea noi ne-am hotărât să încercăm să ajutăm lucrarea din Haldibari pentru două zile pe săptămână (de duminică seară până marți seara). Mary gătește și Daniel îl ajută pe Pranish în predicare.
     Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice lucrători la secerisul Său din Haldibari. Rugați-vă, de asemenea, pentru sarcina lui Rozy.

    2. Vizite
  Sunt multe case deschise pentru Evanghelie în Haldibari. Dar creștinii sunt foarte puțini: Ajay Gupta (un frate din Uttar Pradesh, care L-a primit pe Domnul Isus în Haldibari) și familia Ray (soțul din tribul Rajbanshi și soția Nepali, au doi copii – primesc pe frați în casa lor, dar nu vin la întâlnirile săptămânale din casa lui Pranish).
   Rugați-vă pentru unitate între puținii creștini și pentru noi suflete care să se dedice Domnului Isus. Rugați‑vă pentru familia Rinei (frații ei sunt, de asemenea, divorțați, una dintre cumnatele ei a încercat să se sinucidă prin ardere cu benzină; Rina este singura creștină din familie).

    3. Lucrarea în școli
    În Haldibari sunt două licee și o universitate (colegiu). Am avut șansa să cântăm cântări creștine în mijlocul studenților de la universitate și să descărcăm materiale de pe laptop. La licee am împărțit tractate copiilor și cărți profesorilor. În alte școli, inclusiv la școala în care fratele Ray preda, de asemenea, am putut să cântam, să predicăm, să împărțim tractate și să facem lucrare cu copiii.
   Rugați-vă pentru înțelepciune și pentru călăuziea lui Dumnezeu în lucrarea din școlile din Haldibari.

      4. Lucrarea cu copii
  Pranish a planificat un timp în fiecare săptămână pentru lucrarea cu copiii în patru regiuni diferite ale orașului (Purbo, Ray, Uttor para și Tala company). Din cauză că numărul copiilor scade, i-am sugerat să încerce să înceapă lucrarea în alte locuri noi. Săptămâna trecută am arătat filmul în Ray para. Rugați-vă pentru creșterea numărului copiilor la întâlnirile pe care Pranish le organizează.

      5. Lecții de chitară
  Câțiva adolescenți vin la Pranish pentru lecții de chitară.
 Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu în a-i conduce la Domnul Isus.

     6. Proiecții de filme
   În ultimele două săptămâni am arătat filme creștine în diferite locuri din Haldibari: într-o zonă populată de oameni din Bihar, într-o zonă musulmană (acolo, într-o familie, patru persoane au murit în patru ani succesivi) și într-un sat bengalez.
  Rugați-vă pentru roadă spre slava lui Dumnezeu.

    Daniel Olteanu

  All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

"Valorile unei familii puternice" la Cinematograful Dacia Arad


Școala Biblică Arad

Click pe imagine pentru mărire!

Conferinţa "Viaţă spirituală zi de zi" cu Abraham Maldonado la Vlahiţa

Click pe imagini pentru mărire!

Florin Ianovici - Întrebări fără răspuns (24 August 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Florin Ianovici

✡ Poza și gândul zilei

Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta, şi noaptea, credincioşia Ta, cu instrumentul cu zece corzi şi cu lăuta, în sunetele harpei. (Psalmii 92:1-3)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!