După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 28 august 2014

Concurs de admitere Institutul Teologic Creștin după Evanghelie „TIMOTHEUS” Bucureşti

Institutul Teologic Crestin dupa Evanghelie “TIMOTHEUS” din Bucuresti scoate la concurs 20 de locuri pentru anul universitar 2014-2015.

CONCURSUL DE ADMITERE: Va avea loc în perioada 19 – 20 Septembrie 2014

Specializarea: Licenta în Teologie Crestina dupa Evanghelie Pastorala
Durata studiilor: 4 ani

ÎNSCRIEREA CANDIDATILOR: Se face în perioada 10 – 18 septembrie 2014 la secretariatul Institutului, Str. Episcopul Radu 53–55, Bucuresti – sector 2, telefon (021) 210.96.73; 0755-087.403.
Taxa de înscriere: 20 RON.
CONCURSUL DE ADMITERE
  • Vineri,      19.09.2014 – interviul – proba eliminatorie – ora 9:00
  • Sâmbata, 20.09.2014 – Cunostinte biblice la Vechiul Testament – proba scrisa - ora 9:00
  • Sâmbata, 20.09.2014 – Cunostinte biblice la Noul Testament – proba scrisa – ora 11:00
Rezultatele examenelor:vor fi afisate luni, 22.09.2014, orele 13.00.
Contestatiile: vor fi primite timp de 48 ore de la afisarea rezultatelor.
CONDITII DE ÎNSCRIERE
Documentele necesare pentru înscrierea la concursul de admitere sunt urmatoarele:
  • Cerere de înscriere tip, completata – se procura de la Secretariat.
  • Recomandarea bisericii locale, contrasemnata de Comitetul Zonal (dupa caz), pentru membrii Cultului Crestin dupa Evanghelie
  • Diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, în original.
  • Certificatul de nastere, în copie legalizata.
  • Adeverinta medicala tip M.S. 18.1.1.
  • Trei fotografii tip buletin de identitate.
  • Autobiografie (1 pagina A4).
  • Certificat de casatorie (unde este cazul), în copie xerox.
  • Copie Carte de Identitate.
  • Adeverinta de student si diploma de bacalaureat în copie legalizata, sau diploma de licenta sau diploma echivalenta cu aceasta pentru cei care doresc sa urmeze o alta facultate.
  • Toate actele vor fi puse într-un dosar si prezentate personal de catre candidat, la Secretariatul Institutului.
Absolventii de liceu din promotia 2014 pot prezenta, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinta tip ca au absolvit liceul si au promovat examenul de bacalaureat.
Bibliografie :
  •  Marturisirea de credinta;
  •  Vechiul Testament: Genesa, Exodul, Iosua, 1 Samuel, Neemia, Psalmii mesianici, Proverbe, Isaia, Mica.
  •  Noul Testament: Evangheliile, Faptele Apostolilor, Romani, 1 Corinteni; Efeseni; 1 Timotei; Evrei; 1 Petru; 1 Ioan.
Cazare la caminul Institutului Teologic Timotheus: studentii din provincie care doresc cazare la caminul ITT pentru anul universitar 2013-2014, trebuie sa solicite rezervarea locului de cazare în perioada 15-30 iulie 2014, la Secretariatul ITT, sau la telefon 0755-087.409.
Taxa de studii: 1000 lei/an, care poate fi platita în doua transe.
Burse: Institutul Teologic Timotheus acorda studentilor burse de merit, burse de studii, iar pentru cazurile sociale reduceri de taxe.

Dr. Alexandru Nădăban – Imperiul contra-atacă…

Nota Redacţiei: Alexandru Nădăban a predat timp de 10 ani la Universitatea Emanuel din Oradea Istoria Bisericii, Eclesiologie, Erezii moderne, Istoria culturii şi civilizaţiei. A mai predat la Facultatea de Teologie Didactică Betania Arad (partea Univ “Aurel Vlaicu” Arad) Istoria creştinismului, Eclesiologie, Teologia Noului Testament, Erezii moderne.

Vezi şi articolul "După două zeci de ani…" 

Deși de cele mai multe ori se comite greșeala de a crede că Împărăția lui Dumnezeu se războiește din greu cu cea a lui Satan, realitatea este cu totul alta. Satan este înfrînt. ca urmare putem discuta despre război degajați, pentru că victoria este asigurată. Dar cu toate acestea nu este vorba de un simplu marș victorios în care tropăim prin lume cu arma-n bandulieră, ci este un alt fel de război, poate mai apropiat de cele actuale, cu amenințări asimetrice. Iată de ce este vorba:

Greșeala frecventă făcută de comandanții militari de pretutindeni, risipirea sau împrăștierea resurselor, s-a re-editat și în cazul celor cu studii în străinătate. În învățămîntul teologic românesc absolvenții veniți din străinătate ce au beneficiat de studii serioase în așezăminte cu tradiție, nu au constituit o forță. Nu cred că a existat un program de integrare a celor veniți din străinătate, mai ales cei din SUA.

În același timp dispensarea de cadre deja formate arată că în ciuda viziunii biserică-fortăreață aceasta nu putea depăși beneficiile acestei asocieri: militaro-ecleziaste dincolo de timpul și etosul caracteristic Evului Mediu (alianțe, autoritate, lider unic, trădări, arderi pe rug, etc).  Fără să fie exhaustivă, lista celor ce au fost eliminați dintr-un motiv sau altul de la IBEO-UBEO, este atît ilustrativă, cît și educativă: aceștia pot oricînd să deschidă o altă școală teologică la fel de bună, dacă nu cumva mai bună ca cea/cele existentă/existente:

- Adi Ban (TEDS, Chicago)
– Adi Vidu (PhD Nottingham)
– Călin Pop (TEDS)
– Daniel Farcaș (Sorbona)
– Dănuț Mănăstireanu (LST)
– Dorin Axente (LST)
– Emil Bartoș (University of Wales, Oxford University)
– Gheorghe Ille (King’s College, London)
– Iosif Țon (Leuven)
– Iulian Teodorescu
– James McGrath (Durham)
– John Wilkes
– Ken Tucker (?)
– Marius Pop
– Mircea Mitrofan (LST)
– Ovidiu Hanc
– Paulian Petric
– Radu Gheorghiță (Ph.D.-Cambridge)
– Richard Mauney (?)
– Silviu Tatu (Oxford)
– Simona Sabou (LST)
– Sorin Sabou (LST)
– Susan Strocheim (?)

Mă gîndesc că ilustrația bisericii fortăreață-academie din anul 1990 a fost folosită în scop propagandistic. Era simplu să o trîmbițezi, mai greu era după ce ai ajuns la conducere, să o pui în practică și să ai rezultate. Din 1994 s-a mizat pe necesitatea momentului cu gîndul la un viitor sigur: acreditarea. Drept urmare s-au neglijat resursele umane, s-a pus accentul pe un profit imediat în detrimentul unei politici pe termen lung ce ar fi permis ca după o acumulare cantitativă să existe un salt calitativ. (Dinadins am ales acești termeni marxiști avînd în vedere că teza de doctorat al lui Paul Negruț abundă în teze și antiteze.) Ocazia a fost pierdută. S-a pierdut o generație. Care sunt costurile pe termen scurt? Dar cele pe termen lung?

În al doilea rînd, impactul unei generații de teologi români a fost sabotată de războiul ideologic fratricid purtat cu bani străini între principalii actori ai scenei baptiste din România. Pe de o parte Bucureștiul cu ITB, de cealaltă parte Oradea cu IBEO-UBEO și ambițiile, dorința achitării unor polițe din trecut și deviațiile doctrinare și/sau de practică ale celor două centre.

La același nivel, dar de aceiași intensitate și cu un efect la fel de devastator l-a avut războiul, mai mult sau mai puțin deschis purtat de Iosif Țon și Paul Negruț. Cu unele sub-conflicte ce au marcat epurări mai mult sau mai puțin sistematice. Fac abstracție de greșelile pastorale comise sistematic ce aveau scopul de a-i ține pe studenți în staulul propriu.

Ceea ce nu au reușit nici măcar autoritățile comuniste, au realizat ambițiile unor lideri sau mai bine zis politicieni ce au lăsat la o parte immitatio Christi pentru o slavă deșartă sau pentru un pumn de dolari. Nici obtuzitatea, nici așa-zisa credință și practică locală nu pot fi invocate ca scuze pentru pierderea unui obiectiv atît de important ce ar fi marcat poate definitiv țara noastră poate pentru următorii 200 de ani.

Concert Continental la Biserica Baptistă Betel Mediaş


Not An Idol: Concert la Centrul Creştin "Mountain View" Haţeg


Jose Zayas în România

Renumitul evanghelist american Jose Zayas va sosi in Romania la inceputul lunii septembrie.
Programul sau este urmatorul:
Joi, 4 septembrie, 
ora 15.00 - interviu la Radio Vocea Evangheliei, 
ora 19.00 - Biserica Creștină Baptistă “Betania” Timisoara

Vineri, 5 septembrie, 
ora 10.00 - Conferinta cu pastorii la Biserica Creștină Baptistă “Emanuel” Timisoara, 
ora 18.00 - Biserica Creștină Baptistă “Eclesia” Timisoara, 
ora 20.00 - Biserica Penticostala Fratelia

Sambata, 6 septembrie, 
ora 11.00 - intalnire de tineret la Biserica Creștină Baptistă Jimbolia, 
ora 16.00 - intalnire de tineret la Biserica Creștină Baptistă “Harul” Lugoj

Duminica, 7 septembrie, 
ora 10.00 - Biserica Creștină Baptistă “Stanca” Timisoara, 
ora 11.00 - Biserica Creștină Baptistă “Emanuel” Timisoara, 
ora 18.00 - Biserica Creștină Baptistă “Betel” Timisoara.
Sursa: AICI

Scrisoare misionară: Familia Dubei, Africa de Sud

Dragii nostri sustinatori credinciosi,

   Va multumim mult pentru dragoste, rugaciuni si sustinere.
   Va trimitem ultimile vesti despre noi impreuna cu inimile noastre.
   Domnul sa va rasplateasca in acord cu bagatiile Lui nemarginite.

Ruben si Maria Dubei


    Mai jos puteţi citi scrisoarea de informare pe care am primit-o de la familia Dubei:



Familia Dubei este din Galaţi, din adunarea Agape. Între anii 2005 şi 2013 L-au slujit pe Domnul în Ghana, iar din anul 2014 se află in Africa de Sud. Ei lucrează împreună cu Organizaţia Wycliffe, în cadrul departamentului „Biblia în Folosinţă”. Acest departament are ca scop să îi ajute pe oameni să folosească Biblia tradusă în limba lor, astfel încât Biserica să fie puternică şi să aducă transformare în societate.        

Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicată familia Dubei, sunt deschise următoarele conturi:

Banca Transilvania
RON  RO24BTRL00501205N34078XX
EUR  RO96BTRL00504205N34078XX
USD  RO48BTRL00502205N34078XX
 
Wycliffe România C.I.F.-ul Asociației este 24990606    -  Specificaţi: Donaţie pentru Dubei

Adresa de contact:
ruben_dubei@sil.org  
maria_dubei@sil.org
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Pastor Florin Iosub: Ice bucket challenge și realitatea tristă a unei societăți bolnave

Nu mi-am propus sa supar pe nimeni dintre cei care v-ati distrat sau inca va veti distra turnandu-va in cap o galeata de apa cu gheata, dar nici nu pot sa stau pasiv in fata unui fenomen care ia amploare tot mai mult si care imi da tot mai multe semnale ca nu este o simpla strangere de fonduri pentru o cauza nobila. Personal si eu am fost nominalizat sa fac asta, iar daca nu am facut-o inca, este pentru ca – oricat de provocator este fenomenul – indoielile mele cu privire la motivatia de a ma alatura altora in acest demers au fost mai puternice decat provocarea insasi.
Pentru a-mi justifica indoielile si pentru a-i ajuta si pe altii sa-si clarifice motivatiile am studiat putin fenomenul – articole si reactii din media – si am tras cateva concluzii despre problemele si provocarile acestui fenomen, concluzii care pot deveni puncte de pornire si pentru alte discutii in spatiul cibernetic.
1. Problema superficialitatii – e mai usor sa iti torni o galeata cu apa in cap si sa apari pe facebook decat sa donezi in anonimat, indiferent de cauza. Regula este simpla – iti torni o galeata cu apa sau donezi. Este adevarat ca regula initiala in USA este ca daca iti torni galeata cu apa in cap trebuie sa donezi 10$, iar daca nu accepti provocarea donezi 100$. Principiul ramane acelasi: de ce sa dai 100$ si sa nu stie nimeni, cand poti sa dai doar 10$ (daca ii dai si pe acestia) si sa devii vedeta pe site-urile de socializare??? Mult mai practic e ceea ce fac indienii cu rice bucket challenge: sa duci o galeata cu orez la un vecin nevoias, faci o poza si apoi nominalizezi alti prieteni sa faca la fel – simplu, practic si personal…

Vladimir Pustan - Mai de preț decât vrăbiile (24 August 2014)

✡ Poza și gândul zilei

Cântaţi lui Dumnezeu, cântaţi! Cântaţi Împăratului nostru, cântaţi! Căci Dumnezeu este Împărat peste tot pământul: cântaţi o cântare înţeleaptă! Dumnezeu împărăţeşte peste neamuri, Dumnezeu şade pe scaunul Lui de domnie cel sfânt. (Psalmii 47:6-8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!