După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 august 2014

Dr. Ioan Ceuţă - Centenarul Adunărilor lui Dumnezeu, 5-10 August 2014, Springfield, Missouri, SUA

La invitația Președintelui Federației Mondiale AG, Dr. George Wood, am participat în calitate de reprezentant al Adunărilor lui Dumnezeu din România la această sărbătoare.

În prima parte a sărbătorii a avut loc Summitul Global de plantare de biserici. Acest eveniment a fost deschis de Dr. George Wood, Președinte AG SUA. Pe lângă momentele de laudă și închinare conduse de echipa de la Central Assembly din Springfield, din Cuvântul lui Dumnezeu au vorbit mai mulți lideri AG.

Primul vorbitor a fost pastorul David Mohan, care este Superintendentul General al AG India, pastor principal New Life AG, în Chennai și vicepreședinte al Federației Mondiale AG. M-am bucurat să petrec timp cu el, pentru că în 2013 el a slujit păstorilor și bisericilor din România. Pastorul Mohan a început biserica în 1973, doar cu câteva persoane care s-au adunat sub un copac, astăzi biserica numără peste 40.000 de membri, iar ei în prezent construiesc un sanctuar de 50.000 de locuri. În India sunt peste 7000 de biserici AG, dar vor să planteze 25.000 de biserici până în 2020. În lume, la fiecare 39 de minute se pornește o biserică AG. El a făcut câteva recomandări legat de plantarea de biserici și a împărtășit din experiența personală celor prezenți.

Una dintre recomandările pe care vreau să le amintesc este aceea că biserica se naște prin rugăciune în urma revelației primite din partea lui Dumnezeu, dar are parte și de opoziție din partea diavolului. În orașul Chennai sunt în prezent, peste 200 de biserici AG. El afirma că biserica trebuie plantată prin puterea Duhului Sfânt și trebuie să știm că în biserică sunt oameni dificili care smeresc liderii, dar biserica plantată trebuie să dezvolte lideri. Biserica trebuie plantată conform strategiei Pauline: localizare, grup de credincioși, evanghelizare.

Pastorul Rey Calusay, Superintendentul General AG Filipine, a făcut un apel direct către lucrătorii prezenți, pentru a înțelege perioada în care noi trăim. Biserica lui Hristos trebuie să fie flexibilă (să se poată adapta noilor provocări tehnologice), bisericile și pastorii rigizi nu dezvoltă lucrarea lui Dumnezeu. În 1980, în Filipine erau 700 de biserici AG, după ce au început să mobilizeze oamenii obișnuiți din biserică, acestea au crescut cu 12% în fiecare an. Biserica nu este muzeu, dacă ești în biserică, atunci trebuie să lucrezi. Politica nu transformă națiunea, dar biserica o poate transforma. Biserica nu este formată din superstaruri, ci din galaxia oamenilor obișnuiți. Dacă vrei să ai impact atunci trebuie să te rogi, să iei legătura cu oamenii, să îi conduci la Hristos și să îi aduci împreună la întâlniri de grup. Dumnezeu poate folosi pe oricine, indiferent de handicap fizic.

Irak: Biserica ajută victimele SIIL

Crestinii irakieni se confrunta cu cea mai crunta persecutie sub conducerea gruparii SIIL. Aceasta nu opreste bisericile de la a ajuta victimele.
Chris Mitchell a afirmat: “Peste tot in nordul Irakului si in Siria, nenorocirea adusa de SIIL, a lasat mii de irakieni fara case, slujbe sau mijloace de existenta. Multe biserici din Erbil au intervenit pentru a oferi ajutor si speranta.”
Unde te poti duce cand ai pierdut aproape totul ?
Multe dintre bisericile din Erbil si-au deschis usile pentru multii crestini refugiati ce au fugit de gruparea SIIL. Ei cred ca este chemarea Bisericii sa ofere refugiu pentru familii ca acestea.
Biserica Kurda si-a transformat cladirea intr-un adevarat refugiu. Pastorul Majeed Mohammed a deschis usile si pentru crestini si pentru necrestini.
Pastorul Majeed Mohammed a afirmat: „Am vrut sa le aratam acestor oameni ca nu ne pasa ca sunt crestini, yazidii sau musulmani. Nu ne pasa de acest lucru deoarece sunt fiinte umane si au fost dati afara din casele lor de SIIL si gruparile teroriste. De aceea am vrut sa le aratam ca si crestini ca ii iubim si suntem foarte bucurosi ca sunt aici si vrem sa-i sluijim.”
Citeste mai mult pe www.alfaomega.tv

Irak: Nu a mai rămas nicio biserică în orașul Mosul


Teroristii islamici transformă bisericile în moschei. De când au pus stăpânire pe orașul Mosul din Irak în iunie 10, SIIL (Statul Islamic in Irak si Levant) a distrus, ocupat și transformat toate cele 45 instituții creștine din oraș în moschei, sau sedii SIIL. 
Nu a mai rămas NICIO biserică sau organizație creștină în Mosul. NICIUNA! 

Luigi Mițoi - Construcția căsătoriei (24 August 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Dr. Alexandru Nădăban – După două zeci de ani…

Nota Redacţiei: Alexandru Nădăban a predat timp de 10 ani la Universitatea Emanuel din Oradea Istoria Bisericii, Eclesiologie, Erezii moderne, Istoria culturii şi civilizaţiei. A mai predat la Facultatea de Teologie Didactică Betania Arad (partea Univ “Aurel Vlaicu” Arad) Istoria creştinismului, Eclesiologie, Teologia Noului Testament, Erezii moderne. 
Proiectul studiilor în teologie făcute mai ales de români baptiști și de unii penticostali în străinătate după 1989 s-a materializat în cîteva locații diferite, dar au existat două direcții principale de studiu: una în Statele Unite ale Americii și a doua în Marea Britanie. După spusele unui important personaj de la București, două direcții sensibil diferite în care se vor confrunta teologii neo-conservatori (i.e. liberali…) formați în Anglia, cu cei conservatori, chiar fundamentaliști, formați în USA… Aceiași percepție a avut-o și Iosif Țon ce ne-a atenționat (tardiv) la LBC în ultimul an că ne confruntăm cu teologia liberală. După mai puțin de un an, același Țon m-a pus somat la interviul angajării la IBEO să declar cum m-am luptat cu teologia liberală. Am fost angajat. (Asta ca să se termine o dată cu cît de liberal sunt și pe cine slujesc.) De remarcat că cele două curente nu s-au confruntat doctrinar, conceptual, ci, după cum spunea un tovarăș de suferință, în domeniul sferelor de influență și în antagonizarea reciprocă a surselor de finanțare din străinătate.
Atît prima direcție, cît și cea de-a doua s-au desfășurat în diferite locații. În SUA amintesc Liberty University unde au plecat unii dintre tineri ce din păcate (sau din fericire) nu s-au mai reîntors în țară. Tot în SUA a existat și o școală mai fundamentalistă a cărei locații îmi scapă. În cea de a doua direcție, au existat mai multe centre (Belfast, Queens’ University. Wales, Spurgeon), unul dintre ele, poate cel mai populat de români a fost LBC, unde ne aflam în anul III 15 români. Spre edificare vezi poza ce apare pe blogul lui Dănuț Mănăstireanu, din care lipsește Paul Negruț, considerat probabil cel mai influent exponent al baptismului autohton. Singurul pastor penticostal ce îl cunoscusem în program pe cînd eram încă în țară nu a finalizat cursul.
O altă remarcă de care trebuie ținut cont este că indiferent de orientarea celor care au început să studieze teologia la acest nivel, nu s-a pus niciodată problema orientării teologice a școlilor în cauză. În primul rînd s-a sesizat oportunitatea, apoi s-a făcut chemarea la studii și s-au așteptat rezultate. Deschiderea inițială, cînd s-au trimis tineri și tinere nu a avut în vedere că România și mai ales bisericile baptiste și penticostale erau tributare unui sistem patriarhal aproape închis ermetic, unde femeile ce predau erau privite cu suspiciune.
Deci, de la circa 40 de oameni, cu care a plecat la drum proiectul LBC, au obținut doctorate Paul Negruț, Gheorghe Ille (London University), Alexandru Neagoe, Octavian Baban, Cornel Boigeanu, Silviu Rogobete, Sorin Sabou, Simona Sabou, Alexandru Nădăban, Dănuț Mănăstireanu, ceea ce înseamnă 25%. Cu toate că 10 doctorate (împreună cu cele a lui Sorin și Simona Sabou ce n-au studiat în străinătate, ci la Oradea, dar și-au făcut doctoratele la LBC) ridică procentajul celor ce au terminat la LBC și  au obținut un doctorat la 10/17, adică mai mult de 50%. Pozitiv sau negativ, acesta este rezultatul. Atîta s-a realizat.
Mircea Mitrofan, Dorin Axente și Cristi Sigheartău mai au la activ un MA în teologie cu specializarea hermeneutică tot la LBC.
La revenirea mea în țară, am început să predau, urmat la scurt timp de Dănuț Mănăstireanu, după un an de Mircea Mitrofan și Dorin Axente (ce au finalizat programul de MA). Ulterior ultimii doi au revenit la Londra pentru doctorat. Din surse independente am aflat că ulterior a mai predat, cel puțin în scripte și Corneliu Boingeanu. Tot pe surse, Mitrofan și Axente ar fi dorit să continue să predea, dar au fost refuzați din motive neînțelese de mine (și nu numai) de către eminențele cenușii de la UBEO. Dorința de a preda acolo și-au manifestat-o atît Gina și Petrică Bulica, Alexandru Neagoe și Silviu Rogobete (rezidenți în Timișoara), dar și aceștia au fost amînați și ulterior refuzați. Ca urmare la Timișoara a apărut și s-a dezvoltat Centrul de Educație Creștină și Cultură Contemporană Areopagus.
După doi ani de studii în țară cu LBC Emil Bartoș a ales finalizarea studiilor la o altă universitate din Marea Britanie, plecînd să își finalizeze studiile în 1994. După obținerea doctoratului a ocupat funcția de decan la UBEO, apoi din cauza divergențelor cu Paul Negruț a fost executat în același stil binecunoscut, ulterior plecînd Paulian Petric (PhD Cluj) și Silviu Tatu (PhD Oxford).

Botez la Biserica Baptistă Maranata Cărbunari, judeţul Caraş-Severin

În data de 24 august Biserica Creștină Baptistă Maranata din Cărbunari s-a bucurat de o dublă sărbătoare, un grup de opt fraţi şi surori şi-au sărbătorit ziua de naştere spirituală împlinind 17 ani de când s-au botezat iar pentru două suflete a fost ziua când au făcut legământ cu Domnul în apa botezului.
La acest eveniment a cântat orchestra bisericii, iar Evanghelia a fost predicată de fratele păstor Remus Runcan cel care a păstorit 11 ani biserica din Cărbunari. Este cel de-al doilea eveniment de acest gen din anul acesta. Slăvit să fie Domnul pentru toată lucrarea Sa.
Ovidiu Copocean, pastor

Festivitatea de absolvire în cadrul Școlii de Misiune prin Sport și Mass-Media din Republica Moldova

Primul botez la Măguri, jud. Timiş

La doar cateva saptamani dupa deschiderea oficiala a Bisericii Crestine Baptiste “Mantuirea” din Maguri, judetul Timis (27 iulie), credinciosii baptisti din aceasta localitate au avut parte de o noua bucurie spirituala. Duminica, 24 august, 2 femei, imbracate in haine albe, au marturisit ca Isus Hristos este Domnul si Mantuitorul vietii lor. La aceasta frumoasa sarbatoare au participat peste 140 de adulti si copii din localitate. Au slavit pe Dumnezeu, prin cantare, un grup de credinciosi din Borlova si din Maciova Colonie.
Au vestit Cuvantul lui Dumnezeu, vorbind despre semnificatia botezului nou testamentar, fratii: Titi Nediglea, Radu Gheorghe-pastor al Bisericii Baptiste Romane “Sfanta Treime” din Roma si Ionel Tutac-secretar general al Uniunii Baptiste din Romania. Botezul a fost oficiat de catre pastorul Marius Apopi, din Maciova Colonie.  Biserica din Maguri este filiala a Bisericii Crestine Baptiste “Harul” din Lugoj. Localitatea Maguri este singurul sat din judetul Timis cu populatie majoritar  de etnie rroma.

Vezi şi:

Beniamin Fărăgău: Atenție la lumea din noi! (24 August 2014)



Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Beniamin Fărăgău

✡ Poza și gândul zilei

Eu voi lăuda pe Domnul pentru dreptatea Lui şi voi cânta Numele Domnului, Numele Celui Preaînalt. (Psalmii 7:17)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!