După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 5 august 2014

✡ Poza și gândul zilei

Eu cunosc toate păsările de pe munţi, şi tot ce se mişcă pe câmp este al Meu. Dacă Mi-ar fi foame, nu ţi-aş spune ţie, căci a Mea este lumea şi tot ce cuprinde ea. Oare mănânc Eu carnea taurilor? Oare beau Eu sângele ţapilor? Adu ca jertfă lui Dumnezeu mulţumiri şi împlineşte-ţi juruinţele făcute Celui Preaînalt. (Psalmii 50:11-14)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Tabăra națională de tineret Voroneț 11-17 august – “Crede, trăiește, iubește!”

Dorim sa va invitam la o noua tabara de tineret la Voronet, editia 2014, cu noi oportunitati insa cu aceeasi dorinta de a va oferi un timp placut si un climat spiritual adecvat. In editia din acest an ne propunem sa studiem impreuna cartea Iona, o carte care are un mesaj bogat si important pentru cei ce au inceput aventura trairii cu Dumnezeu si pentru cei care vor sa inteleaga  necesitatea unei relatii personale cu Dumnezeu.
Vom avea tineri din intreaga tara iar in acest an asteptam un grup de tineri din Republica Moldova si speram sa avem si tineri romani din Ucraina.
Liderii voluntari, echipa de lauda si inchinare cat si personalul taberei sunt gata sa va slujeasca din nou si sa avem din nou momente frumoase prin activitatile si programul taberei noastre .
Prețul taberei este de 330 de lei in care se include un tricou personalizat al taberei iar înscrierea se face trimițând un avans de 100 de lei. Pentru mai multe informații sau pentru confirmări de înscriere vă rog să scrieți un email la adresa: floriclipa@yahoo.com. Vă așteptăm cu drag!!!

Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Vladimir Pustan - Când banii costă prea mult (3 August 2014)

Comunicatul Primăriei comunei Feldru referitor la invitația adresată Grupului Speranța

Primarul comunei Feldru, Grigore Țiolan și viceprimarul Iacob Sîngeorzan își exprimă public indignarea față de “multiplele neadevăruri pe care preotul Vasile Rus din parohia Nepos le-a exprimat în cadrul unei scrisori deschise”.
“În acest sens, vrem să asigurăm întreaga opinie publică, în special pe toți locuitorii comunei noastre că sărbătoarea Feldrului le este dedicată în întregime și nu vizează o confesiune religioasă anume.
În ceea ce privește invitația pe care primăria comunei Feldru a adresat-o grupului de muzică creștină ”Speranța”, o spunem cât se poate de deschis că este vorba doar de încă un exemplu de real ecumenism, de o acceptare și a altor forme de exprimare a sentimentului de apartenență la religia creștină.
Continuarea pe Gazeta de Bistrița
Vezi și:

Ziarul de Bacău: Voluntarii olandezi ai Asociaţiei Betania ridică un nou dispensar medical

Lecţiile despre “Ba se poate!” pe care străinii le dau autorităţilor române continuă, în aceste zile, prin cea pe care de mai bine de zece ani, Asociaţia Betania din Bacău, prezidată de olandezul Andre Muit, o dă comunităţii locale în tot ansamblul ei.

De câteva zile, o mână de voluntari olandezi au venit în Bacău, prin Asociaţia Betania, pentru a face nefăcutele, respectiv construirea din temelii şi dotarea pentru locuitorii din Motoşeni, zonă rurală defavorizată, a unui dispensar medical. Mai mult, pentru prima oară în viaţa lor, motoşenenii vor avea şi un cabinet stomatologic, nemaifiind de acum înainte nevoiţi să parcurgă kilometri pentru a-şi  rezolva urgenţele medicale.
Continuarea: AICI

Vezi şi articolele:

† Dr. Dănuț Mănăstireanu: Comunicat cu privire la retragerea din Consiliul științific al revistei Pleroma a ITP

Ca urmare a publicarii pe situl ITP – http://itpbucuresti.ro/noutati/comunicat-al-senatului-institutului-teologic-penticostal-din-bucure–ti_1 – a celui de al doilea comunicat al Senatului acestei institutii de invatamint superior cu privire la evenimentele ocazionate de vizita in Romania, la invitatia conducerii ITP a Profesorului Miroslav Volf de la Yale University, care au culminat cu demisia rectorului, Dr. Corneliu Constantineanu, va anunt in mod oficial si public despre retragerea mea din Consiliul stiintfic al Revistei Pleroma a ITP.
Continuarea: AICI

† Comunicat al Senatului Institutului Teologic Penticostal din București

Vizita prof. Miroslav Volf la Institutul Teologic Penticostal din mun. București (ITPB), invitat pentru a conferenția în cadrul prelegerilor anuale ITPB din perioada 11-13 iunie 2014, a stârnit vii reacții în spațiul virtual și luări de poziție împotriva asocierii ITPB cu prof. Volf. În acest context, ITPB a fost suspectat de susţinerea unei forme de sincretism între creştinism şi islam (crislam), fiind adusă şi acuzaţia că misiunea ITPB ca instituţie de învăţământ superior a Cultului Creştin Penticostal din Romania este compromisă prin faptul că unele cadre didactice ale ITPB au orientări teologice liberale şi ar cultiva un dialog compromiţător cu islamul.

Observăm că nici comunicatul oficial al ITPB din 27 mai 2014 și nici intervențiile în spaţiul virtual ale unor cadre didactice de la ITPB nu au reușit să aplaneze conflictul şi să clarifice în mod convingător poziţia ITPB faţă de acuzaţiile aduse. În data de 15 iunie 2014, pe fondul gravelor prejudicii suferite de ITPB la nivelul imaginii, prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu și-a înaintat demisia din funcţia de rector al ITPB.

În acest context, Senatul ITPB face următoarele comunicări:

1.    Senatul ITPB, întrunit la data 25 iunie 2014, a luat notă de decizia unilaterală a rectorului de a demisiona din funcţie şi, potrivit prevederilor legale, a desemnat un ordonator de credite în persoana Lector univ. dr. Vasile Romulus Ganea, urmând ca în termen de trei luni să fie organizate alegeri pentru ocuparea funcţiei de rector al ITPB.

2.    Senatul ITPB a analizat conţinutul documentului Loving God and Neighbor Together: A Christian Response to A Common Word Between Us and You, redactat la inițiativa unui grup de teologi de la Yale Divinity School, printre care și Miroslav Volf, semnat de numeroase personalități creștine, printre care și Corneliu Constantineanu, și publicat în New York Times la 18 octombrie 2007. Membrii Senatului ITPB susţin ferm conviețuirea paşnică între toţi oamenii şi relaţiile interumane guvernate de principiul iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele, dar consideră că documentul mai sus menţionat conţine elemente care îl fac incompatibil cu mărturisirea de credinţă a Cultului Creștin Penticostal din România. În primul rând, nu împărtăşim limbajul ambiguu al documentului, limbaj care permite confundarea lui Dumnezeu, Tatăl Domnului Isus Hristos cu Alah. Limbajul folosit în acest document este în mod intenționat ambiguu și creează confuzie între identitatea creștină și cea musulmană. În al doilea rând, documentul menţionat foloseşte expresii specific musulmane pentru denumirea lui Dumnezeu (ex. „Dumnezeul infinit bun”, „Cel Milostiv”, „Dumnezeu-Unul”), în timp ce expresiile specific creştine sunt ocolite atent. În al treilea rând, referinţele la Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Hristos sunt făcute tot în termenii islamului, evitându-se afirmarea clară a identităţii divine a Domnului Isus Hristos. Aceste observaţii ne determină să concludem că dumnezeul afirmat de documentul de la Yale nu este Dumnezeu Triunic al Sfintelor Scripturi, ci este Alah, dumnezeu descris în Coran. În plus, considerăm că documentul de la Yale contravine învăţăturii creştine care are în centru credința în divinitatea Domnului Isus și chemarea creștinului la ucenicie față de Domnul Isus Hristos, cât și ethosului creștin misionar.
În baza constatărilor de mai sus, Senatul ITPB respinge documentul Loving God and Neighbor Together: A Christian Response to A Common Word Between Us and You şi consideră că statutul de cadru didactic în ITPB nu este compatibil cu susţinerea ca semnatar a acestui document.

3.    În şedinţa extraordinară din 16 iulie 2014, Senatul ITPB a discutat cu prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu conținutul teologic și implicațiile practice ale documentului Loving God and Neighbor Together: A Christian Response to A Common Word Between Us and You şi a concluzionat că, indiferent de motivația și împrejurările semnării documentului în 2007, păstrarea semnăturii pe documentul de la Yale aduce ITPB mari deservicii la capitolul imagine și relații cu comunitatea penticostală din țară și străinătate și că retragerea semnăturii de pe acest document se impune cu necesitate. Prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu va face demersurile necesare pentru retragerea semnăturii sale de pe documentul Loving God and Neighbor Together: A Christian Response to A Common Word Between Us and You în cel mai scurt timp.

4.    Senatul ITPB a constatat că în activitățile academice ale prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu (prelegeri, predici, cursuri, publicații) nu a existat niciodată tendința înspre sincretism, fapt care infirmă acuzațiile de acest tip vehiculate pe internet cu privire la persoana sa.

5.    Regretăm tonul polemic, atitudinea nedemnă şi limbajul nepotrivit folosite în dialogul din spaţiul virtual de către unii profesori ai ITPB, în contextul reacţiilor stârnite de vizita profesorului Volf la Bucureşti. Senatul cere cadrelor didactice ale ITPB să se abţină pe viitor de la postări şi comentarii în spaţiul virtual, care ar putea afecta buna mărturie şi relaţiile sănătoase ale ITPB cu bisericile penticostale, pastorii penticostali şi fraţii în Hristos din diaspora şi din România.

6.    Senatul ITPB respinge ferm liberalismul teologic şi moral contemporan şi îşi reafirmă cu determinare ataşamentul deplin faţă de învăţătura Sfintei Scripturi şi faţă de mărturisirea de credinţă a Cultului Creştin Penticostal din România, înnoindu-şi angajamentul faţă de misiunea dezvoltării învățământului teologic penticostal din România.

Regretăm că în circumstanţele prezente este necesar să facem acest comunicat. Mărturisim totala dependenţă faţă de Dumnezeu şi faţă de ajutorul Său. Ne exprimăm mulțumirea faţă de toate bisericile din ţară şi din străinătate şi faţă de fraţii de credinţă care au sprijinit spiritual şi financiar Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti.       

SENATUL ITPB

 www.itpbucuresti.ro

✡ Poza și gândul zilei

Tu faci să ţâşnească izvoarele în văi, şi ele curg printre munţi. Tu adăpi la ele toate fiarele câmpului; în ele îşi potolesc setea măgarii sălbatici. Păsările cerului locuiesc pe marginile lor şi fac să le răsune glasul printre ramuri. Din locaşul Tău cel înalt Tu uzi munţii; şi se satură pământul de rodul lucrărilor Tale. (Psalmii 104:10-13)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!