duminică, 31 august 2014

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Lucrarea în Haldibari 

1. Situația locală

  În Haldibari situația a devenit ceva mai dificilă pentru că Rozy (soția lui Pranish) este însărcinată. Din pricina unor probleme de sănătate, Rozy poate avea numai un copil. De aceea ei s-au hotărat să o lase pe Rozy sub îngrijirea părinților ei, în Jalpaiguri. Asta a făcut-o și pe Rina (mama lui Rajot) să plece din Haldibari (este posibil ca ea să stea cu noi, în Jalpaiguri, în viitorul apropiat). Au rămas astfel trei persoane: Pranish, Bishojit (un băiat din Cooch Behar) și Rajot. Ei întâmpină probleme la gătit și la făcut curățenie. Pe lângă aceasta, Pranish s-a aflat în dificultatea de a găsi timp pentru lucrare în condițiile în care timpul lui a fost dat pentru gătit și curățenie. David, care îl ajută în lucrare, a plecat să studieze teologia în Kerala. De aceea noi ne-am hotărât să încercăm să ajutăm lucrarea din Haldibari pentru două zile pe săptămână (de duminică seară până marți seara). Mary gătește și Daniel îl ajută pe Pranish în predicare.
     Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice lucrători la secerisul Său din Haldibari. Rugați-vă, de asemenea, pentru sarcina lui Rozy.

    2. Vizite
  Sunt multe case deschise pentru Evanghelie în Haldibari. Dar creștinii sunt foarte puțini: Ajay Gupta (un frate din Uttar Pradesh, care L-a primit pe Domnul Isus în Haldibari) și familia Ray (soțul din tribul Rajbanshi și soția Nepali, au doi copii – primesc pe frați în casa lor, dar nu vin la întâlnirile săptămânale din casa lui Pranish).
   Rugați-vă pentru unitate între puținii creștini și pentru noi suflete care să se dedice Domnului Isus. Rugați‑vă pentru familia Rinei (frații ei sunt, de asemenea, divorțați, una dintre cumnatele ei a încercat să se sinucidă prin ardere cu benzină; Rina este singura creștină din familie).

    3. Lucrarea în școli
    În Haldibari sunt două licee și o universitate (colegiu). Am avut șansa să cântăm cântări creștine în mijlocul studenților de la universitate și să descărcăm materiale de pe laptop. La licee am împărțit tractate copiilor și cărți profesorilor. În alte școli, inclusiv la școala în care fratele Ray preda, de asemenea, am putut să cântam, să predicăm, să împărțim tractate și să facem lucrare cu copiii.
   Rugați-vă pentru înțelepciune și pentru călăuziea lui Dumnezeu în lucrarea din școlile din Haldibari.

      4. Lucrarea cu copii
  Pranish a planificat un timp în fiecare săptămână pentru lucrarea cu copiii în patru regiuni diferite ale orașului (Purbo, Ray, Uttor para și Tala company). Din cauză că numărul copiilor scade, i-am sugerat să încerce să înceapă lucrarea în alte locuri noi. Săptămâna trecută am arătat filmul în Ray para. Rugați-vă pentru creșterea numărului copiilor la întâlnirile pe care Pranish le organizează.

      5. Lecții de chitară
  Câțiva adolescenți vin la Pranish pentru lecții de chitară.
 Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu în a-i conduce la Domnul Isus.

     6. Proiecții de filme
   În ultimele două săptămâni am arătat filme creștine în diferite locuri din Haldibari: într-o zonă populată de oameni din Bihar, într-o zonă musulmană (acolo, într-o familie, patru persoane au murit în patru ani succesivi) și într-un sat bengalez.
  Rugați-vă pentru roadă spre slava lui Dumnezeu.

    Daniel Olteanu

  All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

"Valorile unei familii puternice" la Cinematograful Dacia Arad


Școala Biblică Arad

Click pe imagine pentru mărire!

Conferinţa "Viaţă spirituală zi de zi" cu Abraham Maldonado la Vlahiţa

Click pe imagini pentru mărire!

Florin Ianovici - Întrebări fără răspuns (24 August 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Florin Ianovici

✡ Poza și gândul zilei

Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta, şi noaptea, credincioşia Ta, cu instrumentul cu zece corzi şi cu lăuta, în sunetele harpei. (Psalmii 92:1-3)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

sâmbătă, 30 august 2014

Întâlnire zonală de tineret cu Jose Zayas la Biserica Harul Lugoj


CBEE: Admitere pentru cursuri la zi - Teologie și Jurnalism

Anunț Sponsorizat
Colegiul Biblic Est European organizează în 5 septembrie admitere pentru cursurile la zi.

Secția de Teologie Educație Creștină pregătește evangheliști, misionari, pastori, plantatori de biserici și lucrători sociali în programul de cursuri de 3 ani sau 1 an.

Secția de Jurnalism Instruire Media pregătește profesioniști media în domeniul presei scrise, radio, tv, grafică și comunicare în programul de cursuri de 3 ani sau 1 an.

La încheierea cursurilor Colegiul Biblic oferă certificate eliberate de Ministerul Educației și Ministerul Muncii, pe lângă diploma de acreditare europeană.

Admiterea are loc în 5 septembrie de la ora 10 și constă într-un interviu pe bază de dosar.

Detalii despre admitere se pot obține la telefon 0359 410 508, e-mail admitere@cbee.ro, site www.cbee.ro sau la sediul din Oradea, str. Țepeș Vodă, nr. 26.

Nicolae Geantă la Biserica Penticostală Speranța Mangalia

www.nicolaegeanta.blogspot.ro

Profides: Lansarea albumului "Tu îmi ești Prieten"


Tabăra de tineret Tabor "Cum îți așezi temeliile?"


Vino cu noi în tabără. 3 zile pline. Pline de distracție, muzică, jocuri, cuvânt și încurajare.

Înainte să începi școala îți oferim doza de energie ca să îți iei revanșa de la vară.

Printre invitați: Umăr la umăr și Revers, Autentic Band si echipa lui Marcel Buzle.

Pentru a participa la tabără, este obligatorie înscrierea în formularul de participare.
Detalii mai multe aici: www.bisericatabor.ro/tineret

Seminar pentru părinți cu adolescenți la București


In luna Septembrie va invitam la o serie de 5 seminarii pentru Parinti cu adolescenti

Adolescentul tau nu vrea sa te “tortureze” insa se comporta intr-un anume fel pentru ca nu stie cum sa gestioneze schimbarile care au loc in interiorul sau.
Adolescenta este frumoasa, fascinanta si totodata complicata si dificila. Insa cu siguranta este doar o etapa trecatoare. Fii acolo, alaturi de copilul tau.

Seminar 1. ADOLESCENTA – CE ESTE EA, CUM O PERCEP EU SI CUM II FAC FATA CA PARINTE?

Prezinta: Psiholog Mihaela Avădănoaei, cu o experienta de peste 10 ani in consiliere, cu practica in Psihologie Clinica la Spitalul de Psihiatrie “Alexandru Obregia” si mama care a trecut prin adolescenta copiilor sai.
Cand? Marti, 2 septembrie 2014, orele 18:30 -20:00
Unde? Centrul Crestin Metropolitan, Str. Lacul Morii, nr 3, sect 6, Bucuresti.
Vezi harta: http://goo.gl/4RW8LQ
Taxa: 15 lei sau 10 lei daca mai aduci un parinte. Daca nu te inregistrezi, platesti 20 lei in ziua seminarului.
Inregistrare online AICI sau prin SMS la tel. 0728 562 310 / 0747 970 734. Data limita de inregistrare 1 septembrie 2014.
Daca participi la 4 seminarii, al 5 lea este gratis!

Luigi Miţoi - Pilda Samariteanului (24 August 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

✡ Poza și gândul zilei

Îi plac Domnului mai mult arderile de tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor. (1Samuei 15:22)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

vineri, 29 august 2014

Pastor Petru Popovici: "O stare de adormire spirituală a pătruns în bisericile noastre"

“Domnul să vă inmulţească harul şi binecuvântările pe ogorul Evangheliei! Trăim vremuri de crize. Criza lipsei de dragoste faţă de Dumnezeu şi a dragostei faţă de fraţi şi faţă de lumea pierdută în păcate şi stricăciune e aproape în toate bisericile. 
O stare de moleşeală, de adormire spirituală a pătruns pe nesimţite şi în bisericile noastre, nu numai în cele oficiale. Unele au încă o prezenţă frumoasă, dar lipseşte puterea şi lipseşte roada. Unii obosiţi au suspendat un serviciu de închinăciune de duminică după masă, căci poporul nu venea la Casa Domnului. 
Prin anii 1945- 1950, noi aveam trei servicii pe Duminică, şi adunările erau tixite. Ce s-a petrecut? Fără să ţinem seama, s-a dezvoltat gustul de predicatorie. Si Duhul Sfânt şi orele de rugăciune erau tot mai neglijate. Se punea un frate mai slăbuţ să o conducă. Si tinerii au început să lipsească, căci păstorul însuşi lipsea. Era prea ocupat. Ori forţa Bisericii nu stă în oratorie, ci în rugăciune. şi iată pe nesimţite am ajuns la o stare de răcire a dragostei. un fel de apostazie [2 Tim.3:5). Unii vor zice „Am ajuns la ceea ce s-a profeţit”. Nu, nu trebuie să gândim aşa. Nu noi suntem în funcţie de proorocie, ci Duhul pofetic a ştiut mai dinainte cum vor fi unii şi a dat Inştiinţarea, ca noi să nu ajungem în acea stare." 
Continuare: click pe imaginea alăturată!   Sursa: AICI

Evanghelizare la cort în Bărbuleşti, județul Ialomița

www.nicolaegeanta.blogspot.ro

Știri creștine - Mapamond creștin


Din sumarul ediției:
 • Relatari incomplete ale stirilor din Gaza
 • Palestinieni care doresc pacea cu Israelul
 • Hamas se foloseste de moschei, biserici si civili in atacurile sale
 • Europa: urmatorul front de razboi pentru jihadisti
 • Misionar american bolnav de Ebola
 • Fotbalul ofera copiilor din Brazilia o speranta 
 • O noua intalnire de rugaciune pe munte la Ponoare, jud. Bihor

Vladimir Pustan – Moștenirea

Un adolescent spunea unui bătrân de ce generația celui din urmă nu înțelege generația cu blugi. Din cauza tehnologiei ”Noi avem călătorii în spațiu, energie nucleară, calculatoare și telefoane sofisticate”. Zâmbind, bătrânul îi răspunse: ”Ai dreptate, noi n-am avut toate acestea, de aceea le-am inventat”.
Dar aici e vorba numai de tehnologie…
Generația de azi are o problemă majoră.
Nu mai are vise… Și dacă le are, le are mărunte…
Va trebui să inventăm iarăși arta de a visa. Un ideal pentru care să lupte o națiune asanată moral, o trezire spirituală ce să spună că moralitatea fără Dumnezeu nu ține.
A le lăsa doar case și mașini, telefoane și haine de firmă dovedește o sărăcie a sufletului, un fel de cancer al minții, pentru că ultimul lucru de care ai nevoie este un selfie în care să-și arate tricoul de firmă cumpărat de tine.
Eșecul total va fi în ziua în care nu le mai lăsăm nimic de luptat, nimic de iubit, nimic de plâns, nimic de făcut.
Alaltăieri m-am întâlnit cu o fostă colegă de școală generală. Nu ne-am văzut de 35 ani. Cu haine sărăcuțe pe ea, cu un soț plecat în lumea largă de 12 ani, cu 8 copii de crescut din care cel mai mare era în spital operat la inimă. Pleca la spital să-i ducă o adeverință. Privită dintr-un unghi nefavorabil părea săracă, bătută de soartă sau de Dumnezeu, demnă de mila tuturor.
Dar ochii înșală… În plasa aproape goală pe care o ținea în mâini, ducea toată zestrea universului.
Credința…

Conferința Arta Căsniciei cu Cheryl și Jim Crane la Constanța

Vă invităm la o conferință pentru și despre familie împreună cu Cheryl și Jim Crane începând de Vineri, 29 August, ora 19:00 si continuând Sâmbătă, 30 August, ora 18:00 și Duminică, 31 August, ora 18:00, la Biserica Baptistă Golgota Constanța

Un anunț foarte important pentru familiile cu copii: 
 • Pe toată durata conferinței tinerii Bisericii Baptiste Golgota asigură babysitting pentru copii la Biserică. În felul acesta, îi veți avea aproape dar veți putea și să participați la conferință. Vă invităm deci la un timp de părtășie și învățătură deosebită.


Conferința Polițiștilor Creștini la Biserica Elim VienaNot An Idol: Concert la Biserica "Flacăra Închinării" Alba Iulia


Florin Ianovici - Răspunsuri la întrebări (23 August 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Florin Ianovici

Dorin Druhora: Restaurarea anilor pierduți (24 August 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Dorin Druhora


✡ Poza și gândul zilei

Cât de plăcute sunt locaşurile Tale, Doamne al oştirilor! Sufletul meu suspină şi tânjeşte de dor după curţile Domnului, inima şi carnea mea strigă către Dumnezeul cel Viu! Până şi pasărea îşi găseşte o casă acolo, şi rândunica un cuib unde îşi pune puii… Ah! altarele Tale, Doamne al oştirilor, împăratul meu şi Dumnezeul meu! Ferice de cei ce locuiesc în Casa Ta! Căci ei tot mai pot să Te laude. (Psalmii 84:1-4)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

joi, 28 august 2014

Concurs de admitere Institutul Teologic Creștin după Evanghelie „TIMOTHEUS” Bucureşti

Institutul Teologic Crestin dupa Evanghelie “TIMOTHEUS” din Bucuresti scoate la concurs 20 de locuri pentru anul universitar 2014-2015.

CONCURSUL DE ADMITERE: Va avea loc în perioada 19 – 20 Septembrie 2014

Specializarea: Licenta în Teologie Crestina dupa Evanghelie Pastorala
Durata studiilor: 4 ani

ÎNSCRIEREA CANDIDATILOR: Se face în perioada 10 – 18 septembrie 2014 la secretariatul Institutului, Str. Episcopul Radu 53–55, Bucuresti – sector 2, telefon (021) 210.96.73; 0755-087.403.
Taxa de înscriere: 20 RON.
CONCURSUL DE ADMITERE
 • Vineri,      19.09.2014 – interviul – proba eliminatorie – ora 9:00
 • Sâmbata, 20.09.2014 – Cunostinte biblice la Vechiul Testament – proba scrisa - ora 9:00
 • Sâmbata, 20.09.2014 – Cunostinte biblice la Noul Testament – proba scrisa – ora 11:00
Rezultatele examenelor:vor fi afisate luni, 22.09.2014, orele 13.00.
Contestatiile: vor fi primite timp de 48 ore de la afisarea rezultatelor.
CONDITII DE ÎNSCRIERE
Documentele necesare pentru înscrierea la concursul de admitere sunt urmatoarele:
 • Cerere de înscriere tip, completata – se procura de la Secretariat.
 • Recomandarea bisericii locale, contrasemnata de Comitetul Zonal (dupa caz), pentru membrii Cultului Crestin dupa Evanghelie
 • Diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, în original.
 • Certificatul de nastere, în copie legalizata.
 • Adeverinta medicala tip M.S. 18.1.1.
 • Trei fotografii tip buletin de identitate.
 • Autobiografie (1 pagina A4).
 • Certificat de casatorie (unde este cazul), în copie xerox.
 • Copie Carte de Identitate.
 • Adeverinta de student si diploma de bacalaureat în copie legalizata, sau diploma de licenta sau diploma echivalenta cu aceasta pentru cei care doresc sa urmeze o alta facultate.
 • Toate actele vor fi puse într-un dosar si prezentate personal de catre candidat, la Secretariatul Institutului.
Absolventii de liceu din promotia 2014 pot prezenta, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinta tip ca au absolvit liceul si au promovat examenul de bacalaureat.
Bibliografie :
 •  Marturisirea de credinta;
 •  Vechiul Testament: Genesa, Exodul, Iosua, 1 Samuel, Neemia, Psalmii mesianici, Proverbe, Isaia, Mica.
 •  Noul Testament: Evangheliile, Faptele Apostolilor, Romani, 1 Corinteni; Efeseni; 1 Timotei; Evrei; 1 Petru; 1 Ioan.
Cazare la caminul Institutului Teologic Timotheus: studentii din provincie care doresc cazare la caminul ITT pentru anul universitar 2013-2014, trebuie sa solicite rezervarea locului de cazare în perioada 15-30 iulie 2014, la Secretariatul ITT, sau la telefon 0755-087.409.
Taxa de studii: 1000 lei/an, care poate fi platita în doua transe.
Burse: Institutul Teologic Timotheus acorda studentilor burse de merit, burse de studii, iar pentru cazurile sociale reduceri de taxe.

Dr. Alexandru Nădăban – Imperiul contra-atacă…

Nota Redacţiei: Alexandru Nădăban a predat timp de 10 ani la Universitatea Emanuel din Oradea Istoria Bisericii, Eclesiologie, Erezii moderne, Istoria culturii şi civilizaţiei. A mai predat la Facultatea de Teologie Didactică Betania Arad (partea Univ “Aurel Vlaicu” Arad) Istoria creştinismului, Eclesiologie, Teologia Noului Testament, Erezii moderne.

Vezi şi articolul "După două zeci de ani…" 

Deși de cele mai multe ori se comite greșeala de a crede că Împărăția lui Dumnezeu se războiește din greu cu cea a lui Satan, realitatea este cu totul alta. Satan este înfrînt. ca urmare putem discuta despre război degajați, pentru că victoria este asigurată. Dar cu toate acestea nu este vorba de un simplu marș victorios în care tropăim prin lume cu arma-n bandulieră, ci este un alt fel de război, poate mai apropiat de cele actuale, cu amenințări asimetrice. Iată de ce este vorba:

Greșeala frecventă făcută de comandanții militari de pretutindeni, risipirea sau împrăștierea resurselor, s-a re-editat și în cazul celor cu studii în străinătate. În învățămîntul teologic românesc absolvenții veniți din străinătate ce au beneficiat de studii serioase în așezăminte cu tradiție, nu au constituit o forță. Nu cred că a existat un program de integrare a celor veniți din străinătate, mai ales cei din SUA.

În același timp dispensarea de cadre deja formate arată că în ciuda viziunii biserică-fortăreață aceasta nu putea depăși beneficiile acestei asocieri: militaro-ecleziaste dincolo de timpul și etosul caracteristic Evului Mediu (alianțe, autoritate, lider unic, trădări, arderi pe rug, etc).  Fără să fie exhaustivă, lista celor ce au fost eliminați dintr-un motiv sau altul de la IBEO-UBEO, este atît ilustrativă, cît și educativă: aceștia pot oricînd să deschidă o altă școală teologică la fel de bună, dacă nu cumva mai bună ca cea/cele existentă/existente:

- Adi Ban (TEDS, Chicago)
– Adi Vidu (PhD Nottingham)
– Călin Pop (TEDS)
– Daniel Farcaș (Sorbona)
– Dănuț Mănăstireanu (LST)
– Dorin Axente (LST)
– Emil Bartoș (University of Wales, Oxford University)
– Gheorghe Ille (King’s College, London)
– Iosif Țon (Leuven)
– Iulian Teodorescu
– James McGrath (Durham)
– John Wilkes
– Ken Tucker (?)
– Marius Pop
– Mircea Mitrofan (LST)
– Ovidiu Hanc
– Paulian Petric
– Radu Gheorghiță (Ph.D.-Cambridge)
– Richard Mauney (?)
– Silviu Tatu (Oxford)
– Simona Sabou (LST)
– Sorin Sabou (LST)
– Susan Strocheim (?)

Mă gîndesc că ilustrația bisericii fortăreață-academie din anul 1990 a fost folosită în scop propagandistic. Era simplu să o trîmbițezi, mai greu era după ce ai ajuns la conducere, să o pui în practică și să ai rezultate. Din 1994 s-a mizat pe necesitatea momentului cu gîndul la un viitor sigur: acreditarea. Drept urmare s-au neglijat resursele umane, s-a pus accentul pe un profit imediat în detrimentul unei politici pe termen lung ce ar fi permis ca după o acumulare cantitativă să existe un salt calitativ. (Dinadins am ales acești termeni marxiști avînd în vedere că teza de doctorat al lui Paul Negruț abundă în teze și antiteze.) Ocazia a fost pierdută. S-a pierdut o generație. Care sunt costurile pe termen scurt? Dar cele pe termen lung?

În al doilea rînd, impactul unei generații de teologi români a fost sabotată de războiul ideologic fratricid purtat cu bani străini între principalii actori ai scenei baptiste din România. Pe de o parte Bucureștiul cu ITB, de cealaltă parte Oradea cu IBEO-UBEO și ambițiile, dorința achitării unor polițe din trecut și deviațiile doctrinare și/sau de practică ale celor două centre.

La același nivel, dar de aceiași intensitate și cu un efect la fel de devastator l-a avut războiul, mai mult sau mai puțin deschis purtat de Iosif Țon și Paul Negruț. Cu unele sub-conflicte ce au marcat epurări mai mult sau mai puțin sistematice. Fac abstracție de greșelile pastorale comise sistematic ce aveau scopul de a-i ține pe studenți în staulul propriu.

Ceea ce nu au reușit nici măcar autoritățile comuniste, au realizat ambițiile unor lideri sau mai bine zis politicieni ce au lăsat la o parte immitatio Christi pentru o slavă deșartă sau pentru un pumn de dolari. Nici obtuzitatea, nici așa-zisa credință și practică locală nu pot fi invocate ca scuze pentru pierderea unui obiectiv atît de important ce ar fi marcat poate definitiv țara noastră poate pentru următorii 200 de ani.

Concert Continental la Biserica Baptistă Betel Mediaş


Not An Idol: Concert la Centrul Creştin "Mountain View" Haţeg


Jose Zayas în România

Renumitul evanghelist american Jose Zayas va sosi in Romania la inceputul lunii septembrie.
Programul sau este urmatorul:
Joi, 4 septembrie, 
ora 15.00 - interviu la Radio Vocea Evangheliei, 
ora 19.00 - Biserica Creștină Baptistă “Betania” Timisoara

Vineri, 5 septembrie, 
ora 10.00 - Conferinta cu pastorii la Biserica Creștină Baptistă “Emanuel” Timisoara, 
ora 18.00 - Biserica Creștină Baptistă “Eclesia” Timisoara, 
ora 20.00 - Biserica Penticostala Fratelia

Sambata, 6 septembrie, 
ora 11.00 - intalnire de tineret la Biserica Creștină Baptistă Jimbolia, 
ora 16.00 - intalnire de tineret la Biserica Creștină Baptistă “Harul” Lugoj

Duminica, 7 septembrie, 
ora 10.00 - Biserica Creștină Baptistă “Stanca” Timisoara, 
ora 11.00 - Biserica Creștină Baptistă “Emanuel” Timisoara, 
ora 18.00 - Biserica Creștină Baptistă “Betel” Timisoara.
Sursa: AICI

Scrisoare misionară: Familia Dubei, Africa de Sud

Dragii nostri sustinatori credinciosi,

   Va multumim mult pentru dragoste, rugaciuni si sustinere.
   Va trimitem ultimile vesti despre noi impreuna cu inimile noastre.
   Domnul sa va rasplateasca in acord cu bagatiile Lui nemarginite.

Ruben si Maria Dubei


    Mai jos puteţi citi scrisoarea de informare pe care am primit-o de la familia Dubei:Familia Dubei este din Galaţi, din adunarea Agape. Între anii 2005 şi 2013 L-au slujit pe Domnul în Ghana, iar din anul 2014 se află in Africa de Sud. Ei lucrează împreună cu Organizaţia Wycliffe, în cadrul departamentului „Biblia în Folosinţă”. Acest departament are ca scop să îi ajute pe oameni să folosească Biblia tradusă în limba lor, astfel încât Biserica să fie puternică şi să aducă transformare în societate.        

Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicată familia Dubei, sunt deschise următoarele conturi:

Banca Transilvania
RON  RO24BTRL00501205N34078XX
EUR  RO96BTRL00504205N34078XX
USD  RO48BTRL00502205N34078XX
 
Wycliffe România C.I.F.-ul Asociației este 24990606    -  Specificaţi: Donaţie pentru Dubei

Adresa de contact:
ruben_dubei@sil.org  
maria_dubei@sil.org
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român