După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 29 iulie 2014

Papa Francisc este primit cu aplauze într-o biserică penticostală din Italia

Încă un pas pe drumul dialogului eccumenic început de papa Francisc şi anumite sectoare ale penticostalilor şi carismaticilor, printr-o vizită considerată “istorică” a papei la o biserică penticostală din sudul Italiei (aproape de Napoli).  

„Duhul este cel care face diversitatea dar tot El este cel care face unitatea Bisericii”. Aceasta a fost ideea pe care sfântul părinte Francisc a dorit să transmită în întâlnirea din această dimineaţă (28.07.2014) în Biserica Penticostală a Reconcilierii din Caserta – Italia, aflăm din site-ul catolic Zenit.org. Până acolo a călătorit Francisc pentru a se întâlni cu un vechi prieten pe care l-a cunoscut în Buenos Aires, pastorul Giovanni Traettino.
La această întâlnire au participat aproximativ 200 de persoane (350 după alte surse), în cea mai mare parte penticostali din Italia, Statele Unite şi alte ţări.
Pentru a începe întâlnirea, pastorul Traettino a adresat un cuvânt de salut Sfântului Părinte: „Mult îndrăgite papa Francisc, dragul meu frate, bucuria noastră este mare pentru vizita dumneavoastră, un dar mare şi nesperat, de negândit nu cu mult timp în urmă. Puteţi citi aceasta în ochii copiilor şi a celor în vârstă, a tinerilor şi a familiilor. Vă iubim ! (aplauze). Şi trebuie să ştiţi un lucru: înspre persoana dumneavoastră, şi între noi între evanghelici, există multă afecţiune (aplauze) şi mulţi dintre noi ne rugăm pentru dumneavoastră în fiecare zi (aplauze). De fapt, este foarte uşor să vă iubim. Mulţi dintre noi credem inclusiv că alegerea dumneavoastră ca şi Episcop al Romei a fost lucrarea Duhului Sfânt(aplauze). (… ) Aţi dorit să ne atingeţi, să ne îmbrăţişaţi, să ne vedeţi personal, demonstrând un mare curaj. Nu v-aţi mulţumit doar cu un document, aţi venit personal. Acesta este terenul pe care construim tot dialogul dintre noi”.
Pastorul Traettino a menţionat efortul ce a însemnat pentru Francisc să vină a doua oară în Caserta (papa a fost în aceeaşi localitate în urmă cu două zile, n.tr.) şi a afirmat: „cu bărbaţi ca şi dumneavoastră există speranţă pentru noi creştinii !” În continuare a vorbit despre unitatea Bisericii fondată de Isus Hristos. A semnalat că  „centrul vieţii noastre este de a fii în prezenţa lui Isus şi credinţa înseamnă o întâlnire personală cu El”.
Continuare: AICI
Vezi și articolele:

Evanghelizare la Florești, județul Prahova


Deschiderea Bisericii Baptiste “Mântuirea” din Măguri, județul Timiș

Ziua de duminica 27 iulie este una istorica pentru localitatea Maguri, județul Timiș. Este ziua in care a luat ființa, in mod oficial, prima biserica evanghelica din aceasta localitate, in majoritate locuita de populație de etnie rroma. Biserica Crestina Baptistă “Mântuirea” este filiala a Bisericii “Harul” din Lugoj si a început la inițiativa credinciosilor din Lugoj si a celor din Maciova Colonie, județul Caras-Severin.
La acest serviciu special de închinare au participat peste 150 de persoane, majoritatea din localitate, dar si din Lugoj si Maciova Colonie.Evanghelia a fost vestita de pastorul Ionel Tutac, secretarul general al Uniunii Baptiste din Romania, iar programul a fost condus de pastorul Marius Apopi. Au avut cuvinte de încurajare fratele Nat Thomas din SUA si senatorul Ioan Iovescu. 
Fanfara din Lugoj, grupul din Maciova Colonie si familia Thomas au împodobit programul cu cântări de lauda la adresa Domnului. Deși Biserica are doar 8 membrii, implicarea celor din Lugoj si Maciova Colonie in lucrarea de evanghelizare a condus la convertirea altor suflete, iar in data de 24 august, cu voia lui Dumnezeu, va avea loc un serviciu de botez. Credincioșii din Maguri se aduna deocamdata intr-un spațiu, dar se roagă pentru un teren si un locaș propriu de închinare.

Întâlnirea "Rugul Aprins" la Ponoară, judeţul Bihor

In perioada 31 iulie-4 august 2014, la Ponoara, jud. Bihor, va avea loc o noua intalnire pe munte Rugul Aprins. Vor fi momente inaltatoare in rugaciune, inchinare si Cuvant pe care cu siguranta vei dori sa le experimentezi!
Vorbitori: Ioan Caba, Samuel Caba, Ron Brown, Razvan Mihailescu, Florin Dan, Charles Nzweke, Gabi Zagrean, Mircea Demean si altii.
Cantareti: Beni & Veronica; Fratii de la Toflea; Adin si echipa; Fratii Lela; Sunny Tranca si altii.

Tabăra Națională de Tineret


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

  O luminiţă mică

În zona noastră sunt câteva comunităţi de musulmani care sunt interesaţi de Evanghelie. Săptămâna aceasta am avut patru ocazii de a ne întâlni cu ei.

    Prima a fost duminică, atunci când, după lucrarea cu copii, ne-am dus într-o zonă numită Ceaulihati (la aproximativ 20 km de Jalpaiguri). Acolo ne-am întâlnit cu o cunoştinţă de-a noastră. El are o soţie în Jalpaiguri şi o alta în Ceaulihati. Ne-au primit bine şi după o scurtă predicare le-am arătat filmul „Shantir ghar” (Casa Păcii) – un film făcut în Bangladesh pentru evanghelizarea musulmanilor.


      A doua şansă a fost în Cooch Behar, luni şi marţi, unde am predicat Evanghelia prin satele din zona Matabanga. Bineînţeles că am dat peste multe sate de musulmani, pe lângă hinduşi, care ne-au primit, în general, bine.


     Miercuri ne-am dus într-un sat din zona Cealihati la o familie de musulmani care ne invitase mai dinainte pentru a vedea filmele creştine. Am plecat chiar dacă se arătau nori negri pe cer. Sora Mary era cu mine ca un fel de „bodyguard”. A trebuit să ne oprim pe drum prin două-trei locuri, pentru că începuse să plouă. Se înoptase, de asemenea, şi scuterul nostru nu avea lumină (poate pentru că bateria era descărcată). Sora Mary avea o lanterna de mână şi aceea descarcată. Călătoream ca un elefant, pe întuneric, cu o luminiţă mică în mână. După ce am sunat gazda noastră, el l-a trimis pe fiul lui cu o motocicletă ca să ne călăuzească până la casa lor. După ce am ajuns acolo şi am instalat proiectorul, familia şi câţiva vecini s-au adunat imediat în magazia în care se proiecta filmul. Afară ploua. Drumul de întors a fost tot pe întuneric, cu o lumină mică în mână, în timp ce repetam că avem Lumina lumii cu noi.

Nelu Brie – Discipline duhovniceşti care ne ajută să fim perseverenţi (27 iulie 2014)

✡ Poza și gândul zilei

Nu soarele îţi va mai sluji ca lumină ziua, nici luna nu te va mai lumina cu lumina ei, ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie, şi Dumnezeul tău va fi slava ta. Soarele tău nu va mai asfinţi, şi luna ta nu se va mai întuneca, căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie... (Isaia 60:19-20)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!