După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 14 iulie 2014

Bordel transformat în biserică evanghelică

Bahia, Brazilia – Desi pare greu de crezut, dupa aproape 40 de ani, un cunoscut bordel s-a transformat in biserica evanghelica. In anuntul de la intrare se poate citi: “Dar unde s-a inmultit pacatul, acolo harul s-a inmultit si mai mult”.
Cunoscuta sub numele de “Amenade Brega”, o casa traditionala de prostitutie din sud-vestul orasului Bahia, a fost transformata intr-un centru de cult evanvghelic, in urma cu cinci ani. Schimbarea radicala a fost promovata de catre proprietara spatiului, Amenade Maria Coelho, in varsta de 67 de ani, fosta proxeneta bine-cunoscuta in zona de catre amatorii de distractii si de catre femeile care au decis sa-si vanda trupurile pentru a scapa de saracie.
Dupa cum marturiseste aceasta, in 1990 a fost arestata de politie deoarece angajase trei fete adolescente in bordel. Acum regreta tot ceea ce a facut si este in cautarea lui Dumnezeu. Ceea ce a facut-o sa se gandeasca la Dumnezeu a fost o problema de sanatate care a tintuit-o la pat timp de trei luni de zile, timp in care aprimit vizitele unor evanghelici care s-au rugat impreuna cu ea. A inceput sa frecventeze o biserica evanghelica.
Ulterior, proprietara a inchis bordelul si a decis sa-l transforme in biserica, pentru a servi drept marturie locuitorilor, in special clientilor vechi. Unii dintre acestia participa acum la slujbele bisericii.

Întâlnire de tineret internațională la Biserica Golgota Arad


Luigi Mițoi - Mesaj biblic la Giurgiu (8 iulie 2014)


Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Luigi Miţoi

Florin Ianovici: Ziua de astăzi!


Ziua de astăzi este un dar. 
Dumnezeu a dăruit din visteria Lui o nouă nestemată. Dar numai în lumina recunoștinței îi poți vedea valoarea.

Ziua de astăzi este o alegere. 
Dumnezeu ne pune înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul și ne îndeamnă să alegem viața, binecuvântarea. Dar numai gândul veșniciei ne va ajuta să facem alegerea corectă.

Ziua de astăzi este o promisiune.
Dumnezeu a înnoit îndurarea Lui pentru fiecare dintre noi. Dar numai inima care este conectată la frecvența harului va simți unda de milă a Tatălui ceresc.

Ziua de astăzi este o investiție
Pe mesele de operație sunt copii, frați în credință, mame credincioase. Pe străzi rătăcesc copii fără trecut, fară prezent sau viitor. Inimi rănite, captive, așteaptă un cuvânt, o mână întinsă sau o privire blândă. Dar numai de la crucea din Golgota poți să îi vezi și să te cheltui pentru ei.

Ziua de astăzi este ireversibilă
Timpul nu are buton de oprire. Faci ce vrei cu darul lui Dumnezeu. Tu alegi mireasma vieții sau umbra morții, tu decizi dacă primești prospețimea unei îndurări noi sau peticul vechi al păcatului, tu hotărăști dacă devii investitor ceresc sau rămăi creșetor…!

Nu spune că nu ești iubit!
Nu spune că nu ești prețuit!
Nu spune că nu ești important!

Tocmai ai primit o zi! Ce faci cu ea?

Florin Ianovici

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India


Când fierul se căleste

  Dumnezeu ne-a dat armătura Sa, o armătură întărită tot mai mult în mijlocul bătăliei. E o bătălie totală, pe viață și moarte, între cer și iad.

   1. Focul de acasă
   Nu e colț în lumea aceasta neîntinat de cel rău. De aceea, lumea aceasta este sortită pieirii. În familie sunt certuri, uneori din nimic, furtuni pe un cer senin, alteori colți pe o inimă bătândă. Copii certându-se, lovindu-se, spărgând lucruri. Casa e zidită pe stancă sau pe nisip? Rugați-vă pentru înțelepciune în îngrijirea familiei. Rugați-vă pentru studiile lui Ashish, Som și Moses. Aș vrea ca ei să fie ca bibelourile în vitrină, unde îi așezi acolo îi găsești, dar deseori realitatea este diferită.
  Rugați-vă pentru viața lor spirituală: pentru Som care e cel mai mare, pentru Ashish, care vrea să fie liderul lui Moses și pentru Moses, care nu știe încă să se roage de unul singur.

   2. Apa de afară
 E sezonul ploios. De aceea se găsește apă din belșug. E vremea cultivatului orezului și a tăiatului cânepii. Oamenii de prin sate sunt ocupați de dimineață până seara. Dar seara au timp să asculte Evanghelia, să vizioneze un film sau să primească o vizită. Sunt și riscuri însă: o ploaie din senin, prin care nu mai poți merge cu bicicleta, trebuie să mergem pe jos mai mult de zece km sau întâlnim oameni dușmănoși.

  Lucrurile se schimbă pe la noi. Oamenii îți schimbă partidul. De la comuniști au trecut la Congres. De la Congres vin cu gloata acum la BJP (un partid extremist). Mirosul avantajului! Balonul este acum la centru și este șutat pe tot terenul. Pe plan național dețin majoritatea. Așa că ei vor face legea și fărădelegea.
   Ei sunt încă la fundația zidirii „O mie și una de nopți". Nopțile vor veni și ele, desigur.
   Rugați-vă pentru misiunile creștine din India care se îngrijorează tot mai mult cu privire la viitor. Legile se schimbă sub ochii noilor stăpâni.
  Ce avem suntem gata să dăm. Trupurile noastre sunt gata să fie călite în ploi torențiale, mers pe biciclete și pe jos și prin alte râuri care urmează să vină.

    3. Inima mea
  În mijlocul furtunilor, inima mea este ca pânza unei corăbii: se poate umfla mai tare, poate împinge corabia mai puternic în direcția hotărâtă de Dumnezeu. Uneori văd în inima mea însă și influența celui rău: mânie și gânduri nesăbuite. Cine mă poate scăpa de inima mea? Rugați-vă ca inima mea să fie întoadeauna înnoită de Duhul Sfânt, pentru ca Dumnezeu să mă folosească tot mai mult.

  În mijlocul tuturor îngrijorărilor mă aplec mai mult în rugăciune. Un vânt mă ridică de jos.

   Rugați-vă pentru toți tinerii care au plecat la studii și pentru toate nevoile lor: Udeep, Sumon, Sonjit, Abigail Murmu și Sarah (Grace Bible College, Delhi), David (Kerala Bible College), Abigail Sarkar (program de ucenicizare, Calcuta) și Purnima (Bible College, Siliguri).
  Purnima a fost internată în spital datorită unor dureri puternice de rinichi. Acum este din nou la studii. Rugați-vă ca piatra pe care o are la rinichi să fie eliminată fără operație.
Rugați-vă pentru lucrarea cu copiii de duminică și toate nevoile ei.

  Slăvit să fie Domnul Isus, care ne călește în toate încercările noastre!

    Daniel Olteanu

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


Rezoluția Alianței Mondiale Baptiste cu privire la creștinii persecutați

Consiliul General al Alianței Mondiale Baptiste reunit la Izmir, Turcia între 9-11 Iulie 2014
Condamnă ferm răpirea a peste 200 de tinere în data de 14 aprilie de la Școala Bisericii Creștine după Evanghelie din Chibok, Nigeria de către Boko Haram și înalță rugăciuni pentru siguranța și eliberarea lor;
Oferă solidaritatea pentru frații și surorile în Hristos care fac parte din Biserica Creștină după Evanghelie care au suferit această teribilă pierdere;
Recomandă membrilor Alianței folosirea resurselor de rugăciune puse la dispoziție de Biserica Creștină după Evanghelie din Nigeria ca răspuns la această tragedie pentru a ne uni în rugăciune ca expresie a dragostei mutuale în Hristos;
Face apel la Uniunea Africană să colaboreze cu guvernul nigerian în efortul de eliberare a fetelor;
Reafirmă îngrijorarea pentru atacurile și persecuția împotriva comunității creștine minoritare din Africa de Nord și din Orientul MIjlociu așa cum a fost elaborată în rezoluția Alianței Mondiale Baptiste nr 10 din 2013 – “Criza din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord” în lumina acestei răpiri și a condamnării lui MIriam Ibrahim la moarte pentru credința creștină în Sudan.
Reamintește de exemplul lui Policarp, Episcop de Smirna (Izmir) din secolul al doilea care, în fața persecuției, a considerat că încrederea în Hristos este mai valoroasă decât viața însăși;
Se roagă pentru întărirea prin Duhul Sfânt a creștinilor persecutați pentru credința lor și nădăjduiește în harul și promisiunile veșnice ale Domnului Isus Hristos;
Reafirmă repulsia față de violența în numele religiei și îndeamnă la intensificarea eforturilor tuturor celor implicați pentru pace între oamenii de diferite credințe religioase;
Pledează pentru continuarea lucrării privind libertatea religioasă pentru toate persoanele indiferent de naționalitate, religie sau statut social.
Sursa: AICI

Tabăra pentru bărbaţi - Aventura Curajului


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

"Cortul întâlnirii – Piatră vie" în Șiria, jud. Arad

Click pe imagine pentru mărire!

Grupul Speranţa și Luigi Miţoi la Bocşa, jud. Caraş-Severin


✡ Poza și gândul zilei

Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac. (Psalmii 121:7-8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Noul Președinte al Alianței Mondiale Baptiste va fi din Africa de Sud

Consiliului Aliantei Mondiale Baptiste, intrunit la Izmir, in Turcia, a votat noul presedinte al Aliantei in persoane pastorului sud-african Ngweda Paul Msiza. Pastorul Msiza slujeste Biserica Baptistă Peniel-Salem din Pretoria si este secretar general al Uniunii Baptiste din Africa de Sud din anul 2001. A slujit ca presedinte al baptistilor de pe continentul african si a fost unul din cei 12 vicepresedinti ai Aliantei. Activitatea sa ca presedinte va incepe anul viitor, cu ocazia celui de-al 21- lea Congres ce va avea loc in Durban, Africa de Sud. Tot cu aceasta ocazie au fost alesi cei 12 vicepresedinti, 2 din fiecare continent. 
Msiza, in varsta de 53 de ani il va succeda pe John Upton din Statele Unite. El este cel de-al doilea african care a fost ales in functia de Presedinte al Aliantei Mondiale Baptiste. Primul a fost William Tolbert din Liberia si a prezidat intre 1965-1970. Tolbert a fost si presedintele Liberiei din 1971 si pana la asasinarea sa care a avut loc in 1980. 
In calitate de Vicepresedinte, Msiza s-a implicat activ in Alianta Mondiala Baptista inca din 2000. Msiza a fost si Presedintele All Africa Baptist Fellowship, unul dintre cei sase parteneri regionali ai Aliantei Mondiale Baptiste intre 2006-2011 si Secretar general al Conventiei Baptiste din Africa de Sud intre 2001-2010.
Msiza si-a facut studiile la Hebron Teacher Training College si a lucrat bivocational ca pastor si profesor inca din 1988. A facut studii si la University of Witwatersrand,  Universitatea din Africa de Sud, Seminarul Teologic Baptist din Africa de Sud si la Institutul Biblic Baptist. Pastoreste Biserica Baptista Peniel Salem din Pretoria incepand din 2011. Este casatorit cu Sanna din 1986 si au impreuna trei fii.
Ceilalti doisprezece vicepresedinti alesi sunt: Michael Okwakol, Uganda, Ernest Adu-Gyamfi, Ghana, Tapan Chowdhury, Bangladesh, Miyon Chung, Korea de Sud, Anslem Warrick, Trinidad si Tobago, Jules Casseus, Haiti, Dimitrina Oprenova, Bulgaria, Jan Saethre, Noregia, Naomi Tyler-Lloyd si Jerry Carlisle din Statele Unite, Jorge Quinteros, Chile, si Luiz Roberto Silvado, Brazilia.
Saethre din Norvegia va sluji ca Prim Vicepresedinte.
Ionel Tuțac