După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 iulie 2014

Ghiță Mocan: Papa Francisc și carismaticii

Deja sunt câteva luni de când se dezbate subiectul. Cum era de așteptat, avem opinii pro și contra. Unii sunt măguliți de mesajele pe care Papa Francisc le-a transmis câtorva grupuri carismatice. În opinia acestora, actualul suveran pontif este mult mai deschis mișcărilor neopenticostale decât predecesorii lui. Nici timbrul pastoral al lui Paul al II-lea n-a mers atât de departe. În această ecuație, papa Benedict XVI nici nu poate fi luat în discuție. 

  Alții însă consideră că totul e o făcătură. Ei acuză capul Bisericii Catolice de un dualism periculos. În opinia lor, asistăm la o simpatie perfidă și totalmente falsă față de liderii unor mișcări de orientare carismatică.

 Creșterea numerică a acestor fracțiuni, caracterul lor supradenominațional și lejeritatea dogmatică ce-o promovează, constituie un pericol pentru catolicismul anumitor părți ale lumii. În consecință, gesturile papei nu sunt decât o încercare diplomatică de seducție, fapt pentru care unii au și început să-l anatemizeze (mai ales pe internet).

Continuarea: AICI

Evanghelizare la Popești, jud.Prahova


Scrisoare misionară: Familia Dubei, Africa de Sud

Și din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit: de El să ascultați.” Luca 9:35

„Nu e adevărat că noi, popoarele SAN, nu știm despre Dumnezeu sau că nu credem în El, dar ceva s-a întâmplat și am pierdut calea. Nu mai știm cum să-L slujim pe Dumnezeu, și acesta este motivul pentru care avem atâtea practici religioase tradiționale.” Acesta este răspunsul pe care l-am primit când încercam să identificăm problema majoră a popoarelor Naro, llGana and lGui. Rugați-vă pentru dezvoltarea unui set cronologic de istorisiri Biblice care să răspundă acestei situații.

Lucrarea de dezvoltare a Scripturilor orale în limbile SAN progresează. O mai numim și „Traducerea Orală a Bibliei” unde sunt folosite metode orale de a comunica Cuvântul lui Dumnezeu într-o formă de vorbire clară și naturală, folosind înregistrări audio și verificări specializate. Am organizat trei întâlniri în luna mai, timp în care am lucrat la alte pasaje din Biblie, le-am analizat împreună pentru a descoperi învățăturile comunicate, și le-am probat în diferite sate.

Următoarele reacții le-am primit de la săteni: Aceste povestiri ne apropie de Dumnezeu, să mai veniți să ne mai spuneți. Un om a spus că vrea să-L cunoască pe Isus pentru că astfel totul va fi bine. Altcineva ne-a cerut materiale cu istorisiri Biblice ca să-și poată învăța copiii când noi nu suntem acolo. Cineva a întrebat de ce nu a fost și el invitat la curs pentru a primi informații la prima mână. Altcineva a spus, e minunat, îmi voi trimite copiii la biserică să învețe mai multe povestiri și să vină să ne spună.

Mina Ianovici: Cum scăpăm de tristeţe?


Omul este o fiinţă centrată pe ceea ce îi lipseşte. Minimalizăm binele din viaţa noastră, ni se pare normal, de la sine înţeles şi maximizăm nereuşitele şi lipsurile. În inima noastră ceea ce nu avem este cât un munte, iar ceea ce avem este cât o furnică. Şi uite aşa, musteşte nefericirea peste tot. 
Unii se zbat să dezvole teorii care să îi facă să îşi accepte propriile vieţi, cu durerile lor cu tot. Alţii se prăbuşesc în necazurile lor. Unii se lipesc de Dumnezeu, ca să facă faţă, alţii aşteaptă mila oamenilor, iar unii nu mai aşteaptă nimic.

Sentimentul de nemulţumire de multe ori este o capcană. Vieţile noastre au şi bune şi rele, aşa cum tot pământul are şi bine şi rău. E adevărat, diferă proporţia. E normal şi sănătos să ne străduim în fiecare zi să ne fie mai bine. Dar viaţa este ca o casă veche la care repari ceva şi se strică altceva, aşa că din reparaţii nu ieşim. Acel „îmi rezolv problema aceasta şi apoi îmi este bine” e o glumă care poate fi crezută cel mult până la maturitate. De la rezovarea unei probleme până la următoarea cu care ne confruntăm putem avea cel mult o perioadă de respiro, sau nici măcar pe aceea. Şi atunci cum ne putem găsi liniştea, dacă zbuciumul acesta nu se sfârşeşte decât odată cu noi?

Întâlnire internațională a baptiștilor la Izmir, Turcia

Potrivit Revistei Creștinul Azi, peste 300 de lideri, pastori, teologi, presedinti de seminarii, profesori si credinciosi baptisti din intreaga lume se intalnesc in Turcia pentru partasie, inchinare, studiu si asptecte decizionale. Intalnirea anuala are loc in Izmir, cunoscut in Biblie sub numele de Smirna in perioada 6-12 iulie si include si intalnirile Consiliului general si al Comitetului Executiv, cele doua organe de conducere ale Aliantei Mondiale Baptiste. 

Romania va fi reprezentata de Presedintele Uniunii Baptiste, Otniel Ioan Bunaciu, de Secretarul general Ionel Tutac si de Vicepresedintele Ilie Tinco. 

Anul acesta se vor lua in discutie alegerea noului Presedinte al Aliantei Mondiale Baptiste si a celor 12 vicepresedinti care vor sluji in perioada 2015-2020. De asemenea, premiul pentru Drepturile Omului Denton Lotz si Janice Lotz va fi acordat lui Ilie Coada din Moldova pentru lucrarea sa in ceea ce priveste stoparea traficului de persoane si a sclaviei sexuale din tara sa.

Comisiile Aliantei Mondiale Baptiste vor gazdui diferite prezentari pe teme teologice, de misiune, evanghelizare, educatie teologica, plantare de biserici, identitate baptista si predicare. Vor fi abordate si probleme legate de drepturile omului, libertate religioasa, opresiune social, saracie, mediu si alte domenii.

Vezi și alte materiale informative:

Tabăra Speranța 2014


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

David Clements la Biserica Râul Vieții Cluj-Napoca



Alianţa Evanghelică din Italia se opune vizitei secretarului general al WEA, la Vatican

Într-un Comunicat, Alianţa vede ca şi inadecvată lipsa de „reflexie comună anticipată” la vizita secretarului general al WEA la Vatican, reafirmând „obstacolele doctrinare imposibil de depăşit” cu catolicismul şi valorează în mod negativ teologia lui Francisc.
 Alianţa Evanghelică din Italia (AEI), care este parte din Alianţa Evanghelică Mondială (World Evangelical Alliance, WEA), luând notă de vizita lui Geoff Tunnicliffe, secretarul general al WEA, la Vatican, unde s-a întâlnit cu papa Francisc împreună cu alţi patru lideri carismatici, a emis un Comunicat, prin care îşi exprimă protestul faţă de această vizită considerată inoportună. Comunicatul a fost publicat în pagina web a AEI.
În cadrul acestui Comunicat, AEI explică că a luat cunoştinţă de vizita secretarului general al WEA la reşedinţa privată a papei Francisc, în ziua de 24 Iunie 2014, însoţit de John şi Carol Arnott – fondatori şi preşedinţi ai Catch the Fire; Kenneth Copeland – fondatorul  KC Ministries;James Robison – fondatorul Life Outreach Int.; şi Tony Palmer – episcop şi responsabil cu ecumenismul în Communion Evangelical Episcopal Churches.
Chiar dacă vizita era făcută în nume personal şi avea un caracter privat, adevărul este că după ce aceasta s-a produs, s-a văzut reflectată în diverse note de presă şi articole publicate pe Internet de către unii dintre asistenţi şi care au cunoscut o mare răspândire în mediile sociale.

Admitere la Universitatea Emanuel Oradea

Mai multe detalii: AICI

Vezi şi:


Tabără în corturi ”Generația Curată” în Republica Moldova

Mișcarea de Tineret ”Generația Curată” anunță tabără în corturi în perioada 4-10 august 2014. Tabăra pentru tineri se va desfășura în satul Corjova din raionul Criuleni.


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabără de studiere intensivă a Limbii Engleze la Vatici, Republica Moldova

Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra Plopu, jud. Caraş Severin

Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

✡ Poza și gândul zilei

Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo; dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:7-10)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!