După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 3 iulie 2014

Meriam Ibrahim: "Am născut în închisoare, în lanțuri, și fetița a rămas invalidă"

Meriam Ibrahim, crestina sudaneza care a fost eliberata recent din inchisoare, dupa ce a fost condamnata la moarte, spune ca fetita ei care s-a nascut in inchisoare, este handicapata fizic, dupa ce a fost fortata sa dea nastere in inchisoare in timp ce era legata cu lanturi.
Ibrahim, care incearca sa plece din Sudan, dupa ce a fost eliberata din inchisoare, a vorbit pentru prima oara despre nasterea din 27 Mai, intr-un interviu recent cu The Guardian (o publicatie britanica). Cand a fost insarcinata in luna a opta, Ibrahim a fost condamnata la moarte pentru apostazie si adulter din cauza credintei ei de crestina. Apoi ea a fost fortata sa dea nastere in timp ce era tinuta in lanturi la Inchisoarea Federala de Femei Omdurman, din Nord Khartoum, Sudan.
Ibrahim, care mai are un baietel de un an si noua luni, , spune acum ca din cauza ca a fost fortata sa dea nastere in timp ce era legata de picioare cu lanturi, fetita ei Mara, a fost nascuta intr-o pozitie neconventionala, si acum este invalida. Ea a mai adaugat ca la varsta frageda a lui Mara, este inca neclar daca va avea nevoie de asistenta ca sa poata umbla, atunci cand va creste mai mare.
,,Am dat nastere inlantuita,” a spus Ibrahim, aducandu-si aminte de nasterea ei traumatizanta, adaugand: ,,Nu in catuse – ci cu lanturi pe picioare. Nici nu am putut sa-mi dechid picioarele, asa ca femeile au trebuit sa ma ridice de pe masa. Nu am fost culcata pe masa.”
Cand The Guardian a intrebat-o pe Ibrahim daca este ingrijorata ca astfel de conditii vor afecta sanatatea copilului, ea a raspuns: ,,Ceva s-a intamplat cu fetita,” explicand ca a fost handicapata fizic cand s-a nascut. ,,Nu stiu daca in viitor, va avea nevoie de suport ca sa umble sau nu.”
In momentul de fata, Ibrahim si sotul ei si copii lor se gasesc intr-un loc de adapost sigur. In timp ce Sudan afirma ca ea nu poate parasi tara, folosind documente de calatorie eliberate de Sudanul de Sud,  Departamentul de Stat al Statelor Unite spune ca femeia crestina are toate documnetele necesare pentru a parasi tara. ,,Depinde numai de guvernul din Sudan  ca sa-i dea voie sa paraseasca tara,” a spus saptamana trecuta Marie Harf, purtatoare de cuvant de la Departamentul de Stat al Statelor Unite.
Sursa: Christian Post , 2 Iulie 2014                     Traducerea: Blogul Agnus Dei
Vezi și materialele informative anterioare:


UPDATE: Tabăra de misiune APME-Wycliffe

Tineri și mai puțin tineri, toți sunt invitați la această tabără!
Câștigă 100 lei avans pentru tabără la http://wycliffe.ro/concurs până la 6 iulie!

Timp de închinare, mesaje şi mărturii ale misionarilor de pe câmpul de misiune, munte, jocuri sportive, foc de tabără – toate acestea vor contribui la înţelegerea unei perspective noi privind planul lui Dumnezeu de mântuire pentru lumea întreagă şi poate fi o experiență unică și transformatoare pentru tine! Vrei să afli care este planul Lui cu viața ta? Nu știm dacă vei afla asta în tabără, dar vino și vezi!

Perioada/locaţie: 4-9 august 2014 la Mărișel, jud. Cluj.
Contribuţie: 250 lei - cazare, masă și alte materiale.

Vezi afiș:

Tabără de Misiune la Mărişel, jud. Cluj


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Buletin informativ AFR: Ultimul creștin din Afganistan

*** Felicitari Occidentului! Felicitari Europei crestine! Felicitari lui NATO! Dupa mai bine de zece ani de actiuni militare in Afganistan, si miliarde de dolari cheltuiti pentru formarea unei societatii civile acolo, nici Occidentul, nici Europa crestina, nici NATO nu au putut asigura in Afganistan libertatea religioasa. Cu citiva ani in urma Talibanul a distrus ultima biserica crestina din Afganistan, efectiv eradicind crestinismul acolo. Afganii care inca indraznesc sa se identifice ca fiind crestini sunt hartuiti de autoritati ori expluzati in India. Nici America nici Europa nu le acorda azil politic. Persecutia crancena a crestinilor afgani continua fara ca occidentalilor sa le pese.

Recent am dat peste povestea trista a ultimului crestin cunoscut, se pare, in Afganistan, un tinar de 32 de ani, numit Iosif, convertit acum citiva ani la crestinism. Povestea lui a fost publicata pe 21 iunie in New York Times. Ea ne aminteste ca trebuie sa pledam pentru libertatea religioasa a crestinilor persecutati in toata lumea si sa pretuim libertatea religioasa pe care noi inca o avem in Romania. Titlul articolului este “A Christian Convert, on the Run in Afghanistan” (“Un convertit crestin, fugar in Afganistan”) L-am abreviat si tradus pentru dvs. Lectura placuta.

Intr-un subsol intunecos la marginea capitalei Afganistanului, Kabul, Iosif isi citeste Biblia albastra si jerpelita la lumina unei lampi de petrol, asa cum a fact-o vreme de mai multe saptamini de cind a fugit de familia lui din Pakistan. Putinele lui lucruri personale stau linga el in subsolul de 3 pe 3 metri, sapat in piatra si in pamintul brun care se prabuseste. El tine o cruce de lemn pe care e inscris un text din Predica de pe Munte, un pachet de tigari Esse, si o mica punga de plastic in care isi tine documentele care ii atesta convertirea la crestinism. Documentele acestea sunt motivul pentru care se ascunde sa isi scape viata. In teorie, legile Afganistanului protejaza libertatea religioasa, dar in realitate, atit in Afganistan cit si in alte tari musulmane, este ca renuntarea la Islam inseamna o crima pedepsita cu moartea.

Cumnatul lui Iosif, Ibrahim, a sosit recent in Kabul, lasindu-si in urma in Pakistan familia si afacerile, pentru a-l afla pe Iosif, apostatul familiei, ca sa-l omoare. Gasit la telefon, Ibrahim, care foloseste doar prenumele, a oferit unui reporter de la New York Times $20.000 sa-i spuna unde se ascunde Iosif. “Daca il aflu, dupa ce ma ocup de el, o sa-i omor si fiul, pentru ca fiul lui e bastard”, spune Ibrahim, facind referinta la baiatul de 3 ani a lui Iosif. “El nu e din tata musulman”.

Pentru Iosif, in varsta de 32 de ani, care cere sa fie identificat doar dupa numele lui crestin pentru a-si proteja sotia si fiul, calea la crestinism a fost doar un segment al unei calatorii de viata mult mai lungi, inclusiv un an care l-a dus prin Turcia, Grecia, Italia si Germania, cautind refugiu de violenta din Afganistan. Dar in fiecare loc in care s-a oprit, Iosif a dat de bucluc. A fost detinut in Grecia si deportat din Germania, si a locuit in strazile Italiei inainte de a intelege ca nu va dobindi fericirea in Europa, unde cererea lui de azil politic nu ajungea nici unde. A plecat de buna voie din Italia in Pakistan pentru a fi cu sotia si fiul lui, dar nici asta nu mai este o optiune viabila. Cum nu e viabila nici reconvertirea lui la Islam. “Mi-am mostenit credinta, dar am vazut atit de multe lucruri care m-au facut sa-mi lapad convingerile religioase”, zice Iosif. “Chiar daca voi fi ucis, nu ma reconvertesc la Islam”.

Dumnezeu schimbă un criminal în evanghelist!

Mărturia lui Nicușor este cutremrătoare. Merită citită, pentru a vedea Măreața putere DUMNEZEIASCĂ. Dintr-un criminal notoriu, Nicușor a devenit un slujitor al lui DUMNEZEU, cu mare impact. Mă bucur de implicarea lui în echipa misiunii Family To Family și îi doresc multe binecuvântări.
Dar vă las să citiți dumneavoastră, ceea ce Nicușor are de mărturisit:
◊◊◊◊◊◊◊   ◊◊◊   ◊◊◊◊◊◊◊
Slavit sa fie Domnul!!
Ma numesc Ana Nicusor, sunt casatorit cu cea mai frumoasa femeie din lume Ana Nicoleta si curand vom avea o fetita cu ajutorul Domnului. Actual locuim in Craiova (dar de origine sunt galatean) si slujim intr-o biserica din Bistret care este o filiala a bisericii Filadelfia din Craiova, pastorita de fr. Samuel Trif.
La varsta de 16 ani uitandu-ma in Galati la toti baietii cu bani, masini, femei, m-am gandit ca mi-as dori sa ajung si eu ca unul dintre cei de care se vorbeste cu teama la coltul blocului povestindu-se despre cum fac bani si cum se descurca.
De la acest gand pe care diavolul l-a pus in mintea mea, de-a ajunge un bandit, am plecat in Italia unde am inceput sa fur lucruri marunte; haine, incaltaminte, insa nu dupa multa vreme am observat ca banii pe care ii faceam nu erau suficienti ca eu sa devin ceea ce doream, iar dupa un an si jumatate am revenit in Galati, am intrat intr-o banda interlopa si de la o varsta frageda am inceput sa savarsesc cele mai cumplite lucruri pe care numai un om calauzit de diavol le-ar putea face.
In anul 2008 am plecat pe teritoriul Germaniei impreuna cu inca 3 prieteni cu gandul de-a face un jaf armat la un magazin de bijuterii.
Ajungand in Germania ne-am facut cateva zile planul si am actionat, insa lucrurile nu au decurs asa cum noi planificasem si a trebuit sa folosim foarte multa violenta asupra celor doi vanzatori din interiorul magazinului, in urma caruia unul din ei a decedat la trei zile dupa acest jaf.
Ajungand in Romania, dupa trei luni am aflat despre moartea unuia dintre acesti oameni si din clipa aceea am stiut ca voi ajunge la inchisoare.
Nu a trecut multa vreme si unul dintre prietenii mei a fost arestat si fiind amenintat ca va lua pedeapsa pe viata, a fost constrans sa spuna si numele noastre.
La cateva luni de la arestarea lui, ma aflam intr-un casinou din Galati si la masa unde eram cu niste prieteni au venit niste politisti care ne-au cerut actele la control. Cand au ajuns in dreptul meu, mi-au spus ca eu nu trebuie sa dau nici un document pentru ca va trebui sa merg la Politia Judeteana si imi vor explica acolo despre ce este vorba.
Ajungand la Politia Judeteana, bineinteles ca eu stiam despre ce este vorba, mi-au adus niste acte in fata si mi-au spus ca sunt acuzat de crima, iar pedeapsa mea incepe de la minim zece ani pana la pedeapsa pe viata.
Nu cred ca pot explica in cuvinte sentimentele care se aflau in mine in acel moment si nici nu cred ca poate intelege cineva, decat daca a trecut pe acolo, ganduri ca nu voi mai vedea niciodata libertatea, ca nu voi mai ajunge nici la moartea parintilor mei poate si multe altele.
Dupa trei zile am fost deportat pe teritoriul Germaniei la Dortmund si dupa o luna si jumatate au venit avocatii la mine sa imi spuna ca este posibil sa scap cu doisprezece ani si jumatate ….. in acele momente nu stiam ce sa fac: sa plang sau sa ma bucur, sa plang pentru ca voi sta doisprezece ani si jumatate inchis sau sa ma bucur ca nu imi iau inchisoare pe viata.

Nicolae Geantă, Onisim Botezatu și Grupul Rouă pentru Suflet la Gura Văii, jud. Arad

Botez la Biserica Betel München, Germania


Academia Liderilor de Tineret la Timișoara


Scrisoare misionară: Emil & Alina Lețu, Mongolia

Dragi prieteni,

Duminică ne-am întors din tabară, după 10 zile pline cu lecții biblice, lecții de limba engleză, marturii personale și... întâmplări neprevăzute. Conform culturii mongole, într-o tabară persoanele vin și pleacă în funcție de timpul de care dispun, adică nu vin în prima zi și plecă în ultima! Nici nu știam exact cine vine pentru că aproape zilnic veneau părinți aducându-și copilul sau copiii în tabără. Astfel, peste 50 de persoane au trecut prin tabară, printre care au fost și câțiva profesori sau studenți creștini (cu excepția echipei de români). Participanții au avut între 5 și 30 de ani! Mulțumim Domnului din inimă pentru că a purtat de grija tuturor cheltuielilor pentru tabără, ne-a protejat pe toți de orice accident, de boli și mai ales... de rău.

Într-o seară, un grup de fetițe plângeau foarte speriate, spunând că au văzut duhuri rele. Noi am zis că vreun poznaș le-a păcălit, dar fetele aveau vârste diferite și cele mai mari spuneau că și ele au văzut... Brusc, toți au devenit foarte serioși și atunci am aflat că pentru ei astfel de „prezențe” sunt aproape „normale”. Stând de vorbă în acea seară, fiecare dintre cei din echipă a împărtășit experiențele prin care a trecut în timpul pregătirilor pentru misiunea din Mongolia. Cu adevărat e un mare război spiritual pentru acest popor! În aceeași noapte, grupul de studenți cazați în același loc cu o parte a echipei noastre, au fost foarte speriați de prezența „cuiva” și au adormit foarte târziu, după ce s-au rugat. Toți trei au decis să plece din tabără a doua zi... Și tot a doua zi am primit un SMS de la fetița noastră în care ne spunea că s-a speriat foarte tare ziua trecută pentru că a fost o furtună foarte puternică, care a făcut ravagii... Dar erau bine cu toții. Domnul stăpânește peste toate!

Continental Kids la Biserica Golgota Arad


OSCEB: Tabără de vară

Click pe imagine pentru mărire!

Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Nicolae Geantă: Flavius s-a dus să pună șaua pe îngeri!

Uneori, la scurtă vreme după ce răsar, chiar și stelele se sting. Cu lumina încă în ele, neconsumată. Apoi, pentru astre timpul rămâne bătut în cuie. Poate în piroane de 18. Ca ale Domnului Isus pe Golgota. 

Devreme, mult prea devreme, prietenul și colegul nostru, cireșarul Flavius Iagăru a plecat la Domnul! Avea numai 23 de ani. Peste ceva vreme ar fi trebuit să fie ginere! N-a mai apucat. Și-a lăsat mireasa cu rochia în șifonier și s-a grăbit să îmbrace haina veșniciei. Hristos l-a chemat să fie Mireasa Lui! 


A suferit cumplit în ultimele două luni. M-am întrebat de ce trebuie să sufere predicatorii? Ori pentru cine... Și Dumnezeu mi-a spus că pentru nimeni. Așa toarnă El lumină în candelele noastre... Uneori dă peste ele! Ca oamenii să nu ne uite prea ușor. Și m-a mai învățat ceva Tatăl din Ceruri: când ai flori în grădină nu le rupi întâi pe cele mai frumoase?

I-am spus lui Flavius (și mi-a spus) multe predici la telefon. Predicatorii nu pot altceva să vorbească. Mai ales cei ce se mistuie pentru Hristos. Aș fi vrut să-i predic la nuntă. Acum mi-a rămas doar... Ema. Dumnezeu să-i închidă rapid toate rănile! 

M-am bucurat să fim prieteni Flavius! Băieți ca tine sunt rari! Poate tocmai de aceea ai țâșnit surprinzător spre cer! Noi am fi vrut să mai stai printre telurici, dar îngerii au vrut să fi devreme acasă cu ei! Ne-au luat-o înainte, vorba lui Onisim Botezatu. Ei se bucură acum de tine, noi rămânem în lacrimi. Dar învelișul lacrimilor e cuprinsul lui Dumnezeu! Așa se vede El mai clar...

E ultima predică ce i-o spun fratelui nostru: abia când murim începe viața! Astăzi, va pleca pe ultimul drum. De fapt, Flavius se duce să pună șeile pe îngeri! Apoi, într-o zi, să vină cu Hristos după noi...

Noapte de rugăciune la Biserica Filadelfia Oradea


Misiunea Eldad - Turneu Misionar 2014

Click pe imagine pentru mărire!

✡ Poza și gândul zilei

Dumnezeu, da, Dumnezeu Domnul vorbeşte şi cheamă pământul, de la răsăritul soarelui până la asfinţitul lui. Din Sion, care este întruparea frumuseţii desăvârşite, de acolo străluceşte Dumnezeu. (Psalmii 50:1-2)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Calendarul electiv al Comunităților Regionale Penticostale din România

Anul acesta Comunitățile Regionale Penticostale își vor alege președinții pentru mandatul 2014 – 2018.

 Trei comunități și-au desemnat deja președinții în urma alegerilor care au avut loc în luna iunie. 

Comunitatea Regională Penticostală Constanța își va desemna președintele în această săptămână, pe 5 iulie,  pentru ca apoi în luna septembrie și celelalte cinci Comunități Regionale Penticostale, rămase, să decidă în privința conducerii.
 Sursa: AICI