După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 23 iunie 2014

Conferință pentru femei la Biserica Elim Ploiești


Florin Ianovici: Jurnal de misiune - Ziua a doua, Orşova


Situat in vecinatatea Serbiei, orasul Orsova are o frumusete aparte. Am ajuns dupa un drum greu in localitatea unde sunt putini credinciosi penticostali dar foarte inimosi. Ne-au asteptat cu ciorba de peste si pastrav. 


Darius Zaharia este un tanar care a parasit California dupa 15 ani si a venit sa zideasca Imparatia lui Dumnezeu in Orsova. Un om plin de entuziasm si ravna care alaturi de conducatorul bisericii, fratele Vasile Nichescu fac o echipa extaordinara. 

Sala de sport din Orsova a numarat 300 de oameni la ora inceperii, ceea ce reprezinta un numar deosebit cata vreme biserica are 30 de membri. The Messangers s-au inchinat lui Dumnezeu si au condus inimile oamenilor spre tronul de slava.

Mesajul biblic a adus cercetare si mangaiere sufleteasca. Candva in Orsova romanii fugeau spre libertate traversand inot distanta care ii despartea de o lume total diferita. In acesta seara Dumnezeu i-a chemat pe oameni sa strabata distanta de la pacat la neprihanire prin credinta in jertfa Fiului sau, Isus Hristos…!

Ne asteapta Fagetul!

Florin Ianovici

Scrisoare misionară: Sami Şoldan, Mongolia

Dragi frați și surori,
 

  Vă mulțumim din toată inima pentru susținerea de care am beneficiat din partea voastră și cu această ocazie a organizării taberelor. Am fost foarte bucuros să văd  că inimile voastre au fost deschise pentru lucrarea de aici și ați contribuit la buna desfășurare a acestei lucrări fie prin suportul oferit echipei care a venit, fie prin suportul oferit copiilor din familii sărace de aici, făcând astfel posibilă venirea lor în tabere. Noi vă mulțumim din toată inima, iar Domnul va răsplăti generozitatea.

  Iată câteva motive de rugăciune pentru perioada în care vom mai fi în tabere:

  O bună colaborare între lideri
 Suntem oameni din contexte diferite, cu personalități diferite, care putem să ne completăm prin darurile spirituale diverse cu care am fost înzestrați, însă apar și diferențe de opinie și dorim să avem parte de o colaborare armonioasă.

 Mesajul care va fi vestit, mesagerii și inimile ascultătorilor 
 Frații și surorile din România au început să predea lecții biblice și să împărtășească mărturia lor personală și să inițieze discuții cu tinerii care știu engleză. Rugați-vă ca această sămânță să fie plantată adânc în inimile lor, să aibă parte de încolțire și să producă viață.

  O bună organizare a programului activităților
 Am fost surprinși de numărul participanților care au decis să vină în tabără în ultima clipă. Nu am avut loc unde să-i cazăm pe toți și am găsit încă o yurtă pe care am închiriat-o și o folosim. Apoi oamenii au continuat să vină și a trebuit să mai închiriem o casă din vecini, cu încă 2 camere. Chiar și așa sunt foarte mulți oameni și este dificil să ținem lucrurile în control. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru toți oamenii pe care ni i-a dat și cu care împărtășim evanghelia, dar în același timp vrem să desfășurăm totul în mod disciplinat. Rugați-vă să putem să asigurăm condiții bune (din punct de vedere organizatoric), o comunicare efectivă și un cadru propice împărtășirii evangheliei și desfășurării activităților sportive și lecțiilor de limba engleză.

Vă mulțumesc!
Cu recunoștință,
Sami Șoldan



Samuel este originar din Vama și este absolvent al Școlii Biblice Pacea din Șelimbăr și al Școlii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în 2010 în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici și să îl slujească pe Domnul pe termen lung.
Pentru a susține și financiar lucrarea în care este implicat Samuel Șoldan, sunt deschise următoarele conturi:

BRD RON:  RO98BRDE340SV40275453400, 
EUR: RO94BRDE340SV40275533400
Sucursala Câmpulung Moldovenesc str. Piaţa Arboroasă, nr.1
Adresa de contact: samisoldan@gmail.com
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

✡ Creştin ProIsrael: Albumul "Bat Yam"

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească mereu că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, ocazional,  postăm aici  o imagine cu link spre albumul zilei din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsraelconvinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a acestei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre albumul cu denumirea din titlul acestei postări.  Să vă fie cu folos!
Dacă nu vizualizaţi in Facebook, click AICI!

Sărbătoarea fiilor satului Homorog, jud. Bihor

Bucurie fără margini în cerurile lui Dumnezeu, pe pământul satului bihorean Homorog și în familia Ioan Cicortaș din Biserica Domnului Isus Hristos: Duminică, 22 iunie 2014, cu prilejul sărbătoririi a 110 ani de lucrare creștină în Biserica Baptistă Homorog (Bihor), în fața puterii nevăzute a lui Dumnezeu și a celor aproximativ 100 de creștini adunați în închinare, slujire și cântare, Daniel Cicortaș a fost ordinat prezbiter al Bisericii locale, păstorită de Mihai Cociubei.

Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură (Biblia) ne descoperă în Faptele Apostolilor 14:23 cum slujitorii Bisericii primare „Au rânduit prezbiteri în fiecare biserică și, după ce s-au rugat și au postit, i-au încredințat în mâna Domnului în care crezuseră”, după care același Cuvânt Sfânt ne poruncește în 1Timotei 5:17: „Prezbiterii care cârmuiesc bine să fie învredniciți de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea și cu învățătura pe care o dau altora”.

În pragul vârstei biblice de 34 de ani, tânărul inginer topograf  Daniel Cicortaș a fost încredințat în mâna Domnului de familie, de Biserica locală din Homorog care „s-au rugat și au postit” pentru biruința alegerii făcută de Dumnezeu în dreptul sufletului său, și „a fost încredințat în mâna Domnului Isus Hristos” de cei șapte pastori prezenți la Serviciul divin de ordinare: Ioan Marișcaș (decanul de vârstă al pastorilor din zona Salonta), Florin Negruț (Comunitatea bisericilor baptiste din Oradea și Satu Mare), Nelu Sârb (Holod), Florin Cociubei (Salonta, Mădăras), Cristi Vidican (Hidișelu de Sus), Flaviu Tocai (Ghiorac), Mihai Cociubei (Homorog, Ianoșda, Mărțihaz, Avram Iancu).

Cu acest prilej, fratele Daniel Cicortaș a prezentat istoricul lucrării baptiste din Homorog, mulțumind lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă și călăuzirea în biruință a bisericii locale care, de mai bine de 110 ani, s-a dovedit un binecuvântat Cerc misionar creștin pentru localitățile din sud-vestul județului Bihor, spre care au plecat numeroși evangheliști, pastori, diaconi, prezbiteri, dirijori de fanfară și de cor - lucrători destoinici în câmpul Evangheliei.

Într-un moment deosebit al serviciului divin, mama prezbiterului Daniel Cicortaș, sora Paraschiva (Piri) a recitat, în lacrimi calde, de bucurie, spre lauda și slava lui Dumnezeu, o poezie de îmbărbătare pentru fiul său binecuvântat de Domnul ca slujitor „ales ce se ostenește cu propovăduirea și cu învățătura” creștină (foto). Cuvântul Sfintei Scripturi, ca îndemn la slujire și chemare la mântuirea oferită de Dumnezeu tuturor oamenilor prin jertfa biruitoare a Fiului Său Isus Hristos a fost predicat de fratele pastor Florin Negruț, directorul Liceului Baptist „Emanuel” din Oradea și vicepreședinte al Comunității bisericilor baptiste din Oradea și Satu Mare.

Sorin Petrache

• Vitamina Zilei: Vladimir Pustan - Lăsaţi să treacă prin voi clorofila Duhului Sfânt...

„Dar eu sunt în Casa lui Dumnezeu ca un măslin verde, mă încred în bunătatea lui Dumnezeu, în veci de veci.” Psalmul 52:8

Lăsaţi să treacă prin voi clorofila Duhului Sfânt ca să semănaţi cu Hristos. El e copacul verde şi dacă pomului verde îi este greu să stea la judecată, ce va fi cu cel uscat? Va arde…
Vladimir Pustan

Noutate editorială: "În căutarea lui Dumnezeu", de A. W. Tozer

Mai multe detalii AICI

Tabăra TST 2014


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra de Aviaţie 2014


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra Natională a Tineretului Creștin Baru Mare 2014

CENTRUL CRESTIN “CRISTOS PENTRU ROMANIA ” SUCEAVA 
impreuna cu
FEDERATIA BISERICILOR CRESTINE AUTONOME DIN ROMANIA
organizeaza:

TABARA NATIONALA A TINERETULUI CRESTIN 
BARU MARE 2014, 25 iulie – 01 august 2014 

VA INVITAM
sa participati impreuna cu noi la tabara de tineret organizata la BARU MARE, judetul HUNEDOARA, pe malul raului STREI.

PROGRAMUL CUPRINDE:
• lauda si inchinare 
• mesaje biblice cu caracter profetic si vizionar
• seminarii pe teme biblice de actualitate, cum ar fi: Imparatia lui Dumnezeu, lauda si închinare, darnicie si zeciuiala, daruri spirituale, evanghelizare si misiune, relatii maritale si premaritale, si altele.
• consiliere spirituala si slujire personala (eliberare, vindecare, restaurare).
• sesiuni de rugaciune pentru botezul si umplerea cu Duhul Sfant;
• acţiuni recreative: intreceri sportive, jocuri, drumetii in muntii din jur si in alte locuri de atractie turistica, etc;
• marturii personale ale modului in care Domnul a lucrat in viata noastra;
Vom avea impreuna cu noi oameni cu experienta, care vor sluji prin Cuvant si practic, si ne vor conduce in inchinare inaintea Domnului oameni dedicati .

AMPLASAMENT:
• pe malul stang al riului Strei, la 2 -3 km in amonte de localitatea Baru; de la drumul principal se apuca drumul forestier care incepe langa fosta fabrica de produse refractare (Refractara), si se merge pana la locul de tabara. Punct de reper – statia de distributie a apei este peste drum de locul folosit de noi.
• exista multe posibilitati de drumetie in muntii din jur – Retezat, Parang, Sureanu – se poate ajunge la Sarmizegetusa Regia, si alte obiective turistice interesante. 

CUM PUTETI AJUNGE:
1. CU MASINA: pe soseaua E 79 (DN 66) – intre Hateg si Petrosani, la jumatatea distantei; venind dinspre Hateg, intrati in comuna Baru, mergeti pina ajungeti la ceea ce a fost fabrica ‘Refractara’, o luati la stanga imediat ce ati trecut de fabrica, treceti podul si mergeti tot inainte pe drumul neasfaltat pana la locul taberei. 
2. CU TRENUL: Simeria este gara principala unde probabil va trebui sa schimbati trenul, pentru a lua unul din personalele care opresc in Baru Mare – pentru detalii consultati www.mersultrenurilor.ro . Pentru cei care isi anunta din timp sosirea vom incerca sa asiguram transportul de la gara pana la locul taberei. 
3. Exista autocare si microbuze care fac legatura intre diferite orase si trec prin Baru – puteti sa va interesati la autogara din localitatea de unde plecati despre asemenea posibilitati. 

CONDITII DE PARTICIPARE:
1. Sunt invitati tineri crestini din tara si strainatate, in GRUPURI ORGANIZATE, conduse de un lider. In cazuri exceptionale participarea se poate face si in grupuri mici sau chiar individual. Participarea la tabara implica obligatia de a respecta regulile organizatorice, aici fiind incluse participarea la programele din cort, plata donatiei pentru participare si protecţia mediului inconjurator.
2. DONATIA pentru PARTICIPARE este de 30 ron/persoana – si am dori ca FIECARE participant sa contribuie macar cu aceasta taxa! 
3. CAZAREA se face in corturi proprii, fiind necesare suficiente locuri pentru ca fetele sa doarma separat de baieti. Organizatorii NU ofera corturi sau locuri de cazare in corturi. Locurile de cazare disponibile in cabane si pensiuni sunt limitate – cei interesati ne pot contacta din timp si putem da informatii privitoare la aceste posibilitati. 
4. MASA. Fiecare participant se va ingriji de alimentele necesare pentru perioada taberei. Va fi posibila procurarea alimentelor de baza si de la magazinele din zona sau se poate lua masa la restaurantele din zona, in conditiile in care aveti posibilitati de deplasare.
5. OBIECTE DE STRICTA NECESITATE: cort, folie de cort, sac de dormit, pelerina de ploaie, haine groase, lanterna, echipament adecvat pentru cei care doresc sa mearga in drumetii pe munte (neaparat bocanci), etc.
6. Prima intilnire in cortul mare va avea loc vineri seara, 25 iulie, iar ultima joi seara, 31 iulie – cind vom incheia cu un timp de marturii a modului in care Domnul a lucrat. Plecarea din tabara va avea loc vineri, 01 august.
Confirmarea participarii voastre, pana pe 10 iulie, ne-ar fi de mare ajutor in planuirea lucrurilor. Vom considera confirmarea participarii un semn al aprecierii voastre pentru munca depusa de organizatori. Multumim !

Pentru sugestii, alte cereri sau informatii ne puteti contacta telefonic sau prin e-mail. Daca doriti sa vedeti ceva intimplindu-se la intilnirea noastra, care nu a fost in anii precedenti, va rugam comunicati din timp! Echipele de lauda si inchinare, drama si pantomima care pot si doresc sa slujeasca sunt rugate sa ne anunte din timp, pentru a putea planui bine desfasurarea lucrurilor, si a evita aglomeratia de slujire din ultimele 2 -3 zile (cei care au mai fost stiu despre ce e vorba!). Si bineinteles, pe linga aspectele organizatorice, veniti cu inimi si minti deschise pentru ceea ce are Domnul pregatit pentru noi toti – partea asta nu tine de organizatori!!! In acest sens, va chemam la zile speciale de post si rugaciune, in fiecare zi de luni, pana la tabara ! 
Multumim pentru colaborarea oferita, in vederea pregatirii terenului pentru un timp binecuvintat! 

Nicu Gramesc din partea echipei organizatoare
Pentru confirmari, intrebari, sugestii :
Nicu Gramesc
Tel/Fax: 0230-222868, mobil : 0744-787835 ; 0734002527
E-mail: cccprsv@gmail.com; nicug38@yahoo.com

Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Wycliffe traduce Biblia în limba rromani

✡ Poza și gândul zilei

Cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El; cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi. (Psalmii 103:11-12)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

✡ Creştin ProIsrael: Albumul "Beer Sheva"

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească mereu că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, ocazional,  postăm aici  o imagine cu link spre albumul zilei din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsraelconvinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a acestei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre albumul cu denumirea din titlul acestei postări.  Să vă fie cu folos!
Dacă nu vizualizaţi in Facebook, click AICI!

Drumfest 2014

Mai multe detalii AICI

Școală de Închinare la Timișoara


Dr. Paulian T. Petric la Centrul Areopagus Timişoara


Noutate editorială: " Motivul speranţei mele: Salvarea" - de Billy Graham

Mai multe detalii AICI