După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 20 iunie 2014

Pastor Vasilică Croitor: După reacții anemice, urmează o demisie nulă

Am scris săptămâna trecută despre lipsa de reacție a liderilor evanghelici din România față de solicitarea unui inspector școlar din Gorj de spionare a comunităților neoprotestante. Menționam atunci că ar fi trebuit să existe un răspuns ferm al nostru față de această acțiune securistă. În timpul scurs de atunci a apărut o scrisoare semnată de către Virgil Achihai, dar nu în numele Alianței Evanghelice, ci doar în numele Bisericilor Creștine după Evanghelie. De asemenea, mass-media a făcut o treabă bună, relatând și analizând incidentul.
Astăzi a apărut o primă reacție: inspectorul școlar Ștefan Cristian Vătafu, cel care cerea datele personale ale neoprotestanților din școli, pentru a le remite Mitropoliei, și-a dat demisia, ne anunță HotNews. Pare o veste bună, dar problema rămâne în totalitate nerezolvată. Inspectorul școlar este doar un țap ispășitor care e sacrificat pentru a îndepărta atenția jurnaliștilor care au criticat acțiunile Mitropoliei și Inspectoratului Județean.
Contactat de HotNews.ro, Vatafu a declarat ca nu a comis nicio ilegalitate si ca cererea de strangere de date “vine de la nivel central”.
Continuarea AICI 

Despre ce a vorbit Miroslav Volf la Bucureşti

Fără morga de universitar de top, fără ifose de multipremiat, într-o ţinută mai degrabă lejeră, dar păstrând totuşi eticheta, Miroslav Volf a fost de la bun început o prezenţă tonică şi jovială. Buna impresie iniţială avea să se confirme şi în zilele următoare.
Întâlnirile s-au desfăşurat într-o atmosferă degajată, stimulând astfel participarea publicului la discuţii. Timpul şi oboseala au fost cei mai redutabili adversari ai unui dialog prelungit. Altminteri, autorul n-a ocolit întrebările, iar persoanele din auditoriu au avut libertate deplină să-şi formuleze interpelările.
Precizarea din urmă e făcută cu gândul la controversele stârnite în ultima vreme şi au în vedere faptul că prezenţa în persoană a lui Miroslav Volf era un prilej foarte nimerit de a pune în discuţie şi astfel de teme fierbinţi, cu posibilitatea de a obţine răspunsuri pe viu. Unii susţin că e puţin altfel să priveşti un om în ochi când îl întrebi şi când îţi răspunde.
Am rezumat, în cele ce urmează, două teme abordate de Miroslav Volf în vizita la Bucureşti.

Credinţa creştină în spaţiul public

Există două extreme atunci când vorbim despre prezenţa religiei în spaţiul public: (1) eliminarea completă a religiei şi (2) suprasaturarea cu religie.
Continuarea AICI

Concertul fanfarelor reunite din Chicago la Biserica Elim Timișoara



Flavius Iagăru are nevoie de sânge!

  • Fratele nostru Flavius Iagăru care este de mai multă vreme intubat la Spitalul Județean de Cardiologie și Transplant Tg. Mureș (Spitalul Mare), are urgentă nevoie de sânge! 
  • Problema este că nu poate primi decât grupa de sânge O1 Negativ.
  • Rugăm pe toți cei care pot face o donație la sediul Spitalului să îl ajute. Este într-o situație dificilă.

Mulțumim în Numele lui Hristos! 

Vezi și articolul:

Rugați-vă pentru Flavius Iagăru!

Jubilate: Concurs de imnuri creştine

Fundaţia Jubilate organizează a doua ediţie a Concursului de imnuri creştine româneşti în perioada iunie -octombrie 2014. 
Dorinţa noastră prin acest concurs este de a împrospăta cântarea în comun a bisericii cu cântări scrise de români, care să însufleţească închinarea şi să sensibilizeze credinciosul în aproprierea sa de Dumnezeu. Dacă aţi scris astfel de cântări, sunteţi invitat să participaţi la concurs. Concursul vizează atât credincioşii din ţară, cât şi românii de dincolo de hotare. 
Compozitorii cântărilor selectate vor beneficia de:
- Participarea gratuită la un atelier de scriere a cântărilor (23-24 octombrie) 
- Prezentarea cântărilor în încheierea concursului la Seara de imnuri (25 octombrie) 
- Posibilitatea publicării cântărilor selectate în volumul II al Culegerii Jubilate. 
Mai multe detalii pe www.jubilate.ro

Pastor Mircea Filip și Corul Căminului Felix Oradea la Biserica Harul Mihaiești, jud. Hunedoara


Vladimir Pustan: Biserica mare din centru. Cine o mai visează?


Nu sunt supărat pe bisericile mici, adică pe cele de la sat cu oameni puțini, ci pe cele ce au vise mici iar acestea pot fi și cu 1.000 de membri. 

În bisericile mari există și riscul de a te pierde mai ușor întrucât păstorii au doar o anumită capacitate de a cuprinde întregul, neîmpiedicându-se în detalii.

La noi o biserică mare e o clădire mare cu oameni mulți. După cartea Faptele Apostolilor o biserică mare are o altă definiție.

E biserica ce are un scop mare. Acela de a propovădui Evanghelia până la marginile pământului, oricât de mult sânge ar costa, oricât de mulți bani. Ridicarea celor căzuți, căutarea mielului rătăcit prin smârcurile heroinei, popularea raiului înainte ca Satan să-și umple iadul. 

E biserica ce are predicatori mari. Predicatorii mari ce predică cu un limbaj ”de o dulce necuviință” (vorba lui Bossuet), atipici și pasionali, o evanghelie ce să cuprindă musai înălțarea lui Hristos, zidirea sfinților și condamnarea tuturor tipurilor de păcat. Chiar și mestecatul gumei în biserică. Predicatori ce nu trebuie să-și ceară scuze pentru absoluturi. 

E biserica ce cuprinde oameni mari. Toți ne naștem mici, dar putem deveni mari. 

Biserica lăsată de Hristos a avut oameni ce-au renunțat la locurile de muncă pentru a fi mai eficienți. Și nu numai la pescuit ca Petru, ci la vamă (Matei) și la cabinetul medical (Luca). Oameni ce-au renunțat la averile lor (Barnaba), la religia lor (Pavel), la viața lor (Ștefan). Cu asemenea oameni răstorni lumea. Așa au mișcat-o. Cu viață, sânge și lacrimă. Nouă nu ni se mișcă nici nodul de la cravată. 

Au avut o închinare mare. S-au ferit ca dracul de tămâie de programe. Când se rugau și cântau crăpau pereții și după fiecare slujbă trebuiau gletuiți. Aveau șansa de a nu ști ce e șablonul. 

Știau că dacă te faci că te rogi, Dumnezeu Se face că te ascultă. 

Au avut și dușmani XL. Știu maneliștii ce știu... La început saducheii, apoi iudeii, apoi lumea întreagă. Au înțeles că nu există domnie fără suferință, că dacă vrei să faci ceva îți sar în cap o grămadă de tipi ce nu fac nimic.

Oare mai putem avea biserici mari așezate cu tupeu în centru? Oare putem înțelege că biserica nu e zid ci oameni adunați împreună pentru un timp, pregătindu-se să meargă de colo-colo și să nu vină cu mâna goală când se reîntâlnesc?

Visul depinde de noi. Dacă nu-l veți visa veți fi condamnați să trăiți în continuare coșmarul de azi...

V l a d i m i r _ P u s t a n

Florin Ianovici: Jurnal de misiune - Ziua 1, Piteşti


In apropiere de Pitesti m-am trezit ca accelerez masina…! Am realizat cat dor mi-a fost sa vestesc, din nou, dragostea lui Dumnezeu fata de oameni.

M-am intalnit cu Messengers pe scena Casei de Cultura. Oameni atat de calzi, smeriti si cu o credinta statornica. Parca ne cunosteam de-o viata…!

Macar ca ploaia nu a contenit, sala a fost arhiplina. Pastorul Victor Tudorache, gazda noastra, careia ii multumim, a deschis seara cu o rugaciune. Ne-am inchinat si am cantat impreuna. The Messengers sunt iubiti de oameni si acesta s-a vazut in prima seara la Pitesti. 

Ne-am intalnit in cuvant cu Mirele Isus care descrie credinta ca o invitatie la nunta. La intrebarea cine isi doreste haina de nunta au iesit in fata multe persoane dintre care 6 si-au predat viata lui Dumnezeu. Slava Lui!

Cu ploaia inainte dar cu bucuria in suflet ne indreptam spre Orsova!

Florin Ianovici

• Vitamina Zilei: Nicolae Geantă - Sunt săpat în palmele Sale!

,,Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, și zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” Isaia 49:16.

Ce binecuvântare! Să fi gravat în palmele Creatorului! Ca Dumnezeu să poarte peste tot, pe mâinile Sale, imaginea noastră, a celor pe care i-a răscumparat! Este alegerea Sa. E un lucru peste care nu va trece niciodată. Pentru că e parte din El. La Golgota noi am crezut că i-am zdrelit mâinile (întinse spre binecuvântare). I-am bătut piroane în palme. Dar El, a pirogravat cu sângele Său numele nostru. Și de atunci, în fiecare zi când își privește mâinile, noi suntem acolo. Încrustați. Ca să nu ne uite! Mulți știm că în Cer, între sfinți, îngeri și heruvimi, Hristos umblă cu mâinile perforate. Dar și cu numele noastre încrustate pe palme!
Nicolae Geantă

Daniel Chiu la Biserica Baptista nr.1 Lipova


Marti, 24 Iunie 2014, ora 19:00 
la Biserica Crestina Baptista nr.1 LIPOVA,


Invitat special: DANIEL CHIU din Chicago!

Va asteptam sa luati parte cu noi la acest eveniment deosebit!

Turneu Continental Kids 2014

27 iunie – Obreja
29 iunie – Oradea: Biserica Penticostală Tabor, a.m.
29 iunie – Oradea: Biserica Penticostală Betania
30 iunie – Oradea: Biserica Baptistă Providența
1 iulie – Tileagd: Biserica Baptistă Betania
2 iulie – Lugașu de Jos: Biserica Penticostală
3 iulie – Aleșd: Biserica Penticostală Muntele Sionului
4 iulie – Aușeu: Biserica Baptistă
5 iulie – Florești: Căminul cultural
6 iulie – Florești: Biserica Adoratio, a.m.
6 iulie – Cluj: Biserica Creștină după Evanghelie
27 iunie – Lugoj: Biserica Baptistă Harul
29 iunie – Timișoara: Biserica Baptistă Golgota
29 iunie – Timișoara: Biserica Baptistă Betania, p.m.
30 iunie – Voiteg: Biserica Baptistă
1 iulie – Șiria: Biserica Baptistă
2 iulie – Pâncota: Biserica Baptistă
3 iulie – Beliu: Biserica Baptistă
4 iulie – Sebiș: Biserica Baptistă
5 iulie – Lipova: Biserica Penticostală
6 iulie – Biserica Baptistă Metanoia
6 iulie – Biserica Baptistă Golgota, p.m.

Mișcarea Străjerilor: Întîlnire națională de post și rugăciune la Târgu Mureş

Iubiti frati si surori,
Va invitam cu drag la intalnirea de Post si Rugaciune pentru Trezire Spirituala si Transformare care va avea loc in: Tg – Mures, 20, 21 şi 22  Iunie 2014
Intalnirea este organizata de Miscarea de Post si Rugaciune a Strajerilor va avea loc la Pensiunea Vienna, Tg – Mures, județul Mures.
Intalnirea se va desfasura dupa urmatorul program:
Vineri: 12:00 – 18:00
Sambata: 10:30 – 18:00
Duminica: 09:30 – 14:00
Informatii si inscrieri la :
0749 286 191 – Ovidiu Moldovan sau 0758 634 778 – Ersilia Moldovan
Sursa: AICI

Evanghelizare la Urviș, jud. Bihor



✡ Poza și gândul zilei

Omul care nu este stăpân pe sine este ca o cetate surpată şi fără ziduri. 
(Proverbe 25:28)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Botez la Vărădia, jud. Caraș-Severin

Duminică, 15 iunie 2014, a fost o zi deosebită, de sărbătoare, pentru Biserica Baptistă Poarta Cerului din Vărădia, Caraș-Severin. 

A fost o mare bucurie pentru cele șapte persoane care au mărturisit că Domnul Isus este Stăpânul vieții lor, pentru familiile lor și pentru întreaga congregație.

 Localul bisericii a fost neîncăpător, deoarece un mare număr de vizitatori a ales să fie prezent la acest eveniment. 

Atmosfera de închinare a fost deosebită, Evanghelia fiind predicată de către fratele Beni Lup, misionar al Comunității de Timișoara, iar botezul a fost oficiat de Remus Runcan, pastorul bisericii. 

Învățătura nou testamentară despre botez a fost propovăduită și oamenii au fost provocați să ia o decizie pentru Hristos. Așteptăm ca sămânța Evangheliei să încolțească și să aducă rod bogat, materializat în mântuirea a cât mai multor suflete.

Binecuvântări pe Valea Mureşului, judeţul Hunedoara


Cu ocazia Sarbatorii Botezului Domnului nostru Isus Hristos in Biserica Crestina Baptista “ Golgota ” din Soimus, familia Costa Marius si Adina  si- au marturisit credinta publica in apa botezului. La acest eveniment, fr. Pastor Mircea Ursu, Presedintele Comunitatii de Hunedoara a predicat Cuvantul Domnului,  grupul Mesaj de la Vladimirescu, Arad a laudat pe Domnul prin cantari iar actul botezului a fost oficiat de pastorul bisericii locale, fr. Ionut Dumitru.

In luna mai Biserica Crestina Baptista “Betania” din localitatea Mintia a gazduit doua sarbatori in cinstea Domnului, astfel in ziua de 11 mai trei persoane : Priscila, Maria si Suzana au depus marturie in apa botezului. Evanghelia a fost predicata de fr. Cornel Sandru (Viena),  fr. Pastor Adrian Balta (Deva)  si fr. Pastor Michi Ioan   (Mociu-Cluj) si de  pastorul bisericii locale, fr.Ionut Dumitru care  a oficiat botezul. A cantat spre slava Domnului  grupul “ Asaf ”.

   In urmatoarea duminica, 18 mai, biserica locala a implinit 20 de ani de la inaugurarea  Locasului de Inchinare. La aceasta sarbatoare  au adus  cuvant de incurajare pentru cei prezenti fratii: Lucian Marian, Ionel Lazar si Nicu Malea, istoricul celor 20 de ani a fost citit de pastorul bisericii locale, iar Evanghelia a fost predicata de fr.pastor Mircea Ursu din Lupeni.

Dupa un an si doua luni de rugaciuni, munca si sacrificii  in localitatea Bocsa Mica  in ziua de 8 iunie  2014, la Sarbatoarea Rusaliilor  a avut loc inaugurarea si sfintirea Casei de Rugaciune. La acest eveniment festiv au participat peste 250 de credinciosi, serviciul de inchinare a fost condus de fr. pastor Ionut Dumitru, fanfara din Rachitova  dirijata de pastorul Florin Popa a condus poporul in inchinare. La aceasta sarbatoare a participat  primarul comunei Certejul  de Sus, dl. Petru Campean  care a fost foarte incantat de noul lacas de cult a baptistilor iar pastorii: Florin Dobos, David Pinte si  Daniel Negrean au adus un cuvant de apreciere si incurajarea pentru biserica locala. Cuvantul lui Dumnezeu a fost predicat de fr. Pastor  Mircea Ursu, Presedintele Comunitatii Baptiste de Hunedoara  si fr. Pastor Ionel Tutac,  Secretarul General al Uniunii Baptiste Romane. La sfarsitul timpului de inchinare toti cei prezenti au fost invitati la masa la demisolul cladirii. A urmat  o saptamana de evanghelizare in perioada 8-15 iunie in  biserica nou inaugurata   unde  Evanghelia a fost predicata de fratii pastori: Ovidiu Scorobete, Moise Vrajitor, Daniel Cocar, Mihaita Danila , Petrica Gaina, Emil Bartos, Marius Petric si Beniamin Poplaceanu, iar  spre slava Domnului au cantat: grupul de  tineri din  Deva, grupul  Asaf, corul  barbatesc din  Germania, grupul de inchinare de la  Brad,Vasile Oprea(Toflea),surorile Frandos, grupul de inchinare de la  Tarnaveni  si grupul Harul.

Duminica  15 iunie Biserica Crestina Baptista Harul din Bocsa Mica a avut harul sa gazduiasca doua evenimente importante din viata bisericii: dimineata ordinare a doi diaconi, fr. Solomon Stan si fr. Roman Grecu unde comisia de ordinare a fost compusa din fratii pastori, Beniamin Poplaceanu si Ionut Dumitru. Dupa masa aceleasi zile doua persoane:  Claudiu si Dumitru au depus marturie in apa botezului, unde  Cuvantul Domnului a fost predicat de fr. Pastor Beniamin Poplaceanu, botezul a fost oficiat de pastorul bisericii locale Ionut Dumitru, iar grupul “ Harul” a  cantat spre lauda Domnului.

 Doamne, Dumnezeul nostru ,sfinteste pe  credinciosii baptisti din Soimus, Mintia, Hondol si Bocsa ca  prin faptele lor ,oamenii din zoana Vaii Muresului sa se intoarca la Tine!
Pastor Ionut Dumitru