După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 18 iunie 2014

Tabăra Betel la Șuncuiuș, jud. Bihor

Avem placerea de a va informa si de a invita in cea de a 7-a editie a Taberei Betel, ce va avea loc la Suncuius in perioada 28.07-31.07. Tema taberei va fi "Inchinarea in duh si in adevar". 

Costul taberei e de 200 lei/pers,iar pt cei care vin cu frati sau surori vor beneficia de 25% reducere (costul va fi de 150lei/pers). Vom avea puse la dispozitie: cazare, 3 mese pe zi, sala de conferinte, un teren de fotbal sintetic si loc amenajat pentru gratar. 

Pentru inscrieri si informatii suplimentare, care probabil mi-au scapat, puteti apela la Iuliu Centea, Ecaterina Hora, Andreea Cuciula, Evelin Satmari sau la mine (Calin Pop). 

P.S. Tabara e destitanta tuturor celor care vor sa se inchine Tatalui in duh si in adevar indiferent de biserica si localitatea din care vin. Va asteptam cu mult drag.

K Lee Pop

Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra pentru familii O NOUĂ SPERANŢĂ la Șăulia, județul Mureș

Organizata intr-o zona frumoasa din judetul Mures, in localitatea Saulia de Campie, intr-o frumoasa locatie potrivita pentru intreaga familie, Tabara de Familii se doreste a fi o tabara care sa motiveze familiile participante sa petreaca un timp de calitate, nu doar pe perioada taberei ci si in viata de zi cu zi. 

Anul acesta la fel ca si pana acum, vom avea parte de ajutorul catorva familii din Norvegia care ne vor sluji prin invatatura si organizarea unor activitati potrivite tuturor paticipantilor—de la cei mici pana la parinti.
Tema pentru anul acesta a fost aleasa tocmai in dorinta de a sublinia nevoia dedicarii in a pastra familiile noastre unite si puternice. De prea multe ori prioritatile vietii cotidiene sunt impuse de societatea in care traim si nu mai sunt o alegere proprie fiecarei familii. De aici pana la dezastruasele statici ce prezinta rata divorturilor, violetelor domestice si nepasarii lucrurile decurg destul de usor. Exista speranta pentru natiunea noastra doar daca incepem sa investim in familiile noastre, de la cel mai tanar pana la cel mai in varsta. 

Tocmai de aceea - Tabăra de familii - se adreseaza evident intregii familie. Deși poate însemna un efort financiar mai mare, noi credem că este important și se merită ca întreaga familie să se bucure cinci zile de un timp special si nimeni nu se va simtii lasat in afara. Este loc pentru parinti, copii, adolescenti si tineri. Nu ar terbui uitati nici chiar bunici acolo unde acestia au constientizat ca familia copiilor lor este de acum independenta de familia lor.

Din tematică:
* Cum pășești prin furtunile vieții?
* Comunicare
* Identitate
* Sexualitate (seminar)
* Creșterea copiilor (seminar)
* Mărturia unei familii care au fost în prag de divorț
despre modul în care Dumnezeu le-a restaurat căsnicia.
Programul taberei - desi relaxant cuprinde sesiuni comune intregii familiii de inchinare si jocuri distractive menite sa darame zidul dintre generatii. Comunicarea la nivel de cuplu este de asemenea incurajata. 

Sesiunile de invatatura practica incearca sa sublinieze diverse aspecte ale vietii de familie ce trebuie luate in consideratie pentru ca fericirea caminului nostru sa aiba sanse reale de implinire.
Excursiile organizate - (fara costuri suplimentare) - fac ca timpul petrecut impreuna ca si familie sa fie cu adevarat o piatra de aducere aminte pentru toti membrii familiei.

Vizualizeza pagina de Arhiva pentru a vizualiza poze si filmulete din anii trecuti.

Locaţia 

Complexul Turistic Andrei din Șăulia, se află în județul Mureș, la 35 de km de orașul Targul Mureș.


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra pentru copii și tătici la Vlăhița, județul Harghita

Prima tabăra pentru tătici şi copii organizată de Fundaţia EGM în parteneriat cu Asociaţia Bărbaţilor Creştini.
Perioada: 24-29 iunie 2014
Locul: Centrul de tabere Vlăhița, județul Harghita
Cine poate veni?
Tătici împreună cu copii cu vărsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Pentru orice situație specifică legată de vârsta sau situația copiilor vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin email.
De ce să vii în tabără?
În cadrul taberei se urmărește crearea unui cadru în care copilul să poată petrece un timp de calitate, memorabil în compania tatălui. Prin intermediul activităților organizate, tații au posibilitatea să descopere din unghiuri diferite, calitățile și potențialul copiilor, îi pot ajuta să își învingă temerile și să își depășească limitele.
Ce vom face în tabără?
Drumețiile montane, exercițiile din Parcul de Aventură (Balu Park), jocurile și competițiile sportive, vizitarea obiectivelor turistice, activitățile creative, discuțiile tematice și jocurile distractive pot fi elemente care să sudeze relația cu părinții și să stimuleze dezvoltarea personală a copilului. Vă puteți aștepta să legați prietenii noi cu alți tăticii, iar copiii se pot aștepta să cunoască și să se distreze în compania altor copii. Ne dorim un timp în care mișcarea, aventura, buna dispoziție să ne scoată dintr-o viață de rutină și să ne ajute să ne bucurăm din plin de relațiile din familie și de relațiile cu prietenii.
Care este costul taberei?
Contribuţiile pentru participare sunt flexibile și lasă loc pentru opţiuni în funcție de buget și în funcție de preferințele legate de confort. Vor fi două categorii de confort - categoria 1 și categoria 2. De asemenea contribuțiile de participare vor fi diferite pentru adulți și pentru copii.
Contribuții pentru participare:
Categoria 1 - cazare în cameră cu 2-3 paturi și baie proprie
Adult - 520 RON
Copil - 430 RON
Categoria 2 - cazare în cameră cu 3-4 paturi cu baie comună pentru 2-3 camere
Adult - 430 RON
Copil - 380 RON
Contribuția este menită să acopere cheltuieli legate de cazare, 3 mese zilnice, hrană în timpul drumețiilor, intrare în parcul de aventură, și materialele personale aferente activităţilor.
 
IMPORTANT
Dacă îți dorești să te bucuri alături de noi, dar bugetul din acest an nu îți permite, poți totuși să ne comunici dorința ta. Intenționăm să oferim căteva burse de tabără prin bunăvoința unor alți tătici și sponsori pentru participare.
Dacă doreşti să te înscri în tabără, te rugăm să completezi formularul de inscriere.

Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

UPDATE: Turneul Grupului THE MESSENGERS împreună cu pastorul FLORIN IANOVICI în România

18 iunie-01 Iulie 2014 
TURNEUL Grupului 
THE MESSENGERS 
împreună cu pastorul FLORIN IANOVICI

 "ESTI LUMINA OCHILOR LUI" Zaharia 2:8 

18 iunie (miercuri)- Pitești, Casa de Cultura, ora 19.00
19 iunie (joi)- Orșova, Sala de Sport a Școlii nr. 2, ora 18.00
20 iunie (vineri)- Făget, Parcul Central, ora 18.30
21 iunie (sâmbătă)- Sântana, jud. Arad, Parcul Central, ora 17.00
22 iunie (duminică)- Oradea, biserica penticostală Speranța, ora 09.00
22 iunie (duminică)- Târgu Mureș, Grădina de Vară, ora 19.00
24 iunie (marți)- Sibiu, Sala Transilvania, ora 19.00
25 iunie (miercuri)- Târgoviște, Casa de cultură, ora 18.30
26 iunie (joi)- Alexandria, Sala Polivalentă, ora 19.00
27 iunie (vineri)- Constanța, Casa de cultură, ora 19.00
28 iunie (sâmbătă)- Urziceni, Casa de cultură, ora 18.00
29 iunie (duminică)- Ploiești, Biserica Elim, ora 10.00
29 iunie (duminică)- Ploiești, Biserica Logos, ora 18.00

30 iunie (luni)- Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu. ora 19.00
01 iulie (marți)- București, Biserica Penticostală Betel, ora 18.00



"Pentru că în lipsa unei ținte drumul în viață este un eșec, pentru că dragostea fără efort și dăruire este demagogie, pentru că sufletul omului este premiul cel mai înalt...noi, Florin Ianovici si The Messengers grup, plecăm de mâine in turneul: 

“Ești lumina ochilor Lui !”

Aici aveți programul cu ultimile modificări! În fiecare zi vom avea jurnalul de misiune!

Dumnezeu să ne ajute!"


17 iunie 2014, Florin Ianovici

Tony Anthony și Ghiță Ignat la Biserica Muntele Sionului Aleșd, jud. Bihor



Teofil Stanciu: Un Volf în piele de oaie?

Cine n-are un Volf… să-și aducă din import. Și să-l pună în fața studenților să le testeze inteligența și credința. Să-i pună pe cei care vor fi pastori în ipostaza de a-și exersa discernământul, și puterea de convingere, și „chemarea”, și „trimiterea”, și soliditatea convingerilor, și generozitatea, și blândețea. Și să le explice cum se delimitează lucrurile atunci când sunt pe un teren dificil.
Fiindcă e promoție, Volf vine „la pachet” cu toate acuzele care i se pun în cârcă și cu toate etichetele atârnând la vedere. E un spectacol să îl privești.
Am fost la București și l-am întâlnit în persoană pe presupusul promotor al crislamului. L-am ascultat cu mare atenție, am discutat cu mai mulți participanți, încercând să vedem unde e punctul în care comută spre sincretism și propune o contopire a credințelor. N-am reușit. Problema noastră, știm!
Atunci, am încercat un test foarte personal. Din ce am citit de Volf și din cât l-am auzit, am păstrat pentru uzul personal câteva învățuri (de minte), pe care le enumăr în cele ce urmează. Precizez că nu am avut acces decât tangențial la tema controversată a zilei.

Pastor Vasilică Croitor: Criza de identitate a evanghelicilor din România

Cu câțiva ani în urmă se vorbea cu mult interes despre o preconizată apariție editorială inedită a unei cărți intitulate „Omul evanghelic”. Proiectul cu pricina nu s-a mai finalizat, dar cert este faptul că odată cu trecerea timpului portretul omului evanghelic riscă să nu mai arate precum în poza de la tinerețe. Trecerea anilor a lăsat urme vizibile pe chipul evanghelicalismului românesc, după cum orice mișcare creștină din istorie a fost marcată de scurgerea anilor. În lipsa unei mișcări de reînnoire spirituală, vigoarea și energia tinereții se diminuează, pe măsură ce structurile, programele și tradițiile riscă să le reducă la o formă lipsită de conținut.
S-au scurs aproape 25 de ani de la Revoluție. Îndrăznim să ne uităm în oglindă? Mi-ar plăcea să asist la o întâlnire a liderilor evanghelici din anii 90, entuziaștii care au gândit construcția Alianței, a postului de Radio Vocea Evangheliei, a proiectelor naționale precum Filmul „Isus”, a evenimentelor de la Sala Palatului și de pe stadioanele din marile orașe etc. Oare cum ar descrie ei biserica după 25 de ani?
Continuarea AICI

Scrisoare misionară: Luminiţa Prisecaru, Etiopia


Vă salut călduros de pe muntele Gedole, din sud- vestul Etiopiei!

Frații traducători din echipa Ale au lucrat cu hărnicie și acum putem mulțumi Domnului că prima schiță a traducerii cărții Marcu, Luca și Geneza este terminată! Acum urmează să fie nenumărate citiri și verificări. Mai întâi, traducătorii se verifică unul pe altul. Apoi, împreună cu mine, verificăm, după care toți patru citim și verificăm naturalețea traducerii, precum și exactitatea ideii din textul original. După aceasta mai urmează verificarea ortografiei precum și a punctuației! E multă muncă să aducem traducerea în stadiul de a fi printată și dată unui cunoscător al limbii Ale dar și bun vorbitor de amharică. Acesta face traducerea inversă, din limba Ale în limba amharică, iar mai apoi o trimitem la un alt consultant din Addis Ababa. Acesta verifică încă o data corectitudinea textului cu ajutorul traducerii în amharică. Observațiile sale ni le împărtășește atunci când ne întâlnim cu dumnealui. După ce și această etapă este încheiată, aducem textul pentru a fi supus verificării comitetului de editare, format din membri din comunitate, buni cunoscători ai limbii și culturii. După ce și această etapă este terminată, urmează să testăm traducerea în comunitate.

La stresul obișnuit se mai adaugă conflictul nerezolvat între două familii de comercianți, unul din grupul Ale iar celălalt din grupul vecin Konso. O neînțelegere cu privire la bani a cauzat pe cel din Ale să îl omoare pe cel din Konso. Ucigașul este în închisoare acum, dar conform tradiției, sângele mortului trebuie răzbunat. Vă rog să nu-i judecați prea aspru, căci și în tradiția noastră europeană, răzbunarea sângelui e o temă frecventă (amintiți-vă doar de Hamlet, drama bine cunoscută a marelui Shakespeare). Numai că vă pot mărturisi o mare diferență între a contempla aceste lucruri ca pe o ”operă de arta” și alta este să trăiești în mijlocul unor astfel de evenimente! A fost aproape să înceapă un război între aceste două triburi dar Dumnezeu a dat putere guvernului local și s-a putut preveni aceasta! Pentru a ajunge în Ale cu mașina, drumul trebuie să treacă prin Konso. Au fost până acum câteva încercări de a omorî diferite persoane din Ale, însă Dumnezeu în mod miraculos a salvat acele suflete. Până acum nimeni nu a murit...

PS: Mă bucur să pot fi acasă în România între 17 iunie și 5 septembrie. Mi-aș dori, dacă Domnul ne va ajuta, să mă pot întâlni cu cât mai mulți dintre voi. De aceea puteți să îmi scrie-ți un email cu un număr de telefon pe care să vă pot suna când voi fi în țară. Până când ne vom intâlni, fie ca EL "să ne ascundă de cel rău" așa cum se roagă frații de aici.

În El, cu drag,
a voastră Lumi

Luminiţa este membră a Bisericii Filocalia din Iaşi, şi lucrează în Etiopia împreună cu Organizația Wycliffe România. Luminiţa s-a stabilit în localitatea Gedole unde învaţă limba locală a tribului Gawwada Gobeze. Dorinţa ei este de a sluji aici în domeniul traducerii Bibliei. 

Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Luminiţa, puteţi folosi următoarele conturi:

Banca Transilvania, str. Republicii, Oradea

RONRO24BTRL00501205N34078XX
USDRO48BTRL00502205N34078XX
De menţionat: Donaţie pentru Luminiţa Prisecaru

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Tabăra de vară "Trăieşte pentru Cristos" la Dezna, jud. Arad


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra Cristos pentru România la Bulz, jud. Bihor


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra copiilor 2014 la Mitoc, jud. Suceava


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra "X-ploratori" la Râşnov, jud. Braşov


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra "Tineri Exploratori" la Râşnov, jud. Braşov


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra "Micii Exploratori" la Râşnov, jud. Braşov


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE


Tabăra de vară IZVOARELE, jud. Maramureş


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra de tineret "La Cortul Întâlnirii" la Clopotiva, jud. Hunedoara


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra de vară "Tineri gata de impact" la Surduc, jud. Timiş


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra de vară "Fii gata de impact" la Miceşti, jud. Argeş


Vezi şi alte locaţii în Pagina TABERE

Tabăra Brădăţel: Weekend la munte cu tata


Esti un tatic dornic sa-ti petreci mai mult timp cu copilul tau, explorand impreuna lumea si bucurandu-va unul de celalalt, insa timpul nu este aliatul vostru? 

Tabara Crestina Bradatel iti vine in ajutor, un ”Weekend la munte cu tata” este tabara perfecta pentru tine si copilul tau, un weekend doar al vostru, in care aveti sansa sa petreceti cateva zile impreuna la munte.

Cand? 19 - 22 iunie 2014

Va stam la dispozitie pentru orice informatii!

weekend@bradatel.ro

Va asteptam cu drag!

Lazăr Gog - Tatăl cu ochii în cap

Vezi şi ultimele

Noutăţi Lazăr Gog

Pastor ucis în Ucraina

Sâmbătă, 14 iunie, în timpul ciocnirilor violente dintre insurgenții proruși și forțele de ordine ucrainene, a murit în mod tragic pastorul Serghei Scorobagaci, Președintele Uniunii Bisericilor din regiunea Mariopoli.
Informația a fost comunicată de către enoriașii bisericii Обновление", al cărei pastor este Scorobagaci.
Automobilul său marca ”Honda” a fost lovit de un dispozitiv explozibil aruncat de către separatiști în timpul atacurilor.
El și-a dedicat toată viața îngrijirii orfanilor și această călătorie fatală a fost din cauza slujirii. Nu a dat dovadă de nici o apartenență politică sau ideologică”, mărturisesc enoriașii bisericii.
Atacurile forțelor armate ale Federației Ruse asupra Ucrainei de Est au început în luna martie, în urma destabilizării situației în Ucraina. Potrivit ONU, cel puţin 127 de persoane - militari ucraineni, separatişti proruşi şi civili - au fost ucise în "confruntări violente" în perioada 13 aprilie-16 mai. 
Partener media

✡ Poza și gândul zilei

Iată, binecuvântaţi pe Domnul, toţi robii Domnului, care staţi noaptea în Casa Domnului! Ridicaţi-vă mâinile spre Sfântul Locaş şi binecuvântaţi pe Domnul! Domnul să te binecuvânteze din Sion, El, care a făcut cerurile şi pământul! (Psalmii 134:1-3)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!