După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 17 iunie 2014

† Un nou apel pentru ajutorarea sinistraților din Serbia


Uniunea Baptista din Romania multumeste tuturor partenerilor care s-au implicat in sprijinirea fratilor de credinta din Serbia afectati de inundatiile din aceasta tara. In urma acestui apel au plecat spre Serbia doua tone de alimente si produse de stricta necesitate care au fost deja distribuite.
In data de 07 iunie Comunitatea Baptista Bucuresti a organizat un campionat local de fotbal cu scopul de a face o strangere de fonduri pentru ajutorarea sinistratilor, iar in urma acestui apel au fost stranse donatii in valoare de 1965 lei. Suma va fi redirectionata spre Uniunea Baptista din Serbia.
Intrucat au fost biserici care si-au exprimat dorinta de a continua ajutorarea fratilor din Serbia, Uniunea Baptista doreste sa comunice faptul ca in data de 27 iunie, va pleca spre Belgrad / Obrenovat cel de-al doilea transport de alimente neperisabile si bunuri de stricta necesitate.

Dorim sa indemnam pe aceasta cale bisericile din tara care doresc sa se implice in ajutorarea credinciosilor baptisti, sa raspunda apelului pana in data de 21 iunie cand un camion al Fundatiei Betania va putea prelua alimentele destinate ajutorarii credinciosilor baptisti afectati de inundatii.

Recomandam colectarea ajutoarelor umanitare la sediul comunitatilor baptiste zonale.

Modalitati de sprijin: 
Cu alimente si bunuri neperisabile - la nivel de biserica
Financiar - Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania
Cod fiscal 4965683
IBAN RO26 RNCB 0072 0497 1891 0001 BCR Sect 1
Adresa Str Dambovita 9-11 Sect 6 Bucuresti
Cu mentiunea: DONATIE SERBIA
 
Informatii suplimentare:
Aurel Mercioniu – Fundatia Betania 0752 158 183 
Ruben Ologeanu – Uniunea Baptista 0725 22 67 44 (pana pe 18.06) sau 021 430 10 60


Vezi şi:

• Vladimir Pustan: "Trebuie să fii pregătit mereu şi pentru zile mai grele"


„Când îmi mergea bine, ziceam: ,,Nu mă voi clătina niciodată!” Psalmul 30:6
Trebuie să fii pregătit mereu şi pentru zile mai grele. Să-ţi faci ca şi cămilele depozit de apă din Cuvântul lui Dumnezeu. Să te înconjori cu prieteni adevăraţi ce să te ajute atunci când traversezi deşertul. Să ştii apoi că toate au un scop. Dumnezeu nu face greşeli…

Vladimir Pustan

The Messengers & Florin Ianovici la Pitești












Prima zi din turneul The Messengers are loc la Pitesti maine, 18 iunie ora 19.00, la Casa Sindicatelor. Predicator va fi pastorul Florin Ianovici.

Botez la Biserica Agape din Glendale, Arizona

Duminică 22 iunie, 2014, vom avea primul botez în apă în noua casă de rugăciune a Bisericii Creștine Agape din Glendale, Arizona. 8 tineri, îmbrăcați în haine albe vor depune jurământul și mărturia credinței lor înaintea Domnului și a Bisericii Lui.
Cu acest prilej suntem binecuvântați să-l avem împreună cu noi pe pastorul Cristi Barbosu de la Biserica Harvest-Metanoia din Arad, care va predica Evanghelia Domnului nostru Isus Christos..
La serviciul de după masă din aceeași zi va predica pastorul Silviu Neagu din San Antonio Texas.
Puteți urmări ambele servicii, pe siteul bisericii Agape: agapearizona.com

Ceremonie de absolvire la Institutul Teologic „Timotheus” Bucureşti

Avem bucuria sa va anuntam ca sambata, 21 iunie 2014, in sala Bisericii Crestine dupa Evanghelie „Antiohia” din Bucuresti, str. Episcop Radu nr. 53-55, la ora 18, are loc ceremonia de absolvire a promotiei 2014, a Institutului Teologic „Timotheus”.

 Orice participant este bine venit. In mod deosebit rog Bisericile Crestine dupa Evanghelie din Bucuresti, sa motiveze participarea tinerilor. Este un bun prilej de a afla informatii mai multe despre ITT si de a fi motivati pentru inscrierea la Institut. 

Va doresc tuturor o zi binecuvantata cu Dumnezeu!

Secretar General BCER–UBCE
               Dan Mitrea

The Messengers & Florin Ianovici la Biserica Penticostală Speranţa Oradea


Pastor Ovidiu Petric: SHARIA - invalida(ta) religie a violenței și a morții

Ultimele știri ce descriu amănuntit violenta si varsarea de sânge, ce e la ea acasă intre musulmanii extremiști in Irak, il prezintă ca nou lider al grupării teroriste „Statul Islamic al Irakului şi Levantului“, cunoscută drept SIIL - Leul Desertului pe Shakir Wahiyib ca fiind "unul dintre comandanţii teroriştilor de sorginte fundamentalist-islamică, care operează în nord-estul Siriei şi Irak, pentru instaurarea unui califat" afirma adevarul.ro
Acelasi ziar il descrie in ediția sa electronica pe Wahiyib ca „Leul Deşertului“, ce "reprezintă imaginea grupării jihadiste şi este considerat călăul-şef al militanţilor SIIL. De-a lungul ultimului an, Shakir Wahiyib a apărut în faţa camerelor cu faţa descoperită, cultivând o imagine de lider puternic, chiar popular între susţinătorii extremiştilor. Cu toate acestea, numeroase videoclipuri îl înfăţişează pe Wahiyib interogând prizonieri şi executându-i fără milă."
Credința lui Cristos condamna violenta sub orice forma si cheamă la iubire chiar si a unor astfel de semeni contemporani noua care acționaza macabru si stârnesc groaza si oroare in jur. Sunt chemat de Cristos sa iubesc teroriștii si sa ma rog pentru ei deși mi-e greu, ca sa nu spun imposibil - de aceea si am Duhul Sfânt in mine sa depășesc imposibilul din mine.
Religia lui Cristos este validata ca fiind singura adevarata pentru ca in primul rând asa a decretat-o Dumnezeu "pentru ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul, nu cinstește pe Tatăl, care L-a trimis." (Ioan 5:23 VDCC)
Poate tocmai exclusivismul afirmatiilor lui Cristos au stârnit extremismul violentelor religioase, insa Cristos nu a instigat niciodată la ura si revolta, la a tăia capete, la acte criminale, violente care din păcate se regăsesc in multe perioade ale istoriei Bisericii. Credința crestina nu e geloasa, nu ataca, nu persecută, nu ridica sabia. Cine se numește crestin si se regăseste in astfel de acte, ce au devenit un stil de viata s-a descalificat ca fiind un om cu o religie autentica si credibila.
"În teritoriile ocupate de SIIL în Siria şi Irak, oamenii lui Wahiyib au instaurat legea Sharia, executându-i public pe cei care nu respectă normele islamice radicale" afirma adevarul.ro
Biserica autentica a lui Cristos nu persecută niciodată pe nimeni. Unul din semnele de baza ale invalidării si descalificarii chiar a unei Biserici este practicarea persecuției, a atacurilor, a loviturilor si luptelor de tot felul.
Ce e de facut in cazul teroristului cu alura de mare lider islamist - Shakir Wahiyib - care taie si spânzura pe oricine nu se supune religiei lui si a strămoșilor lui ce au trasat o linie a sângelui cu care au manjit trecutul? Ce e de facut? Ce a facut Cristos. Acesta e răspunsul. Da, stiu. Nu e greu, e imposibil. Stiu ca te intrebi cu stupoare cum ai putea iubi o asemenea bestie cu pretenție umană. Cristos este răspunsul. Domnul Cristos a murit intre doi teroriști ai vremii Sale din care unul a fost înghițit de dragostea divina ce curgea din Golgota. Trecutul sângeros, hidos si întunecos i-a fost iertat, prezentul luminos iar viitorul glorios..."astăzi vei fi cu Mine in rai" au fost cuvintele Împăratului divin ce a facut loc in rai chiar unui terorist macabru.
Ceea ce violenta invalideaza, dragostea lui Cristos restaureaza fie ca vorbim chiar de un extremist islamist.
Ovidiu Petric

Pastor Dr.Lou Grillo la Centrul Creștin Rîul Vieții Orșova


Joi 19.06.2014 de la ora 18.00 
și Duminică 22.06.2014 de la ora 10.00 
la Centrul Creștin Rîul Vieții Orșova :
Părtășie, rugăciune, laudă & închinare și mesaj biblic.

Vom avea un oaspete deosebit din S.U.A.:
 Pastor Dr. Lou Grillo.

Vă așteptăm cu drag!

Adevărul.ro: "Pedalez pentru Betania"


Anton Duma (48 de ani) din comuna băcăuană Faraoani a plecat astăzi, la ora 11, de la sediul Asociaţiei Betania din Bacău, într-un tur al României, în care va face 5 mii de kilometri. El doreşte să strângă de la oamenii cu suflet câte un euro pentru fiecare kilometru, iar suma o va dona la final Centrului de Integrare a Tinerilor, care are grijă de 28 de copii şi adolescenţi, proveniţi din familii defavorizate.

Iubitor al ciclismului dar şi al mişcării, băcăuanul Anton Duma va călători timp de trei luni prin toată România pentru a transmite mesajul „Pedalez pentru Betania“, prin care se doreşte strângerea de fonduri pentru tinerii aflaţi în dificultate. Anton Duma a făcut în urmă cu un an turul Europei pe biciletă, când a parcurs 58 de mii de kilometri prin 35 de ţări. Discovery Chanel l-a desemnat printre primii 10 eroi ai României şi i-a dedicat o emisiune, realizată la Faraoani. Astăzi după ce şi-a luat rămas bun de la copii Centrului de Integrare al Asociaţiei Betania...

Citeste mai mult: adev.ro/n79c4b
Vezi şi articolul:

Deșteptarea: Un sfert de veac cu Asociaţia “Betania” Bacău

The Messengers & Florin Ianovici la Alexandria

Concert Not An Idol la Baia Mare


Cultura vieţii.ro: Danemarca obligă prin lege bisericile să oficieze „căsătorii” homosexuale

Danemarca a adoptat legislație care obligă bisericile să ofere servicii de „cununie religioasă” cuplurilor de același sex. Sub incidența legii, care datează din 2012, cade doar cultul Luteran, care este biserică de stat în Danemarca.
Știrea mai conține un detaliu interesant: ministrul de resort din guvernul danez, cel care a supervizat proiectul de lege și l-a susținut împotriva opoziției creștinilor este ateu (sau agnostic, cum este la modă acum să se spună).
Așadar, cine discriminează pe cine, cine obligă pe cine – și mai ales, cine nu își respectă promisiunile că nu va încălca niciodată libertatea religioasă a altora? Ați răspuns „lobby-ul homosexual”? Ați răspuns corect. Exact aceasta este dimensiunea onestității și respectului pe care activiștii gay îl au față de creștini: o minciună sinistră, disimulată atent sub cuvintele mari și termenii goi de conținut ai „drepturilor omului”.
Danemarca este prima țară din lume care a legiferat o formă de „parteneriat civil” între persoane de același sex, în 1989. Astăzi, ea continuă să fie în avangarda ideologiei homofile, expunând celor care au ochi de văzut și minte de înțeles întregul plan: distrugerea celor doi stâlpi ai civilizației, Familia și Biserica.
Naivii care mai cred că această luptă este despre „drepturile homosexualilor” mai au, oare, nevoie și de alte argumente?
Continuarea pe Cultura vieţii

Petru Lascău - Reaprindeți focul Duhului Sfânt (8 Iunie 2014)

Vezi şi ultimele

Noutăţi Petru Lascău

✡ Poza și gândul zilei

Eu am răspuns: „Ah! Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil.” Dar Domnul mi-a zis: „Nu zice: „Sunt un copil”, căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei; căci Eu sunt cu tine ca să te scap – zice Domnul. (Ieremia 1:6-8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Ziua Internațională a Evanghelismului la Chișinău

Cinci biserici din Moldova au marcat recent Ziua Internațională a Evanghelismului. Evenimentul care a adunat circa 200 de participanți s-a desfășurat într-un parc din sectorul Rîșcani din capitală. Pînă la începerea programului, credincioșii au împărțit broșuri și baloane oamenilor din parc, vestindu-le Evanghelia. Au urmat dansuri populare, scenete, și a fost predicat mesajul Evangheliei.
Oamenii prezenți la eveniment au mărturisit că au fost atinși de mesajul transmis de organizatori și sunt de părere că astfel de acivități publice sunt binevenite.
Ziua Internațională a Evanghelismului este marcată al doilea an consecutiv la Chișinău.
Partener media