După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 13 iunie 2014

Ordinare de presbiter la Phoenix

In data de 25 mai 2014 la First Romanian Baptist Church din Phoenix, AZ, a avut loc serviciul de ordinare a fratelui Ghita Rat in slujba de  prezbiter al bisericii.

  Fratele slujeste biserica de 20 de ani. Din comisia de ordinare au facut parte fratii pastori: Ovidiu Horga pastorul bisericii din loc, Doru Aninoiu pastor al Bisericii baptiste Betel din Sacramento, CA si presedintele comisiei pastorale din cadrul Asociatiei, Mihai Mihut pastorul Bisericii baptiste Speranta din Resita si Livius Ban pastor pensionar.

 Multumim lui Dumnezeu pentru bucuria si binecuvantarea oferita Bisericii din loc.

Ovidiu Horga-pastor la FRBC-Phoenix

Marius Cruceru la Biserica IRIS Cluj-Napoca



Ne vom reîntîlni Duminică seara pentru a 9-a și ultima întîlnire din Seria de prelegeri DE CE CRED? din Biserica Iris – Cluj, începînd cu orele 18.00.

De această dată programul va fi puțin diferit. L-am rugat pe sculptorul Liviu Mocan să își explice singur sculptura.
Apoi ne vom referi la ultimul text din această serie, încheierea Evangheliei și interesantul epilog, scena pescuirii minunate, ultima fotografie de grup pe care Ioan o contemplă la ani de zile după ce toți cei cadru vor fi mers către Domnul, așteptînd totuși ca Acesta să revină pînă cînd el însuși, Ioan, va muri.
Continuarea: AICI

• Vladimir Pustan: Dă-mi iarăși bucuria…

Sfântul apostol Pavel poruncea din temnița din Roma, celor rămași încă în libertate, să se bucure dar asta ar însemna că bucuria e un sentiment, o stare ce poate fi comandată. Bucuria nu e o stare ci un mod de-a trăi, de a vedea lumea prin lentile ce fac viața, cu toate mârșăviile ei, ca pe ceva mai mult decât suportabil.
Aseară am recitit ”Știința voioasă” a lui Nietzsche. El nu a reușit să se bucure de știința asta niciodată pentru că a ajuns la spitalul de nebuni. O știință nepusă în practică.
El spunea că bucuria vine și din forțarea primejdiei invitându-ne să ne facem case lângă Vezuviu și să ne trimitem corăbiile pe mări necercetate. Are dreptate. Nu poți fi bucuros la nesfârșit cu viața tolănită într-un fotoliu, având ca singur ideal o existență de tenie, în așteptarea unei morți glorioase cu preoți mulți și nezgârciți cu laudele.
Și tot filosoful zicea că poate de aceea nu suntem bucuroși întrucât ne-am înconjurat de oameni mohorâți și e de ajuns un trist să facă praf o casă cu optimiști. Bucuria nu-i o boală molipsitoare.
Lipsa bucuriei a transformat și bisericile în monumentele funerare ale lui Dumnezeu.
Eu nu vă pot obliga să fiți bucuroși, cum poruncea Pavel, dar vă pot sugera că viața e frumoasă văzută chiar și printre gratiile lacrimilor.
Speranța e mama bucuriei și de aceea sperați. Doar ancorați în Dumnezeu avem certitudinea că n-o să plutim în derivă pe mările tulburărilor obsesiv-compulsive.
Bucurați-vă în avans… E felul de a spune altfel ”Mulțumesc”, poate pentru nimic azi, dar sigur pentru mâine.
Dacă ai pierdut-o, știi unde o regăsești. Tot Acolo…
V l a d i m i r _ P u s t a n 

Întâlnirea liderilor de tineret din judetul Timiş la Biserica Poarta Cerului Timişoara


Pastorul unei mega-biserici din SUA se întâlneşte cu papa pentru a discuta de unitatea Bisericii

„M-am dus acolo pentru a sprijini în mod expres unitatea şi să-i transmit papei că pastorii americani sprijină ceea ce el face”
Joia trecută (05.06.14) a avut loc la Vatican o întâlnire neoficială între papa Francisc şi o delegaţie de cincisprezece lideri politici şi religioşi din Statele Unite.
Cu ideea de a îmbunătăţi relaţiile dintre religii, vizita delegaţiei americane conta cu prezenţa senatorului de Utah Mike Lee, membru în Biserica Sfinţilor din Ultimele Zile (Biserica Mormonă); Gayle Beebe, preşedintele Westmont College din California; Francis Rooney, ex-ambasador al SUA la Vatican; şi de asemenea Joel Osteen, pastor la biserica Lakewood din Houston – Texas.
Papa Francisc a invitat pe aceşti lideri protestanţi din Statele Unite pentru a discuta împreună următoarea întrebare: „Putem găsi un teritoriu comun cu scopul de a avansa în viaţa şi misiunea lui Isus, pentru ca tot mai multe persoane să poată experimenta bucuria credinţei creştine?”
Această întâlnire ecumenică este parte din strategia actuală a papei pentru a obţine unitatea între creştini. Cu câteva luni în urmă, într-un video trimis unei conferinţe naţionale a unor lideri carismatici din biserica lui Kenneth Copeland, papa se lamenta de „diviziunile dintre noi şi de asemenea de diviziunile dintre comunităţi: creştini evanghelici, creştini ortodocşi, creştinii catolici, dar de ce să fie divizaţi? Trebuie să lucrăm pentru a obţine unitatea”.
Joel Osteen: „Nu există probleme cu diferenţele teologice”

Botez la Biserica Baptistă „Speranţa” Vişeu de Sus, jud. Maramureș


Biserica Creştină Baptistă „Speranţa”
Str. Bogdan Vodă ,nr. 36, Vişeu de Sus
vă invită la un 
Botez Nou Testamental 
Data: Duminică 15 Iunie 2014
Ora: 10.00-12.30

Botez la Biserica Creştină dupa Evanghelie Sion Prelipca, jud. Suceava


Seminar cu Daniel Barreto la Biserica Metanoia Wiesbaden, Germania


Biserica Metanoia Wiesbaden te invită duminică, 15 iunie, de la ora 17:00 la un seminar cu tema: „WHEN GIVING IS THE SAME AS RECEIVING”

Dacă ești căsătorit, atunci acest seminar este pentru tine! Dacă nu ești căsătorit, dar ești îndrăgostit/ă, atunci nu rata această oportunitate!

Dezvoltatea relațiilor interpersonale necesită o atenție deosebită perioada pe care o parcurgem ca generație. 

Invitat special: Daniel Barreto, director în cadrul Companiei SANOFI - Frankfurt - Traducerea în limba română de Monica Poduț.

Invită-ți prietenii la acest eveniment!

Te așteptăm cu drag!
Friedrich-Naumannstr. 25, 
65195 Wiesbaden

Beniamin Podut

Conferinţă pentru femei la Timișoara și Variaș, jud.Timiș


Botez la Biserica Penticostală Groși, jud. Bihor

Duminica, 15 iunie 2014, 
de la ora 09.00, 
Biserica Penticostala din localitatea Grosi, jud. Bihor, organizeaza 
un serviciu special de botez 
nou - testamental. 

Cuvantul lui Dumnezeu va fi predicat de fratele
Victor Campeanu.

Admitere Colegiul Biblic Est European


Colegiul Biblic Est European organizeaza admitere pentru cursuri la zi cu durata de 3 ani la specializarile: Teologie Educatie Crestina si Jurnalism Pregatire Media. Acum exista si posibilitatea de a te inscrie la cursuri cu durata de 1 an, la oricare din specializari.

Admiterea are loc in 25 iulie, pe baza de dosar si interviu. Dosarul se gaseste pe pagina de internet www.cbee.ro la sectiunea admitere sau poate fi trimis prin posta in urma exprimarii intentiei de a te inscrie la CBEE.
CBEE pregateste misionari, plantatori de biserici, lucratori sociali, lideri de inchinare, pastori si oameni de media, oferind diplome acreditate de catre Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.
Alte informatii pot fi obtinute de la tel. 0259 477 099, email admitere@cbee.ro sau www.cbee.ro

Au început înscrierile pentru Şcoala de Misiune Transculturală Kairos!


Şcoala de Misiune asigură instruirea teoretică şi practică a candidaţilor pentru misiunea transculturală.

Oferă un cadru propice creşterii spirituale, acumularii de cunoştinţe necesare misiunii transculturale şi asigură un mediu în care studenţii să aibă ocazia să experimenteze viaţa de misiune cu tot ce implică aceasta!

     Şcoala de Misiune echipează şi formează oameni care au primit o chemare specială pentru misiunea transculturală din partea lui Dumnezeu şi s-au hotărât să se dedice extinderii Împărăţiei lui Dumnezeu până la marginile pământului.

Durata şcolarizării: 1 an
Taxă subvenţionată: 300 euro
Taxă nesubvenţionată: 800 euro
Practică: Studenţii vor avea ocazia să slujească în ţară în diferite proiecte pe perioada desfăşurării cursurilor:
• evanghelizare personală
• ucenicizare
• predicare în biserici locale
• slujire în biserici
• lucrare cu tinerii, adolescenţii şi copiii
• proiecte sociale în puncte de misiune
• vizite la azile, spitale, penitenciare
• lucrare printre minorități etnice

      La încheierea cursurilor, studenţii vor participa la o călătorie misionară pe termen mediu în zone unde lucrează deja misionari români (India, Ghana, Mongolia etc.).

    Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta la:
Persoane de contact:
   Cornel Negoi tel: 0740 201 563  
    Valentin Hrihorciuc tel: 0744 75 44 57
     

✡ Creştin ProIsrael: Albumul "Ashdod"

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească mereu că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, ocazional,  postăm aici  o imagine cu link spre albumul zilei din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsraelconvinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a acestei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre albumul cu denumirea din titlul acestei postări.  Să vă fie cu folos!
Dacă nu vizualizaţi in Facebook, click AICI!

Doliu în familia pastorului Marius Cimpoae

Miercuri, 11 Iunie 2014, la o zi dupa ce a implinit varsta de 49 de ani, fratele Iulian Cimpoae, tatal pastorului Marius Cimpoae, a plecat in vesnicie, dupa o suferinta de aproape doi ani. Au ramas in urma fratelui 4 copii: Marius, Adrian, Daniel si Beniamin si o sotie indurerata, Daniela. 
La serviciul de priveghi, desfasurat joi seara in Biserica Creștină Baptistă “Harul” din Timisoara, au cantat spre slava Domnului fanfara, tinerii bisericii, tinerii din Voiteg si Vasile Micula. Evanghelia a fost propovaduita de fratele diacon Damian Vidoni si de fratii pastori Remus Runcan si Ionel Tutac.
 Vineri seara, 13 iunie, ora 20, va avea loc un priveghi in localitatea Stinapari, judetul Caras-Severin, iar serviciul de inmormantare va avea loc sambata, 14 iunie, ora 13, in aceeasi localitate. 
Conducerea Comunitatii este alaturi de fratele Marius si se roaga ca Dumnezeu sa mangaie familia indoliata!
Click pe imagine pentru mărire!
www.baptist-tm.ro

Bryan Baptiste la Sala de conferinţe Dr.Felix Bucureşti

Vă invităm în zilele de Vineri (13.Iunie.2014) de la ora 19:00 şi Sâmbătă (14.Iunie.2014) de la ora 17:00 în sala de conferinţe din str. Dr. Felix, nr. 40-42 (zona Piaţa Victoriei), pentru a asculta o serie de mesaje despre Adunarea lui Dumnezeu, prezentate de fratele Bryan Baptiste.
www.vesnicia.ro

✡ Poza și gândul zilei

Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel. Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. (Psalmii 121:3-5)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!