După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 7 iunie 2014

Pastor Laurenţiu Balcan: "Talmeş-balmeş cu aromă de islam şi creştinism"

Sa ne imaginam ca te-ai fi nascut in Afganistan si ai fi fost crescut intr-o familie de musulmani. Oare cum ai privi lumea din jurul tau ? Crestinismul ? Puterile imperialiste, care in numele democratiei omoara si subjuga natiunile slabe, pentru propriile interese? Oare cum ar fi Dumnezeu pentru tine?
Islamul – una dintre cele trei mari religiii monoteiste – cunoaste o ascensiune semnificativa, iar lucrul acesta ne ingrijoreaza pe noi, pe crestini. Ne este teama de ei si drep urmare nu vrem sa-i cunoastem, sa-i intelegem, sa patrundem in lumea lor interioara si sa-i iubim, asa cum ii iubeste Dumnezeu. Am ales, din pacate, calea usoara. Ii dam pe mana diavolului cu tot cu religia lor blestemata, iar pe cei care vor sa-i imbratiseze si sa-i intelega ii bagam in cazanul cu smoala pregatit pentru liberali si ecumenisti, cazan incalzit de sapte ori. Focul conservatorismului evanghelic arde puternic in maruntaiele celor lipsiti de mila, de intelegere, de maturitate si de viziune.
Continuarea AICI

Ciprian Terinte: "Doresc să-i cer iertare fratelui pastor Cristian Ionescu..."

Stimaţi cititori, vă anunţ că am luat hotărârea ca din acest moment, sâmbătă, 7 iunie, 11.15 ora României, să nu mai permit apariţia niciunui comentariu pe acets blog legat de vizita profesorului Volf la ITP. 

Mesajele unora dintre dvs. reflectă o perspectivă lucidă asupra situaţiei, însă consider că prelungirea acestor discuţii devine tot mai pernicioasă cu fiecare ceas care trece, din cauza altei categorii de comentatori. Fiecare avem patimile şi idiosincrasiile noastre, dar atunci când acestea ajung să fie fixate în scris şi comunicate la scară largă, efectele lor nocive se multiplică exponenţial. 

Doresc, în acest sens, să-i cer iertare în mod special fratelui pastor Cristian Ionescu pentru faptul că, printre comentariile în aşteptare, care nu vor mai fi publicate pe blog, se află şi unul scris de dumnealui. 
Continuarea in articolul Cred că s-a spus deja prea mult

Nicolae Geantă și Frații de la Boldești la Sala Cireșarii Beiuș

www.nicolaegeanta.blogspot.ro

Raul Todinca la BBSO


Botez la Bazoșul Vechi, jud. Timiș

Duminica, 8 Iunie, începând cu ora 16, la Biserica Crestina Baptista din Bazosu Vechi, județul Timiș, va avea loc un serviciu de botez nou testamentar.

Evanghelia va fi vestita de catre pastorul Ionel Tutac, secretarul general al Uniunii Baptiste din Romania.

Biserica din Bazosu este slujita de catre pastorul Ioan Istoc.
www.baptist-tm.ro

Botez la Biserica Penticostală nr.1 Dej

Duminica, 08 Iunie 2014, 
va fi un Botez Nou testamental 
la Biserica Penticostala nr:1 din Dej. 
Programul incepe la ora 09.00
www.bisericapenticostalanr1dej.ro

Botez la Biserica Sfânta Treime Bacău


Botez la Biserica “BETEL” Coslada, Spania

Duminică, 25 Mai 2014 în Biserica BETEL Coslada (Madrid), păstorită de fratele Ciprian Frăţean, a avut loc un botez în apă, în cadrul căruia 15 persoane au încheial legământ cu Domnul. Dintre aceştia, doar doi provin din cadrul Bisericii Penticostale, ceilalţi 13 provenind din alte medii decât cele evanghelice. De asemenea, printre aceştia au fost şi două familii, atât soţul cât şi soţia primind botezul.

Cuvântul Domnului a fost predicat de fratele Marius Muntean, presbiter în Biserica Betel, care pornind de la textul din Ioan 3:1 – 5, a dezvoltat tema intitulată “Necesitatea Naşterii din Nou”. Botezul a fost efectuat de fraţii Nicu Trânc, pastor asistent în Biserica Betel şi Marius Muntean, presbiter.
Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă de părtăşie. Domnul să binecuvinteze pe cei 15 şi să le dea putere de trăire în sfinţenie şi de mărturie creştină în această lume.

Pastor Liubomir Novacov la Hodoni, jud. Timiş


Orchestra din Lugoj în Austria

In acest weekend orchestra Bisericii Crestine Baptiste “Harul” din Lugoj, dirijor Marius Lazarescu, va efectua un turneu misionar in Bisericile Baptiste Romane din Krems si Viena, Austria.

 Orchestra a fost infiintata in anul 1956 de fratele Titi Adorian si de atunci cânta neîntrerupt fiind una din cele mai longevive si profesioniste orchestre baptiste din Romania. Recent lugojenii au înregistrat un CD cor+orchestra. 

Orchestra este însoțita in Austria de catre pastorul David Nicola.
www.baptist-tm.ro

Pastor Nelu Peia: Ziua Mondială de Rugăciune - 8 Iunie 2014, ora 12:30

Mâine, in inima orasului, la Universitate colt cu Arhitectura, (Bucureşti, nota red.) vom rosti in unitate cu credinciosi de pretutindeni "Rugaciunea pentru Intreaga Lume"
Va aşteptăm cu drag!

Rugaciune pentru Intreaga Lume

“…si-au ridicat glasul toti impreuna catre Dumnezeu…” - Fapte 4:24
Dumnezeule Atotputernic – Tata, Fiule si Duhule Sfant,
Impreuna cu credinciosii din intreaga lume,
Ne-am adunat astazi ca sa slavim Numele Tau.
Tu esti Creatorul cerului si pamantului.
Nimeni nu se compara cu Tine, Tu esti sfant si drept in toate caile Tale.
Ne supunem autoritatii Tale ca Rege al universului.

Ne rugam intr-un singur glas sa Te intronam in inimile noastre si sa Te onoram in fata intregii lumi.
Doamne Dumnezeule, numai Tu meriti lauda si adorarea noastra.
Tatal nostru din ceruri,
Iti multumim pentru ca iubesti atat de mult lumea.
Ai dat pe singurul Tau Fiu, Isus Cristos, sa moara pe cruce pentru pacatele noastre, pentru ca noi sa putem fi impacati cu Tine.
Suntem atat de multumitori pentru ca putem sa te numim Tata si pentru ca suntem numiti copiii Tai.
Nimic nu ne poate desparti de dragostea Ta.

Iti multumim Tata pentru ca ne-ai infiat in familia Ta prin Domnul Isus Cristos, Mantuitorul nostru.

83 de morţi într-un atac dintr-un sat din Nigeria

Cel puţin 83 de trupuri au fost găsite după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au invadat trei sate de la graniţa cu Camerun, a declarat miercuri o sursă sigură.
  Sursa a mai spus că satele Attagara, Agapalawa şi Aganjara din regiunea Gwoza din nord‑estul statului Brormo au fost sub un atac foarte intens marţi, dar informaţia a ajuns în Maiduguri, care se află la 135 km distanţă de locul atacului, abia miercuri, printr-un semnal de telecomunicaţii foarte slab, după cum a raportat Xinhua.
       Purtând îmbrăcăminte de camuflaj militar şi cu maşini de camuflaj militar, atacatorii au condus prin cele trei sate şi au deschis focul în acestea, a declarat sursa din Maiduguri, capitala statului Borno.
  „Sătenii nici nu se aşteptau că în acele vehicule militare în care se aflau bărbaţi îmbrăcaţi identic cu adevăraţii militari, se pot află luptători ai grupării Boko Haram”, a spus Ishaya Musa, un rezident. Conform spuselor lui Musa, mai mult de 83 de cadavre încă aşteaptă să fie îngropate. Două rude de-ale sale, care au reuşi să scape, au plecat într-un sat vecin să se refugieze.
     Numărul cadavrelor găsite poate creşte de la o oră la alta, asta datorându-se faptului că cei care au reuşit să scape se întorc în sat pentru a-i căuta pe cei dragi prin tufişurile din apropiere, unde sunt şanse foare mari să se afle alte cadavre. Aceştia s-au refugiat în tufişuri după ce au fost loviţi de gloanţe.
     Cu trei zile în urmă, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul înr-o biserică din Attagara, ucigând nouă persoane. Şi aceştia sunt suspectaţi că fac parte din gruparea Boko Haram.
     Boko Haram a declarat că vor să aplice legea Islamică în constituţia din Nigeria, cea mai populată ţară din Africa.  Gruparea şi-a asumat răspunderea pentru răpirea celor 200 de fete dintr-o şcoală din statul Borno, care a dus la o condamnare a acestor fapte atât pe plan local cât şi internaţional.


Surse:  www.persecution.org
             www.opendoorsusa.org

Scrisoare misionară: Silvia Costache, India

Pace tuturor,

  În sfârșit pot să comunic cu voi prin mail. Ieri am sosit înapoi în India, Kalimpong. Am vrut să vă scriu din Nepal, însă nu s-a putut.
 Mulțumesc mult pentru rugăciuni. Data trecută vă spuneam să vă rugați pentru viza pentru India. Mă bucur să vă spun că am primit viza de 3 luni. Slavă Domnului!  Dar se pare că va fi nevoie să plec în România în luna iulie, datorită unor motive obiective, însă văd că aceasta este și calăuzirea Domnului. Chiar dacă îmi doresc să stau mai mult, Domnul știe să dea călăuzire cum e cel mai bine.

 
 În Nepal
 Deși am fost pentru scurt timp în Nepal, mai precis în capitala Kathmandu, m-am alăturat unei echipe de tineri din cadrul Y.W.A.M. și am răspândit și eu Vestea Bună împreună cu ei. Ce am observat este că mulți știu despre Isus, ceea ce nu este rău, însă au nevoie de o decizie și asta nu vine decât în urma lucrarii Duhului Sfânt. Cu toate astea văd că aici, în Nepal, este vremea secerișului. Mulți sunt deschiși pentru Evanghelie și mulți încă se întorc la Domnul.
 
  
 În drum spre granița Nepalo-Indiană
  La întoarcerea în India m-am bucurat să împărtășesc Evanghelia cu un taximetrist care, spre surprinderea mea, a fost foarte atent la ce i-am spus și îl vedeam că este cercetat și crede ce-i spun. Ce am simțit în duhul meu despre el este că Isus nu îi este total necunoscut și că eu sunt încă unul dintre cei care udă astfel încât, la un moment dat, Evanghelia să dea roade în viața lui și să se întoarcă cu inima spre TATĂL LUMINILOR.

  
În autobuz am stat lângă o tânără veselă și prietenoasă. Domnul mi-a spus să-i vorbesc despre Isus, însă nu știam cum să încep; însă EL mi-a deschis ușa chiar prin tânăra însăși. Am vorbit pentru o vreme, ca la un moment dat să-mi spună că are probleme cu stomacul și că doctorul a propus-o pentru operație. Atunci i-am mărturist cine este Medicul CEL MARE, care poate vindeca boala ei, doar prin rugăciune însă care poate ierta și păcatele. Am îndemnat-o să citească Bibila și oh... nu am avut nici un tratat cu mine ca să-i pot da să citească. Fac din nou aceeași greselă de a  nu avea tractate cu mine! Am întrebat-o ce știe despre Isus și mi-a spus că nu știe prea multe. A auzit ceva de Crăciun și cam atât.  Văzându-mă că citesc Biblia mi-a cerut să citească și ea. A citit puțin. I-am împărtășit puțin despre ce a făcut Domnul ISUS în Biblie și ce poate să facă pentru ea și m-am rugat pentru ea în autobuz. I-am luat numărul de telefon și sper că va dori să citească Biblia. Nu părea foarte doritoare de Biblie,  însă sunt sigură că Domnul poate să lucreze în inima ei, deoarece am văzut-o deschisă.
   Domnul să-Și facă lucrarea pe deplin. Mă bucur că am reușit să pun și eu câte o sămânță curată în viața acestor suflete.

   
 Ce va urma
   Cât de curând mă voi implica din nou aici, în India, în viața copiilor de la grădinița de musulmani și chiar mai mult; așadar să vă rugați pentru prospețime, creativitate, tărie spirituală și călăuzire divină.

  Vă mulțumesc foarte mult  pentru rugăciunile înălțate la Tronul Tatălui atât pentru viză cât și pentru lucrarea în sine. Domnul să vă răsplătească dragostea, dărniciile și mailuri-le de încurajare.
   
Vă iubesc în HRISTOS!
   
Cu drag, Silvia!

 Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.

E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:

Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


• Florin Ianovici: Certitudini!


,,Sunt doua certitudini dupa care mintea omului este intr-o cautare fara sfarsit: o cauza pentru care sa traiasca si o cauza pentru care sa moara!” 
Whittaker Chambers

O singura cauza ma insufleteste sa imi doresc sa raman pe acest pamant: semenii care au nevoie sa cunoasca dragostea lui Dumnezeu. Revarsarea Duhului Sfant iti aduce o cauza pentru care sa traiesti: sa semeni credinta in aproapele tau! Filipeni 1:25 "Şi sunt încredinţat şi ştiu că voi rămâne şi voi trăi cu voi toţi, pentru înaintarea şi bucuria credinţei voastre;"

Sa iti dai viata pentru o cauza inseamna sa pretuiesti cauza mai mult decat viata insasi. Pentru o singura cauza merita sa mori: pentru Numele Lui: Faptele apostolilor 21:13 "Atunci Pavel a răspuns: „Ce faceţi de plângeţi aşa şi-mi rupeţi inima? Eu sunt gata nu numai să fiu legat, dar chiar să şi mor în Ierusalim pentru Numele Domnului Isus.” Cand Duhul Sfant s-a revarsat peste ucenici au fost gata sa isi dea viata pentru Numele Domnului Isus.

Revarsarea Duhului Sfant ma lumineaza sa inteleg pentru ce trebuie sa traiesc si pentru cine merita sa mor…! 

Coboara Duhule Sfant!

Florin Ianovici

✡ Poza și gândul zilei

Dumnezeule, Tu m-ai învăţat din tinereţe, şi până acum eu vestesc minunile Tale. Nu mă părăsi, Dumnezeule, chiar la bătrâneţi cărunte, ca să vestesc tăria Ta neamului de acum, şi puterea Ta neamului de oameni care va veni! (Psalmii 71:17-18)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Dr. Ron Harris în România

Cu  o experiență de peste 50 de ani în radio, dr. Ron Harris conduce o organizație care instruiește și spijinește radiouri creștine din întrega lume. El va fi prezent duminică, 8 iunie în Biserica Baptistă ”Betel” din Timișoara, în cadrul serviciului de dimineață, iar seara la Biserica Baptistă ”Harul” Lugoj. Marți, 10 iunie, va fi în Clisura Dunării unde se va întâlni cu pastorii din zonă. Împreună cu el va fi prezent și directorul general al Radio Vocea Evangheliei, dl. Lucian Despa, precum și pastorul Ionel Tuțac, secretarul Uniunii Bisericilor Baptiste din România.

Dr. Ron este profesor de comunicare și radio la Southwestern Baptist Theological Seminary în Fort Worth, Texas și la Dallas Baptist University. A fost director general timp de 15 ani la radio KCBI în Dallas, Texas. Ron a lucrat pentru mai multe radiouri în SUA, cât și în Atena, Grecia, în cadrul US Air Force.

De asemenea, Ron Harris a slujit ca director media în mai multe biserici evanghelice. A produs și a moderat mai multe emisiuni TV pentru rețeaua națională de televiziune ACTS TV. 
Ron a fost ales președinte al NRB (National Religious Broadcasters), trei ani consecutiv și a activat ca membru în bordul director al NRB timp de 30 de ani. Dr. Harris a înființat MEDIAlliance International, o organiație care instruiește și susține alți producători media.

Ron este căsătorit cu Judy de 47 de ani și au patru copii și cinci nepoți. Ron locuiește în Arlington, Texas și este membru activ la First Baptist Church, Dallas.
Ionel Tuțac