După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 1 iunie 2014

✡ Cursul "Israel – Țara Promisă" cu Prof. Murray Dixon la Oradea și București

Ellel Ministries Romania
Organizează cursul: 
Israel – Țara Promisă
ținut de Prof. Murray Dixon , 
considerat a fi printre primii trei autori de referința pe tema Israelului.

Murray Dixon a lucrat ca și Rector al Christ Church în Ierusalim. După ordinarea sa în cadrul Bisericii Anglicane din Noua Zeelandă, el a slujit ca și păstor al parohiei apoi ca și capelan al forțelor aeriene, înainte să înceapă slujirea de pionierat - Rugăciune pentru Israel în Noua Zeelandă înpreună cu soția sa Rosemary. Timp de 20 de ani au condus turnee de rugăciune pentru a intâlnii Trupul lui Mesiah din Israel slujind ca și ghizi itinerari pentru Trupul lui Cristos în aceste ținuturi.
Împreună cu soția sa Rosemary, au petrecut un timp îndelungat slujind Domnului în Israel.
Murray Dixon este autorul următoarelor cărți:
  • Renașterea și Restaurarea lui Israel
  • Israel – Țara Promisiunilor lui Dumnezeu
  • Tara promisă cui? – un manual de istorie pentru școlile secundare

Murray și Rosemary au produs de asemenea o serie video intitulată – Să-i cunoașem pe Sfinții din Israel.

Murray Dixon este unul din profesorii de bază ai Programului NETS(Never Ever The Same) din Ellel Pierrepont Anglia. Ei sunt păstori în cadrul echipei din Pierrepont și sunt membrii foarte activi ai echipei de slujire.

Israel – Țara Promisă
Un curs de două zile care își proune o privire de ansamblu asupra Israelului ca națiune și entitate. Relevanța lui Israel și a poporului Evreu in istorie dar și în zilele noastre.
Legătura între Israel, Biserică și Națiunile Lumii. În ce fel aceste legături sunt relevante pentru noi azi ca și Biserică a lui Christos dar și ca membrii ai națiunilor din care facem parte. O privire de ansamblu asupra evenimentelor istorice din viata lui Israel în procesul de definire ca națiune dar și influența pe care personalități emblematiceale poporului Evreu le-au avut asupra societătii mondiale.
Câteva din temele prezentate:
  • Isrel, Biserica și Națiunile
  • Constantin și Păgânismul
  • Islamizarea Europei și a Bisericii
  • Contribuția lui Israel la Umanitate
  • Evrei proeminenți ai lumii Moderne

Cursurile vor avea loc în următoarele locații:
6-7 iunie 2014 Oradea - CENTRUL CREȘTIN BETANIA - Str. Doina, nr. 19, Oradea
13-14 iunie 2014 Bucureşti - CENTRU CREŞTIN EMANUEL - Str. Cuza Vodă, nr. 116, Sector 4, Bucureşti
Începând cu orele 14.00 în ziua de Vineri si 10.30 în ziua de Sâmbătă.

Costul de participare – 50 RON/pers
Detalii suplimentare la:  tel  0731.351.445 sau email: contact@ellelromania.ro
www.ellelromania.ro

Florin Ianovici și Eugen Filote la Biserica Bethel Ploiești


Pastor Traian Ignat la Biserica Betel München, Germania

Click pe imagine pentru mărire!

Iuliu Centea la Biserica Providența Oradea

Click pe imagine pentru mărire!

Conferința "Spune numai un cuvânt" cu Sam și Vicky Ingrassia la Biserica Emanuel Galați

Click pe imagine pentru mărire!

Interviu cu Virgil Achihai, președintele Alianței Evanghelice din România


Florin Ianovici - Interviu despre Fundaţia Viaţă şi Lumină


Vezi şi ultimele

Noutăţi Florin Ianovici

Miroslav Volf: Excludere și îmbrățișare

Disclaimer.
S-a iscat, bag samă, o mică furtună în păhărelul cu apă al evanghelicilor români vizavi de iminenta și înfricoșătoarea descindere a lui Miroslav Volf, teolog mai greu de citit și înțeles, dar mai ușor de beștelit, pe teritoriul unor grupări care se știau relativ liniștite și invulnerabile la influențele păcătoase ale veacului.
Pentru a nu da apă (sau aer, că se poartă și eoliene) la morișca pricinoasă, am găsit cu cale să fac vreo câteva precizări pentru cetitorul curios și de bună credință.
1. Nu am de gând să discut despre „crislamul” de care s-ar face vinovat Miroslav Volf. E un subiect delicat, asta-i cert, dar care nu cred că poate fi tranșat în trei sentințe dezlânate și pline de sfânt năduf.
2. Cartea Excludere și îmbrățișare poate fi judecată autonom pe mai multe considerente solide. Unul e acela că – garantat! – nu pune deloc sub semnul întrebării doctrina Sfintei Treimi, ba chiar pe asta se întemeiază o bună parte a pledoariei. Nu contestă istoricitatea sau unicitatea lui Cristos. Nu exprimă vreun dubiu privind validitatea Bibliei și nici nu propune compatibilitatea ei cu vreo altă scriere sacră. Pe urmă, cartea a fost publicată înainte (cu vreo 10 ani) ca Volf să fi abordat chestiunea relației cu musulmanii.
3. Citim azi fără fiori reci pe șira spinării cărți și autori care au făcut mare vâlvă în epoca lor cu ereziile pretinse sau reale. De la Tertulian și Origen, până la puritani și iluminiști cam zevzeci dogmatic (Milton, de pildă, care avea probleme cu Sfânta Treime). Mai încoace nu prea trecem, fiindcă spaima de „liberalism” încă bântuie antroposfera drept credincioasă evanghelică. Deci chiar dacă ar fi ceva discutabil și problematic în scrierea asta (sau legat de persoana autorului) nu înseamnă că vom cădea automat, fără știrea noastră, în cine știe ce sincretism involuntar și păcătos.
4. Vâlva stârnită ar putea crește interesul pentru islam și, poate (just maybe – vorba clișeului), unii se vor alege cu niște informații folositoare sau măcar cu câteva întrebări serioase. Singura condiție ar fi să nu se mulțumească să citească chestii superficiale sau din aceeași zonă ideologică, ci să caute dovezi mai temeinice, la persoane cu autoritate, nu la spăimoși care nu pot face distincția între șiiți și suniți sau între musulman și islamist.
5. În ce mă privește, cartea lui Volf a fost un real câștig, din mai multe puncte de vedere pe care am de gând să le detaliez în cele ce urmează.
Continuarea AICI

✡ Poza și gândul zilei

„Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea!” (Marcu 10:14-15)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!