După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 30 mai 2014

Pastor Cristian Ionescu: "Comunicatul conducerii ITPB: praf în ochi"


"Dacă rectorul nu își retrage oficial semnătura de pe documentul crislamic de la Yale și nu este revocată invitația pentru Miroslav Volf, atunci comunicatul conducerii ITPB și toate lamentările că ar fi fost calomniați sunt praf în ochi, iar reasigurările că ar fi ferm împotriva demersului crislamic sunt false."

Lector univ. dr. Emanuel Conţac: „Crislamul” – o gogoriță gonflată, pentru uzul guguștiucilor

Mi-am propus de mult să scriu un text despre acest subiect, mai ales că el a tot fost rostogolit pe alte bloguri evanghelice, în postări care mă menționau ca promotor al „crislamului”.
Nu aș fi răspuns acuzațiilor de pe blogul Ioan8, al cărui proprietar scrie în neștire verzi și uscate despre tot ce se întâmplă să-l obsedeze într-un moment sau altul, însă această intoxicare grosolană a fost preluată pe alte două bloguri de informații și a atins proporții hidoase care m-au determinat să ies din cochilie. Am început să primesc întrebări de la rude, prieteni și cunoscuți. Evident, pentru aproape toți era clar că această afacere este un nonsens, însă nu-și puteau explica în ce fel s-a ajuns aici.
Continuarea AICI

Redeşteptarea.ro: Evanghelizare la noua biserică baptistă a romilor din Măguri, jud. Timiş

Vineri şi sâmbătă au loc serviciile de evanghelizare în satul Măguri, localitate cu o populaţie de aproximativ 1.000 de suflete, în mare majoritate de etnie rromă. În fiecare seară au loc programe speciale cu cântece şi poezii, urmate de predicarea evangheliei de către pastorii Ionel Tutac si Marius Apopi.

La iniţiativa celor doi pastori, duminică, 25 mai, şapte credincioşi baptisti din localitatea Măguri, judeţul Timiş, au hotărât constituirea Bisericii Baptiste “Mântuirea”. Biserica nou constituită va fi filiala Bisericii Baptiste “Harul” din Lugoj şi a primit deja avizul din partea Comunităţii Baptiste Timişoara, urmând acum să aibă autorizaţie de funcţionare din partea Uniunii Baptiste.

Recent, Biserica Creştină Baptistă “Harul” a primit, din partea Primăriei municipiului Lugoj, un teren de 600 mp pentru construirea unui lăcaş de închinare. Terenul se află în Cartierul Nou, la ieşirea din Măguri.

✡ Rabin David Nagy la Cluj

Shabat shalom si Rosh Chodesh Sivan sameach tuturor! 

Azi dl. Rabin David Nagy va conduce kidush la Cluj-Napoca si oricine este binevenit. Iar in contextul comemorarilor victimelor holocaustului si al deportarilor din diferitele si multele localitati din Romania, am dori sa ne gandim si la prezentul si viitorul Israelului si al evreilor. 

Constientizand ca, antisemitismul n-a "murit" inca, asadar trebuie sa fim gata / pregatiti oricand sa NU mai lasam sa se intample din nou! Nu numai Holocaustul, ci nici alte pogroame si exterminari in masa sau individuale a evreilor. 

Nu stim ce vremuri vin, daca vor fi bune pentru noi, ne vom bucura, daca nu, vom rezista. Asa ca, va incurajam cu un verset din T'hilim 23. "Chiar daca umblu in valea umbrei mortii, nu mi-e frica de cel rau, caci TU esti cu mine..."

Otniel Bunaciu la Odessa

Presedintele Federatiei Europene Baptiste, Otniel Bunaciu, a vizitat recent Biserica Baptista Harul din Odessa unde a impartasit Evanghelia si a adus mesajul reconcilierii cu credinciosii baptisti din loc. 

Odessa este in prezent unul dintre localitatile cele mai afectate de recentul conflict ruso-ucrainean. 

Credinciosii baptisti din Odessa au solicitat inca de la izbucnirea acestui conflict sprijin in rugaciune fratilor lor de credinta pentru detensionarea situatiei.

 Cu aceeasi ocazie, credinciosii baptisti au multumit pentru sprijinul acordat de fratii lor in rugaciune pentru incetarea conflictului ruso-ucrainean.

 Pastorul bisericii baptiste din Odessa, Igor Bandura, ocupa functia de Vicepresedinte al Uniunii Baptiste din Ucraina.
Sursa: AICI

Realitatea NET: "Lucian Riviş Tipei, cercetat că şi-a bătut nevasta"

Potrivit unor surse judiciare, incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când soţia fostului deputat PDL Lucian Riviş Tipei, care este prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale PDL Arad, a solicitat sprijin la 112, reclamând că este bătută.

La faţa locului a intervenit un echipaj al Jandarmeriei Arad, dar şi o ambulanţă, care i-a acordat îngrijiri medicale victimei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă, a confirmat scandalul, însă nu şi identitatea participanţilor, afirmând că nu pot fi date publicităţii numele acestora.

"În seara zilei de 23 mai, la ora 20.40, a fost înregistrat un apel la 112, făcut de o femeie în vârstă de 36 de ani, care a reclamat că este agresată de către soţ, care are 38 de ani. Când echipajul de jandarmi a ajuns la adresa indicată, în cartierul Grădişte, la faţa locului se afla o ambulanţă, victima primind îngrijiri", a declarat Emilia Fînaţă, miercuri, corespondentului MEDIAFAX.
Cotidianul Creştin a solicitat un puct de vedere domnului Lucian Riviş Tipei care va fi publicat în NewsNet Creştin!

• Vladimir Pustan: Când aştepţi ceva, e obligatoriu să-ţi ţii gura închisă!


„Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.” Plângerile lui Ieremia 3:25-26

Nu se zice aici că Domnu-i bun cu cine e bun cu El. Bunătatea noastră ca trup de carne e nesemnificativă. Aici e vorba de speranţă, iar o speranţă fără Dumnezeu se numeşte salariu mai bun, pensie suficientă şi lipsa reumatismului.

Dumnezeu nu ne-a chemat să ne agităm aşteptându-i împlinirea suverană a planurilor Lui şi în viaţa noastră.

Bine e să taci de cele mai multe ori, iar când aştepţi ceva, e obligatoriu să-ţi ţii gura închisă.

Vladimir Pustan



30 de creştini împuşcaţi mortal într-o biserică din Republica Africa Centrală

Cel putin 30 de crestini au fost impuscati mortal de rebeli musulmani care au atacat o Biserica in Republica Africa Centrala, o tara sfaramata de razboi, a spus un pastor.
,,Noi eram in biserica cand am auzit impuscaturi afara”, a declarat miercuri la Associated Press, Freddy Mboula, preot la Fatima de Notre Dame din Bangui. ,,S-au auzit tipete si dupa 30 de minute de impuscaturi erau cadavre peste tot.”
Militiile crestine si musulmane au avut o serie de ciocniri in aceasta natiune africana tulbure, de cand coalitia Seleka a parasit puterea in luna Ianuarie. Lupta dintre rebelii Seleka si luptatorii anti-balaka a escalat dupa ce presedintele interimar Michael Djotodia, a demisionat la inceputul acestui an.
Managerul Regional pentru Africa, Cameron Thomas, care reprezinta organizatia Internationala de Interes Crestin, a spus ca aceasta ultima violenta serveste ca un exemplu de “cultura de represalii” care a cuprins aceasta tara.
In timp ce militiile anti-balaka continua sa comita atacuri impotriva militantilor si civililor, cei ramasi din Seleka reantorc aceste atacuri, si civili nevinovati, inclusiv crestini care cauta adapostul in spatele zidurilor bisericii, continua sa sufere consecintele violentelor sectariene in crestere - a spus Thomas.
,,Viitorul Republicii Africa Centrala va continua sa se intunece atata timp cat comunitatea internationala nu ia masuri decisive de a opri violenta ce are loc si sa aduca la infaptuire o resolutie necesara care sa previna atacuri in viitor.”

✡ Comunitatea Evreilor Mesianici Oradea la Comemorarea victimelor Holocaustului


Duminica, 1 Iunie 2014, va avea loc la Oradea, comemorarea victimelor Holocaustului si a deportatilor. Acest lucru se va desfasura la sinagoga mozaica de pe str. Mihai Viteazul si la gara centrala unde se va inaugura o placa comemorativa la orele 12.30. La acest eveniment va participa si Comunitatea Evreilor Mesianici prin reprezentantii si membrii ei.

Evreii Mesianici Din Romania

“The Hope for Africa” la Biserica Filadelfia Suceava


Tabăra de vară "Corul Zorilor" la Mărișel, Cluj


Ghiță Mocan la Areopagus

www.areopagus.ro

Nelu Mureşan la Biserica Betania Dublin, Irlanda


Aniversare 30 de ani – Biserica Maranata Baia Mare




In data de 3 iunie 1984 s-a inaugurat Biserica Penticostala Maranata, iar in data de 08 iunie 2014 vom sarbatorii 30 de ani.

www.maranatabm.ro

Conferință Zonală de Tineret cu Nelu Brie la Caransebeş

Pentru cei mai multi oameni,cele mai puternice regrete sunt legate de tineretea lor...De ce am facut lucrul acela? De ce nu am ascultat? Marile De Ce-uri ale vietii sunt din aceasta perioada a vietii...
Sunteti invitati cu toata dragostea sa invatam impreuna in data de 14 Iunie 2014, incepand cu ora 10:00, la Biserica Penticostala Menorah Caransebes, cum putem sa avem o "Tinerete fara regrete" care aduce cu ea un viitor plin de speranta...fara marile poveri ale trecutului. 
               Va asteptam cu drag!

Lazăr Gog - Cum să-ţi evaluezi credinţa? (18 Mai 2014)


Vezi şi ultimele

Noutăţi Lazăr Gog

✡ Poza și gândul zilei

Da, Domnul a ales Sionul, l-a dorit ca locuinţă a Lui şi a zis: „Acesta este locul Meu de odihnă pe vecie; voi locui în el, căci l-am dorit. Îi voi binecuvânta din belşug hrana, voi sătura cu pâine pe săracii lui. (Psalmi 132:13-15)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!