După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 29 mai 2014

Pastor Cristian Ionescu: "Vizita lui Miroslav Volf la ITPB – un moment trist în istoria acestei instituții"

"Poate nu și-au dat seama de implicațiile grave ale unei asemenea asocieri. Snobismul scolasticii moderne cere asemenea prietenii (a te băga în seamă cu băieții deștepți). Cred că mai este timp să corectăm această eroare, mai ales că reputația acestei instituții reflectă și asupra întregului Cult Penticostal din România, sub al cărui patronaj își desfășoară activitatea. 

Nu asum faptul că rectorul ITP – din câte îl cunosc, un om deosebit de plăcut și un profesor de valoare – ar avea asemenea vederi de extremă (Creștinismul și Islamul având unul și același dumnezeu – folosesc D doar atunci când îmi este clar despre cine vorbesc). Însă, este absolut necesară o retractare publică a semnăturii de pe acest document..."


Nota Redacției: Din considerentele menționate în Nota care insoțeste postarea Comunicatului oficial al ITPB, mai exact, cu convingerea fermă că diversitatea convingerilor formulate public și care aparțin spectrului evanghelic, constituie material informativ și nu material rău-voitor sau calomnios, NewsNet Creștin aprobă postarea acestui fragment din articolul semnat de pastorul Cristian Ionescu. 

Cu speranța că aceasta postare nu va necesita emiterea unui nou comunicat care să incrimineze instrumentele mediatice, recomandăm conducerii ITPB să se adreseze direct autorilor, respectiv pastorilor Paul Dan, Cristian Ionescu și celorlalți slujitori evanghelici care formulează opinii diferite în spațiul virtual.

Comunicat oficial al Institutului Teologic Penticostal din Bucureşti

Conducerea Institutul Teologic Penticostal din București (ITPB) ia notă cu îngrijorare de informațiile eronate, rău-voitoare și calomnioase vehiculate în mediul virtual evanghelic românesc cu privire la trei cadre didactice ale ITPB (pastor prof. Corneliu Constantineanu, pastor conf. John Tipei, lector Emanuel Conțac) și cu privire la prof. Miroslav Volf, invitat să susțină prelegerile anuale ITPB în intervalul 11-13 iunie 2014.

Constatăm cu tristețe că, în goana după senzațional și rating, portaluri evanghelice de știri precum News Net Creștin și Armonia Magazine au preluat în mod iresponsabil aceste mesaje defăimătoare, fără a solicita un punct de vedere oficial exprimat de instituția noastră.

Le reamintim susținătorilor și partenerilor noștri că ITPB are ca misiune formarea de slujitori pentru Cultul Creștin Penticostal din România și că nu este implicat în niciun fel, instituțional sau prin corpul său profesoral, în dialogul dintre creștini și musulmani.

Conducerea ITPB condamnă atât orice formă de sincretism între creștinism și islam („crislam”), cât și orice încercare de intoxicare mediatică prin care se urmărește acreditarea ideii că anumiți membri ai corpului profesoral al ITP susțin „unirea creștinismului cu islamul într-o religie hibridă numită ‘crislam’”. Întregul corp profesoral al ITPB crede cu tărie în principiul neotestamentar potrivit căruia mântuirea este posibilă numai prin Isus Hristos.

Solicităm pe această cale portalurilor de știri News Net Creștin și Armonia Magazine să retragă materialele care sunt nu doar contrare adevărului, ci și vătămătoare pentru imaginea ITPB și pentru misiunea acestei instituții în câmpul Evangheliei.

Subliniem cu acest prilej că profesorul Miroslav Volf este o personalitate cunoscută și apreciată pe plan internațional pentru lucrările sale de teologie sistematică, etică și reconciliere. Cariera sa academică este jalonată de solide lucrări de cercetare, de publicații premiate, de conferințe prestigioase, de preocupări interdisciplinare inovatoare și de inițiative semnificative în domeniul reconcilierii.



Nota Redacției: La solicitarea ITPB, NewsNet Creștin a retras fragmentul din articolul aparținând pastorului Paul Dan care a fost postat cu aprobare in portalul nostru de către Cotidianul Creștin.
 
Menționăm că NewsNet Creștin a aprobat publicarea acestui material nu din "goana după senzațional și rating", ci din convingerea că diversitatea convingerilor formulate public constituie material informativ, cu atât mai mult cu cât acesta aparține unui pastor baptist al cărui nume este evitat in comunicatul de mai sus. 

Nu in cele din urmă, cititorii noștri trebuie să ştie că fragmentul respectiv a fost insoțit de urmatoarea notă: 
  •   Deşi dezavuăm modul de "atac personal" utilizat frecvent de către pastorul Paul Dan  în articolele sale, continuăm să aducem în atenţia cititorilor noştri opiniile acestuia, deoarece şi acestea aparţin spectrului evanghelic, iar autorul lor este ordinat pastor în cadrul Cultului Baptist din România. 

Pastor Conf. univ. dr. John Tipei răspunde acuzaţiilor pastorului Paul Dan

Faptul ca nici conducerea ITP si nici conducerea Cultului Penticostal nu au luat masuri impotriva lui Emanuel Contac este un semn clar ca cele doua foruri nu au ajuns la concluzia pripita a domnului pastor Paul Dan care vede in EC un promotor al crislamismului.
Prea multa patima domnule pastor… si patima ne afecteaza puterea de a evalua corect.
 Fost rector al Institutului Teologic Penticostal din București 

Înălţarea lui Hristos!


Ioan 3:14 "Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului…"

Cand Dumnezeu le-a promis copiilor sai paine din cer, de fapt, El le-a facut un dar mai mare decat painea: cerul insusi. De fiecare data cand asteptau painea ei priveau cerul. 

Animalele scormonesc si colinda pamantul pentru hrana. Cei ce poarta chipul lui Dumnezeu trebuie sa priveasca cerul si vor avea paine.

Orice om care uita, ignora sau uraste cerul coboara, devenind din ce in ce mai mic in ochii lui Dumnezeu. 

Orice om care iubeste cerul si il priveste mereu cu dor, devine mai mare in inima lui Dumnezeu: Psalmii 78:25 "Au mâncat cu toţii pâinea celor mari, şi le-a trimis mâncare să se sature." 

Painea celor mari este painea celor care privind spre cer, spun: ,,multumesc Tata!”

Cand sufletul se scarbeste de painea cereasca si refuza sa priveasca cerul atunci Dumnezeu il lasa sa stea cu serpii pamantului: Numeri 21:6 "Atunci Domnul a trimis împotriva poporului nişte şerpi înfocaţi, care au muşcat poporul, aşa încât au murit mulţi oameni în Israel." 

Otrava acestor serpi ducea la o fierbinteala mare in trup care ucidea. Cate patimi aprinse zac in om: Romani 1:27 " s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii..."

Ce pedeapsa dreapta: cand iti este drag pamantul vei ajunge sa privesti cu frica fiecare crapatura a lui sa vezi daca nu iese vreun sarpe care sa te muste!

Dumnezeu a lasat un leac pentru cei care se pocaiesc: un sarpe inaltat de Moise pe prajina care nu e altceva decat umbra lui Hristos inaltat pe cruce! 

Nimeni nu va fi inaltat la cer pana cand nu va fi inaltat pe cruce, in rastignirea de sine! Hristos S-a inaltat dar mai intai S-a lasat tintuit pe cruce ca leac pentru fierbinteala patimilor care ucid sufletul omului pe care El il iubeste atat de mult!

Nasterea Domnului vine cu minciuna numita Craciun. Pastele aduce iepurasul cu ouale vopsite! 

Dar Inaltarea este a noastra, a Bisericii. Fara confeti, fara minciuna rafturilor din magazine, fara reni zburatori. Ci doar cu bucuria celui care priveste cerul, painea, harul iertarii, marginile pamantului si spune: 

Hristos S-a Înălţat! Slavă Lui!


Florin Ianovici

La mulți ani Vladimir Pustan!

Vă dorim ca Dumnezeu să vă facă strigăt de tulnic ce cheamă toți muritorii la luptă, liturghie ce spintecă dorul şi-mprăştie bucăţi de iubire în tot văzduhul inimilor, pâine sfântă ce se frânge să ne cuminecăm prin ea!

Hristos să vă păstreze pastilă concentrată de conştiinţă omeneascâ, esenţă tare de dor după Cer (pe care o poti lua cu tine oriunde), stâncă de care se sparg valurile furioase... Căci prea multe sunt!

Vă dorim să fiți nu doar o sabie ce taie întunericul bucățele, ci și o cruce pe care-o simţi grea în spate, dar care te ajută să învii! Să fiți vocea ce-alină, ce înjunghie cu dorul de veșnicie, de care nu mai scapi. Să aprindeți bisericile în milioane de torțe, și să fiți mereu picătura de frumos ce poate cuprinde orice urât, transfigurându-l.

Dumnezeu să vă folosească să fiți o scară către cer, val de iubire ce poate să măture orice ură, lăsând în urmă doar crini albi și parfum de neprihănire!

Azi va urăm "La mulți ani" pe pământ "patriarhule"! Dar și să trăiți veșnic în Ceruri, cu Sfânta Treime cerească, cu îngerii și cu tot alaiul de sfinți! Fiți binevenit la Poarta 7!

Serbare de absolvire la Lugoj

Duminica, 1 Iunie, începând cu ora 18, Biserica Crestina Baptista “Harul” din Lugoj va găzdui serbarea de absolvire a unei noi generații de lucrători pe ogorul Evangheliei. 

Alături de studenții Institutului Biblic Baptist din Timisoara vor fi familiile lor, parte din corpul profesoral, dar si Bill Fortner, președintele organizației Frontline Fellowship.

 Serviciul de închinare va fi condus de pastorii Ionel Tutac si David Nicola, iar Evanghelia va fi propovaduita de Gelu Păcurar, pastor al Bisericii Baptiste Sega din Arad.
Sursa: AICI

Cursul de vară Jubilate 2014


Ne aşteaptă  o săptămână specială pentru care credem că Domnul ne pregătește un belșug de binecuvântări!   Așa că abia așteptăm să ajungem la Misiunea Pacea, Şelimbăr la Cursul de vară Jubilate în 4-10 august 2014.  Anul acesta sărbătorim credincioșia lui Dumnezeu în cea de-a XI-a ediție a cursului de vară!
 
Avem noutăţi pentru Cursul 2014!

Profesori noi
Pe lângă mulţi oameni dragi pe care i-aţi cunoscut de-a lungul anilor, avem profesori noi: 

  • Maria Moşuţi – un mare ajutor la Canto! Maria Moşuţi este prof. drd. la Univeristatea de Arte George Enescu din Iaşi şi soprană în Filarmonica MoldovaIaşi. Este căsătorită cu Cristian şi au împreună trei copii. Ei slujesc la Biserica Penticostală Străjerul din Iaşi.
  • Dor Niculescu – va preda cursul Acompaniament-pian pentru cântarea în comun. Dor este absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie. Lucrează ca profesor de Teoria Muzicii si de Armonie la Liceul de Arte Sabin Drăgoi din Arad şi referend muzical la Strigătul de la Miezul Nopţii. Acompaniază la pian la Biserica Baptistă Dragostea, Pârneava şi la Biserica Baptistă Şega din Arad. 
  • Daniel Berengea –va preda cursul Noţiuni de improvizaţie pentru închinare (Instrumente cu coarde şi de suflat din lemn) şi atelierul Ansamblu de instrumente de suflat din lemn şi instrumente cu coarde. Daniel este profesor de Educaţie Muzicală la Liceul Creştin Pro Deo din Cluj-Napoca şi absolvent al secţiei de interpretare – clarinet, cu experienţă profesională de peste 14 ani. Slujeşte la Biserica Penticostală „Albini" din Cluj în echipa de închinare prin muzică. 
  • George Stamate – va preda cursul Dirijat începători. George este absolvent al Universităţii Emanuel din Oradea, secţia Pedagogie Muzicală. În prezent este student la Masterat în Arta Muzicală la Universitatea Emanuel din Oradea şi la dirijat simfonic la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. George este din Piatra Neamţ şi acum slujeşte împreună cu Kenneth Tucker la Biserica Baptistă nr. 1 din Cluj-Napoca.

Botez la Biserica Betel Dumbrăveni, jud. Suceava


Picnic cu Biserica Baptistă Grace Dublin, Irlanda


Bill Norton la Biserica Filadelfia Baia Mare

In aceasta sambata, 31 mai, de la ora 18:00
 si duminica, 1 iunie, de la 10:00, 
il avem ca invitat special pe Bill Norton. 
Va asteptam!


✡ Mărturii din Israel - Azi: Pastor Cornel Lavric

“Vizitarea Tarii Sfinte a adus in mine o stare de multumire si recunostinta catre Domnul pentru Harul pe care l-am avut de a vedea locurile pe unde Mantuitorul nostru drag a predicat, a suferit, a murit si inviat pentru noi.

Multumesc pentru cei ce ne-au inconjurat cu dragoste.

Multumesc pentru Mihail si Daniel, organizatorii si ghizii nostrii, Domnul sa va Binecuvinteze !”
Pastor Cornel Lavric


NewsNet Creştin işi propune să vă amintească permanent că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel. 

Prin urmare, pe lângă Poza si Gândul Zilei şi Albumele cu imagini din Israel publicate aici, pe acest portal veţi putea citi ocazional şi impresiile de călătorie din Israel furnizate de către Agenţia Oxentia Tourism sau de către cititorii noştri care au fost în diverse pelerinaje în Ţara Sfântă.

Aceste materiale sunt grupate sub genericul "Mărturii din Israel" şi le puteţi descoperi rapid în pagina ✡ Creştin ProIsrael 

Curs Kairos la Biserica Maranatha Strejnicu, jud. Prahova

In luna Mai va avea loc cursul Kairos la Biserica Maranatha din Strejnicu, un curs de motivare la misiune mondiala a tuturor crestinilor.  
 
Unde: 
 
Biserica Creștină după Evanghelie Maranatha Strejnicu, judetul Prahova
 
Când: 
  • 29-30-31 Mai, 5-6-7 Iunie
  • Joi și Vineri 18:00 - 21:00 
  • Sambata 9:30 - 16:00 
Kairos oferă răspuns la întrebări precum:
  • Care este stadiul evanghelizării lumii?
  • Cum arată o biserică cu adevărat biblică?
  • Ce este o mișcare de plantare de biserici?
  • Cum putem duce Evanghelia popoarelor cel mai puțin Evanghelizate?
  • Ce înseamna cultura unui popor?
  • Cum putem face faţă provocărilor culturale?
  • Care este rolul meu și al bisericii mele în planul răscumpărător al lui Dumnezeu?
  • Ce putem învăţa din lecţiile istoriei și în special din istoria Europei?
     Manualul cursului Kairos accentuează cele patru aspecte esenţiale ale misiunii: 

  - baza biblică a misiunii, 
  - istoria misiunii, 
  - strategia de îndeplinire a Marii Însărcinări,
  - consideraţii culturale.

Cursul Kairos cuprinde:
  • Închinare si mesaje devoționale
  • Rugăciune pentru grupurile etnice ne-evanghelizate
  • Prezentări video
  • Prezentări PowerPoint
  • Foi de lucru
  • Discuții pe grupuri mici
  • Aplicații practice
     Mai multe detalii despre curs pe pagina de internethttp://cursulkairos.ro/

     Costul cursului este de 35 RON (costul pentru manual și alte materiale).
 
Înscrieri la: 

   Cornel Negoi     0740 201 563  corneliu_negoi@yahoo.com

   Jorge Carvalho  0733 142 627   jorge@sepal.org.br 

✡ Poza și gândul zilei

Domnul te va copleşi cu bunătăţi, înmulţind rodul trupului tău, rodul turmelor tale şi rodul pământului tău, în ţara pe care Domnul a jurat părinţilor tăi că ţi-o va da. Domnul îţi va deschide comoara Lui cea bună, cerul, ca să trimită ţării tale ploaie la vreme şi ca să binecuvânteze tot lucrul mâinilor tale: vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut. (Deuteronom 28:11-12)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!