După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 21 mai 2014

Pastor Ioan Joldeş: "Recomand tuturor credincioşilor evanghelici să-l susţină pe Peter Costea..."


"Sigur că avem libertatea să fim şi indiferenţi sau, mai rău, să facem jocul celor care spun că nu ar trebui să ne amestecăm în politică, că nu-i treaba noastră lumea aceasta, că oricum nu putem face nimic, că tot răul trebuie să triumfe că aşa este scris etc.

Îmi amintesc de un gând pe care l-am citit cândva: rugaciunea însoţită de acţiune este soluţia pentru îngrijorareCredincioşii au o responsabilitate imensă ca pe lângă rugăciune să treacă la acţiune! Cred că noi credincioşii evanghelici avem o şansă istorică: să fim uniţi, să ne mobilizăm şi să ne trimtem omul în Parlamentul European. Este important să existe cât mai multe voci care să strige în pustiul acestei lumi. Trebuie să ne facem vocea auzită! Prea mult se aude vocea Celui Rău.

Deci, cine ştie să facă bine şi nu face, săvârşeşte un păcat! (Iacov 4:17)

În consecinţă, recomand tuturor credincioşilor evanghelici, dar şi tuturor celor ce vor citi aceste rânduri să susţină pe 25 mai prin votul lor pe Peter Costea pentru Parlamentul European.
Dumnezeu să binecuvinteze Europa!"

† Comunicat cu privire la folosirea numelui Uniunii Baptiste în campania electorală

Uniunea Baptista din Romania, forul care reprezinta bisericile baptiste din tara noastra, nu este implicata politic, nu are ca obiectiv acordarea sustinerii politice si nu participa la intalniri in cadrul careia sa se discute sustinerea unui candidat. Din acest motiv, niciunul dintre candidatii la alegeri nu poate afirma ca este sustinut de catre Uniunea Baptista din Romania.
Consideram ca fiind lipsita de profesionalism si de etica folosirea numelui Uniunii Baptiste fara a se verifica pozitia oficiala a acesteia. Consideram ca fiind neintemeiata si abuziva exploatarea electorala a participarii credinciosilor baptisti sau a reprezentantilor Uniunii Baptiste din Romania la intalniri civice sau stiintifice care nu au legatura cu campania electorala.


Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu
Presedinte, Uniunea Baptista din Romania
Sursa: AICI

Duminica Misiunii Externe la Biserica Cezareea Reșița

Duminică, 25 Mai 2014, este Duminica Misiunii Externe ! La slujba de dimineaţă, avem ca invitaţi, pe Vlad Luca, din partea A.P.M.E., şi Dr. Basant Prakash Shrestha, (decan al Southern Asia Bible College din India).

La slujba de seară, invitaţi sunt misionari implicaţi, în misiunea externă, în diferite ţări. Live pe www.cezareea.ro. Vă aşteptăm cu drag!
Sursa: AICI

Florin Ianovici, Ștefan Ivan și Grupul Rugul Aprins la Palatul Copiilor București


Tudor Peţan: "Da, Alfa Omega TV este o voce pentru Israel..."

Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu - zice Domnul oștirilor!" (Zaharia 4:6)
"În aprilie 1994, acum 20 de ani, a apărut actul oficial al nașterii pentru Alfa Omega TV. Au fost însă, în săptămânile premergătoare, momente de intensă rugăciune. Eu eram la începutul umblării în viața de credință, dar chiar dacă eram mai puțin obișnuit cu rugăciuni de mijlocire, luptă spirituală sau rostiri profetice, acele săptămâni au fost neobișnuite pentru mine. În diferite moduri, prin oameni, prin vise, prin momente de rugăciune în diferite grupuri, prin revelații profetice sau versete biblice, Domnul a repetat constant și clar: Alfa Omega!"
"Da, Alfa Omega este o voce pentru Israel încă de la începuturi. Este una din cheile binecuvântării permanente pe care o simțim slujind de 20 de ani în media creștină din România. Pentru că El ne promite: „Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta...” (Geneza 12:3)
De 20 de ani suntem binecuvântați și vrem să fim în continuare o sursă de binecuvântare."
Tudor Pețan
președinte Alfa Omega TV
Fragmente din articolul "Viziune, credință, rugăciune"

Cristi Şipoş a fost ales pastor la Criciova, jud. Timiș

Duminica, 18 mai, Adunarea Generală a Bisericii Crestine Baptiste din Criciova, județul Timiș, l-a ales, in unanimitate, ca pastor pe fratele Cristian Andrei Sipos. Fratele Cristi s-a întors la Dumnezeu in Biserica Baptista “Harul” din Lugoj, a absolvit Universitatea “Emanuel” din Oradea si a slujit mai mulți ani Biserica din Margina.
După mutarea fratelui Vasile Duma la Biserica Baptista “Golgota” din Arad, bisericile din Jdioara si Criciova s-au rugat pentru aducerea unui nou pastor, iar Dumnezeu le-a răspuns rugaciunilor trimițându-l pe fratele Cristi sa slujească fratietatea baptista din aceasta zona. La Adunarea Generală a Bisericii din Criciova a participat fratele Ionel Tutac, președintele Comunității Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara.
Sursa: AICI

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Perspective

  1. Noii stăpâni
  a. Reîntoarcerea Fiarei
 În Cartea Apocalipsei citim despre o Fiară care primise o rană de moarte, dar trăia. După părerea mea, acea Fiară – care a primit o rană de moarte – este acea religie mondială care cultivă închinarea la Satan prin diferite mijloace, inclusiv prin închinarea la idoli. Fiara primise rana de moarte prin Domnul Isus.
  Prin vestirea Evangheliei, una câte una, ţările lumii au lepădat idolii lor şi au avut parte de o „renaştere” pe calea cunoaşterii adevărate prin Evanghelie şi ştiinţă. Dar rana Fiarei a început să se vindece.
  Începând din Europa, ţările lumii s-au întors la idolatrie mascată sau făţişă. New Age, yoga, ocultism, şi altele au dospit cultura creştină a lumii. Redute ale creştinătăţii cad una câte una: Europa nu se vrea o Comunitate creştină, America şi ea s-a lepădat. Din spate se ridică Fiara. Scaunul ei de domnie a fost şi este în Est, în ţări precum India, China şi Japonia.


    b. O ţară pe jumătate digerată
   În India suntem martori la reînscăunarea Fiarei. Ca rezultat al alegerilor recente (noul guvern ales în iunie 2014) un partid BJP a acaparat controlul Indiei. În spatele BJP stă un stat în stat numit RSS. RSS este coloana vertebrală a organizaţiilor hinduse din India. După ce a suferit puternic ca urmare a ocupaţiilor musulmane şi britanice, conştiinţa hindusă a Indiei este vindecată. Hinduismul a trecut prin mâinile unor reformatori ca Vivekananda şi alţii care au introdus conceptul de „dragoste socială şi „misiune,  „unitatea tuturor religiilor, „acelaşi dumnezeu în diferiteforme şi valoarea ştiinţei, etc. După ce au trecut peste trupurile unor gânditori umanişti precum Mahatma Gandhi şi alţii, noua pătură poltică a învăţat arta penetrării subtile a structurii statului. Ei se laudă acum cu un control aproape total asupra vieţii politice, culturale şi ştiinţifice. În zona socială au devenit experţi în controlul maselor. Cei care li se opuneau până acum sunt cu botul pe labe sau într-un colţ, înspăimântaţi.

  c. Ţintă finală – lumea
  Fiara se ridică în picioare. Nu vrea o ţară. Ea vrea lumea. Cu ochii lacomi vrea şi trupurile şi suflete oamenilor.

   2.  Biserica şi noii stăpâni

 a.  Biserica NGO – Organizatie Non-Guvernamentală
  Până acum – în India – biserica a fost ca un copil cu handicap, numit NGO. Aceasta înseamnă că nicio biserică nu putea să funcţioneze fără un NGO. Un NGO este o organizaţie socială care poate strânge fonduri şi care se poate implica numai în activităţi sociale non-profit. Aceasta a făcut bisericile din India mincinoase în relaţia cu guvernul (raporturi false, folosiri frauduloase de fonduri şi altele) şi dependenţe de organizaţiile din afara Indiei. De aceea, biserica din China este într-o situaţie mai bună decât în India. Noul guvern cred că va omorî şi copilul acesta handicapat. Fie ca cel sănătos să trăiască!

  b. Persecuţii
  Având în vedere noua situaţie politică din India, persecuţiile vor veni cu siguranţă. Guvernul nu se va implica direct. Dar mâinile fărădelegii vor fi încurajate să lovească într-un fel sau în altul aşa cum istoria Indiei a dovedit în toate statele controlate de BJP. Dar, păstrând în minte obiectivul mondial al Fiarei, persecuţiile vor fi bine pregătite, frumos servite şi interpretate graţios.

  c. Control
  Fiara ştie că timpul pe care îl are după vindecarea ei este limitat. De aceea va face tot ce îi va sta în putinţă să controleze „otrava care i-a cauzat moartea: Evanghelia. Aceasta se referă la tot ce se referă la mişcarea lucrătorilor, banilor şi a bisericilor.

  d. Ce este de făcut
  Lucrătorii creştini străini ar trebui să intre în ţară sub acoperirea unor slujbe secundare. Bisericile ar trebui să se deconecteze de structura de NGO intrând în ilegalitate (orice activitate socială în India fără NGO este ilegală).

  Post Scriptum: 

  1. Orissa
   În Orissa biserica speră împotriva oricărei speranţe. Am petrecut trei zile în Orissa şi patru pe drum. Pe tren am împărţit tractate şi am vorbit cu oamenii. În Orissa am fost găzduiţi din nou de fratele B. Împreună cu el am arătat filmul „Calea Mântuirii” şi am descărcat materiale în Hindi în două sate. Pentru două zile am participat la o conferinţă a bisericilor locale. Impresia mea este că pe când creştinii, în general, au nevoie de încurajare, liderii încă mai aşteaptă „un mântuitor” în domeniul financiar.

  2. Căsătoria Sormilei
  Am vrea, cât de curând, să putem oficia căsătoria Sormilei (cumnata lui Atzinto).
Atzinto s-a mutat în Dhupguri împreună cu soţia lui. Acolo el slujeşte împreună cu o biserică frăţească din sudul Indiei.


  3. Studenţii
Pe 5 iunie David va pleca la studii în sudul Indiei. Pe 5 iulie Udeep, Sumon şi Sonjet vor pleca la Delhi.

  4. PIO şi OCI
  Chiar dacă am primit cardul PIO (persoana de origine indiană) sunt unele probleme cu privire la comunicarea dintre birourile centrale al străinilor din Delhi şi cel local. Rugaţi-vă ca acestea să poată fi rezolvate şi statutul meu de PIO să poată fi confirmat către autorităţile locale.

  De asemenea, aş dori să pot obţine statutul de OCI (Oversees Citizen of India). Pentru aceasta plănuiesc să fac cerere la începutul lui iulie în Delhi.


Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:


RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român


Mircea Filip la Lugoj

Duminica, 25 mai, începând de la ora 10.00,
 pastorul Mircea Filip va predica Evanghelia 
in Biserica Crestina Baptista “Harul” din Lugoj.

Fratele Mircea Filip slujește Biserica Baptista Româna “New LIFE” din Phoenix, Arizona si va fi însoțit de un cor format din aproximativ 25 de tineri din zona Oradea. 
Programul poate fi urmărit live pewww.harul.ro.

Luigi Miţoi - Priorităţile patriarhilor în familie (11 Mai 2014)


Vezi şi ultimele

Noutăţi Luigi Miţoi

✡ Poza și gândul zilei

Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine în grânarele tale şi în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Te va binecuvânta în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău. (Deut.28:8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!