După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 20 mai 2014

Radu Oprea: Dedicarea Bisericii Agape Christian Center din Glendale, Arizona

Ziua de duminica, 11 Mai 2014 a insemnat pentru multi crestini evanghelici din comunitatea romana din Phoenix, AZ, oportunitatea experimentarii unei trairi emotionale de ne-uitat.
   
 La seviciul divin de lauda si inchinare din dimineata zilei respective, s-a oficiat "actul de dedicare" a Bisericii AGAPE CHRISTIAN CENTER din Glendale, AZ.
     Infiintata in toamna anului 2011, Biserica penticostala Agape a cunoscut pe parcursul celor aproape 3 ani de existenta o crestere numerica constanta, atat a membrilor cat si a participantilor la seviciile de lauda si inchinare. Experimentarea prezentei lui Dumnezeu alaturi de o simtire reala a lucrarii  Duhului Sfant, a constituit garantia dar si motivatia  unei lucrari care se dorea a fi continuata.

      In urma cresterii numerice, sala inchiriata a hotelului Hollyday Inn din Phoenix, unde s-au desfasurat primele intruniri, in scurt timp a devenit neincapatoare. De la un inceput cu aproximativ 25-30 de personae ,pana la sfarsitul anului s-a ajuns la cifra de aproape 100, iar in primele luni ale anului 2012 sau consemnat peste 150 de membrii activi la care se alatura desigur copiii ,apartinatorii si vizitatorii.

       In conditiile impuse de necesitate, la inceputul anului 2012,membrii bisericii au hotarat inchirierea unei  cladiri locate pe Kelton Lane in Peoria,care in urma unei rapide remodelari a devenit noua locatie a bisericii Agape. 
       Pe fundalul unei dezvoltari tot mai accentuate a activitatii bisericii in toate planurile, a interesului crescand printre romanii evanghelici si nu numai din aceasta zona a orasului Phoenix, precum si datorita cresterii numerice continue, la propunerea pastorului senior Petru Lascau si a pastorilor asistenti George Botea si Sandu Simon, comunitatea de la Agape Christian Center  a hotarat in unanimitate inceperea demersurilor pentru achizitionarea unui local propriu, corespunzator noilor cerinte.
        
Dupa un timp absolut necesar de rugaciune, urmate si de zile speciale de post, Dumnezeu a raspuns acestei dorinte intr-un mod considerat de intreaga comunitate, cu adevarat la superlativ.
         
In scurt timp,Marius Comarita, unul din membrii bisericii si agent imobiliar, descopera existenta unei cladiri al carei proprietaramerican, pentru a indeplini ultima dorinta a mamei lui, voia sa o vanda doar unei comunitati crestine. O cladire cu adevarat ideala pentru necesitatile comunitatii romane in crestere. Cumparata la un pret neasteptat de corespunzator posibilitatilor financiare, in urma remodelarii, cladirea a devenit dupa cateva luni, noul local al bisericii .

          Cladirea, intr-o arhitectura exterioara moderna, ofera cu generozitate prin salile anexa, toate cerintele unei activitati in multiple planuri. Sanctuarul, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri si intr-o usoara nuanta de amfiteatru, ofera  posibilitatea unei vizionari si auditii de exceptie. Sala de mese,cu o capacitate de 450 de locuri sta cu generozitate la dispozitia desfasurarii unor evenimente speciale. Deasemenea, biblioteca  bisericii (Exodus) ofera celor interesati o diversitate de casete, CD-uri, reviste si carti crestine,unele scrise de pastorul si scriitorul  Petru Lascau.

         Asa cum s-a specificat  anterior, dedicarea bisericii Agape a polarizat interesul multor romani din comunitate. Aproximativ 500 de personae au umplut pana la refuz sanctuarul inca inainte de inceperea programului. Timp de trei ore, crestinii romani prezenti la eveniment au adus lauda si multumiri, prin rugaciuni, cantari ,poezii si cuvant  lui Dumnezeu si Domnului Isus Christos.
        
Au fost prezenti pastori si din alte biserici evanghelice din Area Phoenix, acestia transmitand saluturile bisericilor pe care le reprezinta:
 Pastor Ionel Borcea (Biserica Philadelphia din Surprise), pastor Doru Gurban (Biserica Living Waters), pastor Andy Olaru(Biserica Ekklesia) pastor Emanuel Fedur (Biserica Elim), pastor Timotei Husu (Biserica Happy Valley), Nelu Filip (Biserica Maranata) . Din partea comunitatii baptiste, un mesaj profund sentimental a fost adus de  fr.pastor evanghelist Mihai Sarbu  ( Biserica New Life ) . De asemenea, din partea comunitatii baptiste a participat la eveniment si pastorul pensionar Mihet Aurel.
Predicarea Cuvantului lui Dumnezeu a apartinut  fr. pastor Valer Brancovan de la Biserica Victory Christian Center din Sacramento, California.
     
In incheierea serviciului special al diminetii, in prezenta asisistentei ridicata in picioare, fr.pastor  senior al bisericii Petru Lascau, alaturi de George Botea si Sandu Simon, pastorii asistenti, cu mainile ridicate au cerut binecuvantarea lui Dumnezeu peste intrega Biserica:
" Lui Dumnezeu,Duhul Sfant care purcede de la Tatal si Fiul,daruit noua ca mangaitor,invatator si cel care ne sfinteste si ne pregateste pentru venirea Domnului Isus Christos,Domnul si dadatorul vietii, NOI DEDICAM ACEASTA CASA DE RUGACIUNE ! "
     Printr-o rugaciune comuna, serviciul divin de dedicare a Bisericii AGAPE CHRISTIAN CENTER a luat sfarsit.
Conform obiceiului romanesc, toti participantii au fost invitati la continuarea partasiei prin participarea la o masa oferita de Biserica  Agape.
       
Privind retrospectiv, pe buna dreptate se poate spune ca  in ziua de 11 Mai 2014 , in viata comunitatii crestine romanesti din Phoenix, Arizona s-a desfasurat un eveniment care va dainui mult timp ca o placuta aducere aminte. Lauda lui Dumnezeu !
Radu Oprea - Phoenix, AZ

Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru

Mulţumim tuturor din toată inima pentru rugăciuni. Îmi pare rău că nu vă pot răspunde celor ce ne-aţi scris, însă deocamdată acest lucru este aproape imposibil. Sper ca mai târziu să reuşim să facem acest lucru.

  Starea Amaliei nu s-a îmbunătăţit şi a plecat de urgenţă la Lima. Mulţumim lui Dumnezeu că în ciuda a tot ceea ce pare împotriva noastră, El ne poartă de grijă, ba mai face şi minuni. Amalia a mers vineri dimineaţă la agenţia de bilete din Atalaya să cumpere biletul spre Pucallpa (nu e zbor direct spre Lima, ci doar spre Pucallpa, deoarece pleacă avioane mici de 8 şi 12 pasageri) şi i-au spus că va plăti în aeroport. Ajunsă în aeroport, a găsit un zbor al armatei care pleca spre Pucallpa şi chiar dacă a trebuit să aştepte 3 ore în aeroport (avionul nu putea zbura deoarece era vreme rea şi trebuia să aterizeze în Sepahua, o comunitate nativă unde nu există pistă asfaltată), a meritat deoarece a plătit aproape de 3 ori mai puţin.

  A ajuns în Pucallpa şi a plecat direct la spital ca să îi pună o altă perfuzie (şi-a luat perfuziile cu ea şi a călătorit cu branulă la mână), deoarece tratamentul trebuia respectat. Reîntoarsă în aeroport la Pucallpa, avionul cu care trebuia să plece spre Lima a avut defecţiuni şi a mai întârziat încă 3 ore. Însă şi aici s-a văzut bunătatea lui Dumnezeu deoarece s-a putut întâlni cu Marc şi Adina şi s-a putut odihni în maşina lor. A primit şi însoţitor de zbor, au transportat-o în scaun cu rotile, iar în Lima nu a mai trecut prin vamă, ci a ieşit direct cu piloţii.

  Tonia a aşteptat-o la aeroport la 23:30, au luat un taxi şi a plecat direct la spital. Au fost ceva probleme la sistemul lor electronic care nu funcţiona şi nu au putut verifica dacă era la zi cu plata asigurării (nu au vrut să o creadă pe cuvânt) şi abia la 5 dimineaţa i-au făcut internarea. Mulţumim lui Dumnezeu că s-a rezolvat până la urmă şi că ne-a inspirat să ne păstrăm asigurarea, chiar dacă în Atalaya nu ne foloseşte. Aşa a fost posibil să o interneze, pentru că altfel costurile sunt de speriat. Pentru 2 nopţi i-au cerut 1000 de dolari. Însă s-au clarificat toate lucrurile şi acum Amalia e pe mâini bune. I-au făcut ecografie şi mâine îi fac o tomografie. Infecţia persistă, rinichii sunt măriţi, are pietre, etc.

  Eu şi copiii suntem bine. Debora a terminat penicilina, otita s-a vindecat, însă mai are o zi de antibiotic şi ea şi Mathias pentru roşu în gât. Mă bucur că sunt mai bine şi chiar dacă ne e greu, învăţăm să ne bucurăm de toate, gătim împreună şi, evident, trebuie să şi mâncăm ce gătim, chiar dacă mâncarea lui tati nu e la fel ca cea pe care o făcea mama. Însă ne descurcăm.
  M-a sunat cineva din afară şi a întrebat cum îmi este şi dacă mai rezist. Răspunsul meu a fost că Dumnezeu ne dă har în fiecare zi şi aşa mergem înainte. Chiar dacă toate acestea ne-au luat pe nepregătite şi sunt neînţelese pentru noi, mulţumim Domnului pentru că El are har pentru noi şi ne îmbracă cu putere. Am ajuns în punctul în care am acceptat această situaţie cu bucurie, ştiind că El nu greşeşte.

 Continuaţi să vă rugaţi pentru noi ca El să ne găsească vrednici de El şi să-şi poată duce planul la îndeplinire cu noi. Nu ne considerăm victime, ci din contra, ne simţim extrem de binecuvântaţi să trecem pe aici, deoarece planurile Lui sunt perfecte, sunt pentru binele nostru şi vor lucra pentru Gloria Lui. Nu ne plângeţi de milă deoarece noi am cerut să ne zdrobească, pentru ca această zdrobire şi perioadă de cuptor să aducă Glorie Numelui Lui. Şi El ne zdrobeşte, însă nu ne plângem pentru că nu ne lasă singuri. Leonard Ravenhill spunea că majoritatea credincioşilor se roagă să fie binecuvântaţi, dar prea puţini se roagă să fie zdrobiţi. Noi, cu mult timp în urmă, I-am cerut lui Dumnezeu să ne zdrobească, să nu mai rămână nimic din noi pentru ca lucrarea Lui cu noi aici să aibă succes, să aibă roade.

  Mulţumim că prin voi El îşi arată dragostea faţă de noi şi îşi împlineşte promisiunile de a ne da aici: mamă, tată, fraţi, surori... toate împreună cu necazuri. Le luăm cu bucurie pe toate din mâna Lui pentru că El e suveran, Îi aparţinem şi are dreptul să facă ce vrea cu noi.
  Au venit mai mulţi fraţi şi surori de la adunarea din Lima de unde mergem să o viziteze pe Amalia, aşa ca şi din România şi din Peru suntem încurajaţi continuu şi susţinuţi. Slăvit să fie Numele Lui.

Vă preţuim în Domnul Isus!
Cu recunoştinţă,
Liviu

Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.
liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com
Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Conferința "Importanța protejării bisericilor de învățăturile false" la Vatici, Republica Moldova

Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries pentru Moldova", în colaborare cu Uniunea Bisericilor Evanghelice Baptiste din Moldova, anunță despre organizarea unei conferințe pentru slujitori la tema: "Importanța protejării bisericilor de învățăturile false".
"Vom discuta despre învățăturile rele și nimicitoare care atacă bisericile noastre în ultima vreme și împreună să facem o strategie pentru protecția și zidirea Bisericii și înaintarea Evangheliei într-un așa context. Sunt invitați la conferință împreună cu soțiile lor păstorii, diaconii, predicatorii. Sunt bineveniți și liderii de tineret", se menționează într-un comunicat oficial al organizatorilor. 
Conferința se va desfășura în incinta taberei creștine "Speranța" din localitatea Vatici, raionul Orhei în perioada 5-7 iunie.
Înregistrarea va fi în data de 5 iunie, joi, de la orele 15:00 la 18:00. Contribuția de participare este de 160 de lei pentru o persoană. 

Doritorii să participe la conferință sunt rugați să-și confirme participarea la adresa de email info@precept.md sau la numarul de telefon 069966779.

Marius Cruceru: De ce cred? (18 Mai 2014)


Marius Cruceru şi Onisim Mladin la Biserica PROVIDENŢA Oradea


Duminica, 25 mai 2014, de la ora 10:00 
respectiv de la ora 18:00, 
la Biserica Crestina Baptista PROVIDENTA Oradea, str. Ciheiului nr. 40, vor avea loc servicii de incurajare si motivare.


 In cadrul serviciului de dimineata, 
invitat va fi fratele Marius Cruceru 
iar dupa amiza, invitat va fi pastorul Onisim Mladin.


 In ambele servicii, inchinarea va fi condusa 
de fratele Nelu Mot si cvartetul de frati 
de la Biserica Crestina Baptista Sega din Arad.
Sursa: AICI

Florin Ianovici: Îndemn la pocăinţă!


Isaia 1:16 " Încetaţi să mai faceţi răul!" Isaia 1:17 "Învăţaţi-vă să faceţi binele! –"

Nu iti trebuie studii si pregatire ca sa faci raul. De la opinca la vladica toti stiu sa faca rau. Rafinamentul in rautate e la fel de scarbos ca si vulgaritatea celui ce face raul.

Aud deoseori cum oamenii se argumenteaza spunand: ,,vreau sa fac binele dar raul sta lipit de mine!” Altfel spus nu e vina mea. Pesemne ca e vina lui Dumnezeu ca facem noi raul. Cum sa nu stea raul lipit cand suntem asa lipiciosi?

Luam ce ne convine, de unde ne convine cu gandul de a nu face nimic, de a nu ne straduim sa schimbam ceva in noi. Am facut din harul lui Dumnezeu un pretex ca sa ramanem in haina rautatii. Mesajul transmis de apostolul Pavel este unul de multmire la adresa harului lui Dumnezeu si nu unul de justificare a neschimbarii.

Profetul ne spune: ,,incetati sa mai faceti raul!” Incetati sa va mai argumentati slabiciunile, incetati sa dati vina pe altii si fiti realisti cu voi insiva. Eu trebuie sa ma opresc in a face raul. Decizia imi apartine iar puterea schimbarii o da Dumnezeu prin credinta in Mantuitorul Isus Hristos!

Binele trebuie invatat. Nu orice om stie sa faca binele. E o stiinta a inteleptilor sa faci bine semenilor, o stiinta ce presupune smerenie, dragoste din Dumnezeu si calauzire din partea Duhului Sfant. Binele omenesc, facut din firea noastra devine povara pentru cel ajutat. Binele savarsit potrivit planului lui Dumnezeu aduce bucurie tuturor si lauda Domnului.

Si ceea ce e cel mai important: sa ne oprim mai intai sa facem raul si abia apoi vom intelege cum trebuie facut binele. Cand le amestecam iese Pergamul!

Doamne ajuta-ne!

† Comunicatul Federaţiei Baptiste Euro-Asiatice cu privire la situaţia din Ucraina

Ne angajam si facem apel la toti sa faca efortul de a sprijini poporul ucrainian in vederea restaurarii pacii si pentru a avea un trai care este placut lui Dumnezeu. 
Nimeni nu trebuie sa mai alimenteze situatia deja dificila, ci sa ofere in schimb balsam vindecator celor ale caror vieti au fost ranite de aceasta lupta. 
Trebuie sa ne comportam ca niste prieteni adevarati si frati crestini autentici. “Prietenul adevărat iubeşte oricând, şi în nenorocire ajunge ca un frate” Proverbe 17:17.
Ii indemnam pe toti credinciosii din Federatia Euro-Asiatica sa ni se alature intr-o zi de post si rugaciune in data de 23 mai. 
Ne rugam ca Domnul sa dea pace si dragoste reciproca si sa opreasca aceasta stare de conflict. Indemnam fiecare persoana si fiecare adunare sa inalte rugaciuni in acest sens.
Sursa: AICI

Biserica Golgota Timişoara: Picnic pentru membrii şi aparţinătorii bisericii

www.bisericagolgota.ro

† Comunicat BCER-UBCE: Atenţionare pentru Biserici!

Stimati colaboratori,

Prin intermediul acestui email, vrem sa atragem atentia asupra unor persoane care viziteaza Bisericile si institutiile evanghelice, cautand sa le insele pentru bani.
Persoanele respective au anumite povesti puse la punct, cu lux de amanunte, care par realiste, insa nu sunt.
Exemple de povesti folosite ca pretex:

Sofer de TIR, din Oradea, a ramas cu masina ce transporta carne de vita pentru Metro Otopeni (sau ajutoare pentru biserici), in pana, in Giurgiu. Se stricase radiatorul si urma sa il schimbe cu ajutorul celor de la reprezentanta ce aveau sediul in Bucuresti. Piesa costa in jur de 1000 lei, iar el nu avea decat 700. 

- Sofer de masina mare, tot din Oradea (sau o localitate de departe), transporta materiale de contructii catre localitatea Pietrisu, jud. Giurgiu. Masina s-a stricat (si a ramas undeva pe centura) si ii mai trebuie niste bani sa ajunga cu materialele la destinatie.

 Ca semnalmente ale uneia dintre aceste persoane: un domn carunt, aproximativ 55 ani, cu mustata, aprox. 1,70 inaltime. Deocamdata nu stim daca sunt mai multe persoane, sau una singura, care folosesc aceste tertipuri pentru a primi bani, insa povestile sunt similare.
De asemenea, foloseste termeni biblici, citeaza versete biblice, vorbeste bine engleza si are cunostinte in Bisericile evanghelice invocand nume de persoane cunoscute.

Vrem sa tragem un semnal de alarma pentru ca, din cate stim, aceasta persoana(e) merge atat in Biserici din Bucuresti cat si in tara si de aceea este bine sa fiti in cunostinta de cauza.

De aceea, daca vreodata primiti vizita unei asemenea persoane, va rugam sa fiti foarte prudenti si sa verificati informatiile !!

Este bine sa desemnati una - doua persoane care sa mearga cu el in locul unde sustine ca a ramas in pana masina, sau cu marfa. De asemenea, daca solicita o suma de bani pentru transportul ajutoarelor, conveniti impreuna ca suma de bani sa o primeasca in momentul in care descarca ajutoarele.

Pentru alte informatii puteti sa ne contactati la tel. 021 240 78 65 / 021 240 87 95 - Uniunea Bisericilor Crestine dupa Evanghelie.
Dan MITREA,
Secretar General BCER-UBCE

• Vladimir Pustan: Binele poate fi şi un spital...


„Puii de lei duc lipsă şi li-i foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de nici un bine.” – Psalmul 34:10
Nu ducem lipsă de nici un bine dacă definim corect binele. Binele poate fi şi un spital, o lipsă, o zi cernită, chiar dacă nu le înţelegem astfel. Nu vom duce lipsă de nici un lucru folositor creşterii noastre spirituale, apropierii noastre de Domnul. Aşa trebuie interpretat versetul acesta şi nu pus în legătură directă cu un burdihan plin.

Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Tu cercetezi pământul şi-i dai belşug, îl umpli de bogăţii şi de râuri dumnezeieşti pline cu apă... îi uzi brazdele, îi sfărâmi bulgării, îl înmoi cu ploaia şi-i binecuvântezi răsadul. Încununezi anul cu bunătăţile Tale, şi paşii Tăi varsă belşugul. (Psalmi 65:9-11)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!