sâmbătă, 31 mai 2014

Alan Dinnie și Daniel Mariș la Biserica Elim Ploiești


Știri creștine - Mapamond creștin / 31 mai 2014

Din sumarul ediției:
  • Biserica creștină din Iran crește în ciuda pericolului de moarte
  • Suedia, națiunea perfectă, se avântă în abis
  • Ucrainienii care fug de violențele din țara lor împlinesc profețiile
  • Doi papi catolici au fost canonizați simultan
  • RVE Suceava – radioul creștinilor informați

Nicolae Geantă la Dragodana, jud. Dâmbovița


B1 TV: Incendiu la Biserica Penticostală Betesda București


Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, în interiorul unei biserici baptiste ( corect: penticostale, n.red.) din Sectorul 4, nefiind înregistrate victime, relatează B1 TV.

Potrivit lui Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, la biserica de pe strada Șoimuș, pompierii s-au deplasat cu trei autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor.

Incendiul a fost localizat într-o încăpere unde sunt depozitate materiale, suprafaţa totală afectată de foc fiind de aproximativ 50 de metri pătraţi.

Sursa: www.b1.ro

Nota Redacţiei: Este vorba de Biserica Penticostală Betesda București, strada Șoimuș nr.54!

Pastor Cristian Ionescu în vizorul lectorului univ. dr. Emanuel Conţac

"Intrată în letargie o vreme, stafia închipuită a «crislamului» a fost chemată din grota ignoranței să bântuie iar prin blogosfera evanghelică cu prilejul iminentei vizite a lui Miroslav Volf în România. Deși profesorul Volf va conferenția despre un subiect care nu are de-a face cu islamul, pentru detractorii săi faptul este irelevant.

 Un pastor penticostal de peste ocean care s-a remarcat printr-un apel la boicot împotriva ITP (și, trebuie subliniat, printr-un dineu de fundraising pentru o instituție de învățământ nepenticostală) ne dă ritos lecții despre consecvență morală și doctrinară și ne previne asupra «implicațiilor grave» ale acestor asocieri. 

Nu știu dacă Hristos, umblând printre păcătoși și luând masa cu vameșii și cu fariseii, era suficient de atent la «implicațiile grave» (pentru imaginea Sa) rezultate din acele asocieri «dubioase». (Precum se vede, Scriptura e o sabie cu două tăișuri. Taie și în liberalii care vor să arunce esențialul pe fereastră, și în fariseii scofâlciți de post și pedanți doctrinar, care sunt atât de obsedați de propria lor imagine «spirituală», încât uită de «cele mai însemnate lucruri din lege»)."Botez la Biserica Betania Dublin, Irlanda


Conferință de misiune pentru tineri la Hunedoara


Festivalul Libertății la Timișoara


Întâlnire Zonală de Tineret la Biserica Harul Lugoj

www.baptist-tm.ro

Vladimir Pustan - Cele mai importante întrebări ale vieţii (18 Mai 2014)


Vezi şi ultimele

Noutăţi Vladimir Pustan

✡ Poza și gândul zilei

Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine în grânarele tale şi în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Te va binecuvânta în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău. (Deuteronom 28:8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

vineri, 30 mai 2014

Pastor Cristian Ionescu: "Comunicatul conducerii ITPB: praf în ochi"


"Dacă rectorul nu își retrage oficial semnătura de pe documentul crislamic de la Yale și nu este revocată invitația pentru Miroslav Volf, atunci comunicatul conducerii ITPB și toate lamentările că ar fi fost calomniați sunt praf în ochi, iar reasigurările că ar fi ferm împotriva demersului crislamic sunt false."

Lector univ. dr. Emanuel Conţac: „Crislamul” – o gogoriță gonflată, pentru uzul guguștiucilor

Mi-am propus de mult să scriu un text despre acest subiect, mai ales că el a tot fost rostogolit pe alte bloguri evanghelice, în postări care mă menționau ca promotor al „crislamului”.
Nu aș fi răspuns acuzațiilor de pe blogul Ioan8, al cărui proprietar scrie în neștire verzi și uscate despre tot ce se întâmplă să-l obsedeze într-un moment sau altul, însă această intoxicare grosolană a fost preluată pe alte două bloguri de informații și a atins proporții hidoase care m-au determinat să ies din cochilie. Am început să primesc întrebări de la rude, prieteni și cunoscuți. Evident, pentru aproape toți era clar că această afacere este un nonsens, însă nu-și puteau explica în ce fel s-a ajuns aici.
Continuarea AICI

Redeşteptarea.ro: Evanghelizare la noua biserică baptistă a romilor din Măguri, jud. Timiş

Vineri şi sâmbătă au loc serviciile de evanghelizare în satul Măguri, localitate cu o populaţie de aproximativ 1.000 de suflete, în mare majoritate de etnie rromă. În fiecare seară au loc programe speciale cu cântece şi poezii, urmate de predicarea evangheliei de către pastorii Ionel Tutac si Marius Apopi.

La iniţiativa celor doi pastori, duminică, 25 mai, şapte credincioşi baptisti din localitatea Măguri, judeţul Timiş, au hotărât constituirea Bisericii Baptiste “Mântuirea”. Biserica nou constituită va fi filiala Bisericii Baptiste “Harul” din Lugoj şi a primit deja avizul din partea Comunităţii Baptiste Timişoara, urmând acum să aibă autorizaţie de funcţionare din partea Uniunii Baptiste.

Recent, Biserica Creştină Baptistă “Harul” a primit, din partea Primăriei municipiului Lugoj, un teren de 600 mp pentru construirea unui lăcaş de închinare. Terenul se află în Cartierul Nou, la ieşirea din Măguri.

✡ Rabin David Nagy la Cluj

Shabat shalom si Rosh Chodesh Sivan sameach tuturor! 

Azi dl. Rabin David Nagy va conduce kidush la Cluj-Napoca si oricine este binevenit. Iar in contextul comemorarilor victimelor holocaustului si al deportarilor din diferitele si multele localitati din Romania, am dori sa ne gandim si la prezentul si viitorul Israelului si al evreilor. 

Constientizand ca, antisemitismul n-a "murit" inca, asadar trebuie sa fim gata / pregatiti oricand sa NU mai lasam sa se intample din nou! Nu numai Holocaustul, ci nici alte pogroame si exterminari in masa sau individuale a evreilor. 

Nu stim ce vremuri vin, daca vor fi bune pentru noi, ne vom bucura, daca nu, vom rezista. Asa ca, va incurajam cu un verset din T'hilim 23. "Chiar daca umblu in valea umbrei mortii, nu mi-e frica de cel rau, caci TU esti cu mine..."

Otniel Bunaciu la Odessa

Presedintele Federatiei Europene Baptiste, Otniel Bunaciu, a vizitat recent Biserica Baptista Harul din Odessa unde a impartasit Evanghelia si a adus mesajul reconcilierii cu credinciosii baptisti din loc. 

Odessa este in prezent unul dintre localitatile cele mai afectate de recentul conflict ruso-ucrainean. 

Credinciosii baptisti din Odessa au solicitat inca de la izbucnirea acestui conflict sprijin in rugaciune fratilor lor de credinta pentru detensionarea situatiei.

 Cu aceeasi ocazie, credinciosii baptisti au multumit pentru sprijinul acordat de fratii lor in rugaciune pentru incetarea conflictului ruso-ucrainean.

 Pastorul bisericii baptiste din Odessa, Igor Bandura, ocupa functia de Vicepresedinte al Uniunii Baptiste din Ucraina.
Sursa: AICI

Realitatea NET: "Lucian Riviş Tipei, cercetat că şi-a bătut nevasta"

Potrivit unor surse judiciare, incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când soţia fostului deputat PDL Lucian Riviş Tipei, care este prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale PDL Arad, a solicitat sprijin la 112, reclamând că este bătută.

La faţa locului a intervenit un echipaj al Jandarmeriei Arad, dar şi o ambulanţă, care i-a acordat îngrijiri medicale victimei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă, a confirmat scandalul, însă nu şi identitatea participanţilor, afirmând că nu pot fi date publicităţii numele acestora.

"În seara zilei de 23 mai, la ora 20.40, a fost înregistrat un apel la 112, făcut de o femeie în vârstă de 36 de ani, care a reclamat că este agresată de către soţ, care are 38 de ani. Când echipajul de jandarmi a ajuns la adresa indicată, în cartierul Grădişte, la faţa locului se afla o ambulanţă, victima primind îngrijiri", a declarat Emilia Fînaţă, miercuri, corespondentului MEDIAFAX.
Cotidianul Creştin a solicitat un puct de vedere domnului Lucian Riviş Tipei care va fi publicat în NewsNet Creştin!

• Vladimir Pustan: Când aştepţi ceva, e obligatoriu să-ţi ţii gura închisă!


„Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.” Plângerile lui Ieremia 3:25-26

Nu se zice aici că Domnu-i bun cu cine e bun cu El. Bunătatea noastră ca trup de carne e nesemnificativă. Aici e vorba de speranţă, iar o speranţă fără Dumnezeu se numeşte salariu mai bun, pensie suficientă şi lipsa reumatismului.

Dumnezeu nu ne-a chemat să ne agităm aşteptându-i împlinirea suverană a planurilor Lui şi în viaţa noastră.

Bine e să taci de cele mai multe ori, iar când aştepţi ceva, e obligatoriu să-ţi ţii gura închisă.

Vladimir Pustan30 de creştini împuşcaţi mortal într-o biserică din Republica Africa Centrală

Cel putin 30 de crestini au fost impuscati mortal de rebeli musulmani care au atacat o Biserica in Republica Africa Centrala, o tara sfaramata de razboi, a spus un pastor.
,,Noi eram in biserica cand am auzit impuscaturi afara”, a declarat miercuri la Associated Press, Freddy Mboula, preot la Fatima de Notre Dame din Bangui. ,,S-au auzit tipete si dupa 30 de minute de impuscaturi erau cadavre peste tot.”
Militiile crestine si musulmane au avut o serie de ciocniri in aceasta natiune africana tulbure, de cand coalitia Seleka a parasit puterea in luna Ianuarie. Lupta dintre rebelii Seleka si luptatorii anti-balaka a escalat dupa ce presedintele interimar Michael Djotodia, a demisionat la inceputul acestui an.
Managerul Regional pentru Africa, Cameron Thomas, care reprezinta organizatia Internationala de Interes Crestin, a spus ca aceasta ultima violenta serveste ca un exemplu de “cultura de represalii” care a cuprins aceasta tara.
In timp ce militiile anti-balaka continua sa comita atacuri impotriva militantilor si civililor, cei ramasi din Seleka reantorc aceste atacuri, si civili nevinovati, inclusiv crestini care cauta adapostul in spatele zidurilor bisericii, continua sa sufere consecintele violentelor sectariene in crestere - a spus Thomas.
,,Viitorul Republicii Africa Centrala va continua sa se intunece atata timp cat comunitatea internationala nu ia masuri decisive de a opri violenta ce are loc si sa aduca la infaptuire o resolutie necesara care sa previna atacuri in viitor.”

✡ Comunitatea Evreilor Mesianici Oradea la Comemorarea victimelor Holocaustului


Duminica, 1 Iunie 2014, va avea loc la Oradea, comemorarea victimelor Holocaustului si a deportatilor. Acest lucru se va desfasura la sinagoga mozaica de pe str. Mihai Viteazul si la gara centrala unde se va inaugura o placa comemorativa la orele 12.30. La acest eveniment va participa si Comunitatea Evreilor Mesianici prin reprezentantii si membrii ei.

Evreii Mesianici Din Romania

“The Hope for Africa” la Biserica Filadelfia Suceava


Tabăra de vară "Corul Zorilor" la Mărișel, Cluj


Ghiță Mocan la Areopagus

www.areopagus.ro

Nelu Mureşan la Biserica Betania Dublin, Irlanda


Aniversare 30 de ani – Biserica Maranata Baia Mare
In data de 3 iunie 1984 s-a inaugurat Biserica Penticostala Maranata, iar in data de 08 iunie 2014 vom sarbatorii 30 de ani.

www.maranatabm.ro

Conferință Zonală de Tineret cu Nelu Brie la Caransebeş

Pentru cei mai multi oameni,cele mai puternice regrete sunt legate de tineretea lor...De ce am facut lucrul acela? De ce nu am ascultat? Marile De Ce-uri ale vietii sunt din aceasta perioada a vietii...
Sunteti invitati cu toata dragostea sa invatam impreuna in data de 14 Iunie 2014, incepand cu ora 10:00, la Biserica Penticostala Menorah Caransebes, cum putem sa avem o "Tinerete fara regrete" care aduce cu ea un viitor plin de speranta...fara marile poveri ale trecutului. 
               Va asteptam cu drag!

Lazăr Gog - Cum să-ţi evaluezi credinţa? (18 Mai 2014)


Vezi şi ultimele

Noutăţi Lazăr Gog

✡ Poza și gândul zilei

Da, Domnul a ales Sionul, l-a dorit ca locuinţă a Lui şi a zis: „Acesta este locul Meu de odihnă pe vecie; voi locui în el, căci l-am dorit. Îi voi binecuvânta din belşug hrana, voi sătura cu pâine pe săracii lui. (Psalmi 132:13-15)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

joi, 29 mai 2014

Pastor Cristian Ionescu: "Vizita lui Miroslav Volf la ITPB – un moment trist în istoria acestei instituții"

"Poate nu și-au dat seama de implicațiile grave ale unei asemenea asocieri. Snobismul scolasticii moderne cere asemenea prietenii (a te băga în seamă cu băieții deștepți). Cred că mai este timp să corectăm această eroare, mai ales că reputația acestei instituții reflectă și asupra întregului Cult Penticostal din România, sub al cărui patronaj își desfășoară activitatea. 

Nu asum faptul că rectorul ITP – din câte îl cunosc, un om deosebit de plăcut și un profesor de valoare – ar avea asemenea vederi de extremă (Creștinismul și Islamul având unul și același dumnezeu – folosesc D doar atunci când îmi este clar despre cine vorbesc). Însă, este absolut necesară o retractare publică a semnăturii de pe acest document..."


Nota Redacției: Din considerentele menționate în Nota care insoțeste postarea Comunicatului oficial al ITPB, mai exact, cu convingerea fermă că diversitatea convingerilor formulate public și care aparțin spectrului evanghelic, constituie material informativ și nu material rău-voitor sau calomnios, NewsNet Creștin aprobă postarea acestui fragment din articolul semnat de pastorul Cristian Ionescu. 

Cu speranța că aceasta postare nu va necesita emiterea unui nou comunicat care să incrimineze instrumentele mediatice, recomandăm conducerii ITPB să se adreseze direct autorilor, respectiv pastorilor Paul Dan, Cristian Ionescu și celorlalți slujitori evanghelici care formulează opinii diferite în spațiul virtual.

Comunicat oficial al Institutului Teologic Penticostal din Bucureşti

Conducerea Institutul Teologic Penticostal din București (ITPB) ia notă cu îngrijorare de informațiile eronate, rău-voitoare și calomnioase vehiculate în mediul virtual evanghelic românesc cu privire la trei cadre didactice ale ITPB (pastor prof. Corneliu Constantineanu, pastor conf. John Tipei, lector Emanuel Conțac) și cu privire la prof. Miroslav Volf, invitat să susțină prelegerile anuale ITPB în intervalul 11-13 iunie 2014.

Constatăm cu tristețe că, în goana după senzațional și rating, portaluri evanghelice de știri precum News Net Creștin și Armonia Magazine au preluat în mod iresponsabil aceste mesaje defăimătoare, fără a solicita un punct de vedere oficial exprimat de instituția noastră.

Le reamintim susținătorilor și partenerilor noștri că ITPB are ca misiune formarea de slujitori pentru Cultul Creștin Penticostal din România și că nu este implicat în niciun fel, instituțional sau prin corpul său profesoral, în dialogul dintre creștini și musulmani.

Conducerea ITPB condamnă atât orice formă de sincretism între creștinism și islam („crislam”), cât și orice încercare de intoxicare mediatică prin care se urmărește acreditarea ideii că anumiți membri ai corpului profesoral al ITP susțin „unirea creștinismului cu islamul într-o religie hibridă numită ‘crislam’”. Întregul corp profesoral al ITPB crede cu tărie în principiul neotestamentar potrivit căruia mântuirea este posibilă numai prin Isus Hristos.

Solicităm pe această cale portalurilor de știri News Net Creștin și Armonia Magazine să retragă materialele care sunt nu doar contrare adevărului, ci și vătămătoare pentru imaginea ITPB și pentru misiunea acestei instituții în câmpul Evangheliei.

Subliniem cu acest prilej că profesorul Miroslav Volf este o personalitate cunoscută și apreciată pe plan internațional pentru lucrările sale de teologie sistematică, etică și reconciliere. Cariera sa academică este jalonată de solide lucrări de cercetare, de publicații premiate, de conferințe prestigioase, de preocupări interdisciplinare inovatoare și de inițiative semnificative în domeniul reconcilierii.Nota Redacției: La solicitarea ITPB, NewsNet Creștin a retras fragmentul din articolul aparținând pastorului Paul Dan care a fost postat cu aprobare in portalul nostru de către Cotidianul Creștin.
 
Menționăm că NewsNet Creștin a aprobat publicarea acestui material nu din "goana după senzațional și rating", ci din convingerea că diversitatea convingerilor formulate public constituie material informativ, cu atât mai mult cu cât acesta aparține unui pastor baptist al cărui nume este evitat in comunicatul de mai sus. 

Nu in cele din urmă, cititorii noștri trebuie să ştie că fragmentul respectiv a fost insoțit de urmatoarea notă: 
  •   Deşi dezavuăm modul de "atac personal" utilizat frecvent de către pastorul Paul Dan  în articolele sale, continuăm să aducem în atenţia cititorilor noştri opiniile acestuia, deoarece şi acestea aparţin spectrului evanghelic, iar autorul lor este ordinat pastor în cadrul Cultului Baptist din România. 

Pastor Conf. univ. dr. John Tipei răspunde acuzaţiilor pastorului Paul Dan

Faptul ca nici conducerea ITP si nici conducerea Cultului Penticostal nu au luat masuri impotriva lui Emanuel Contac este un semn clar ca cele doua foruri nu au ajuns la concluzia pripita a domnului pastor Paul Dan care vede in EC un promotor al crislamismului.
Prea multa patima domnule pastor… si patima ne afecteaza puterea de a evalua corect.
 Fost rector al Institutului Teologic Penticostal din București 

Înălţarea lui Hristos!


Ioan 3:14 "Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului…"

Cand Dumnezeu le-a promis copiilor sai paine din cer, de fapt, El le-a facut un dar mai mare decat painea: cerul insusi. De fiecare data cand asteptau painea ei priveau cerul. 

Animalele scormonesc si colinda pamantul pentru hrana. Cei ce poarta chipul lui Dumnezeu trebuie sa priveasca cerul si vor avea paine.

Orice om care uita, ignora sau uraste cerul coboara, devenind din ce in ce mai mic in ochii lui Dumnezeu. 

Orice om care iubeste cerul si il priveste mereu cu dor, devine mai mare in inima lui Dumnezeu: Psalmii 78:25 "Au mâncat cu toţii pâinea celor mari, şi le-a trimis mâncare să se sature." 

Painea celor mari este painea celor care privind spre cer, spun: ,,multumesc Tata!”

Cand sufletul se scarbeste de painea cereasca si refuza sa priveasca cerul atunci Dumnezeu il lasa sa stea cu serpii pamantului: Numeri 21:6 "Atunci Domnul a trimis împotriva poporului nişte şerpi înfocaţi, care au muşcat poporul, aşa încât au murit mulţi oameni în Israel." 

Otrava acestor serpi ducea la o fierbinteala mare in trup care ucidea. Cate patimi aprinse zac in om: Romani 1:27 " s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii..."

Ce pedeapsa dreapta: cand iti este drag pamantul vei ajunge sa privesti cu frica fiecare crapatura a lui sa vezi daca nu iese vreun sarpe care sa te muste!

Dumnezeu a lasat un leac pentru cei care se pocaiesc: un sarpe inaltat de Moise pe prajina care nu e altceva decat umbra lui Hristos inaltat pe cruce! 

Nimeni nu va fi inaltat la cer pana cand nu va fi inaltat pe cruce, in rastignirea de sine! Hristos S-a inaltat dar mai intai S-a lasat tintuit pe cruce ca leac pentru fierbinteala patimilor care ucid sufletul omului pe care El il iubeste atat de mult!

Nasterea Domnului vine cu minciuna numita Craciun. Pastele aduce iepurasul cu ouale vopsite! 

Dar Inaltarea este a noastra, a Bisericii. Fara confeti, fara minciuna rafturilor din magazine, fara reni zburatori. Ci doar cu bucuria celui care priveste cerul, painea, harul iertarii, marginile pamantului si spune: 

Hristos S-a Înălţat! Slavă Lui!


Florin Ianovici

La mulți ani Vladimir Pustan!

Vă dorim ca Dumnezeu să vă facă strigăt de tulnic ce cheamă toți muritorii la luptă, liturghie ce spintecă dorul şi-mprăştie bucăţi de iubire în tot văzduhul inimilor, pâine sfântă ce se frânge să ne cuminecăm prin ea!

Hristos să vă păstreze pastilă concentrată de conştiinţă omeneascâ, esenţă tare de dor după Cer (pe care o poti lua cu tine oriunde), stâncă de care se sparg valurile furioase... Căci prea multe sunt!

Vă dorim să fiți nu doar o sabie ce taie întunericul bucățele, ci și o cruce pe care-o simţi grea în spate, dar care te ajută să învii! Să fiți vocea ce-alină, ce înjunghie cu dorul de veșnicie, de care nu mai scapi. Să aprindeți bisericile în milioane de torțe, și să fiți mereu picătura de frumos ce poate cuprinde orice urât, transfigurându-l.

Dumnezeu să vă folosească să fiți o scară către cer, val de iubire ce poate să măture orice ură, lăsând în urmă doar crini albi și parfum de neprihănire!

Azi va urăm "La mulți ani" pe pământ "patriarhule"! Dar și să trăiți veșnic în Ceruri, cu Sfânta Treime cerească, cu îngerii și cu tot alaiul de sfinți! Fiți binevenit la Poarta 7!

Serbare de absolvire la Lugoj

Duminica, 1 Iunie, începând cu ora 18, Biserica Crestina Baptista “Harul” din Lugoj va găzdui serbarea de absolvire a unei noi generații de lucrători pe ogorul Evangheliei. 

Alături de studenții Institutului Biblic Baptist din Timisoara vor fi familiile lor, parte din corpul profesoral, dar si Bill Fortner, președintele organizației Frontline Fellowship.

 Serviciul de închinare va fi condus de pastorii Ionel Tutac si David Nicola, iar Evanghelia va fi propovaduita de Gelu Păcurar, pastor al Bisericii Baptiste Sega din Arad.
Sursa: AICI

Cursul de vară Jubilate 2014


Ne aşteaptă  o săptămână specială pentru care credem că Domnul ne pregătește un belșug de binecuvântări!   Așa că abia așteptăm să ajungem la Misiunea Pacea, Şelimbăr la Cursul de vară Jubilate în 4-10 august 2014.  Anul acesta sărbătorim credincioșia lui Dumnezeu în cea de-a XI-a ediție a cursului de vară!
 
Avem noutăţi pentru Cursul 2014!

Profesori noi
Pe lângă mulţi oameni dragi pe care i-aţi cunoscut de-a lungul anilor, avem profesori noi: 

  • Maria Moşuţi – un mare ajutor la Canto! Maria Moşuţi este prof. drd. la Univeristatea de Arte George Enescu din Iaşi şi soprană în Filarmonica MoldovaIaşi. Este căsătorită cu Cristian şi au împreună trei copii. Ei slujesc la Biserica Penticostală Străjerul din Iaşi.
  • Dor Niculescu – va preda cursul Acompaniament-pian pentru cântarea în comun. Dor este absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie. Lucrează ca profesor de Teoria Muzicii si de Armonie la Liceul de Arte Sabin Drăgoi din Arad şi referend muzical la Strigătul de la Miezul Nopţii. Acompaniază la pian la Biserica Baptistă Dragostea, Pârneava şi la Biserica Baptistă Şega din Arad. 
  • Daniel Berengea –va preda cursul Noţiuni de improvizaţie pentru închinare (Instrumente cu coarde şi de suflat din lemn) şi atelierul Ansamblu de instrumente de suflat din lemn şi instrumente cu coarde. Daniel este profesor de Educaţie Muzicală la Liceul Creştin Pro Deo din Cluj-Napoca şi absolvent al secţiei de interpretare – clarinet, cu experienţă profesională de peste 14 ani. Slujeşte la Biserica Penticostală „Albini" din Cluj în echipa de închinare prin muzică. 
  • George Stamate – va preda cursul Dirijat începători. George este absolvent al Universităţii Emanuel din Oradea, secţia Pedagogie Muzicală. În prezent este student la Masterat în Arta Muzicală la Universitatea Emanuel din Oradea şi la dirijat simfonic la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. George este din Piatra Neamţ şi acum slujeşte împreună cu Kenneth Tucker la Biserica Baptistă nr. 1 din Cluj-Napoca.

Botez la Biserica Betel Dumbrăveni, jud. Suceava


Picnic cu Biserica Baptistă Grace Dublin, Irlanda


Bill Norton la Biserica Filadelfia Baia Mare

In aceasta sambata, 31 mai, de la ora 18:00
 si duminica, 1 iunie, de la 10:00, 
il avem ca invitat special pe Bill Norton. 
Va asteptam!


✡ Mărturii din Israel - Azi: Pastor Cornel Lavric

“Vizitarea Tarii Sfinte a adus in mine o stare de multumire si recunostinta catre Domnul pentru Harul pe care l-am avut de a vedea locurile pe unde Mantuitorul nostru drag a predicat, a suferit, a murit si inviat pentru noi.

Multumesc pentru cei ce ne-au inconjurat cu dragoste.

Multumesc pentru Mihail si Daniel, organizatorii si ghizii nostrii, Domnul sa va Binecuvinteze !”
Pastor Cornel Lavric


NewsNet Creştin işi propune să vă amintească permanent că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel. 

Prin urmare, pe lângă Poza si Gândul Zilei şi Albumele cu imagini din Israel publicate aici, pe acest portal veţi putea citi ocazional şi impresiile de călătorie din Israel furnizate de către Agenţia Oxentia Tourism sau de către cititorii noştri care au fost în diverse pelerinaje în Ţara Sfântă.

Aceste materiale sunt grupate sub genericul "Mărturii din Israel" şi le puteţi descoperi rapid în pagina ✡ Creştin ProIsrael