După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 25 aprilie 2014

Vladimir Pustan – Așteptând Duminica Tomii

La noi în sat e mai mare sărbătoare duminică decât la Paști. În Duminica Tomii se umple satul de fiii plecați departe, ce vin să-și aducă aminte de cei morți. Apoi timp de un an nu-și mai vizitează părinții, ca semn că prețuim mai tare pe cei morți decât pe cei vii.
Când eram copil știam că ouăle vopsite la Paști, dăruite în Duminica Tomii la cimitir, înseamnă urticarie lunea.
Mai știam că cei ce se îmbătau la cimitir și apoi dormeau pe mormântul bunicului voiau să fie mai aproape de cei dragi plecați.
Mai știam că Toma s-a îndoit. Înseamnă că a fost un om deștept. Numai proștii n-au îndoieli. Când întâlnești un om sigur pe el și pe ce spune înseamnă că stai de vorbă cu un prost ce bubuie. Spiritele superioare au dubii. Progresul omenirii s-a făcut cu oameni ce n-au fost siguri pe ceea ce au învățat.
Nu-l condamnați pe Toma, pentru că în seara de Paști era lipsă. Când vine necazul peste oameni, unii caută tovărășia altora. Se duc la biserică, la club, la crâșmă sau ies în fața porții. Alții se retrag în singurătate și numără fluturii. N-a fost un sceptic necredincios, ci un credincios rănit.
Îmi veți spune că Orfeu a pierdut-o pe Euridice pentru că s-a îndoit că ar fi în spatele lui și pe ultimul metru din Hades a întors capul să vadă dacă-l urmează. Orfeu a avut un cap frumos (de aceea l-au tăiat bacantele să-l aibă amintire) dar minte nu a avut. Dragostea se bazează pe încredere. Adică pe puterea de a nu întoarce capul. Trebuie să ”simți” că celălalt e acolo… Dar ne-am îndepărtat de subiect.
Și care a fost subiectul? Niciunul.
După 1600 de ani de la moartea lui Toma, portughezii au găsit în India creștini tomiți. Iar ei spuneau că nu tot ce zboară se mănâncă. De exemplu, avioanele…

Sejur de ucenicizare şi vindecare la Oradea

Mai multe detalii: AICI

Nicolae Geantă la Biserica Antiohia București


Seară de închinare cu Adoram Arad la Biserica Aletheia Timișoara


Ziare.com: Un profesor de liceu american i-a confiscat Biblia unei eleve


Familia unei eleve de la o scoala din Texas il acuza pe profesorul acesteia ca i-a confiscat Biblia la ora de lectura.

Institutul Libertatii, o organizatie nonprofit specializata in cazuri de abuzuri asupra libertatii religioase, a facut public cazul unui profesor la o scoala din orasul texan Cypress care i-a confiscat unei eleve Biblia la ora de lectura personala si i-a spus sa nu o mai aduca la scoala din nou, scrieFox News.

Profesorul i-ar fi spus fetei ca Biblia este un material de lectura nepotrivit. Michael Berry, consilier superior la Institutul Libertatii, a declarat ca familia vrea sa ramana anonima, pentru ca se teme de represalii. El spune ca masura luata de profesor este paradoxala, avand in vedere ca in biblioteca scolii se afla mai multe Biblii.

Continuarea pe www.ziare.com

Florin Ianovici - Vinovatul de serviciu!


Am descoperit in dragoste o latura despre care nu stiam prea multe: vinovatul de serviciu!

Cand esti mama iubesti cum nimeni nu poate intelege. Te zdrobesti, uiti de tine, gasesti putere in sleire, te ridici si mergi inainte de dragul copiilor. Si in toate te alegi cu mustrari, taceri reprobabile, sictir pedagogic pentru ca esti vinovatul de serviciu!

Cand esti prieten iti faci un abonament la telefon mai mare, te rogi si postesti pentru necazurile prietenului, stai cu el cand toti fug de el, te lupti pentru el cum nu o faci pentru tine ca mai apoi sa te trezesti stupefiat ca esti vinovatul de serviciu!

Cand slujesti ridici mana si spui: ma duc eu cand altii stau cu privirea coborata, alergi pentru Dumnezeu si semeni, furi timpul copiilor tai si a partenerului tau ca sa il daruiesti strainului, renunti la visele tale, te cheltuiesti in tot pentru altii ca ma apoi sa auzi ca esti vinovatul de serviciu!

Copiii, prietenii, cei carora le slujesti spun: vinovat! Nu pentru o zi, nu pentru o fapta ci vinovatul de serviciu!

Imi rasuna in inima cuvintele sfinte: Isaia 53:5 "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi."

Mai vrea cineva slujba dragostei?

Transmisie LIVE: Înmormântarea pastorului Ioan Berci

Vineri, 25 aprilie 2014, ora 13.00

PUBLIKA.TV: Există libertate religioasă în Republica Moldova?

Cum să conviețuiască armonios oameni de diferite confesiuni din Republica Moldova? 
Ce factori determină toleranța religioasă din țara noastră? 
Este pregătită Moldova să accepte diversitatea religiilor? 
Există libertate religioasă în Republica Moldova? 

La aceste și alte întrebări au răspuns invitații emisiunii Fabrika de la Publika TV, marți 22 aprilie.

Click AICI


✡ Creştin ProIsrael: Albumul "Afula"

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească mereu că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, ocazional,  postăm aici  o imagine cu link spre albumul zilei din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsraelconvinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a acestei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre albumul cu denumirea din titlul acestei postări.  Să vă fie cu folos!
Dacă nu vizualizaţi in Facebook, click AICI!

Bebe Ciauşu la Centrul Areopagus Timişoara


Scrisoare misionară: Familia Saitis Marcel şi Ioana, Madagascar

Dragi prieteni,


Inca de mici copii am invatat sa salutam de Pasti: Hristos a inviat! si sa ne asteptam la raspunsul: Cu-adevarat a inviat ! Aici, in coasta Africii,  mesajul mortii si invierii lui Hristos este unul vital – reprezentand esenta proclamarii Evangheliei lui Hristos (Romani 15). Fara moartea lui Hristos si fara invierea Lui nu ar fi existat o Veste Bunao Evanghelie. Dar acum, Hristos a inviat, s-a inaltat si sta la dreapta Tatalui si ne-a poruncit sa mergem in Numele Lui…si iata-ne aici, ambasadorii dvs pentru taramurile africane din partea de est.

   Ne este drag sa vorbim despre aceasta tara – Madagascar, si despre acesti oameni – poporul malgas, deoarece ne sunt dragi. Nu au facut nimic special ei pentru asta, e pur si simplu o dragoste turnata de Duhul Sfant in inimile noastre, o dragoste pe care nici noi nu o intelegem, dar invatam sa o traim si o facem sa gaseasca diverse expresii practice. Suntem binecuvantati sa petrecem deja a 8-a luna aici in Antsirabe. Copiii nostri – Alessia si Ruth tocmai au intrat in vacanta, iar Filip – la 1 an si sase luni, ne tine intr-o forma fizica excelenta, deoarece trebuie sa fim tot timpul cu ochii pe el. 

Continuarea: AICI

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

✡ Poza și gândul zilei

Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii.
 (Proverbe 16: 9)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Marius Cruceru - De ce cred? (20 aprilie 2014)