După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Concert de Paşte la Biserica ELIM Ploieşti


Marius Cruceru la Biserica IRIS Cluj-Napoca

Mîine seară vom încerca să ne oglindim credințele în Credința Domnului Isus, să ne scoatem inimile în fața Mielului cu inima străpunsă, să ne curățăm odată cu Paștele de aluaturile cele vechi.
Sper să ne revedem mîine seară, dragi prieteni!
Cristos a înviat!

POZE: Florin Ianovici şi Adi Gliga la Biserica ELIM Ploieşti


ȘtiriFlux.ro: Comisarul Florin Bolosin - premiant fără premiu

 Anul trecut, la începutul verii două ştiri ne impresionau – prima ne anunţa că o mamă şi-a abandonat pruncul nou-născut la gunoi, unde a fost găsit de angajaţii unei firme de salubritate.
La scurt am aflat cu toţii că un om vrea să adopte acest copil, dându-i şansa unei vieţi în mijlocul unei familii adevărate, care să-i iubească şi să-l îngrijească. Am mai aflat, apoi, că Florin Bolosin, împreună cu soţia sa, mare are acasă trei copii pe care îii creşte şi educă, dintre care doi sunt, de asemenea, adoptaţi. Comisarul de poliţie BOLOSIN FLORIN, pentru că este polițist, s-a prezentat la sediul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara cu o cerere scrisă prin care a solicitat încredinţarea noului născut, ofiţerul de poliţie urmând a respecta etapele procedurii de adopţie, potrivit legislaţiei în vigoare. Impresionat de soarta micuţului poliţistul şi-a manifestat încă din primul moment intenţia de a-l adopta pe nou-născutul părăsit în condiţii vitrege de cea care i-a dat viaţă.
Pentru toate aceste considerente oamenii au venit sâmbătă în central municipiului Deva într-un număr impresionant pentru a-i oferi acestui OM recunoaşterea valorii sale şi să-I mulţumească pentru exemplul de altruism şi omenie pe care l-a oferit societăţii. Trebuie subliniat un lucru foarte important. După finalizarea procedurilor de adopţie, Florin Bolosin şi soţia acestuia devin părinţi ai copilului şi nu vor primi de la stat decât alocaţia de creştere a copilului, deci micuţul, ca şi în cazul celorlalţi doi prunci adoptaţi, nu este dat în plasament familial, familia Bolosin nefiind remunerată pentru efortul continuu şi permanent de creştere şi îngrijire a unei vieţi omeneşti.
Continuarea in ȘtiriFlux.ro

Botez la Sala Cireșarii Beiuș


Dimineața, începând cu ora 09.30, te așteptăm la Sala Cireșarii ”Ca să te poți bucura de Înviere” și după-amiază, de la ora 18.00, în cadrul celui de-al doilea botez nou-testamental din acest an, învățăm ”O predică de la îngeri”.

Ne închinăm prin cântare alături de Chris. 

Vă dorim sărbători tihnite și binecuvântate!

Emma și Cristi Repede & Alin și Emima Timofte la Suceava și Botoșani





Luni 21.04 ora 18
Biserica Penticostala "Filadelfia" Suceava


Marti 22.04 ora 18
Biserica Penticostala "Lumanuri Bune" Botosani


Marti, la Botosani va predica Gabi Zagrean

Rugați-vă ca biserica să devină o forță spirituală în Ucraina!

Violențele escaladeză din nou în Ucraina. După ce guvernul interimar a emis un ultimatum de 40 de ore protestatarilor, Rusia avertizează că folosirea forței ar putea declanșa războiul civil. Serghey Rakhuba, de la Russian Ministries spune că au lucrători în fiecare oraș ocupat de activiștii pro-ruși.

"Situația din Ucraina se schimbă din oră în oră. Cu cât mai mult ne uităm la ce se întâmplă cu atât mai multă îngrijorare avem în inimile noastre." 
Câteva lucruri rămân constante, în primul rând foamea crescândă după Evanghelie.
"Noi vrem să echipăm biserica să folosească această oportunitate, să se folosească de acest moment pentru a ajuta oamenii să găsească adevarata speranță în Isus, prin citirea Evangheliei, astfel că plănuim să tipărim încă 200 000 de copii ale Evangheliei după Luca" a spus Serghey Rakhuba.
Rugați-vă ca biserica să devină o forță spirituală în Ucraina, iar credincioșii să aibă îndrăzneală în vestirea Evangheliei!
Sursa: Mission Network News  Traducerea: Robert Baciu

Scrisoare misionară: Familia Cuceuan - Întâlnirea liderilor evanghelici Surzi și reîntoarcerea în Etiopia

Ionuț și Daniela Cuceuan sunt misionari Wycliffe România și slujesc comunității surzilor. 
“În ziua aceea, Surzii vor auzi cuvintele cărții...” Isaia 29:18a
Dragii noștri,

Iată că primăvara nu s-a lăsat mult așteptată și ne bucurăm de culoare, de soare, dar și de ploile primăverii, care înviorează pământul. Îi mulțumim Domnului pentru zilele pline de culoare de care avem parte. Anul trecut nu am avut parte de primăvară, de aceste momente, în care putem vedea cum natura renaște și își recapătă culoarea. Vă dorim să aveți parte de o primăvară frumoasă, plină de bucurie și Domnul să vă învioreze sufletul!
Despre întâlnirea liderilor evanghelici Surzi, Zalău, 22 martie
Scopul principal al întâlnirii a fost ca cei prezenți să discute mai multe lucruri organizatorice, la nivel național (de exemplu – organizarea taberei creștine pentru Surzi). Totuși, în cadrul întâlnirii, colegii noștri din echipa de traducere a Bibliei în limbajele semnelor (SIL GSLT Europa) au oferit o prezentare despre importanța Cuvântului lui Dumnezeu în viața oamenilor și despre modul în care SIL GSLT poate ajuta, sfătui și susține un proiect de traducere a Scripturii în limbajul/limbajele semnelor din România.
Pe parcursul lunii martie am investit mare parte din timpul nostru în organizarea întâlnirii a liderilor Surzi evanghelici din România, întâlnire ce a avut loc la Zalău, sâmbătă, 22 martie. Dorim pe această cale să mulțumim tuturor celor care au răspuns chemării noastre la rugăciune, pentru această întâlnire. Ne-am așteptat să fie prezenți aproximativ 20 de lideri din mai multe județe, dar în cele din urmă, au participat 35 de lideri Surzi. Mulțumim Domnului pentru timpul bun pe care l-am avut alături de acești oameni deosebiți.


Participanții la întâlnire au fost încântați de proiectele de traducere începute în alte țări, iar unii dintre ei și-au exprimat dorința și nevoia de începere a unui proiect de traducere și pentru Surzii din România.

Așadar, ziua de sâmbătă, 22 martie am petrecut-o în compania acestor oameni deosebiți. Unii dintre ei au rămas în Zalău și pentru a fi parte la părtășia grupului creștin de Surzi din Zalău. Alături de ei am fost și noi, împreună cu colegii noștri. Ne-am rugat, am slujit și ne-am bucurat împreună, aducând laude Tatălui ceresc.

Continuați să vă rugați pentru comunitatea evanghelică a Surzilor din România și pentru dorința și nevoie lor de a avea Cuvântul lui Dumnezeu, în limba inimii lor: limbajul semnelor. Rugați-vă și pentru cei care au participat la această întâlnire – lideri Surzi din mai multe județe din țară. Fie ca Domnul să-i binecuvânteze cu o viziune proaspătă și să le dea putere în slujirea pe care o fac.
Reîntoarcerea în Etiopia - NOUTĂȚI!
Cu ajutorul Domnului, procesul de obținere a actelor necesare pentru permisul de muncă avansează – încet, dar sigur. La sfârșitul lunii martie, ni s-a comunicat faptul că biserica parteneră Mekane Yesus din Etiopia, a acceptat în mod oficial să ne susțină în vederea obținerii permisului de muncă pentru Ionuț și a vizei de dependent pentru Daniela, viză care se obține pe baza permisului de muncă a partenerului. (Obținerea permisului de muncă pentru amândoi nu ar fi fost posibil, mai ales acum când suntem la început).

O scrisoare oficială a fost trimisă biroului internațional SIL din SUA, unde va fi discutată situația noastră iar mai apoi, o scrisoare oficială din partea SIL Internațional, va fi adresată bisericii Mekane Yesus și autorităților etiopiene. Rugați-vă ca procesul să se desfășoare cu bine și în această etapă.

În urma discuțiilor avute cu liderii noștri, am stabilit o posibilă dată de plecare în Etiopia: 6 MAI! Pentru a ne reîntoarce trebuie să obținem viză de afaceri de la ambasada Etiopiei în Geneva, Elveția. Când vom fi ajuns în Etiopia, va trebui ca noi, personal să depunem actele pentru permisul de muncă, la biroul de imigrări. Reîntoarcerea noastră pe baza unei vize de afaceri este un pas necesar în vederea obținerii permisului de muncă. Vrem ca pe parcursul lunii aprilie să trimitem la ambasadă actele necesare pentru obținerea vizei.

Procesul obținerii unui permis de muncă în Etiopia nu este deloc unul ușor. Vă mulțumim pentru susținere, răbdare și încurajări. Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru acest proces îndelungat. Rugați-vă ca totul să decurgă cu bine și să primim viza de afaceri cât mai repede și fără probleme, astfel încât reîntoarcerea noastră în Etiopia pe 6 mai să fie posibilă.

Fiți binecuvântați de Tatăl ceresc!

Cu drag,
Ionuț și Daniela

Dacă doreşti să fii la curent cu slujirea familiei Cuceuan și a altor misionari Wycliffe, înscrie-te aici la buletinul informațional trimestrial!

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:


Puls misionar român

Adevărul: Paştele lui Iisus şi Paştele lui Baraba


Starea de ruină a Neamului şi Statului nostru este rezultatul iubirii de sine egoiste a celor mai mulţi dintre noi, popor, dregători şi păstori. Nu există o altă conspiraţie ridicată împotriva poporului nostru, decât aceea a iubirii egoiste de lume şi neiubirii de Dumnezeu.

Pilat le-a zis: Pe cine voiţi să vi-l eliberez, pe Baraba sau pe Iisus, care se zice Hristos? Însă arhiereii şi bătrânii au aţâţat mulţimile ca să ceară pe Baraba, iar pe Iisus să-L piardă. Atunci le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus L-a biciuit şi L-a dat să fie răstignit. (Evanghelia după Matei XXVII, 17, 20, 26)

Starea vieţii noastre prezente, de români călători la margine de Europa, este rodul alegerilor noastre trecute - un adevăr simplu de rostit, însă greu de acceptat în deplinătatea manifestărilor şi consecinţelor sale. Românului îi este mult mai simplu să spună că alţii sunt vinovaţi pentru ruina lui şi să arate spre păcatele lor, uitând de propriile lui păcate. 

Săptămâna Patimilor ne îndeamnă tocmai la această meditaţie asupra alegerilor făcute: ce am ales noi, românii, ca neam şi deopotrivă, ca indivizi, să facem cu viaţa noastră de până acum, pe ce cale am ales să călătorim? 

Pe cine am ales eu între Iisus şi Baraba? 

De fapt, a alege înseamnă, în esenţă, a iubi, însă iubirea are două chipuri. 

În chipul cel mai răspândit în lumea noastră rătăcită, poţi să te iubeşti în tine însuţi, necondiţionat şi cufundat în egoism şi patimi, îngăduindu-ţi toate plăcerile şi răutăţile lumii. Atunci alegi pe Baraba tâlharul, atunci alegi bezna, deşi tu crezi că eşti în lumină şi că trăieşti în dreptate, atunci eşti un tâlhar şi-ţi jefuieşti propriul suflet. Căci ce este păcatul, decât o iubire pervertită?

Citeste mai mult: adev.ro/n47p9o



O nouă stație Radio Vocea Evangheliei

Pe 18 Aprilie 2014, in Vinerea Mare, RVE a inceput emisia de 24 de ore pe statia noastra din Moldova Noua. Este vorba de cea de a 10-a statie RVE. 

Providenta divina ne face un indoit dar adaugind sarbatorii  Saptaminii Mari bucuria inaugurarii unei noi frecvente radio.  Multumim Domnului si multumim tuturor celor ce s’au implicat si rugat  ca acest lucru sa se intimple. 
Lucian Despa

Adevărul: Gânduri şi lacrimi în Săptămâna Patimilor - Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici!


Cetatea românească se pregăteşte de răstignirea lui Hristos, dar nu şi pentru Învierea Lui, căci uşa sufletului românesc, prin păcatele noastre, se închide şi refuză venirea Lui.


„Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.” (Sfânta Evanghelie după Matei XXIII, 13) 


Privim la gâlceava, la haosul, la nebunia care bântuie cetatea românească şi cu greu aflăm în această întunecime sufletească măcar o frântură de lumină şi trăire creştină. Duh de ură, duh de dezbinare şi demoni ai necredinţei ispitesc şi amăgesc sufletul neamului nostru. Se spurcă Săptămâna Patimilor de către mai-marii cetăţii româneşti, cu certurile lor de mahala, cu jaful făptuit în taină, cu aroganţa şi lipsa lor de simţire faţă de pacea duhovnicească şi năzuinţele poporului. Impostori, infractori, desfrânaţi, beţivi, hoţi şi delatori se bulucesc unii peste alţii în agora cetăţii, se murdăresc şi ne murdăresc cu mizeriile păcatelor lor, cocoţaţi prin minciună şi furt pe înălţimile dregătoriilor lumeşti. 

Poporul este ispitit să se smintească în această nebunie demonică, cu promisiuni deşarte că adevărul ar fi aici, acolo ori aiurea, în locuri unde pe nedrept şi cu nemilostenie s-au aşezat stăpâni dregătorii cetăţii româneşti. Cu credinţa slabă şi sufletul chinuit de patimi omeneşti, românul din popor se aruncă în haosul minciunii, slujind pe dregătorul devenit idol în mintea lui cea proastă, iar când această luptă îi pare de neînţeles, el fuge din calea haosului, dar nu spre rugăciune şi smerenie, ci urmându-şi poftele păcătoase şi lenevind în braţele desfrânării spre care îl cheamă dulcele ”carpe diem”, otrava ce-i este dată ca hrană prin miile mizerii ale vieţii fără de Dumnezeu. 

Unde sunt păzitorii Legii, unde sunt mărturisitorii Adevărului, unde este pacea noastră, smerenia noastră, rugăciunea noastră? Unde este glasul care să cheme la împăcarea cu Hristos, cu semenii şi cu noi înşine, pentru a pătimi în Hristos, a muri în Hristos şi a Învia în Hristos? Acest glas nu mai este auzit, Cuvântul nu mai este văzut, căci dregătorii sunt surzi, poporul este orb, mărturisitorii au amuţit, iar urâciunea pustiirii îşi cere plata de la sufletele noastre pline de păcate...

Citeste mai mult: adev.ro/n43c85

Citeşte de acelaşi autor şi:

✡ Poza și gândul zilei

„Iată, Eu fac un legământ cu voi şi cu sămânţa voastră care va veni după voi; Fac un legământ cu voi că nicio făptură nu va mai fi nimicită de apele potopului şi nu va mai veni potop ca să pustiască pământul.” Şi Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine şi voi şi între toate vieţuitoarele care sunt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine şi pământ. (Geneza 9:9,11-13)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Pastor Cezar Petre la Biserica ELIM Ploiești



Duminică, 20 aprilie 2014, ora 18.00
la Biserica ELIM Ploiești
va predica
pastorul Cezar Petre 

Peter Costea - poziţia 21 pe buletinele de vot!

VOTAŢI POZIŢIA 21 !
 
Vă anunţăm cu o deosebită plăcere că Biroul Electoral Central a stabilit poziţiile pe buletinele de vot, a candidaţilor la alegerile europarlamentare din 25 Mai.
 
În acest sens vă aducem la cunoştinţă că
dl. Peter Costea se va afla la poziţia 21 pe buletinele de vot !

Documentul oficial poate fi consultat AICI !


VOLUNTARI
Avem în continuare nevoie de voluntari pentru campania electorală a dlui. Costea. Vă invităm să vă alăturaţi echipei noastre, o echipa vibrantă şi o campanie bine pusă la punct. Ajutându-ne pe noi, vă ajutaţi pe dvs.



Contactaţi-ne prin e-mail la:
  contact@costea-parlamentuleuropean.ro
sau accesând site-ul de campanie: costea-parlamentuleuropean.ro