După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 11 aprilie 2014

Seminar biblic cu pastorul Dave Hickman la Urziceni



Sambata, 
12 Aprilie 2014
Scoala ”Hristos pentru Baragan” 
gazduieste 
Seminarul cu tema biblica 
”Drumul spre desavarsire”
care va fi prezentata de pastorul
 Dave Hickman.

Sunt invitati slujutori din judetele 
Ialomita, Calarasi, Buzau si din Bucuresti.

Botez la Biserica Penticostală Emanuel Ploieşti


Concert Cătălin şi Ramona Lup la Biserica Adoratio Floreşti, jud. Cluj


Florin Ianovici: "Tac, deci vorbesc!"

Plangerile lui Ieremia 3:26 "Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului."

Oricine poate vorbi şi mulţi o fac cu uşurinţă. Puţini ştiu însă să tacă.

Nu orice tăcere este folositoare. Există o tăcere a celor vii şi o tăcere a celor morţi. Cei vii aşteaptă în tăcere ajutorul Domnului. Cei morţi tac fiindcă nu are cine să le mai vină în ajutor: Psalmii 94:17 "De n-ar fi Domnul ajutorul meu, cât de curând ar fi sufletul meu în tăcerea morţii!"

De mult cuvintele nu mai au rolul de a creea punţi ci mai degrabă dau foc, incendiază şi ard orice fel de legătură dintre oameni. Rostirea unui cuvânt trebuie să fie act de creaţie şi nu de ucidere!

Multe dintre cuvintele ce îmi asaltează dureros retina au o culoare hepatică de filosofii de duzină. Prefer o vorbire cu sare care să trezească simţurile omului duhovnicesc decăt dulcegăriile  ce aduc carii sufleteşti. Iubesc amarul Bibliei câtă vreme aduce nectarul schimbării inimii.

Nu este adevărat că cel ce tace nu vorbeşte! Tăcerea este o altfel de rostire. Doar că o pricep puţini. E de preferat tăcerea atunci când cel ce ,,vorbeşte”, latră! Oamenii serioşi discută fapte şi nu regizează comedii. Pe plaiurile mioritice a inflorit nebunia lui Nero care se credea mare artist: Amos 6:5 "Aiurează în sunetul lăutei, se cred iscusiţi ca David în instrumentele de muzică." Nu deveniţi un auditoriu ieftin ci fiţi pretenţioşi şi critici pentru că nu aveţi decăt o viaţă!

Şi fiindcă vine sărbătoarea Floriilor îmi fac inima finic si mă duc cu copiii (de Dumnezeu) să strig: Ioan 12:13 "… „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!”"



Emma și Cristi Repede & Alin și Emima Timofte la Timișoara și Sebiș













Duminică, 13.04.2014 
ora 9.00
Biserica Penticostală "Elim" Timișoara

ora 17.00
Biserica Penticostală Sebiș, Arad

Emma și Cristi Repede & Alin și Emima Timofte

Declarația comună a Uniunii Baptiste din Ucraina și Uniunii Baptiste din Rusia

“Ferice de făcătorii de pace…” Matei 5:9
Noi, reprezentanții adunărilor Baptiștilor Creștin Evanghelici din Rusia și Ucraina am decis să venim împreună pentru a ne exprima perspectivele comune cu privire la preocupările majore ale oamenilor din bisericile și din țările noastre. Dăm, prin urmare, un semnal vizibil de sprijin al posibilității unui dialog pașnic între bisericile și popoarele noastre.
Toate adunările noastre se roagă în mod continuu pentru pace între popoarele noastre precum și pentru cei care au suferit în timpul recentelor derapaje politice. Ne rugăm pentru menținerea unei păci de durată și pentru înțelegere între cetățenii din țările noastre indiferent de afilierea națională sau confesională.
* Ne exprimăm disponibilitatea sinceră de a ne ruga și de a sprijini dialogul fratern și promovarea păcii în societatea rusă și cea ucraineană.
*Facem apel la toți cei care sunt responsabili de viitorul țărilor noastre să țină ferm la principiile libertății de conștiință și de exprimare și la neimplicarea forțelor statului sau a forțelor politice în viața internă a organizațiilor religioase.
*Condamnăm toate actele de violență și brutalitate împotriva persoanelor precum și rezolvarea problemelor politice prin mijloace militare.
*Facem apel la toți membrii diferitelor grupări religioase să contribuie la procesul de iertare și de împăcare între popoarele noastre.
*Îi plângem pe cei care au fost uciși în confruntările de stradă de ambele părți, atât civili cât și militari.  
*Facem apel la frații și la surorile noastre din Rusia și din Ucraina să se roage pentru o soluție pașnică pentru confruntările politice dintre țările noastre.
*Îi îndemnăm pe oamenii noștri să facă orice efort de a evita provocările, de a avea în inimile lor dragoste pentru aproape și de a respecta demnitatea umană și credințele religioase.
* Suntem pregătiți, indiferent de circumstanțe, să cooperăm mai departe în ceea ce privește proclamarea Evangheliei în țările noastre și în întreaga lume.

Președinte Vyacheslav Nesteruk
All-Ukrainian Union of Associations of Evangelical Christians-Baptists

Președinte Aleksey Smirnov
Russian Union of Evangelical Christians-Baptists

Kiev (Kyiv), 8 Aprilie 2014

Vernisaj Dan Merişca la Biserica “Golgota” Arad

Vernisajul expoziţiei personale “Simboluri pascale, din nou la viaţă” va avea loc în 12 aprilie a.c. în sala anexă a Bisericii “Golgota” Bujac Arad. 

Vă invitam să participaţi la vernisajul în cadrul căruia vor fi expuse lucrările artistului Dan Merişca şi ne vom putea bucura şi de prestaţia artiştilor de la Cvartetul Aradean !

Sursa: AICI

Cătălin Ciuculescu la Timișoara


Catalin Ciuculescu va sustine un turneu in mai multe orase din tara , dar va fi prezent si in Timisoara cu melodi de pe ultimul album intitulat ÎNGENUNCHEZ, in data de 26 - 27 aprilie 2014.
Program evenimente:

26 aprilie 2014 - Nunta Lavinia si Andrei - Biserica "Poarta Cerului" Timisoara
27 aprilie 2014 ora 09:00 - Biserica Penticostală "Gosen"   Timișoara
27 aprilie 2014 ora 18:00 - Biserica Baptistă "Harul" Timișoara
Sursa: AICI

Conferința pentru familii cu Gigi Cosman la Biserica Tabor Gataia, județul Timiș


Familia este forma socială de bază creată de Dumnezeu pentru a oglindi un colț din raiul pregătit pentru noi. Pentru că noi punem mare preț pe calitatea unei familii, dorim să continuăm să învățăm despre cum putem avea relații mai bune în familie. 
De aceea, sâmbătă (12 aprilie) de la ora 19:00 ne întâlnim la Biserica Tabor, unde pastorul Gigi Cosman ne va învăța mai multe lucruri despre familie din Cuvântul lui Dumnezeu. 

Punem deoparte ziua de duminică pentru a ne bucura împreună de prezența Domnului Isus Hristos și de a învăța mai multe despre cum a gândit El familia. Dimineața de la ora 9-12 și seara de la ora 18-20, vom fi împreună tot cu pastorul Gigi Cosman.

Anticipam că vom avea un timp minunat împreună!
Te așteptăm să vii împreuna cu noi! 

Dumnezeu să te binecuvinteze!

Marşul Învierii Timişoara


Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate „Isus Speranţa României”  în colaborare cu Consiliul Local Timisoara si bisericile creştine din Timişoara organizeaza, si in acest an Marsul Invierii, ajuns la editia a XXIII-a, care va avea loc in data de 21.04.2014 de la ora 15.00 in fata Catedralei Mitropolitane, iar programul de evanghelizare va avea loc in Parcul Rozelor de la aproximativ ora 16.30.

Marşul Învierii este o acţiune cu caracter interconfesional fiind recunoscută atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional, având drept scop proclamarea în mod public a Învierii Domnului nostru Isus Cristos. 

Procesiunea va începe în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara, unde după o scurtă introducere, se va rosti o rugăciune, iar apoi toţi cei prezenţi se vor deplasa pe traseul tradiţional: Primărie – Consiliul Judeţean Timiş – urmand ca in parcul Rozelor din Timisoara sa aiba loc un serviciu de evanghelizare. 

 La fiecare instituţie se vor face opriri şi se va citi un text biblic, iar unul dintre liderii bisericilor creştine din Timişoara va înălţa o rugăciune de mulţumire şi binecuvântare. 
Pe traseul amintit, fanfarele reunite ale mai multor biserici vor intona imnuri dedicate acestui eveniment.
Sursa: AICI

Olimpiada Biblică a Tinerilor 2014

OLIMPIADA BIBLICĂ A TINERILOR 2014
REGULAMENT 
Strategie, Metodică, Metodologie.
            Departamentul lucrării cu copiii si tinerii din Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste organizează în anul şcolar 2014, olimpiada biblică pentru copii si tineri, la care invită să participe toţi adolescenţii şi tinerii din bisericile evanghelice, care participă la orele de şcoală biblică, la întâlnirile de tineret, în cadrul bisericilor şi tineri din alte culte evanghelice din tara si diaspora Europa.
                                     
1.      Ce este Olimpiada Biblică a tinerilor?
Este o lucrare spirituală cu scopul de a motiva adolescenții și tinerii la citirea, meditarea, studierea, memorarea și împlinirea Cuvântului lui Dumnezeu; se adresează în special adolescenților și tinerilor, (16-25 de ani).
Olimpiada Biblică este a Bisericilor evanghelice și nu este totuna cu Olimpiada de Religie din școli, sunt două lucrări total separate. Olimpiada Biblică nu se adresează doar unui cult creștin ci tuturor tinerilor născuți din nou și/sau celor care doresc să cunoască Cuvântul Domnului și să încheie legământ cu Dumnezeu.
2.      Care este tematica Olimpiadei?
Pentru Olimpiada biblică 2014 citim și studiem 8 cărți din Biblie. Trei cărți sunt pentru studiu mai aprofundat, iar cinci dintre ele sunt pentru citit și memorat anumite versete specificate.

✡ Poza și gândul zilei

Învaţă-mă, Doamne, calea Ta şi povăţuieşte-mă pe cărarea cea dreaptă, din pricina vrăjmaşilor mei. (Psalmi 27:11)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Întâlnire de tineret la Biserica Baptistă Maranata Câmpina


Întâlnire de tineret la Biserica Baptistă Biruinţa Baia Mare


Concert VoG la Biserica Vestea Bună București



la Biserica Vestea Bună București
Vineri, 11 aprilie 2014, 
ora 18.30