După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 martie 2014

Pastor Irinel Cazacu la Biserica Logos Ploiești și la Biserica Baptistă Vălenii de Munte


Pastorul Irinel Cazacu va fi Duminica, 
30 martie 2014, de la ora 11.00
la Biserica Logos Ploiesti, 
iar de la ora 17.00
impreuna cu Corul Bisericii Emanuel, 
la Biserica Baptista din Vălenii de Munte.

Mistere ale umanității - Sodoma și Gomora

De-a lungul secolelor, misterul care a inconjurat atat locatia, cat si modul in care au disparut cetatile Sodoma si Gomora a ramas de nepatruns, pentru oamenii de stiinta.

Multi au incercat sa dezlege aceste enigme, insa ipotezele precum eruptia vulcanica sau o explozie a acumularilor de gaze naturale si de petrol din pamant, care ar fi dus la sfarsitul cetatilor, au fost infirmate.

Descifrarea unei tablite de lut aflate de ani buni in proprietatea British Museum a lansat o noua pista: la originea dezastrului s-ar fi aflat un... asteroid!

In opinia cercetatorilor britanici, asteroidul care a ras de pe fata pamantului Sodoma si Gomora ar fi apartinut asa-numitei grupe Aten (sau Aton, numita astfel dupa zeul-Soare al egiptenilor).

Cercetatorii britanici n-au indraznit sa-si publice concluziile intr-o revista stiintifica, din teama de a nu fi ironizati.
Continuarea pe 

✡ Creştin ProIsrael

Noutate editorială: “Bisericile sănătoase ale Împărăției”- de J.Robert White

La initiativa pastorului Ionel Tutac, secretarul general al Uniunii Baptiste, va aparea o noua carte sub egida acestei institutii. Cartea dr. J.Robert White, intitulata “Bisericile sanatoase ale Imparatiei” va fi lansata oficial cu ocazia Conferintei Nationale, eveniment ce va avea loc in perioada 3-4 aprilie la Biserica Crestina Baptista nr.2 din Timisoara.
Cartea descrie 10 calitati importante ale unei biserici care da dovada de sanatate spirituala. Dr. Robert White este director executiv al Conventiei Baptiste din Georgia, o conventie cu peste 1,3 milioane de credinciosi.

Evanghelizare la Biserica Nădejdea Ghizela, jud. Timiș


Concert DECEAN la Centrul Creştin Aletheia Timişoara

Duminică, 30 Martie 2014,
 ora 6.00 PM, 
Concert DECEAN la Centrul Creştin Aletheia 

Intrarea liberă. 

Transmisie live HD.

Detalii: 

Expoziție Biblică în Cuba comunistă

Mii de cubanezi au mers să vadă artefacte și manuscrise biblice puse într-o expoziție. Evenimentul cultural s-a bucurat de aprobarea guvernului cubanez și a expus adevărurile biblice unei noi generații.

În timpul evenimentului de 21 de zile, mii de cubanezi au venit să vadă manuscrise biblice și arteface expuse în principala catedrală din Havana. Cele mai mullte obiecte vin din colecția privată a filantropului din Oklahoma, Steve Green.
 Norman Conrad este curator al colecției Green: „Există câteva artefacte încântătoare care nu spun doar cum am primit Biblia, ci și impactul pe care Spania și America Latină l-au avut asupra istoriei Bibliei.” De la Manuscrisele de la Marea Moartă, până la suluri evreiești ale Torrei care au supraviețuit inchiziției spaniole, expoziția conduce vizitatorii prin istoria și mesajul Bibliei. 
S-a alăturat vizitatorilor și educatorul american cubanez Carlos Canpo: „Intri în catedrală, urmărești un material video despre ce este Biblia și ce înseamnă ea pentru viața creștină și apoi pe măsură ce mergi mai departe, poți vedea o replică a presei Gutenberg, astfel vizitatorii pot alege un verset din Biblie și să-l imprime pentru a-l lua cu ei acasă, ca dar.” 
Peste 6000 de cubanezi au vizitat expoziția în prima săptămână, curioși să afle mai multe despre Cartea care a îndurat atât de mult. 
Din nou, Carlos Campo: „Ei, în mod evident nu prea au avut multă experiență cu Biblia. Timp de 20 de ani, Bibliile nu au fost perimise pe insulă deloc. Acum există o relaxare și mulți oameni sunt interesați să vadă despre ce este vorba.” 
Creștinii cubanezi au văzut că există o ocazie bună de a promova Cuvântul lui Dumnezeu unei generații care a crescut sub comunism, când Biserica era persecutată. Un creștin spune: „Este o modalitate de a evangheliza această țară și cred că este foarte interesant și important.” „Am citit mereu despre aceste lucruri din Biblie, dar să le pot vedea cu ochii mei a fost un privilegiu pentru mine, cred că este o experiență spectaculoasă.” „Eu cred că aceasta este o nouă oportunitate uimitoare de a spune Vestea Bună a lui Cristos prin această expoziție, prin Cuvântul Lui.” 
Expoziția i-a determinat pe liderii catolici și evanghelici să lucreze împreună și au avut parte de susținerea Societății Biblice Unite. Colecția Green va fi găzduită în Washinton DC într-un muzeu particular al Bibliei, care are planificată deschiderea în anul 2017.
 Sursa: CBN News   Traducerea: Robert Baciu

Maratonul din Ierusalim atrage zeci de mii de oameni

Ne îndreptăm atenția către Ierusalim, unde mii de alergători din întreaga lume aleargă în maratonul Ierusalimului. Așa cum ne spune Chris Mitchell, de la CBN News, ei aleargă prin istorie.
Aprox 26 000 de alergători s-au strâns pentru al 4-lea maraton anual al Ierusalimului. 2 500 dintre ei au venit din 55 de națiuni pt a alerga în această cursă. 
Primarul Ierusalimului, Nir Barkat: „Vom descoperi frumusețea celui mai frumos oraș din lume.”

Continuarea pe ✡ Creştin ProIsrael

Emi Țundrea la Tineret Emanuel Oradea

Ai auzit de piesa „Singur, atat de singur”? Dar de „Nopti in lacrimi”? Cum de au putut ajunge atat de populare? Cum de orice piesa pe tema singuratatii e succes garantat? De ce se intampla asta si in muzica crestina?
Medicina s-a dezvoltat extraordinar de cand ne-am nascut noi. Sute de boli de care in urma cu nu mai mult de 50 de ani se murea rapid, acum sunt vindecate relativ usor sau cel putin tinute sub control si recuperata mult calitatea vietii. Totusi, am descoperit o boala ce ne afecteaza „de cand lumea si pamantul” si care totusi ramane o epidemie ce inca nu e nici macar redusa, ci creste alarmant. Se numeste SINGURATATEA.
Este o boala care ii afecteaza atat pe tineri cat si pe cei in varsta, o boala care se regaseste la barbati si la femei, la cei casatoriti si la cei necasatoriti, o boala ce nu tine cont de nivelul de educatie sau statutul social. Este o boala care in mod normal n-ar trebui sa existe in familia lui Dumnezeu! Ca si copii ai lui Dumnezeu ar trebui sa fim imuni. Si totusi David a simtit puternic separarea de Dumnezeu, Ieremia suferit enorm, Ilie a ajuns aproape la depresie, chiar Fiul Omului a strigat pe cruce: „Eli, Eli, lama sabactani?”
Stiti cumva vreun cantaret celebru care nu a avut cel putin o piesa pe tema aceasta? Ati observat numarul rezultatelor la o cautare pe YouTube dupa cuvinte ca „singuratate” sau „loneliness”?
Dar mare atentie: SOLITUDINEA e ceva cu totul diferit de singuratate! E ceva de dorit!

Care e scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu cu asemenea sentimente? Care sunt riscurile ignorarii acestor sentimente? Ce medicatie putem aplica contra singuratatii? Exista medicamente cu efecte secundare sau chiar periculoase? Vrei sa fi fericit cu adevarat?
Emi Țundrea, vineri 28 martie, Tineret Emanuel                       Sursa: AICI

Beniamin Fărăgău - Hristos în voi, nădejdea slavei (23 martie 2014)

✡ Poza și gândul zilei

Lăudaţi pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut şi se cuvine să-L lăudăm. (Psalmi 147:1)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Nicolae Geantă la Biserica Creştină după Evanghelie Buna Vestire Horodnic, jud. Suceava