După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 22 martie 2014

Îmi este ruşine că sunt prahovean evanghelic

Nu ştiu dacă aceste cuvinte vor ajunge vreodată la loc vizibil în spaţiul virtual, având în vedere că majoritatea site-urilor de informaţii creştine sunt focalizate în general pe ceea ce se face, nu pe ceea ce nu se face. Adică pe evenimente creştine de tot soiul, pe activităţi misionare, caritabile, bisericeşti etc, şi aproape niciodată pe ceea ce s-ar fi putut realiza într-un anumit loc şi moment.

Însă chiar cu riscul de a nu obţine un ecou de mare anvergură în mediul evanghelic, simt povara transmiterii unui mesaj care cred că poate să genereze în rândul cititorilor cercetare de sine şi, de ce nu, chiar pocăinţă.

Concret, mă refer aici la oportunitatea de a fi putut să fiu părtaş, împreună cu familia, prietenii şi fraţii mei de credinţă, la o acţiune publică denumită “Marşul pentru Viaţă”, organizată anul acesta în 38 de oraşe din România, oportunitate căreia evanghelicii prahovenii i-au dat cu piciorul.

Desigur, cei mai mulţi dintre cititorii acestor rânduri ştiu despre ce este vorba: scopul acestui marş este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei. Un deziderat moral, creştin, biblic.

Şi ce dacă? Pentru evanghelicii din Ploieşti în special, şi pentru cei prahoveni, în general, o astfel de oportunitate de a se mobiliza, organiza şi susţine o astfel de manifestare publică, n-a contat.

N-au contat nici newsletterele pe care pastorii, prezbiterii şi alte categorii de credincioşi slujitori le primesc zilnic şi care le amintesc că astăzi, spre deosebire de vremurile apuse, dacă îşi doresc să organizeze ceva împreună, au nu numai libertatea, dar şi sprijinul din partea autorităţilor locale să-şi pună în aplicare planurile, evident, dacă au astfel de planuri...

N-au contat nici invitaţiile ultramediatizate şi repetate din partea unor pasionaţi slujitori ai Evangheliei sau oameni recunoscuţi pentru devotamentul lor faţă de valorile creştine ca Peter Costea, Beniamin Fărăgău, Marius Cruceru, Zaharia Bica, Ştefan Iluţan, Gigi Cosman şi alţii.

N-a contat nici măcar faptul că anul trecut oraşul Ploieşti a înregistrat o astfel de manifestare pentru viaţă, organizată de câţiva evanghelici, e drept, cu slabă participare, dar care se anunţa promiţătoare pentru anii care vor veni... N-a contat nimic.

De ce, i-am întrebat pe unii dintre liderii evanghelici ploieşteni, de ce n-aţi întreprins nimic? Ce argumente aveţi? Anul trecut aţi invocat lipsa unui timp mai îndelungat pentru organizare, lipsa de experienţă, lipsa de mediatizare... Anul acesta nu v-a lipsit nimic. Graţie internetului, aţi ştiut de această oportunitate cu mult timp înainte, ce a lipsit totuşi?

Ce răspunsuri credeţi că am primit? Unele dintre acestea le anticipasem deja: “Slaba colaborare între bisericile locale”, “Slaba coordonare din partea unor lideri”, însă cele de mai jos m-au făcut să-mi fie ruşine că sunt creştin evanghelic: “Lipsa unui semnal de la centru, de la cult”, “Lipsa unui mesaj transmis de Alianţa Evanghelică pentru biserici”.

Doamne, ai milă! Peste cât timp o să auzim că trebuie să primim aviz de la cult pentru câţi oameni să fie convertiţi, câţi botezaţi ş.a.m.d.?

Dacă şi oraşul vostru în care locuiţi a fost văduvit de o astfel de manifestare pentru viaţă, înlocuiţi în acest articol doar cuvintele “prahoveni” şi “Ploieşti”, citiţi-l din nou cu voce stinsă, plângeţi şi daţi-l şi altora să îl citească. Cine ştie, poate la anul, dacă nu vine Domnul, vor fi mai puţini evanghelici care să nu iasă în stradă de teama represaliilor celor de la culte...


Semnează: Unul dintre milioanele de oameni cărora Domnul le-a prelugit viaţa, deşi medicii şi circumstanţele vieţii au dat altă recomandare mamelor care îi purtau în pântece...

Pastor Paul Dan: "Pastorul Coman proiectează criza adventistă asupra tuturor pastorilor evanghelici"

Pe cateva bloguri evanghelice cu mare trafic se discuta predica pastorului adventist Iacob Coman ce poarta titlul  “Gura mincinoşilor şi urechile surzilor”. Acuzatile aduse de pastorul Coman in expunerea lui comunitatii pastorale din Romania sunt foarte grave. Pastorii sunt numiti “tagma mincinosilor”. El insusi se acuza ca este “mincinos de mana intaia”.  Numai ca este o problema. Acuzatile aduse de Coman trebuie luate in context. Nu vin in apararea pastorilor, dar Coman fara sa isi dea seama face o eroare numita proectie psihologica.
Ce este proectia psihologica? Cand cineva este coplesit de criza personala atunci vede intreaga comunitate intr-o criza generala. Iata un verset care exemplifica ce am spus:“Totul este curat pentru cei curaţi; dar pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: pînă şi mintea şi cugetul le sînt spurcate”. Tit 1:15
Sunt probleme in comunitatea pastorala din Romania, dar nu la nivelul celor adventiste.
Citește întregul articol: AICI

"Am urmărit câteva predici de-ale lui Vladimir Pustan şi am plâns în faţa calculatorului..."

Mărturia unui tânăr la ultimul botez din Biserica LOGOS Ploieşti:

"...Am urmărit câteva predici de-ale lui Vladimir Pustan şi am plâns pur şi simplu în faţa calculatorului, în faţa lui Dumnezeu, am ridicat mâna şi m-am simţit păcatos, murdar, mizerabil.

A doua zi am avut o scârbă extaordinară de păcat şi o frică să mai fac păcat. Și de-atunci Dumnezeu îmi arată că există în viaţa mea zi de zi, rugăciunile mele sunt ascultate şi asta e minunea care-mi întăreşte credinţa..."

Raport NewsNet Creştin: Încă 2000 de români s-au înscris pentru newsletter-ul zilnic!


Deşi  n-am împlinit încă 5 luni de la naştere şi ne menţinem încă portalul de ştiri pe platforma blogspot, spre consternarea unora, creştem în fiecare zi atât prin numărul vizualizărilor zilnice, câşi prin cel al solicitărilor pentru newsletter-ul zilnic.

Menţionarea acestei constatări nu trebuie interpretată ca un motiv de laudă; este doar un aspect încurajator pentru noi în aceasta umilă preocupare mediatică, pe care considerăm că îl putem împărtăşi nu numai partenerilor noştri media sau corespondenţilor noştri care ne furnizează informaţii, ci tuturor cititorilor.

Chiar dacă îi nemulţumim pe unii dintre cititorii nostri, restricţionăîn continuare comentariile şi refuzăm să publicăm materiale sau informaţii din afara spectrului evanghelic, oricât de benefice ar putea fi considerate acestea.

Nu suntem interesaţi de top-uri şi alte forme de evidenţiere concurenţială pentru că, mai inainte de orice, am pus acest instrument mediatic în mâna lui Dumnezeu. Mulţumim pentru mesajele de încurajare şi apreciere! Sperăm să vă putem fi în continuare de folos...

✡ Poza și gândul zilei

Niciunul nu este ca Tine, Doamne! Mare eşti Tu şi mare este Numele Tău prin puterea Ta. Cine să nu se teamă de Tine, Împărate al neamurilor? Ţie se cuvine teama; căci între toţi înţelepţii neamurilor şi în toate împărăţiile lor, niciunul nu este ca Tine. (Ieremia 10:6-7)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Lansarea cărții "Alături de Isus" - de Ghiță Mocan


Marius Cruceru: "Vă îndemn să mergeți la Marșul pentru viață!"

Din pricina faptului că sînt plecat din localitate, nu pot participa la Marșul pentru viață. 
Vă îndemn să mergeți, dragi prieteni! 
Anul trecut ne-am făcut de rîs. Incredibil de puțini evanghelici pentru un oraș cu o prezență evanghelică atît de numeroasă. 
Sper din toată inima ca evenimentul să nu fie confiscat politic! Probabil aceasta este una dintre temerile multora dintre coreligionarii mei.