După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 20 februarie 2014

Raul Todinca la BBSO

Te așteptăm alături de noi în această duminică de la ora 10:00

Nicolae Geantă la Dipșa și Anieș (Bistrița-Năsăud)


Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

VINO SĂ VEZI 
OGOARELE INDIEI
 
A. Oamenii

1. Rajbonshi
Rajbanshi sunt urmaşii regilor din Nordul Bengalului. Limba lor asemănătoare cu bengaleza. De asemenea, obiceiurile lor sunt asemănătoare cu ale bengalezilor. Dar ei sunt un grup etnic diferit de bengalezi din multe puncte de vedere (antropologic – ca înfăţişare, limbă şi cultură). Ei obişnuiesc să trăiască în sate. Mulţi sunt analfabeţi. Unii sunt prinşi într-o luptă de autodeterminare împotriva statului bengalez. Câţiva rajbongshi au devenit creştini. Le vestim Evanghelia în special în sate. Avem, de asemenea, copii de rajbanshi care vin la şcoala duminicală.
Vă puteţi ruga pentru:
a.       Mântuirea familiilor lui Purnima Ray şi Bhupen Ray (ei sunt singuri creştini din familiile lor)
b.       Pentru studiile şi planurile de căsătorie ale Purnimei (ea studiază la o şcoală biblică din Siliguri – mai are un an de studiat)
c.       Pentru mântuirea Lotikăi. Ea a stat la noi câteva luni şi se pregătea să se boteze. După aceea am primit veşti că a ajus la închisoare. Ea ne-a sunat ca să ne anunţe că este liberă, dar se pare că L-a uitat pe Domnul Isus.
d.       Pentru mântuirea celor care s-au botezat din rândul rajbonshi, dar care dintr-un motiv sau altul, nu mai sunt pe cale: Puspa (sora Purnimei –căsătorită cu un necreştin), Shoto şi Proshonjit (presiune din partea familiilor)
e.       Pentru ca Dumnezeu să deschidă calea pentru Soma pentru a deveni creştină (familia se împotriveşte)
 
2. Bengalezi hinduşi
În nordul Bengalului mulţi bengalezi sunt imigranţi din sudul Begalului sau din Bangladesh. Ei sunt pătura politică conducătoare şi în multe locuri sunt oamenii cu bani. Afacerile sunt zona lor de interes. Mulţi sunt educaţi şi mândri şi puţin deschişi pentru Evanghelie. Mulţi copii bengalezi vin la şcoala duminicală.
Vă puteţi ruga pentru begalezii care au devenit creştini:
a.       Pentru cei care după un timp au încetat să mai vină la adunare: Poltu, Badal şi Raj Kumar(presiunea familiei), şi Atzinto şi Madhumala (păcat)
b.       Pentru cei ce vin rar la adunare: Mithun şi Mahua (gonind după înavuţire), Peali (serviciu)
c.       Pentru mântuirea familiilor credincioşilor bengalezi:  toţi sunt primii credincioşi din familiile lor
d.       Pentru trimiterea la studii biblice a lui David (el îl ajută pe Pronish în lucrarea din Holdibari)
e.       Pentru studiile lui Bishojit şi Rajot (care stau în Holdibari împreună cu Pronish)
f.        Pentru mântuirea familiei Rinei (este în divorţ cu soţul ei din pricina beţiei lui)
 
3. Bengalezi musulmani
Ca şi bengalezii hinduşi, majoritatea au emigrat din sud sau din Bangladesh. Ei au cultura şi dialectul lor propriu. Aceasta îi face un grup diferit în nordul Bengalului. Majoritatea sunt implicaţi în munci necalificate (zilieri, ţărani şi altele).  Există şi un grup din rândul lor care umblă din loc în loc cu corturi, pentru a fura şi a înşela pe oameni. Evanghelia se vestete în rândul lor în special în sate prin evangelizare de stradă, descărcări de la computer şi proiecţii de filme. Dar roadele se arată mai puţine decât din rândul celorlalte grupuri.
a.       Rugaţi-vă pentru mântuirea familiilor lui Jarul Hock şi Siraj care sunt credincioşi botezaţi.
b.       Rugaţi-vă pentru vindecarea lui Jarul Hock care suferă de o afecţiune a sistemului nervos.
c.       Pentru ca Dumnezeu să deschidă din nou acele locuri din Jalpaiguri pentru lucrarea cu copiii (părinţii i-au oprit pe copii să mai vină la şcoala duminicală)

Nastasia Bartoş a plecat la Domnul

Dragi fraţi şi surori,
    Marţi, 18 Februarie 2014, a trecut la Domnul sora Nastasia Bartoş, mama fratelui Emil Bartoş. Trupul este depus la capela orăşenească din Oradeaiar slujba de înmormântare va avea loc astăzi, 20 Februarie 2014, de la ora 12:00 în acelaşi loc.
    Ne rugăm ca Domnul să mângâie familia îndoliată şi vă aşteptăm pe toţi cei care puteţi veni, să fim alături în suferinţa familiei Bartoş.

Concert “Deo Gloria” la Suceava

Profides în Bihor


Dragi prieteni din Bihor!
Cu ajutorul lui Dumnezeu vineri ne vom porni la drum pentru cele trei programe din timpul week-endului. Asadar Profides va fi in urmatoarele locatii:
Sambata vom sluji in localitatea Saud la Biserica locala de la ora 18:00.
Duminica dimineata vom sluji la sala Ciresarii din Beius (Pastor Vladimir Pustan).
Duminica seara vom sluji de la ora 18:00 la Biserica Speranta din Stei (Pastor Dorel Coras, gazda si prietenul nostru de multa vreme).

P.S. Voi avea cu mine si cartea Iubind si dupa Binecuvantare, proaspat iesita din tipar, putand fi achizitionata de doritori.
Interesant este faptul ca de-a lungul slujirii am observat ca fiecare zona a tarii indrageste un anume cantec in mod special si chiar i se potriveste. Cu Bihorul asociez piesa As da orice, o piesa care vorbeste despre foamea omului dupa Dumnezeu. Multa binecuvantare tuturor si abia astept sa ne revedem 

Doru Popa - Aradul e în doliu


Întâlnirea "O femeie evlavioasă" la Timişoara


Seară de tineret cu pastorul Gelu Boantă la Biserica "Poarta Cerului" Timișoara


Sâmbătă, 22 februarie 2014 începând cu ora 18:00, la Biserica Creștină Penticostală "Poarta Cerului" din Timișoara va fi o seară specială de tineret.

Va predica pastorul Gelu Boantă.

Programul va putea fi urmărit și online, la adresa: http://www.poartacerului.ro/live

Olimpiada Biblică 2014

REGULAMENT
Strategie, Metodică, Metodologie.
Departamentul lucrării cu copiii si tinerii din Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste organizează în anul şcolar 2014, olimpiada biblică pentru copii si tineri, la care invită să participe toţi adolescenţii şi tinerii din bisericile evanghelice, care participă la orele de şcoală biblică, la întâlnirile de tineret, în cadrul bisericilor şi tineri din alte culte evanghelice din tara si diaspora Europa.
Olimpiada Biblică a tinerilor
1.      Ce este Olimpiada Biblică a tinerilor?
Este o lucrare spirituală cu scopul de a motiva adolescenții și tinerii la citirea, meditarea, studierea, memorarea și împlinirea Cuvântului lui Dumnezeu; se adresează în special adolescenților și tinerilor, (16-25 de ani).
Olimpiada Biblică este a Bisericilor evanghelice și nu este totuna cu Olimpiada de Religie din școli, sunt două lucrări total separate. Olimpiada Biblică nu se adresează doar unui cult creștin ci tuturor tinerilor născuți din nou și/sau celor care doresc să cunoască Cuvântul Domnului și să încheie legământ cu Dumnezeu.
2.      Care este tematica Olimpiadei?
Pentru Olimpiada biblică 2014 citim și studiem 8 cărți din Biblie. Trei cărți sunt pentru studiu mai aprofundat, iar cinci dintre ele sunt pentru citit și memorat anumite versete specificate, după cum urmează:
I. Studiu aprofundat:
Judecători
Iona
Faptele Apostolilor
Din aceste 3 cărți se vor formula întrebări din introducerea de la fiecare carte din manualul Ghid de studiu, (trebuie cumparat) întrebări tip grilă, adevărat sau fals, cu răspunsuri scurte, așezare în ordine cronologica și altele, plus întrebările din manualul Ghid de studiu.
II. Lectură/Citit:
Cântarea Cânt,    Isaia,    Țefania,    Filipeni,    Coloseni
Din aceste 5 cărți se vor formula întrebări doar din Ghid de studiu: introducere la cărțile biblice, plus întrebările din manual (selectiv)
Pentru cei care cunoașteți olimpiada copiilor, nu se vor ține cont de întrebările tip grilă din manualul Jocul cu copiii nu-i o joacă.
III. Manualul pt Olimpiadă: Ghid de studiuintroducerea la cărți și cele 225 de întrebări din manual.
IV. De memorat:
1. Jud 21:25
2. Iona 2:2
3. Fp. Apost. 1:8;   2:42;   4:12;   16:31;   17:30.
4. Cânt. Cânt. 8:6a
5. Isaia  1:18;   11:2;   26:3,12;   32:8;   33:2;   38:16;   40:8,31;   41:10,13;   42:8;   43:4,11;   53:6;   54:10;   55:8-9;   64:8
6.Țefania 3:17
7. Filipeni 4:4,6,7
8. Coloseni 3:16,17;   4:6
3.       Cum se desfășoară Olimpiada biblică?
Olimpiada se împarte pe 3 grupe școlare:
Grupa 1: Liceu, cls IX-X  (Diplome + premiile I, II, III, posibil mențiuni)
Grupa a2-a: Liceu, cls XI-XIII (Diplome + premiile I, II, III, posibil mențiuni)
Grupa a3-a: studenți sau tineri, până la vârsta 25 de ani inclusiv (Diplome + premiile I, II, III, posibil mențiuni)
Fiecare participant concurează cu cei din grupa lui.
4.       Care sunt etapele Olimpiadei ?
Sunt 3 etape ale concursului biblic:         
1. Etapa pe biserică (aprilie-mai)
2. Etapa pe Comunitate (mai-iunie)
3. Etapa națională (august)
5. Când vor avea loc etapele pe Comunitate și Națională?
Comunitate: sfârșitul lunii mai/începutul lunii iunie – data va fi anunțată cu minim 5 săptămâni înainte. Fiecare comunitate își va organiza olimpiada după regulament propriu
Națională: probabil în 11-16 august – data va fi anunțată cu aprox. 3 luni înainte
6Ce avantaje am de la această Olimpiadă?
În primul rând cele mai mari foloase sunt cele spirituale, pe care am vrea să le urmărească fiecare tânăr. Ne rugăm Domnului ca mulți tineri să devină flămânzi și însetați după Scripturi, Cuvântul Domnului să locuiască din belșug în inima fiecărui tânăr.
Alte avantaje: tabăra de o săptămână; studii biblice; părtășie cu alți tineri; timp de recreere; premii speciale
Dumnezeu vrea să te binecuvânteze, în mod personal, prin cunoaștera și împlinirea Cuvântul Său.
7. Ce ar trebui să mai știu despre această Olimpiadă?
 Teoretic, trebuie parcurse ambele etape până să ajungi la etapa națională (excepțiile pot fi acceptate)
La primul test, pe biserică, liderul de tineret sau fratele păstor ar trebui să îți dea un test din tematică și va trebui să faci cel puțin 70%, pentru a putea participa la etapa pe Comunitate.
La testul al doilea, etapa pe Comunitate, va trebui să faci minim 80 % din test pentru a putea participa la etapa națională.
La etapa națională pot participa maxim 5 tineri din fiecare grupă, cu procentul minim de 80% din test, sau mai mulți, compensându-se de la altă grupă.
8. Cum pot să mă înscriu la această Olimpiadă?
Mai întâi te rugăm să ne scrii la una din adrese: emanuelbus@yahoo.com sau emanuelbujorean@yahoo.com, (este una și aceeași persoană) și să ne spui ce dorești să afli mai mult. Când ne scrii, lasă-ne și numărul de telefon.  Cei care nu pot/nu au adresă de email pot lua legătura cu:
fratele Emanuel Bujorean (mobil orange: 0745 457 130, fix Rds: 0330 881 613)
Cu prețuire,
 Unul din coordonatori, pentru etapa națională: pastor/profesor: Emanuel Bujorean

✡ Poza și gândul zilei

Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate. (Psalm 119:130)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!