După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 19 februarie 2014

Pastorul Ionică Dragomir a plecat la Domnul

Cu profundă durere anunțăm frățietatea că a fost chemat ACASĂ, fratele păstor Dragomir Ioan în vârstă de 51 ani.
Înmormântarea va avea loc în ziua de joi, 20 Februarie 2014 ora 14, la Capela Cimitirului din cartierul Govândar, Reșița.
Fie ca Dumnezeu să mângâie pe sora Dorina și pe Cristian,  soția și fiul fratelui păstor.
Biserica Creștină Baptistă Nr 1 Reșița

Mihai Wurmbrand: "Vă rog să nu mai donați pentru Misiunea Vocea Martirilor!"

Aşa cum probabil ați aflat deja din Scrisoarea de protest a lui Mihai Wurmbrand, recent publicată şi de NewsNet Creştin, acesta aduce grave acuzații Misiunii Voice Of The Martyrs („Vocea martirilor”) din Bartlesville (VOM), Oklahoma, SUA.î

La foarte scurt timp după postarea acestei scrisori, am fost asigurați de persoane din anturajul lui Mihai Wurmbrand (corespondență electronică) că mesajul acestuia nu este doar un litigiu personal, asa cum s-ar putea ințelege din lunga sa scrisoare, ci un apel cat se poate de categoric pe care Mihai Wurmbrand il adresează in acest document potențialiilor donatori.

Ca urmare a solicitarilor insistente, redăm mai jos apelul formulat de Mihai Wurmbrand in scrisoarea mai sus menționată:
"Donatorii trebuie să fie conștienți că:
• Vocea Martirilor (VOM) a cheltuit peste 28 milioane de dolari – nu pe câmpul de misiune, ci pentru a-și construi sediul central, deși trăim vremuri economice dificile, în Bartlesville, Oklahoma, SUA, un oraș de numai vreo 32000 de locuitori. Din câte știu, fostul sediu al VOM din același oraș a costat aproximativ $90.000! Directorul actual al VOM este fostul primar al orașului Bartlesville și deci a făcut parte dintre liderii orașului.

• Acest lucru a fost făcut în secret, până ce clădirea a fost ridicată. Nici eu, nici donatorii nu au știut despre aceste proiecte grandioase... Am lucrat cu VOM din Los Angeles, California, SUA, și nu am făcut niciodată parte din bordul de directori ai VOM. Donatorii vedeau doar situații financiare cu banii cheltuiți pentru proiecte și credeau că folosirea cuvântului „proiecte” se referea la munca misionară precum ajutorarea văduvelor martirilor uciși în Nigeria!
• Un infractor cu antecedente penale, care și în anul 2013 este ÎNCĂ SUB O SENTINȚĂ DE CONDAMNARE PENTRU DELAPIDARE DE FONDURI a fost numit Vicepreședintele VOM. Zeci de mii de dolari din contribuțiile dvs. pentru presupuse lucrări de misiune i-au fost oferite cu împrumut pentru a plăti parte din ceea ce a furat și pentru a scăpa cu eliberare condiționată.
Părinți creștini, vă rog să vă protejați copiii! Gândiți-vă cât este de grav să îi lăsați pe copii să fie abordați de o organizație misionară, și să creadă în ea, deasupra căreia planează suspiciunea de pedoflie și un suicid din pricina acestei acuzații, o organizație care m-a concediat pe mine, fondatorul ei, pentru a nu răspunde cererii mele pentru o  investigație independentă cu privire la suspiciunea de pedofilie. După toate cuvintele elogioase publicate la adresa mea, au încercat să mă și defăimeze. Dacă ești păstor, nu pot decât să te implor să împărtășești această scrisoare cu biserica ta. Dacă l-ai respectat pe Richard Wurmbrand, tatăl meu, te rog trimite această scrisoare tuturor contactelor tale...
 Dacă povestea familiei Wurmbrand te-a motivat să donezi „Vocii Martirilor” și afiliaților internationali din ICA, ca unicul fiu al lui Richard și al Sabinei Wurmbrand, te rog cu umilință să nu mai donezi!
Dumnezeu să vă binecuvânteze, Mihai Wurmbrand.



Lider baptist din Ucraina împuşcat

Alexander Turckinov, important lider baptist ucrainian, fost vice priministru in guvernul Iuliei Timosenko, a fost împușcat ieri de catre poliția regimului Ianukovici.
Agenția Interfax a anunțat ca printre cei impuscati de catre poliția regimului Ianukovici se afla si liderul Baptist Alexandr Turchinov. Ziaristul Maxim Eristav a relatat faptul ca Turchinov a fost împușcat, dar deocamdată nu se știe dacă a murit sau este internat într-un spital. Turchinov este predicator baptist, fiind in același timp cel mai important politician de credință Baptista din Ucraina. S-a născut in anul 1964 si a devenit deputat in 1998. A fost prim vicepriministru in cabinetul Iuliei Timoshenko si pentru o săptămâna a fost premierul Ucrainei. 
A fost primul civil in funcția de șef al Securității statului Ucraina. In anul 2004 a scris cartea Iluzia fricii.
Anterior, Alexandr Turcinov a fost atacat de necunoscuti care l-au stropit cu verde de briliant in momentul in care alaturi de alte persoane iesea de la spitalul in care este incarcerata Iulia Timosenko. Turcinov a declarat că opoziționarii au discutat la momentul respectivei intalniri cu Timoșenko tactica și strategia acțiunilor de viitor ale opoziției. 
Ucraina este in pragul unui război civil declansat in urma razgandirii președintelui Ianukovici de a începe demersurile pentru integrarea in Uniunea Europeană. In urma violentelor din Ucraina si-au pierdut viata in cursul zilei de marti 21 de persoane, iar circa 200 au fost ranite. Ucraina se confrunta cu o serie de violente fara precedent intre fortele de ordine si opozitie. Guvernele strine, printre care si cel roman, au facut apel la aplanarea conflictului si la incetarea otilitatilor impotriva manifestantilor.

Scrisoarea de protest a lui Mihai Wurmbrand

Dragi frați și surori în Hristos,
Citiți această scrisoare tristă din partea lui Mihai Wurmbrand, fiul Păstorului Richard Wurmbrand, care a petrecut paisprezece ani în închisorile comuniste din România și este autorul cărții ‚`Torturat pentru Hristos, carte tradusă în peste 85 de limbi care vorbește despre mărturia creștină sub persecuția comunistă. Părinții meu au murit în anii 2000-2001, iar eu am 74 de ani.
Misiunea Voice Of The Martyrs („Vocea martirilor”) din Bartlesville (VOM), Oklahoma, SUA împreună cu afilierile sale internationale continuă să folosească, în ciuda cererii mele exprese de a nu mai face acest lucru, numele lui Richard Wurmbrand, al Sabinei Wurmbrand, personalitatea părinților mei, fotografii, scrieri și cărți, personalitatea mea pentru a obține donațiile dvs.!
Tom White, fost președinte executiv al „Vocii Martirilor” timp de peste 20 de ani, s-a sinucis în aprilie 2012, la doar două-trei ore după primirea unei acuzații de molestare a unui copil (pedofilie), depusă la poliția locală de părinții unei fetițe de 10 ani, interval în care poliția deja îl căuta pentru a-l aresta. Acest eveniment tragic a făcut înconjorul lumii. La momentul comiterii faptei, Tom White avea un salariu anual de peste $140.000 pe an și fonduri substanțiale alocate călătoriilor și cheltuielilor pe care le-a făcut de-a lungul anilor în timpul frecvente călătorii internaționale. Din moment ce suspectul murise deja, poliția a oprit orice avansare a investigației a actului de molestare sexuală. Șeful poliției și fostul primar al orașului Bartlesville, OK, erau membri activi ai comitetului de directori ai misiunii „Vocea Martirilor.” Mai sunt încă câteva alte persoane înrudite și care primesc salarii de la organizație.
Am cerut în scris Bordului de directori ai organizației să deschidă o investigație independentă, care să fie derulată în afara VOM. Investigația în cazul celebrului Jimmy Saville, din Anglia, pe când era încă în viață și era directorul unui program BBC pentru copii, a început cu doar două cazuri DAR au existat peste 600 de plângeri de pedofilie dupa moartea lui Saville. În ultimii 4 ani, statul Arizona, de exemplu, nu a investigat 6.000 de cazuri de pedofilie. Fiind fiul lui Richard Wurmbrand, o persoană cu trecutul și poziția mea poate avea acces la mai multe informații din interior, însă ce nu pot fi discutate public. De aceea, am cerut începerea unei investigații independente!
Principala întrebare adresată în scrisoarea către Bordul de directori ai VOM a fost formulată după cum urmează: „În spiritul creștin al dragostei și credinței, dacă doriți să mai continuați să folosiți numele, personalitățile și drepturile de autori ale părinților mei, vă rog, mai întâi, să nu încercați să obțineți acest lucru prin intermediul avocaților, etc., ci pe cale amiabilă, îndeplinind o singură condiție pentru bord:
Vă rog să îngăduiți și să susțineți financiar o comisie independentă de tip „blue ribbon”… pentru a investiga în următoarele două luni destinațiile de călătorie ale lui Tom White din ultimii doi ani, precum și contactele și mai ales cheltuielile făcute pentru a clarifica toate suspiciunile cu privire la pedofilie. …Îmi pare rău, fie că vă place sau nu, dar acest eveniment extreme de neplăcut care l-a implicat pe președintele executive VOM în toți acești douazeci de ani, nu poate fi clasat ca o simplă „chestiune de familie” sau ca o simplă decizie nefericită. Dacă nu doriți să dați curs cererii de mai sus, atunci vă rog să luați decizia de a nu mai folosi numele Wurmband.”
La doar 4 zile după ce am trimis scrisoarea bordului de directori, am primit o scrisoare de terminare a contractului de angajare. Fără „ne pare rău” sau „mulțumim” pentru înființarea organizației sau pentru anii de slujire! Scrisoarea mea, trimisă de mai bine de un an, încă nu a primit nici un răspuns!
Continuarea: AICI

Daniela Lăcătușu în județele Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș

 Programul nostru de slujire:
Joi, 20.02.2014, vom sluji la Biserica Baptista Sacel, Hunedoara 
Vineri, 21.02.2014, vom sluji la Biserica Baptista Petnic, CS
Sambata, 22.02.2014, vom sluji la Biserica Baptista Ciuta, CS
Duminica, 23.02.2014, vom sluji la Biserica Baptista Sintesti, TM
Ne rugam Domnului pentru Ungere Sfanta si Har in lucrare!!
Multumim pentru rugaciuni!

Evanghelizare la Biserica Betania Târnăveni


Tabară creştină de fotbal la Băltişoara, jud. Gorj


✡ Poza și gândul zilei

Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. (Matei 18:3)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!