După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 15 februarie 2014

Eugen Filote şi Grupul Acord la Biserica Bethel Ploieşti


Pastor Teo Colda la Biserica Biruința Londra

Va invitam la inchinare in duminica aceasta, 16.02.2014.
Il vom avea ca invitat pe drd. Teo Colda, pastor al bisericii baptiste "Golgota" din Bucuresti si cadru universitar la Institutul Teologic Baptist din Bucuresti. Soli Deo Gloria! 

Biserica Baptista "Biruinta", orele 17:00, Slough Lane, Kingsbury NW98QG.

Ruben Dubei pleacă în Botswana


Maine, Duminica, plec in Botswana sa ajutam cateva popoare Bushmen cu producerea Scripturilor orale in limbile lor. 

Ma voi intoarce pe 3 martie. 

Rugati-va pentru ajutor si pentru familia care va ramane in Africa de Sud.

Ruben Dubei

Pastor Laurenţiu Balcan: "La bal, cu Rotary Club și penticostalii"

Cu cativa ani in urma, un amic pastor (I.C.) imi spunea ca are informatii despre lideri penticostali implicati in masonerie. I-am spus ca eu nu cred asta, pentru ca din informatiile mele, masoneria este o societate secreta ultra-elitista si nu aveam cunostinta – la momentul acela – de lideri penticostali care sa se califice pentru o asemenea pozitie. O societate care trage sforile istoriei mondiale nu poate fi compusa decat din elitele societatii, din aristocrati care au acces la resurse inimaginabile pentru oamenii de rand. Sunt lideri penticostali implicati in masonerie? Habar n-am si chiar daca sunt vor plati cu varf si indesat, pentru ca Cel care tine cu adevarat fraiele istoriei nu se va impiedica in niste cioturi elitiste. Ca si diavolul, masoneria mondiala nu poate face mai mult decat ii ingaduie Dumnezeu. Masonii sunt doar niste vase de ocara pe care le foloseste Dumnezeu pentru a-si duce la indeplinire planurile.
Azi dimineata am citit o stire care mi-a starnit curiozitatea: “Evanghelici suceveni la Balul Vienez” (AICI). Nu discut acum despre moralitatea de a participa la baluri – in acceptiunea mea un fel de discoteca selecta – si nici despre scopul caritabil al evenimentului, care, din punctul meu de vedere este laudabil. Bravo lor pentru asta! Ce m-a frapat, insa, a fost asocierea dintre evanghelici si Rotary Club: “Asociaţia „ Ajută şi vei fi ajutat” a organizat evenimentul cu sprijinul Rotary Suceava (anul acesta sigla celor de la Rotary nu mai apare pe afiş).
Continuarea: AICI

Evanghelizare la Biserica Penticostală nr. 4 Dej

Evanghelizare in perioada 
16 – 23.02.2014, 
la Biserica Penticostala nr 4 din Dej, 
str Tiblesului  37,  de la ora 18.00
 Va asteptam!
Invitati sunt:
  • Duminica: Nelu Lipoteanu – Baia Mare
  • Luni: Romi Mocan – Dej
  • Marti: Emil Bartos – Timisoara
  • Miercuri: Sandu Negrusel – Cluj Napoca
  • Joi: Ghita Mois – Baia Mare
  • Vineri: Relu Moldovan – Cluj Napoca
  • Sambata: Costel Gavrilas – Beclean
  • Duminica: Costel Sofronie – Costel Sofronie                           www.dejulevanghelic.wordpress.com

Marius Cruceru la Biserica Iris Cluj-Napoca

Mîine seară la Iris ne vom întîlni din nou. Vom citi capitolul 9 din Evanghelia după Ioan și vom încerca să ne identificăm propriile orbiri în lumina Cuvîntului. 
Sînt iritat deopotrivă de argumentările cinice ale necredincioșilor, care invocă argumente precum inchiziția și Giordano Bruno, precum sînt la fel de iritat de filmulețe absolut idioate cu false dovezi științifice ale celor ce pretind că apără credința. Sînt enervat de încercările de manipulare ale ateilor, la fel de dezamăgit de încercările de manipulare ale apologeților de cartier. Retorică și de o parte și de alta. Ignoranță și lene intelectuală și de o parte și de alta, un dialog al surzilor cu pornire și dintr-o parte și din cealaltă, un dialog al orbilor. 
Am campat fiecare în propriile paradigme și niciun argument, fie acesta informat sau rațional, nu ne vor scoate de acolo. Și unii și alții folosim informații la a treia mînă, schelete de uriași photoșopizate pentru a demonstra că Geneza este adevărată și cranii datate cu carbon, suspect de asemănătoare cu un craniu modern, pentru a demonstra că am evoluat dintr-un alt mamifer. 
Credința nu se naște prin articole și filmulețe, nici prin ridiculizări reciproce, nici prin ironii acide unii față de alții. Găsesc ignoranți și leneși și vicleni și în turma Domnului și în afara acesteia.

Nicolae Geantă la BCDE Izbânda Bucureşti


Pastorul Viorel Oprişan a renunţat la NU SE POATE...

Pastorul Viorel Oprişan s-a alăturat unui proiect pilot demarat de Petrom -- construcţia unui centru educaţional de zi în care elevii romi sunt ajutaţi la teme.
Citeste si: 

Reportaj: Țiganii care s-au întors la Domnul


Viorel Iuga, Nelu Aliman și Corneliu Simuț despre "Centralitatea lui Cristos" - de Bebe Ciaușu


"Bebe Ciauşu este unul dintre puţinii păstori tineri care a decis să investească şi în scris. Mă bucur mult de disciplina, de dedicarea şi de determinarea lui pentru a participa la îmbogăţirea minţilor şi bibliotecilor celor din lumea evanghelică română. Vă recomand să citiţi această lucrare cu multă atenţie şi cu o deschidere totală pentru a înţelege şi a trăi mai bine şi mai frumos voia lui Dumnezeu exprimată în Cuvânt."
        Viorel Iuga, păstor al Bisericii Baptiste „Speranţa” din Arad

Bebe Ciaușu ne-a obișnuit cu cercetarea serioasă a Scripturii și cu organizarea atentă și îngrijită a studiilor personale. Prezentarea expozitivă a Epistolei lui Pavel către coloseni se încadrează pe aceleași coordonate ale competenței și dedicării unui rob al lui Dumnezeu față de Stăpân și Cuvântul Său. Nimic nu este mai înălțător, mai încântător și mai necesar ca refocalizarea Bisericii pe Domnul Isus Cristos. Această carte este un parcurs obligatoriu pentru toți cei ce doresc desăvârșirea.
             Nelu Aliman, păstor al Bisericii Baptiste „Maranata” din Arad

"Citim Scriptura nu doar pentru a afla mai multe lucruri despre Dumnezeu, ci și pentru a ne întipări în minte cât mai multe dintre învățăturile ei. Cum? Citind și studiind Scriptura verset cu verset, adică exact cum ne propune noua carte a lui Bebe Ciaușu, o lucrare binevenită într-un context religios – evanghelic chiar – ce strică învățăturile Bibliei nu prin necitire, ci printr-o citire defectuoasă, uneori de-a dreptul ignorantă și nu de puține ori, din nefericire, partizană. Salut cartea lui Bebe Ciaușu pentru că ne trimite la textul Scripturii în care trebuie să săpăm cu sârg, sudoare și – de ce nu? – încăpățânare dacă vrem să-L cunoaștem pe Dumnezeu nu cum socotim noi că e bine, ci cum ne spune textul Cuvântului Său din Scriptură."

             Prof. Dr. Habil. CORNELIU C. SIMUȚ, PhD, ThD

Noutate editorială: "Centralitatea lui Cristos" - de Bebe Ciaușu


A apărut revista Puterea Cuvântului Nr. 1

Click pe imagine!

Pastor Daniel Cocar: "Știți de ce unele biserici mor?"

"Știți de ce unele biserici mor? Pentru că ucenicizarea e pe moarte și nu vorbesc aici hiperbolic.
Ceea ce mi se pare foarte curios dar și interesant, este că Domnul Isus nu ne-a trimis să evanghelizăm, ci sa facem ucenici. Dar aici trebuie să fac o clarificare foarte importantă: Ucenicizarea implică și include evanghelizarea, sub nici o formă NU o exclude! Ucenicizarea este un termen inclusiv (all inclusive), adică implică nu doar studii biblice (capul tobă de cunoștință), nu doar creștere spirituală și rugăciune, ci include în mod obligatoriu și evanghelizarea, dar prin ucenicizare.
Nu sunt deloc de accord cu grupurile de rugăciune care au doar circuit închis. Ele pot deveni periculoase. Un grup de rugăciune, care nu crește cu membri noi prin atragerea și participarea și a celor nemîntuiți, e un grup steril, deși la prima vedere pare foarte evlavios. S-ar putea aici să fiu criticat, dar îmi asum riscul pentru orice cuvînt pe care îl scriu. Dacă grupul de rugăciune nu produce ucenici, dacă nu produce maturitate spirituală, caractere sfinte și elegante, trebuie închis urgent. Sau dacă grupul de rugăciune, după rugăciune nu produce strategii de evanghelizare care să fie puse în practică și grupul acela trebuie desfințat."

"În ultima perioadă în ce și-a consumat biserica ta energia? Lupte pentru putere ecleziastică, concurență în coruri sau echipele de închinare? Ședințe interminabile? Întîlniri sterile în care nu se întîmplă nimic? Grupuri care se întîlnesc ca să se roage sau să discute discuții sterile, dar care la suprafață par foarte evlavioase?"

✡ Poza și gândul zilei

Iată, ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! Este ca untdelemnul de preţ, care, turnat pe capul lui, se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, se coboară pe marginea veşmintelor lui. Este ca roua Hermonului care se coboară pe munţii Sionului, căci acolo dă Domnul binecuvântarea, viaţa, pentru veşnicie (Psalm 133:1-3)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!