După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 13 februarie 2014

Simpozion știintific la Institutul Teologic Baptist din București

Institutul Teologic Baptist București și Facultatea de Teologie Baptistă, Universitatea din București vă invită la Simpozionul științific cu tema

Bisericile Baptiste din Romania în perioada regimului Antonescu.

Vor conferenția: dr. Viorel Achim, cercetător științific gr. I la Institutul de Istorie ”Nicolae Iorga”, București și prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu, decan al Facultății de Teologie Baptistă, Universitatea din București și președinte al Uniunii Baptiste din România.
Evenimentul va avea loc marți, 18 februarie 2014, ora 10:00, la capela Institutului Teologic Baptist București din str. Berzei, nr. 29, București.
Rector
Conf. univ. Dr. Daniel Maris
Institutul Teologic Baptist București

Sursa: AICI 

Vladimir Pustan la București


Evanghelici suceveni la Balul Vienez

Cinci firme sucevene care au ca manageri oameni de afaceri care aparţin spaţiului evanghelic au sponsorizat şi în acest an“Balul Vienez” de la Suceava. Este vorba de firmele: MARELBO,  NICOLIS,  DENIS,  AUTOTEST BUCOVINA,  AUTO MITRIC.

Acest eveniment caritabil şi cultural deopotrivă a fost posibil aşadar şi datorită mărinimiei dumnealor . 

Asociaţia „ Ajută şi vei fi ajutat” a organizat evenimentul cu sprijinul Rotary Suceava  (anul acesta sigla celor de la Rotary nu mai apare pe afiş).

Cu ţinute corespunzătoare, de bal, împreună cu soţiile, au fost prezenţi la eveniment şi alţi onorabili oameni de afaceri evanghelici.
Continuarea: AICI

Evanghelizare la Biserica "Providenţa" Tulca, jud. Bihor

Biserica Crestina Baptista "Providenta" Tulca va asteapta cu drag in perioada urmatoare la cateva seri de predicare a Cuvantului lui Dumnezeu. Evenimentul va avea loc in fiecare seara (exceptand seara de sambata) din saptamana 16-23 Februarie.

Programul se va desfasura astfel:
Duminica – 16 februarie 2014 –18:00 – 20:00 pastor Beni Hamza
Luni – 17 februarie 2014 –18:30 – 20:30 pastor Beni Costea
Marti – 18 februarie 2014 –18:30 – 20:30 pastor Onisim Mladin
Miercuri – 19 februarie 2014 –18:30 – 20:30 pastor Dorim Simu
Joi – 20 februarie 2014 –18:30 – 20:30 pastor Jean Chiforeanu
Vineri – 21 februarie 2014 –18:30 – 20:30 pastor Viorel Iuga
Duminca – 23 februarie 2014 –18:00 – 20:00 pastor Petrica Bulica.

Va asteptam cu drag! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Chuck Norris a devenit pastor


Potrivit unei știri transmise recent de către publicația AcontecerCristiano.NetChuck Norris, unul dintre cei mai cunoscuți actori americani, a devenit pastor șîmpreună cu soția sa, Gena O'Kelley, conduc astazi o biserică evanghelică în Florida. 
Norris a devenit creștin în urmă cu cinci ani, cand și-a făcut cunoscută dorința sa să devină pastor și să câștige suflete pentru Împărăția lui Dumnezeu.

 Chuck Norris a fost evanghelizat de un alt star de cinema american, Stephen Baldwin . Ziarele spun că Stephen Baldwin a petrecut mult timp împreună cu Chuck Norris, contribuind la convertirea acestuia. Stephen are vocația de a vorbi mult despre Isus oamenilor din jurul lui.

Gena, soția lui, a fost deasemenea cheia pentru a-l ajuta pe Norris în deprinderea unor discipline creștine, cum ar fi cititul regulat al Bibliei și rugăciunea. "Pentru ca ea citea Biblia în fiecare zi, am inceput să o citim împreună și aceasta a devenit o deprindere zilnică pentru noi" a mărturisit Norris. 

Sursa: AcontecerCristiano.Net , in limba romana si pe www.afirmativ.com

Cristian Barbosu - Campanie de evanghelizare în Beclean, Gherla și Zalău

Pastorul Cristian Barbosu 
va susţine weekendul viitor o campanie de evanghelizare la Beclean, Gherla şi Zalău. 

Programul va fi următorul:
- vineri, 14 februarie, de la ora 18 la Biserica Penticostală din Beclean
- sâmbătă, 15 februarie, de la ora 18 la Biserica Baptistă din Beclean
- duminică, 16 februarie, de la ora 10 la Biserica Baptistă din Gherla
- duminică, 16 februarie, de la ora 17 la Biserica Baptista Nr 1 din Zalău.
Vă rugăm să susţineţi în rugăciune această lucrare!                         Sursa: AICI

"Simbolul iubirii" la Biserica Adonai Bucureşti


Întâlnire de tineret cu Emanuel Ţundrea la Biserica Emanuel Oradea

Imagineaza-ti ca ai un proiect foarte important pentru scoala. Sesiunea ti-a mers excelent pana acum si esti f. aproape sa prinzi bursa. E ultimul examen, ultimul proiect. Nota e importanta. Ai muncit mult, ai pus suflet, ti-a placut proiectul. L-ai finalizat si te bucuri mult.

E timpul sa il predai si ai hotarat ca diseara sa vi la tineret si sa multumesti Domnului pentru tot ajutorul primit in sesiune! Numai ca in dimineata in care trebuie sa il predai si incerci sa il salvezi pe un stick USB descoperi ca e virusat. Ciudat, dar nici conectia la Internet nu merge in aceasta dimineata. E destul de tarziu, asa ca alergi cu laptop-ul in brate spre o imprimanta, dar te impiedici si ... laptop-ul se face bucati. Nu ai nici un back-up in cloud. Pur si simplu ai fost absorbit de proiect si ai uitat sa iti faci o copie de siguranta.

Te duci la profesor si ii explici situatia si ceri clementa pana recuperezi ce ai avut pe laptop. Se uita rece la tine si spune ca nu te crede. Cand mai incerci sa ii explici odata ridica tonul la tine spunandu-ti ca nu trebuia sa lasi tiparirea lui pe ultimul moment, dar ca el crede ca ce incerci de fapt e sa tragi de timp pentru ca nu l-ai terminat. A mai vazut multi ca tine. Te face mincinos in fata!

Limba romana este bogata in cuvinte care descriu sentimentele tale in acel moment: enervat, frustrat, iritat, supărat, necajit, nervos, mâhnit, amărât, perplex, contrariat, stingherit, stânjenit, incomod, deranjat, jenat, mâniat, întărâtat, încordat, burzuluit, șucărit, înciudat, șifonat, zbârlit, indispus, scârbit, cătrănit, plouat, tracasat, surescitat, inflamat, scos din fire, scos din sărite, scos din pepeni, turbat, nemulțumit, ambalat, faci clăbuci, negru înaintea ochilor, roșu înaintea ochilor, ieșit din țâțâni, morcovit, ofticat, cu pata pusă, cu capacele sărite, cu muștarul sărit, cu flăcări pe nas, cu pipota umflată, sictirit, rânzos, antagonic, opărit, furios, exasperat, ...

Dintr-o data toate dorintele tale de a da multumiri Domnului s-au evaporat. Orice vei incerca in ziua aceea ca sa iti revi pare sa nu mai functioneze. Mania te-a cuprins. Iti vine sa te descarci pe cei de acasa, pe colegi, ... pe Dumnezeu!

Putine lucruri sunt cele care pot strica mai rau marturia unui credincios ca mania pacatoasa, iesirile nervoase, neiertare acumulata. Majoritatea nevoilor de consiliere de care ne lovim ca slujitori sunt legate de neiertare si manie. Exact ceea ce vedem in timp intamplandu-se cu un mar in care e un vierme este ceea ce vedem intamplandu-se in inima unui om care nu-si rezolva problemele de neiertare si manie. In timp fata ta e tot mai schimbata, relatiile tot mai neimplinitoare. Esti tot mai nefericit si nu mai sti de ce.

Daca ne intoarcem la ABC-ul sentimentelor ne amintim de data trecuta ca mania a fost creata de Dumnezeu. Ne-a fost daruita ca un energizant sa ne ajute sa schimbam lucruri. In sine, mania nu e nici rea, nici buna. Echitatea ei este data de obiectul ei si de cum se manifesta.

Mania nu e un pacat in sine, altfel am avea o mare problema teologica cu doctrina despre neprihanirea lui Cristos (biciul din Templu descris in Ioan 2) si a lui Dumnezeu-Tatal (Romani 1:18 - mania lui Dumnezeu care se descopere din cer).

Si totusi, Iacov face o diferenta clara intre mania sfanta a lui Dumnezeu si mania pacatoasa a omului:

Iacov 1:20 căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu.

Care e acea linie invizibila dupa care mania ta se transforma in pacatuire? La ce forme de rabufnire esti vulnerabil? Efecte, costuri atasate maniei? Solutia biblica?

Emanuel Țundrea, Vineri seara, Tineret Emanuel!    Sursa: AICI

Seară pentru fete la Alege Viața Bucureşti


✡ Poza și gândul zilei

Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. (Psalm 37:23-24)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!